Monday, May 30, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 30 de maig)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També és molt recomanable el programa Red Hot Blues, de Ràdio Vilafant.

Destacats de la setmana

SCREAMIN’ FESTIVAL A PINEDA DE MAR!

Aquesta setmana torna una altra edició de l’Screamin’ Festival, un dels esdeveniments més importants de rock’n’roll, rockabilly, swing&rock i rhythm’n’blues! Una setmana espectacular per fer un viatge en el temps i tornar als anys 50! I tot això sense sortir de casa… ho teniu tot a Pineda de Mar!

Del 31 de maig al 6 de juny – Screamin’ Festival (Pineda de Mar)

SOPAR & BLUES A L’HOTEL HAVANA AMB DANI PÉREZ!

Cada primer dijous de mes, L’Hotel Havana de Barcelona ens ofereix la possibilitat de sopar amb música en directe, amb els seus “Sopar & Blues”! Aquest mes el blues el posarà el gran saxofonista Dani Pérez, amb el seu quintet de luxe, o sigui que la qualitat musical està assegurada. En Dani posarà el blues, l’Hotel Havana posarà el sopar, i vosaltres només heu de posar-hi… la gana! I alguns euros quan acabeu… Bon profit!

Dijous 2, 21h – “Sopar & Blues” amb Dani Pérez a l’Hotel Havana (BCN)

THE MIDNIGHT ROCKETS AL MÔ ES BAR!

Aquest divendres podeu veure The Midnight Rockets al Mô Es Bar, amb una novetat “acabada de sortir del forn”: el seu nou disc, “Special Woman”! Fa setmanes que ja es podien escoltar per internet algunes de les cançons del disc, però ara ja el podreu tenir en format “tradicional”. Un disc ple del millor blues, fet per una de les millors bandes! Aquest divendres ho podeu comprovar en directe!

Divendres 3, 23h – The Midnight Rockets al Mô Es Bar (Lliçà d’Amunt)

__________________________

Dilluns

Dilluns 30, 22h – Cicle d’A Contra Blues a l’Elèctric Bar

Últim concert del cicle dedicat al blues que ha preparat l’Elèctric Bar per als dilluns de maig. En aquesta ocasió els A Contra Blues no portaran cap convidat i, segons diuen, tocaran el que els surti de l’”egg”! Una nit plena de sorpreses!

Dilluns 30, 22.30h – Jam session al Bel-Luna

Per començar bé la setmana res millor que una bona jam de blues al Bel-Luna! Aquest dilluns amb la novetat de que la jam la portarà David Sam, un altre dels bons pianistes de la ciutat!

Dimarts

Dimarts 31, 19.45h – Jam Session al JazzSí Club

El JazzSí Club és un local emblemàtic de Barcelona, que forma part del Taller de Músics, tota una institució musical de la ciutat. Cada dimarts fan una jam que comença amb blues i que continua amb rock, pop… segons els músics de cada sessió. Una sorpresa continua!

Dimarts 31, 22h – Andreu Martínez Band al Jazzman

El Jazzman, un petit i acollidor local de Barcelona, continua tenint cada dimarts una gran banda: Andreu Martínez Band! Aquest trio liderat pel reconegut guitarrista que dóna nom al grup us farà gaudir de la música ben a prop!

Dimarts 31, 22.30h – Jam Session al Harlem Jazz Club

Com cada dimarts, el Harlem Jazz Club organitza la seva jam de blues, que està coordinada per en Chino, un dels grans bluesmen argentins afincats a la ciutat. En resum, una molt bona ocasió de començar la setmana amb bon blues!

Dimecres

Dimecres 1, 21 i 23h – Barry & Gili Quintet al Jamboree

Aquest dimecres el cicle “Jazz Class Sessions” portarà al Jamboree a dos històrics del jazz català: Geni Barry i Ricard Gili! Els dos han format el Barry & Gili Quintet, per repassar l’obra del gran Duke Ellington. Un concert ”històric”!

Dimecres 1, 22h – Jam Session amb The Midnight Rockets al Continental

Continua aquesta nova etapa de les jams de blues del Continental. Els “mestres de cerimònies” són The Midnight Rockets, i això vol dir blues de primera i molt bon ambient!

Dijous

Dijous 2, 21h – Jazz Clàssic Quartet al Cafè Vienès

Torna el trio “de la casa” al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster de Barcelona). Els Jazz Clàssic Quartet, liderats per Oriol Romaní, fan un repàs a la música dels anys 20 i 30, que ens farà viatjar a una altra època plena de grans melodies!

Dijous 2, 22.30h – Jam Session de la SBB a la Sala Monasterio

Com cada dijous, jam de la Societat de Blues de Barcelona (SBB) al Monasterio. El punt de trobada de la “família” del blues!

Dijous 2, 23h – Kamelmat jam sessions al Cafè Belgrado

El Cafè Belgrado és una de les sales més “guapes” del país, i des de fa uns mesos a tornat a obrir les portes. Com no podia ser d’una altra manera, també hi ha tornat la música en directe, i cada dijous hi ha una jam de jazz, blues, rock… i el que faci falta! Les jams estan dirigides per en Matias Kamelman, un bon músic argentí que porta uns anys al nostre país. Recomanable 100%!

Divendres

Divendres 3, 22h – Cassidy & The Orleans Kids a la Nova Jazz Cava

Cassidy & The Orleans Kids és un nou projecte creat a New Orleans, format per importants músics de ball i que fan un swing que convida a aixecar-se de la cadira i ballar sense parar. Aquest divendres la Nova Jazz Cava, serà una gran pista de ball!

Divendres 3, 22.30h – The Walking Stick Man a El Pla dels Encants

The Walking Stick Man torna aquest divendres a El Pla dels Encants, de Calella de Mar, on han pogut gaudir del seu blues en diverses ocasions. Amb la seva veu, la seva guitarra i les seves harmòniques ens portarà el feeling de bluesmen mítics com Sonny Boy Williamson i Howlin’ Wolf!

Divendres 3, 23.30h – The Southsiders a The Philharmonic

Aquest divendres, a The Philharmonic, podeu veure a The Southsiders, un duo internacional format per una cantant irlandesa i un guitarrista belga. Dos músics joves però experimentats, que fan versions del “fill del blues” (rock), i d’un “amic de la família” (pop).

Dissabte

Dissabte 4, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)

El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb José Luis Martín, Paula Castro i Joan Ventosa. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 4, 12.30h – Aperitiu musical a La Sedeta, amb Zzas

Últim concert del Cicle d’aperitus musicals al centre cívic La Sedeta (BCN), i els encarregats de tancar el cicle són Zzas. En el seu repertori hi podeu trobar latin jazz, soul, jazz clàssic, funk, samba i bossa nova, una bona barreja per “degustar”!

Dissabte 4, 12.30h – Vermut musical al Parc Joan Miró amb Huckleberry Finn

Amb l’arribada del bon temps comencen a proliferar els vermuts musicals, i aquest dissabte en teniu un altre al Parc Joan Miró de Barcelona amb Huckleberry Finn. Una barreja de blues, funk i soul per fer un bon aperitiu!

Dissabte 4, 23.30h – Dr. Swinguez a The Philharmonic

Els Dr. Swinguez són uns dels duos “clàssics de The Philharmonic, i no és casualitat. Amb la seva “recepta” a base rhythm’n’blues quedareu com nous!

Diumenge

Diumenge 5, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club

El JazzSí Club del Taller de Músics, també fa jam els diumenges (a més dels dimarts). Cada setmana dues oportunitats per gaudir del blues i els seus “fills”: rock, soul, pop…

Diumenge 5, 21.30h – Jam de blues al Rocksound, amb Tota Blues Band

Diumenge + blues = jam al Rocksound amb Tota Blues Band! Pura matemàtica!

Diumenge 5, 21 i 23h – Concert de Big Mama & The Crazy Blues Band al Jamboree

Com cada diumenge, toca blues al Jamboree. I, com els últims mesos, l’encarregada de posar-hi el blues és la Big Mama i la seva banda The Crazy Blues Band! Una immillorable manera d’acabar la setmana!

Diumenge 5, 22h – Swing & Hot Jazz jam session al Pipa Club

Si us agrada el swing i el jazz, cada diumenge teniu l’oportunitat d’acabar la setmana amb una jam a l’històric Pipa Club de Barcelona. La direcció de la jam la porten els Shine, un dels molts projectes d’Hernán “Chino” Senra, i us encomanaran la seva passió per la música!

Salut i blues!

info@thekingrevelers.com / http://www.thekingrevelers.com / http://www.facebook.com/thekingrevelers

http://www.beba33.com / http://www.bluesbarcelona.org

Monday, May 23, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 23 de maig)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També és molt recomanable el programa Red Hot Blues, de Ràdio Vilafant.

Destacats de la setmana

SEGONA EDICIÓ DE L’EUROPEAN BLUES CHALLENGE!

Ja s’ha posat en marxa l’European Blues Challenge 2012, i tots els que esteu interessats en participar-hi ja us hi podeu inscriure. Aquest concurs de blues a nivell europeu és una molt bona oportunitat per a tots els músics, i podeu trobar tota la informació al blog de l’EBC. Salut i blues… i sort!

DEVIL DOLL AL ZAC CLUB!

Aquest dijous podeu viure una nit “infernal” al Zac Club amb la banda nord-americana Devil Doll! Aquesta banda de Los Angeles està liderada per la mateixa Devil Doll, el nom artístic de la cantant Colleen Duffy, i fan una barreja de jazz, rockabilly, latin i punk que us posarà la pell de gallina!

Dijous 26, 21h – Devil Doll al Zac Club (BCN)

VIOLANTE BLUES DE GIRA PER CATALUNYA!

La blueswoman madrilenya Violante Blues i la seva banda estaran uns dies per casa nostra perquè puguem gaudir de la veu d’aquesta cantant, que alguns comparen a la mítica Janis Joplin! El dijous estaran al Bar Rien de Rien de l’Hotel Palace (Barcelona), i després aniran a compartir la jam de la SBB al Monasterio amb Larry Smith. El divendres actuaran al Crossroads de Terrassa, compartint escenari amb Jou Blues Quartet, i el dissabte tornaran al Bar Rien de Rien, acompanyats de Dani Aguilar.

Tres dies intensos per veure en acció a aquesta “lluitadora del blues”!

Dijous 26, 22h – Bar Rien de Rien, Hotel Palace (BCN)

Dijous 26, després del concert – Amb Larry Smith al Monasterio (BCN)

Divendres 27, 23h – Amb Jou Blues Quartet al Crossroads (Terrassa)

Dissabte 28, 22h – Amb Dani Aguilar al Bar Rien de Rien, Hotel Palace (BCN)

MINGO BALAGUER DE GIRA PER CATALUNYA!

El gran harmonicista andalús Mingo Balaguer serà uns dies per Catalunya, acompanyat d’alguns dels millors bluesmen de casa nostra! En Mingo és un dels pioners del blues a tot l’Estat, i ha format part de bandes històriques com La Caledonia Blues Band, a més de col·laborar amb bluesmen mítics com Charlie Musselwhite, Carey Bell i Gary Primich (entre molts d’altres). En tots els concerts que farà aquests dies estarà acompanyat per The Hipsters, un autèntica banda d’“all stars” (David Giorcelli, Oscar Rabadán, Lluís Salvador i Reginald Vilardell). El divendres els podeu veure al Bar Arriba y Abajo de Sant Adrià, el dissabte al vermut de La Tia Felipa, i el diumenge al Rocksound (després la jam habitual). Tres concerts per gaudir del BLUES (sí, en majúscules), ni més ni menys!

Divendres 27, 21h – Mingo Balaguer & The Hipsters al Bar Arriba y Abajo (Sant Adrià de Besós)

Dissabte 28, 12.30h – Mingo Balaguer & The Hipsters a La Tia Felipa (Cerdanyola)

Diumenge 29, 19.30h - Mingo Balaguer & The Hipsters al Rocksound (BCN)

PRIMER STAGE DE BLUES & BOOGIE AMB LLUÍS COLOMA!

Si us agrada el piano, i el blues i el boogie woogie, aquest cap de setmana teniu l’ocasió de passar-lo amb un dels mestres d’aquest instrument i d’aquests estils de música: en Lluís Coloma! En aquest primer Stage de Blues & Boogie Woogie gaudireu de dos dies intensos a una masia de l’Alt Empordà, aprenent la història i la pràctica d’una música i un instrument pels que en Lluís té autèntica passió!

Dissabte 28 i diumenge 29 – Stage amb Lluís Coloma a la Masia Can Geli (Canelles, Navata, Girona)

_________________________

Dilluns

Dilluns 23, 22h – Cicle d’A Contra Blues a l’Elèctric Bar

Quart concert del cicle dedicat al blues que ha preparat l’Elèctric Bar per als dilluns de maig. Cada concert té la participació dels A Contra Blues més un convidat diferent cada setmana, i aquest dilluns el convidat és Ernest “Joe” Armengol, cantant dels Sol Lagarto. Segons ens avisen els A Contra Blues, serà una nit “calenta”! Humm…

Dilluns 23, 22.30h – Jam session al Bel-Luna

Per començar bé la setmana res millor que una bona jam de blues al Bel-Luna! Amb el David Giorcelli Trio, bon blues i bon rotllo!

Dimarts

Dimarts 24, 19.45h – Jam Session al JazzSí Club

El JazzSí Club és un local emblemàtic de Barcelona, que forma part del Taller de Músics, tota una institució musical de la ciutat. Cada dimarts fan una jam que comença amb blues i que continua amb rock, pop… segons els músics de cada sessió. Una sorpresa continua!

Dimarts 24, 22h – Andreu Martínez Band al Jazzman

El Jazzman, un petit i acollidor local de Barcelona, continua tenint cada dimarts una gran banda: Andreu Martínez Band! Aquest trio liderat pel reconegut guitarrista que dóna nom al grup us farà gaudir de la música ben a prop!

Dimarts 24, 22.30h – Jam Session al Harlem Jazz Club

Com cada dimarts, el Harlem Jazz Club organitza la seva jam de blues, que està coordinada per en Chino, un dels grans bluesmen argentins afincats a la ciutat. En resum, una molt bona ocasió de començar la setmana amb bon blues!

Dimecres

Dimecres 25, 21 i 23h – Barcelona Swing Trio al Jamboree

Aquest dimecres el cicle “Jazz Class Sessions” portarà al Jamboree a tres grans músics que s’han unit per formar el Barcelona Swing Trio! Els components són tres reconeguts intèrprets, de tres generacions diferents: Albert Romaní (guitarra), Bernat Font (piano) i Artur Regada (contrabaix). Tota una garantia per gaudir del millor jazz!

Dimecres 25, 22h – Jam Session amb The Midnight Rockets al Continental

Segona dia d’aquesta nova etapa de les jams de blues del Continental. Els “mestres de cerimònies” són The Midnight Rockets, i això vol dir blues de primera i molt bon ambient!

Dimecres 25, 22.30h – Lluís Coloma Trio al Bel-luna

En Lluís Coloma i el seu trio són un dels grups habituals del Bel-Luna i, segurament, això és perquè l’elegància d’en Lluís al piano “casa” perfectament amb l’elegància d’aquesta sala del centre de Barcelona!

Dijous

Dijous 26, 21h – Barcelona Swing Trio al Cafè Vienès

Segona oportunitat de veure en acció el Barcelona Swing Trio, en aquest cas al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster de Barcelona). Un tribut als trios acústics de l’època daurada del jazz, que segur que us agradarà!

Dijous 26, 22h – Jam al Jam Session de Sabadell

Segona edició d’aquest mes de la jam del Jam Session de Sabadell. Com ja sabeu, aquesta sala continua sense poder fer música en directe de manera habitual, degut a una normativa absurda de l’ajuntament. Mentre no es normalitza la situació, aquestes jams conduides per en Lluís Coloma són una bona manera de donar suport a la sala i, al mateix temps, gaudir de bon blues i jazz!

Dijous 26, 22.30h – Jam Session de la SBB a la Sala Monasterio

Com cada dijous, jam de la Societat de Blues de Barcelona (SBB) al Monasterio. Aquesta setmana la jam la coordinen Larry Smith i Violante Blues… es preveu una nit intensa!

Dijous 26, 23h – Kamelmat jam sessions al Cafè Belgrado

El Cafè Belgrado és una de les sales més “guapes” del país, i des de fa uns mesos a tornat a obrir les portes. Com no podia ser d’una altra manera, també hi ha tornat la música en directe, i cada dijous hi ha una jam de jazz, blues, rock… i el que faci falta! Les jams estan dirigides per en Matias Kamelman, un bon músic argentí que porta uns anys al nostre país. Recomanable 100%!

Divendres

Divendres 27, 19.30h – Cocktail & Swing a l’Hotel Havana

Aquesta setmana el Cocktail & Swing de l’Hotel Havana (BCN) té un convidat especial, Hernán Senra “Chino” a la guitarra, que estarà acompanyat per dos habituals d’aquest esdeveniment: Víctor Puertas (harmònica) i Artur Regada (contrabaix). Un gust per al paladar i per a les orelles!

Divendres 27, 22h – Bernat Font Trio a la Nova Jazz Cava

El Bernat Font Trio visita el divendres la Nova Jazz Cava, per continuar amb la presentació per tot el país del seu nou disc: The Shout. Un jove pianista, que ja s’ha fet un lloc entre els grans, acompanyat de dos múscics de primera (Ivan Kovacevic i Martí Elias), a una de les sales més importants… Què més voleu?

Divendres 27, 23h – Tota Blues Band al Mô Es Bar

El Mô Es Bar, de Lliçà D’Amunt, continua endavant amb la seva programació de concerts i tenint sempre present el blues. Aquesta setmana hi aniran el Tota Blues Band, garantia de bon blues fet amb molta passió!

Divendres 27, 23.30h – Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club

En Chino & The Big Bet tornen al Harlem Jazz Club aquest divendres, per interpretar els temes del seu disc d’homenatge a Robert Johnson, amb motiu del centenari del naixement d’aquest mític bluesman. Blues en estat pur!

Divendres 27, 23.30h – B & A Brothers a The Philharmonic

Aques divendres, a The Philharmonic, podeu veure els B & A Brothers, és a dir: Kike Méndez (veu i guitarra) i Andreu Martínez (veu i guitarra). Dos músics reconeguts, amb una llarga trajectòria, que s’uneixen per fer oferir-nos el seu costat més acústic.

Dissabte

Dissabte 28, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)

El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb José Luis Martín, Paula Castro i Joan Ventosa. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 28, 12.30h – Aperitiu musical a La Sedeta, amb Valentí Moya Trio

Tercer concert del Cicle d’aperitus musicals al centre cívic La Sedeta (BCN), que es celebra els dissabtes, fins al 4 de juny. En aquesta ocasió el protagonista és el Valentí Moya Trio, especialistes en jazz manouche (o gipsy swing). Un aperitiu amb molt de ritme!

Divendres 28, 19.30h – Cocktail & Swing a l’Hotel Havana

Segon Cocktail & Swing de l’Hotel Havana (BCN) d’aquesta setmana, amb Hernán Senra “Chino”, Víctor Puertas i Artur Regada. Després de l’aperitiu del migdia, podeu empalmar amb el còctel de la tarda!

Dissabte 28, 23.30h – The Suitcase Brothers a The Philharmonic

The Suitcase Brothers tornen aquest dissabte a The Philharmonic, preparats per fer-nos passar la nit de dissabte a ritme de blues! “Només” són dos, “només” fan blues… però com ens agraden!

Diumenge

Diumenge 29, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club

El JazzSí Club del Taller de Músics, també fa jam els diumenges (a més dels dimarts). Cada setmana dues oportunitats per gaudir del blues i els seus “fills”: rock, soul, pop…

Diumenge 29, 20.30h – The Walking Stick Man al Honky Tonk

El Honky Tonk rep aquesta setmana a The Walking Stick Man, el “descendent” català de Sonny Boy Williamson i Howlin’ Wolf! Un còctel impactant!

Diumenge 29, 21.30h – Jam de blues al Rocksound, amb Tota Blues Band

Diumenge + blues = jam al Rocksound amb Tota Blues Band! Pura matemàtica! I aquest diumenge és especial, doncs la jam serà després del concert de Mingo Balaguer & The Hipsters!

Diumenge 29, 21 i 23h – Concert de Big Mama & The Crazy Blues Band al Jamboree

Com cada diumenge, toca blues al Jamboree. I, com els últims mesos, l’encarregada de posar-hi el blues és la Big Mama i la seva banda The Crazy Blues Band! Una immillorable manera d’acabar la setmana!

Diumenge 29, 22h – Swing & Hot Jazz jam session al Pipa Club

Si us agrada el swing i el jazz, cada diumenge teniu l’oportunitat d’acabar la setmana amb una jam a l’històric Pipa Club de Barcelona. La direcció de la jam la porten els Shine, un dels molts projectes d’Hernán “Chino” Senra, i us encomanaran la seva passió per la música!

Salut i blues!

info@thekingrevelers.com / http://www.thekingrevelers.com / http://www.facebook.com/thekingrevelers

http://www.beba33.com / http://www.bluesbarcelona.org

Wednesday, May 18, 2011

Concert cancel·lat (Almodo Bar) i nou concert (El Circuit)!

Hola amics! Degut a un problema amb la infraestructura de la sala, es suspenen temporalment els concerts de l'Almodo Bar. Evidentment, això afecta al cicle de blues i jazz que s'havia iniciat feia unes setmanes, i el concert previst per a demà (Tota Blues Band) ja no es podrà realitzar. Esperem que es pugui solucionar el problema ben aviat, i que la música en directe torni a aquesta sala!

Però no tot són males notícies! Hi ha una novetat d'última hora: aquest dissabte Amadeu Casas actuarà a El Circuit!

Dissabte 21, 22.30h – Amadeu Casas a El Circuit

L’Amadeu Casas, un dels pioners del blues a casa nostra, serà aquest dissabte amb el seu trio a El Circuit, un acollidor restaurant de Barcelona que també ofereix de tant en tant bons concerts de blues. Una bona manera de gaudir de la nit de dissabte!

Salut i blues!

info@thekingrevelers.com / http://www.thekingrevelers.com / http://www.facebook.com/thekingrevelers

http://www.beba33.com / http://www.bluesbarcelona.org

Monday, May 16, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 16 de maig)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També és molt recomanable el programa Red Hot Blues, de Ràdio Vilafant.

Destacats de la setmana

TOTA BLUES BAND A L’ALMODO BAR!

Tercera setmana del cicle de blues i jazz que organitza l’Almodo Bar, de Barcelona. Aquest dijous actuarà la Tota Blues Band, que portarà el seu blues de Chicago, amb versions dels clàssics i temes propis. Una gran nit de blues i una gran ocasió per donar suport a la música en directe a Barcelona!

Dijous 19, 23.45h – Tota Blues Band a l’Almodo Bar (BCN)

BIG MAMA & THE CRAZY BLUES BAND AL CENTRE CULTURAL BARRADAS!

Fa mesos que cada diumenge es pot gaudir de la música de la Big Mama & The Crazy Blues Band a Barcelona, al Jamboree, i aquest divendres serà el torn de L’Hospitalet, que acollirà el concert d’aquesta gran banda al Centre Cultural Barradas. Aquest concert és possible gràcies al suport de la Societat de Blues de Barcelona i de Bad Music Blues, dues de les entitats que més estan treballant per promoure el blues a casa nostra!

Divendres 20, 21.30h – Big Mama & The Crazy Blues Band al Centre Cultural Barradas (L’Hospitalet)

VERMUT JAZZ A L’AUDITORI AMB BERNAT FONT TRIO!

Amb l’arribada del bon temps, tornen els Vermut Jazz a L’Auditori, de Barcelona, i aquest diumenge podeu gaudir d’un bon aperitiu amb el Bernat Font Trio, el projecte més personal d’aquest jove (i gran!) pianista. Música de qualitat, a l’aire lliure, fent el vermut…Alguna opció millor per al diumenge al migdia?

Diumenge 22, 12.45h – Bernat Font Trio a L’Auditori (BCN)

BARCELONA JAZZ ORQUESTRA A LA SALA APOLO!

Un diumenge al mes la Sala Apolo rep a la Barcelona Jazz Orquestra per reviure la màgia dels concerts de les big bands, on la gent ballava al ritme del swing. Un autèntic espectacle!

Diumenge 22, 19.30h – Barcelona Jazz Orquestra a la Sala Apolo (BCN)

___________________________

Dilluns

Dilluns 16, 22h – Cicle d’A Contra Blues a l’Elèctric Bar

Tercer concert del cicle dedicat al blues que ha preparat l’Elèctric Bar per als dilluns de maig. Cada concert té la participació dels A Contra Blues més un convidat diferent cada setmana, i aquest dilluna el convidat és “doble”: ni més ni menys que Txus Blues & Jose Bluefingers! La nit promet ser molt divertida!

Dilluns 16, 22.30h – Jam session al Bel-Luna

Per començar bé la setmana res millor que una bona jam de blues al Bel-Luna! Amb el David Giorcelli Trio, bon blues i bon rotllo!

Dimarts

Dimarts 17, 19.45h – Jam Session al JazzSí Club

El JazzSí Club és un local emblemàtic de Barcelona, que forma part del Taller de Músics, tota una institució musical de la ciutat. Cada dimarts fan una jam que comença amb blues i que continua amb rock, pop… segons els músics de cada sessió. Una sorpresa continua!

Dimarts 17, 22.30h – Jam Session al Harlem Jazz Club

Com cada dimarts, el Harlem Jazz Club organitza la seva jam de blues, que està coordinada per en Chino, un dels grans bluesmen argentins afincats a la ciutat. En resum, una molt bona ocasió de començar la setmana amb bon blues!

Dimecres

Dimecres 18, 21 i 23h – Cava Hoppers & Marian Barahona al Jamboree

Aquest dimecres el cicle “Jazz Class Sessions” portarà al Jamboree una de les bandes habituals en les trobades de lindy-hop: els Cava Hoppers & Marian Barahona! Amb el seu jazz clàssic, fan les delícies dels amants d’aquest estil de ball, que va triomfar els anys 20 i 30 al mateix temps que les orquestres de jazz. Serà una nit molt “moguda”!

Dimecres 18, 22h – Jam Session amb The Midnight Rockets al Continental

Segona dia d’aquesta nova etapa de les jams de blues del Continental. Els “mestres de cerimònies” són The Midnight Rockets, i això vol dir blues de primera i molt bon ambient!

Dimecres 18, 22.30h – Lluís Coloma Trio al Bel-luna

En Lluís Coloma i el seu trio són un dels grups habituals del Bel-Luna i, segurament, això és perquè l’elegància d’en Lluís al piano “casa” perfectament amb l’elegància d’aquesta sala del centre de Barcelona!

Dijous

Dijous 19, 19.30h – Conferència d’Alfredo Papo a l’IEN

L’IEN, Institut d’Estudis Nord-americans, dedica part de la seva activitat a promoure la música d’aquell país, amb concerts, conferències, exposicions… Aquest dijous tornarà a oferir-nos la conferència d’un dels principals difusors de la música afroamericana al nostre país: Alfredo Papo. Ell va ser el fundador de l’històric Hot Club Barcelona, i ha escrit llibres i articles, realitzat programes de ràdio, dirigit festivals… En resum, una cita amb la història viva de la música negra a casa nostra!

Dijous 19, 21h – Barcelona Gypsy Reunion al Cafè Vienès

Aquesta setmana, al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster de Barcelona), podeu veure en acció als Barcelona Gypsy Reunion, uns experts en jazz manouche, l’estil del gran Django Reinhardt!

Dijous 19, 22h – Txus Blues & Jose Bluefingers al Super Glüh Bar

El Super Glüh Bar és molt a prop del Palau de la Música Catalana i allà hi trobareu aquest dijous a Txus Blues & Jose Bluefingers. Diversió assegurada, i amb blues d’alta qualitat!

Dijous 19, 22.30h – Jam Session de la SBB a la Sala Monasterio

Com cada dijous, jam de la Societat de Blues de Barcelona (SBB) al Monasterio. Aquesta setmana la jam la coordinen els Lone Rhino Club, i la nit pot ser espectacular!

Dijous 19, 23h – Kamelmat jam sessions al Cafè Belgrado

El Cafè Belgrado és una de les sales més “guapes” del país, i des de fa uns mesos a tornat a obrir les portes. Com no podia ser d’una altra manera, també hi ha tornat la música en directe, i cada dijous hi ha una jam de jazz, blues, rock… i el que faci falta! Les jams estan dirigides per en Matias Kamelman, un bon músic argentí que porta uns anys al nostre país. Recomanable 100%!

Divendres

Divendres 20, 22h – Outtakes a L’Artesà

Els Outtakes són una banda formada a Barcelona el 2002, amb influències del blues i el rock dels anys 60 i 70. Aquest divendres els podeu veure a L’Artesà, un cafè teatre d’El Prat de Llobregat.

Divendres 20, 22h – Ricky Araiza & Joan Masats al Tradescàntia Bar

El Tradescàntia, de Pineda de Mar, ja fa un temps que va programant bona música en directe, amb una important presència del blues i el jazz. Aquest divendres hi podeu veure a Ricky Araiza i Joan Masats (de la Sandy River Jazz Band), dos experts en el jazz de New Orleans. Una nit per sopar bé i gaudir de bon dixieland!

Divendres 20, 22.30h – Ramon Prats Jazz Quartet a El Pla dels Encants

El Pla Dels Encants és un lloc molt especial i acollidor de Calella de Mar, on es fusiona la cultura i la cuina, i aquest cap de setmana celebra el seu 5è aniversari! El divendres teniu el Ramon Prats Jazz Quartet, per combinar un bon sopar amb bon jazz!

Divendres 20, 23.30h – Dr. Swinguez a The Philharmonic

Aquest divendres teniu “visita” amb el Dr. Swinguez a The Philharmonic. Us “curarà” tots els mals a base de rhythm’n’blues!

Dissabte

Dissabte 21, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)

El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb José Luis Martín, Paula Castro i Joan Ventosa. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 21, 12.30h – Aperitiu musical a La Sedeta, amb A Contra Blues

Segon concert del Cicle d’aperitus musicals al centre cívic La Sedeta (BCN), que es celebra els dissabtes, fins al 4 de juny. En aquesta ocasió els protagonistes són A Contra Blues, amb el seu estil personal d’entendre el blues. Serà un aperitiu molt bo!

Dissabte 21, 21.30h – Hot Carajillo’s Happy Band al Luz de Gas

Els Hot Carajillo’s Happy Band ja fa 10 anys que porten la seva “swing party” per tot arreu, amb el swing i el rhythm’n’blues dels anys 40 i 50. Aquest dissabte celebraran l’aniversari al Luz de Gas, i la festa serà sonada!

Dissabte 21, 22.30h – Monica Green & Pep Romaguera a El Pla Dels Encants

El dissabte és el dia central de la celebració del 5è aniversari d’El Pla Dels Encants, de Calella de Mar. Per a aquesta ocasió tan especial portaran a una de les grans cantants de música negra, Monica Green, acompanyada per Pep Romaguera a la guitarra!

Dissabte 21, 23h – Gnaposs Trio a El Paraigua

El Paraigua, mítica cocteleria modernista de Barcelona, rep aquesta setmana al Gnaposs Trio, liderats pel gran guitarrista David Muñoz. Serà un còctel explosiu!

Dissabte 21, 23.30h – Big Dani Pérez al Bel-Luna

En Dani Pérez és un dels grans saxofonistes del país, i combina la seva participació a la mítica banda de rock’n’roll Los Rebeldes amb projectes personals, més centrats en el blues i el swing. Aquest dissabte, al Bel-Luna, podeu gaudir de la seva música!

Dissabte 21, 23.30h – La Teoría del Taburete a The Philharmonic

La Teoría del Taburete visita aquest dissabte The Philharmonic, una sala molt adequada per gaudir d’aquest trio de blues de llarga trajectòria, que actualment està preparant una revisió al blues de Chicago dels anys 40.

Diumenge

Diumenge 22, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club

El JazzSí Club del Taller de Músics, també fa jam els diumenges (a més dels dimarts). Cada setmana dues oportunitats per gaudir del blues i els seus “fills”: rock, soul, pop…

Diumenge 22, 19.30h – Blas Picón & The Junk Express a La Traviesa

La Traviesa serà la propera “estació” de Blas Picón & The Junk Express, que arriba a tota marxa carregat de blues “pur i dur”! No deixeu escapar aquest tren!

Diumenge 22, 20.30h – Cotton Roots al Honky Tonk

El Honky Tonk rep aquesta setmana als Cotton Roots, és a dir: Johnny Pérez (guitarra i veu) i Little Jordi (harmònica i veu). Un duo autèntic, en una sala autèntica… Un autèntic plaer per al diumenge al vespre!

Diumenge 22, 20.30h – Jam de blues al Rocksound, amb Tota Blues Band

Diumenge + blues = jam al Rocksound amb Tota Blues Band! Pura matemàtica!

Diumenge 22, 20.30h – Red & The Blue Bastards al Rai-Art

Una altra bona opció per al diumenge és anar a l’associació cultural Rai-Art, de Barcelona, per veure a Red & The Blue Bastards. Amb aquesta banda de recent creació podeu gaudir (segons diuen ells mateixos) de “bon blues rústic i acústic amb tres gotes de glamour”!

Diumenge 22, 21 i 23h – Concert de Big Mama & The Crazy Blues Band al Jamboree

Com cada diumenge, toca blues al Jamboree. I, com els últims mesos, l’encarregada de posar-hi el blues és la Big Mama i la seva banda The Crazy Blues Band! Una immillorable manera d’acabar la setmana!

Diumenge 22, 22h – Swing & Hot Jazz jam session al Pipa Club

Si us agrada el swing i el jazz, cada diumenge teniu l’oportunitat d’acabar la setmana amb una jam a l’històric Pipa Club de Barcelona. La direcció de la jam la porten els Shine, un dels molts projectes d’Hernán “Chino” Senra, i us encomanaran la seva passió per la música!

Diumenge 22, 22h – Jam 5è aniversari d’El Pla Dels Encants

El diumenge acaben els actes de celebració del 5è aniversari d’El Pla Dels Encants, de Calella de Mar, amb una gran jam! Una bona manera de celebrar-ho, sí senyor!

Salut i blues!

info@thekingrevelers.com / http://www.thekingrevelers.com / http://www.facebook.com/thekingrevelers

http://www.beba33.com / http://www.bluesbarcelona.org

Monday, May 9, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 9 de maig)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També és molt recomanable el programa Red Hot Blues, de Ràdio Vilafant.

Destacats de la setmana

PROGRAMA DE BAD MUSIC TV DEDICAT A L’EUROPEAN BLUES CHALLENGE!

El passat divendres es va emetre per la Xarxa de Televisions Locals el programa mensual de Bad Music Blues, on es fa un repàs de l’actualitat d’aquesta música. Aquest programa està dedicat íntegrament a l’European Blues Challenge, el concurs de blues a nivell europeu que es va celebrar el març a Berlín. L’equip de Bad Music va acompanyar The Suitcase Brothers, els representants de l’Estat espanyol en el concurs, que són els protagonistes principals del programa. Un document digne de veure!

BIG MAMA & L’ORIGINAL JAZZ ORQUESTRA DEL TALLER DE MÚSICS AL PALAU DE LA MÚSICA CATALANA!

Aquesta setmana comença de manera espectacular, amb la presència del blues al Palau de la Música Catalana! Hi actuarà l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics, amb la Big Mama a la veu, i faran un repàs al blues dels anys vint, quan es van fer els primers enregistraments d’aquesta música, amb un paper important de les cantants. Un gran escenari per a una gran música: el blues!

Dilluns 9, 19h – Big Mama & l’OJO Taller de Músics al Palau (BCN)

POPA CHUBBY AL FESTIVAL DE GUITARRA DE BARCELONA!

Aquest dijous, la sala Bikini acull un concert del Festival de Guitarra de Barcelona, amb un gran (en tots els sentits!) guitarrista de blues: Popa Chubby! Aquest bluesman va nèixer al Bronx, i el seu blues és contundent i cru (com ho deu ser la vida a aquell barri de New York). Veure’l en directe és tot un espectacle i una experiència inoblidable, i aquest dijous ho podeu comprovar en primera persona! Com diu el títol del seu últim disc: The Fight Is On!

Dijous 12, 21.30h – Popa Chubby a la sala Bikini (BCN)

FESTA PRESENTACIÓ FESTIBAD 2011!

El mes que ve arriba una nova edició del Festibad, que organitza Bad Music, i aquest dijous es farà la festa de presentació a la sala Depósito Legal, de L’Hospitalet. Els protagonistes seran Chino & The Big Bet, que també participaran al festival. Blues “made in Chino”!

Dijous 12, 22h – Chino & The Big Bet al Depósito Legal (L’Hospitalet)

NORTH MISSISSIPPI ALL STARS A LA SALA BIKINI!

Aquest divendres comença una iniciativa interessant, les BCN Roots Sessions, organitzades per Funhouse Productions. Es tracta d’una sèrie de concerts dedicats a la “música d’arrels”, i el primer serà el dels North Mississippi All Stars, una banda americana que combina el blues clàssic amb influències més actuals. La cita és a la sala Bikini de Barcelona!

Divendres 13, 21h – North Mississippi All Stars al Bikini (BCN)

BLUES & PICNIC A NOU BARRIS (BCN)!

Arriba una nova edició del Blues & Pícnic, aquest esdeveniment tan especial organitzat per Capibola Blues i amb la col·laboració de Bad Music Blues. El programa d’aquest any és de categoria, com sempre, amb els Combos de l’Escola de Blues, Blas Picón & Lluís Coloma, Víctor Uris Boogie Thing i la Barcelona Big Blues Band amb Myriam Swanson. I tot això mentre feu un bon berenar a l’aire lliure, al Parc Central de Nou Barris (BCN)… Espectacular! Com diu el lema del Blues & Pícnic: “vine a sentir blues estirat a la gespa”!

Diumenge 15, 16.30h – Blues & Pícnic al Parc Central de Nou Barris (BCN)

Programa:

16.30h – Combos Escola de Blues de Barcelona

17.15h – Blas Picón & Lluís Coloma Trio

18.45h – Víctor Uris Boogie Thing

20.15h – Barcelona Big Blues Band amb Miriam Swanson

____________________________

Dilluns

Dilluns 9, 22h – Cicle d’A Contra Blues a l’Elèctric Bar

Segon concert del cicle dedicat al blues que ha preparat l’Elèctric Bar per als dilluns de maig. Cada concert té la participació dels A Contra Blues més un convidat diferent cada setmana, i aquest dilluns podeu veure a Francis “The Wild” Legar, tot un expert en rock’n’roll.

Dilluns 9, 22.30h – Jam session al Bel-Luna

Per començar bé la setmana res millor que una bona jam de blues al Bel-Luna! Amb el David Giorcelli Trio, bon blues i bon rotllo!

Dimarts

Dimarts 10, 11h – “El blues a l’escola” a Figueres

“El blues a l’escola” és una gran iniciativa de la Big Mama, que realitza amb en Joan Pau Cumellas, per apropar el blues als nens. Aquest dimarts seran a Figueres, al Teatre Municipal El Jardí. Teaching the blues!

Dimarts 10, 19.45h – Jam Session al JazzSí Club

El JazzSí Club és un local emblemàtic de Barcelona, que forma part del Taller de Músics, tota una institució musical de la ciutat. Cada dimarts fan una jam que comença amb blues i que continua amb rock, pop… segons els músics de cada sessió. Una sorpresa continua!

Dimarts 10, 22.30h – Jam Session al Harlem Jazz Club

Com cada dimarts, el Harlem Jazz Club organitza la seva jam de blues, que està coordinada per en Chino, un dels grans bluesmen argentins afincats a la ciutat. En resum, una molt bona ocasió de començar la setmana amb bon blues!

Dimecres

Dimecres 11, 21 i 23h – Song Book & Federico Mazzanti al Jamboree

Aquest dimecres el cicle “Jazz Class Sessions” portarà al Jamboree una sessió d’estàndards de jazz, de la mà de Song Book & Federico Mazzanti. Quatre músics que us “transportaran” a l’època daurada dels musicals de Broadway!

Dimecres 11, 22h – Jam Session amb The Midnight Rockets al Continental

Segona dia d’aquesta nova etapa de les jams de blues del Continental. Els “mestres de cerimònies” són The Midnight Rockets, i això vol dir blues de primera i molt bon ambient!

Dimecres 11, 22.30h – Lluís Coloma Trio al Bel-luna

En Lluís Coloma i el seu trio són un dels grups habituals del Bel-Luna i, segurament, això és perquè l’elegància d’en Lluís al piano “casa” perfectament amb l’elegància d’aquesta sala del centre de Barcelona!

Dijous

Dijous 12, 21h – Ignasi Terraza Trio al Cafè Vienès

Aquesta setmana, al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster de Barcelona), podeu veure en acció a l’Ignasi Terraza Trio! Aquest gran pianista és un dels més reconeguts dins del panorama del jazz a casa nostra, i aquest dijous podeu comprovar el perquè!

Dijous 12, 22h – Jam al Jam Session de Sabadell

Una altra edició de la jam quinzenal del Jam Session de Sabadell. Com ja sabeu, aquesta sala continua sense poder fer música en directe de manera habitual, degut a una normativa absurda de l’ajuntament. Mentre no es normalitza la situació, aquestes jams conduides per en Lluís Coloma són una bona manera de donar suport a la sala i, al mateix temps, gaudir de bon blues i jazz!

Dijous 12, 22.30h – Jazz Pretenders al Harlem Jazz Club

Aquest dijous el Harlem Jazz Club, tindrà als Jazz Pretenders, banda liderada pel gran saxofonista Jordi Blanch. La banda està presentant el seu nou disc “Camí de l’horitzó”, i aquest concert és una bona ocasió per veure com sona en directe!

Dijous 12, 22.30h – Jam Session de la SBB a la Sala Monasterio

Com cada dijous, jam de la Societat de Blues de Barcelona (SBB) al Monasterio. Aquesta setmana la jam la coordina el gran cantant i harmonicista americà Mike Shannon, i segur que la nit serà plena de bon blues i feeling!

Dijous 12, 23h – Kamelmat jam sessions al Cafè Belgrado

El Cafè Belgrado és una de les sales més “guapes” del país, i des de fa uns mesos a tornat a obrir les portes. Com no podia ser d’una altra manera, també hi ha tornat la música en directe, i cada dijous hi ha una jam de jazz, blues, rock… i el que faci falta! Les jams estan dirigides per en Matias Kamelman, un bon músic argentí que porta uns anys al nostre país. Recomanable 100%!

Divendres

Divendres 13, 19h – Lluís Coloma a l’Auditori Unnim

Aquest divendres podeu veure en acció al Lluís Coloma a l’Auditori Unnim de Sabadell. Serà una actuació especial, doncs en Lluís tocarà sol, amb l’única companyia del piano. Una bona ocasió per gaudir de tots el registres d’un dels millors pianistes de casa nostra!

Divendres 13, 21h – Txus Blues & Jose Bluefingers al Pla de la Calma

El Pla de la Calma és un local de Cardedeu on es combina la cultura i la gastronomia. Aquest divendres el “menú” és de primera: Txus Blues & Jose Bluefingers! Quedareu ben “tips”… de riure! I tot acompanyat de bon blues de “collita” pròpia!

Divendres 13, 21h – The Pepper Pots a la Sala Apolo

La sala Apolo de Barcelona, rep aquest divendres a una banda que perfectament podria ser dels Estats Units... Però resulta que són catalans i fan un soul i rhythm’n’blues dignes de la millor època de la Motown! Ells són The Pepper Pots i ara estan presentant el seu quart disc, “Train to your lover”, i precisament han tingut com a enginyer de so a Bob Ohlsson, que va treballar a la mítica discogràfica.

Divendres 13, 22h – Joan Pau Cumellas & Lluís Navarro a El Pla Dels Encants

El Pla Dels Encants és un lloc molt especial i acollidor de Calella de Mar, on es fusiona la cultura i la cuina. Periòdicament fan diverses activitats, i la música sempre hi té un lloc destacat, fins i tot el blues! Aquest divendres el “menú” musical és de qualitat, amb en Joan Pau Cumellas (harmònica) i Lluís Navarro (guitarra i veu).

Divendres 13, 22.30h – Lone Rhino Club al Cafè del Teatre Escorxador

Els Lone Rhino Club, amb Julio Lobos al capdavant, se’n van a Lleida aquest divendres per tocar al Cafè Teatre Escorxador. Com diria algú: “blues del bueno… en el teatro”!

Divendres 13, 23h – The Acoustic Blues Company al Minusa Club

The Acoustic Blues Company tornen al Minusa Club, una sala de Barcelona on ja hi han actuat altres vegades. En aquest projecte d’en Chino podem trobar blues en estat pur i cada concert és una sorpresa!

Divendres 13, 23.30h – Crawfish a The Philharmonic

Aquest divendres podeu gaudir de bon rockabilly a The Philharmonic, amb Crawfish! Per començar el cap de setmana amb molt de ritme!

Dissabte

Dissabte 14, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)

El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb José Luis Martín, Paula Castro i Joan Ventosa. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 14, 12.30h – Aperitiu musical a La Sedeta, amb Ignasi Coromina Trio

Comença una altra edició del Cicle d’aperitus musicals al centre cívic La Sedeta (BCN), que es celebrarà els dissabtes, fins al 4 de juny. La primera actuació serà la de l’Ignasi Coromina Trio, que combina estàndards de jazz amb temes propis que tenen influències llatines i africanes. Quina bona manera de fer l’aperitiu!

Dissabte 14, 22.30h – Tota Blues al Cafè del Teatre Escorxador

Segon concert de blues d’aquesta setmana al Cafè Teatre Escorxador, de Lleida. En aquesta ocasió amb Tota Blues, els especialistes en blues de Chicago amb “accent” argentí! The Blues Is Macanudo!

Dissabte 14, 23h – Dani Nel·lo a l’Stroika

La sala Stroika de Manresa, porta un temps fent una programació molt interessant, on el blues i el jazz també hi tenen cabuda. Aquest dissabte podeu gaudir de la música d’un dels saxofonistes més carismàtics del país: en Dani Nel·lo! Jazz, blues i molt de feeling!

Dissabte 14, 23.30h – The Acoustic Blues Company a The Philharmonic

Segona ocasió d’aquesta setmana per gaudir amb el blues de The Acoustic Blues Company, en aquesta ocasió a The Philharmonic. Bon blues en una bona sala, perfecte!

Diumenge

Diumenge 15, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club

El JazzSí Club del Taller de Músics, també fa jam els diumenges (a més dels dimarts). Cada setmana dues oportunitats per gaudir del blues i els seus “fills”: rock, soul, pop…

Diumenge 15, 20.30h – La Teoría del Taburete al Honky Tonk

El Honky Tonk rep aquesta setmana a La Teoría del Taburete, un trio de blues de llarga trajectòria, que actualment està preparant una revisió al blues de Chicago dels anys 40. Agafeu el vostre seient i… a disfrutar!

Diumenge 15, 20.30h – Jam de blues al Rocksound, amb Tota Blues Band

Diumenge + blues = jam al Rocksound amb Tota Blues Band! Pura matemàtica!

Diumenge 15, 21 i 23h – Concert de Big Mama & The Crazy Blues Band al Jamboree

Com cada diumenge, toca blues al Jamboree. I, com els últims mesos, l’encarregada de posar-hi el blues és la Big Mama i la seva banda The Crazy Blues Band! Una immillorable manera d’acabar la setmana!

Diumenge 15, 22h – Swing & Hot Jazz jam session al Pipa Club

Si us agrada el swing i el jazz, cada diumenge teniu l’oportunitat d’acabar la setmana amb una jam a l’històric Pipa Club de Barcelona. La direcció de la jam la porten els Shine, un dels molts projectes d’Hernán “Chino” Senra, i us encomanaran la seva passió per la música!

Salut i blues!

info@thekingrevelers.com / http://www.thekingrevelers.com / http://www.facebook.com/thekingrevelers

http://www.beba33.com / http://www.bluesbarcelona.org

Monday, May 2, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 2 de maig)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També és molt recomanable el programa Red Hot Blues, de Ràdio Vilafant.

Destacats de la setmana

THE MIDNIGHT ROCKETS A LA JAM DEL CONTINENTAL!

Això és una novetat d’última hora: The Midnight Rockets es faran càrrec de la jam dels dimecres al Continental! El blues torna a aquesta sala de Gràcia, i ho fa per la “porta gran” amb una de les millors bandes de la ciutat! Blues, blues i blues!

Dimecres 4, 22h – Jam Session amb The Midnight Rockets al Continental (BCN)

NOU CICLE DE BLUES I JAZZ A BCN, A L’ALMODO BAR!

Una gran notícia per a aquesta setmana: l’Almodo Bar aposta pel blues i el jazz i comença un cicle de concerts que durarà maig, juny i juliol! La programació ja està tancada i tindrà la participació de 4 bandes, que s’aniran alternant els dijous, el dia escollit per a celebrar el cicle. Les quatre bandes que participaran són: The Walking Stick Man i Tota Blues Band, els dies de blues, i 2+2 Quartet (no s’ha trobat info d’ells a internet) i Tuning els dies de jazz. Els primers en començar el cicle seran The Walking Stick Man, amb el seu blues autèntic, al més pur estil de Sonny Boy Williamson i Howlin’ Wolf!

Aprofitem aquesta gran ocasió per donar suport al blues en directe a Barcelona!

Dijous 5, 23.45h – The Walking Stick Man a l’Almodo Bar (BCN)

VARGAS BLUES BAND + BLUE HEART A LA SALA STROIKA!

Feia un temps que no veiem per a aquí al gran guitarrista Javier Vargas, però aquesta setmana tornarà a actuar a casa nostra, en concret a la sala Stroika de Manresa. Segons la seva agenda, serà l´únic concert que farà a Catalunya aquest any, o sigui que es pot dir literalment que és una ocasió única per gaudir del seu domini amb la guitarra. A més, abans de la Vargas Blues Band podeu veure els Blue Heart, liderats per un altre gran guitarrista: en Xavier Soranells!

Divendres 6, 22.30h – Vargas Blues Band + Blue Heart a l’Stroika (Manresa)

LES NITS DE CAPIBOLA AMB JOHNNY PÉREZ TRIO!

Les Nits de Capibola d’aquest mes ens porten al Johnny Pérez Trio, uns grans experts en Texas Blues! Una de les principals influències d’en Johnny Pérez és Stevie Ray Vaughan, i també d’altres grans guitarristes com Johnny Guitar Watsom, Freddie King o Guitar Slim, i aquest divendres podeu veure’l en acció al Casal de Barri de Prosperitat. Si us agrada el blues, disfrutareu, i si us agrada la guitarra, encara més!

Divendres 6, 23h – Johnny Pérez Trio al Casal de Barri Prosperitat (BCN)

TXUS BLUES & JOSE BLUEFINGERS AL BAR MUSICAL BERLÍN!

El Bar Musical Berlín, de Sant Celoni, està apostant per la música en directe malgrat totes les dificultats que pasen la majoria de sales de música. El blues és potser la música que té més presència en la seva programació, sempre amb reconeguts bluesmen del país, i aquest divendres hi podeu veure el show de Txus Blues & Jose Bluefingers. Una gran ocasió per gaudir del bon blues i el bon humor d’aquests dos grans músics i, de passada, ajudar amb la vostra presència a que la sala pugui tirar endavant!

Divendres 6, 23h – Txus Blues & Jose Bluefingers al Bar Musical Berlín (Sant Celoni)

BULLFROG A LA CARPA DE SANT CUGAT!

Després del seu debut de fa unes setmanes, els Bullfrog seran aquest divendres a La Carpa de Sant Cugat. Aquesta banda és el nou projecte de l’Agustí Mas i els germans Planells, i fan un repàs a grans clàssics del blues i el rock dels 70, amb versions de gent com Rory Gallagher, Jimi Hendrix, Eric Clapton, Canned Heat… És a dir, canya per un tub!

Divendres 6, 23.30h – Bullfrog a La Carpa (Sant Cugat)

BOTIFARRA & BLUES A CERDANYOLA!

Arriba una altra edició del Botifarra & Blues, una trobada gastronòmicomusical que organitza La Tia Felipa al Parc del Turonet de Cerdanyola. La festa començarà al matí, a la porta de l’Ajuntament, des d’on es podrà acompanyar a La Tia Felipa Dixie Band camí del parc, menjant xocolata i melindros. Un cop al parc, començaran la botifarrada i les actuacions, amb un cartell de luxe: Txus Blues & Jose Bluefingers, Carlos Navarrete Quartet, David Giorcelli Trio, Barcelona Bluegrass Band, Kozmic Band, Osi Martínez & Bloodhound i Lone Rhino Club. I per acabar la jornada, tots els que encara tinguin forces podran anar a la jam que es farà al Bar Blues!

En resum, una gran “bacanal” de blues!

Dissabte 7, 11 i 13h – Botifarra & Blues al Parc del Turonet (Cerdanyola)

_______________________________

Dilluns

Dilluns 2, 22.30h – Jam session al Bel-Luna

Per començar bé la setmana res millor que una bona jam de blues al Bel-Luna! Amb el David Giorcelli Trio, bon blues i bon rotllo!

Dilluns 2, 22h – Comença el cicle d’A Contra Blues a l’Elèctric Bar

Periòdicament, l’Elèctric Bar de Barcelona dedica els dilluns al blues, amb la participació dels A Contra Blues més un convidat diferent cada setmana. Així doncs, aquest mes teniu blues cada dilluns a l’Elèctric, i el primer convidat que tindran els A Contra Blues és el gran bluesman argentí Tota!

Dimarts

Dimarts 3, 19.45h – Jam Session al JazzSí Club

El JazzSí Club és un local emblemàtic de Barcelona, que forma part del Taller de Músics, tota una institució musical de la ciutat. Cada dimarts fan una jam que comença amb blues i que continua amb rock, pop… segons els músics de cada sessió. Una sorpresa continua!

Dimarts 3, 22.30h – Jam Session al Harlem Jazz Club

Com cada dimarts, el Harlem Jazz Club organitza la seva jam de blues, que està coordinada per en Chino, un dels grans bluesmen argentins afincats a la ciutat. En resum, una molt bona ocasió de començar la setmana amb bon blues!

Dimecres

Dimecres 4, 21 i 23h – Joan Chamorro Quartet & Andrea Motis al Jamboree

Aquest dimecres el cicle “Jazz Class Sessions” portarà al Jamboree a un dels “descobriments” de la temporada: Joan Chamorro Quartet & Andrea Motis! L’Andrea Motis és el “descobriment”, doncs aquesta cantant i saxofonista té només 15 anys i ja s’ha fet un lloc en el panorama jazzístic de casa nostra. Això ha estat possible gràcies al reconegut saxofonista Joan Chamorro, que ha apostat decididament per la seva alumna, i aquest dimecres podreu comprovar que l’ha encertat totalment!

Dimecres 4, 22.30h – Lluís Coloma Trio al Bel-luna

En Lluís Coloma i el seu trio són un dels grups habituals del Bel-Luna i, segurament, això és perquè l’elegància d’en Lluís al piano “casa” perfectament amb l’elegància d’aquesta sala del centre de Barcelona!

Dijous

Dijous 5, 21h – David Giorcelli Trio al Cafè Vienès

Aquesta setmana, al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster de Barcelona), podeu veure en acció al David Giorcelli Trio! Amb el seu boogie trepidant posarant el Cafè de cap per avall!

Dijous 5, 21h – Txus Blues & Jose Bluefingers al Jazzpetit

El Jazzpetit (Barcelona) torna a rebre a Txus Blues & Jose Bluefingers, i la nit promet ser d’allò més divertida, i amb blues de primera qualitat!

Dijous 5, 21h – Sopar & Blues a l’Hotel Havana amb Lluís Coloma Trio

El primer dijous de cada mes, l’Hotel Havana de Barcelona us ofereix la possibilitat de sopar un menú degustació mentre escolteu bon blues. Aquest mes el blues el posarà el Lluís Coloma Trio, el menjar el posarà l’Hotel Havana i vosaltres hi posareu… la gana! De menjar i de blues!

Dijous 5, 22.30h – Jam Session de la SBB a la Sala Monasterio

Com cada dijous, jam de la Societat de Blues de Barcelona (SBB) al Monasterio. Aquesta setmana la jam la coordina Tota Blues Band, uns autèntics mestres en portar jams de blues!

Dijous 5, 23h – Kamelmat jam sessions al Cafè Belgrado

El Cafè Belgrado és una de les sales més “guapes” del país, i des de fa uns mesos a tornat a obrir les portes. Com no podia ser d’una altra manera, també hi ha tornat la música en directe, i cada dijous hi ha una jam de jazz, blues, rock… i el que faci falta! Les jams estan dirigides per en Matias Kamelman, un bon músic argentí que porta uns anys al nostre país. Recomanable 100%!

Divendres

Divendres 6, 19.30h – Cocktail & Swing a l’Hotel Havana amb Lluís Coloma Trio

Aquesta setmana el Cocktail & Swing de l’Hotel Havana de Barcelona, estarà amenitzat pel Lluís Coloma Trio. Si el dijous podieu sopar amb ell, divendres i dissabte podeu prendre un còctel amb el seu boogie com acompanyament. Aquesta setmana en Lluís és el “xef” del blues!

Divendres 6, 21.30h – Hoppin Frogs a El Col·leccionista

Els Hoppin Frogs són una banda de blues formada per músics estrangers residents a Barcelona, i que fan diferents estils de música negra. Aquest divendres els podeu veure a El Col·leccionista, un acollidor local situat al barri de Gràcia de Barcelona.

Divendres 6, 22.30h – David Giorcelli Trio al Bel-Luna

El David Giorcelli Trio fa el doblet aquesta setmana al Bel-Luna: dilluns la jam habitual i divendres concert. En qualsevol dels dos formats, diversió asegurada!

Divendres 6, 22.30h – Backdoor Strangers a El Circuit

El blues torna a El Circuit, i els primers que podeu veure en aquesta nova etapa són els Backdoor Strangers (Tota i Míriam Aparicio). Tota una garantia de bon blues!

Divendres 6, 22.30h – Bloodhound al Mô Es Bar

El Mô Es Bar, de Lliçà d’Amunt, tindrà aquest divendres als Bloodhound, una banda de Madrid fundada pel bateria Luis Goñi i formada per músics experts en això del blues. El seu repertori combina versions amb temes propis cantats en castellà, i sempre aconsegueixen la participació activa del públic en els seus concerts. Es preveu una bona nit de blues!

Divendres 6, 23h – Lluís Coloma & Marc Ruiz al Pipa Club

L’històric Pipa Club reuneix a dos grans músics: Lluís Coloma & Marc Ruiz. Piano i bateria per a passar-ho “pipa”!

Divendres 6, 23.30h – Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera a The Philharmonic

Aquest divendres podeu veure a The Philharmonic un duo de primera: Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera! Dos virtuosos dels seus intruments (harmònica i guitarra) que us faran gaudir del blues!

Dissabte

Dissabte 7, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)

El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb José Luis Martín, Paula Castro i Joan Ventosa. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 7, 19.30h – Cocktail & Swing a l’Hotel Havana amb Lluís Coloma Trio

Segona edició del Cocktail & Swing de l’Hotel Havana de Barcelona, amb el Lluís Coloma Trio! Delicatessen blues!

Dissabte 7, 21h – JHA a nunART BCN

Els JHA és un trio que barreja blues i folk clàssic amb estils acústics comtemporanis, i en el seu repertori tant podeu trobar-hi cançons de Robert Johnson com de Nick Cave. Aquest dissabte els podeu veure a nunART BCN, un col·lectiu artístic de dansa, teatre, música i audiovisuals.

Dissabte 7, 22.30h – David Giorcelli Trio al Bel-Luna

Segona oportunitat de veure al David Giorcelli Trio en concert al Bel-Luna. No podeu dir que no us ho posen fàcil!

Diumenge

Diumenge 8, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club

El JazzSí Club del Taller de Músics, també fa jam els diumenges (a més dels dimarts). Cada setmana dues oportunitats per gaudir del blues i els seus “fills”: rock, soul, pop…

Diumenge 8, 20.30h – Blas Picón & Lluís Coloma al Honky Tonk

El Honky Tonk rep aquesta setmana a Blas Picón & Lluís Coloma! Aquests dies són notícia pel llançament del seu nou disc, gravat precisament al Honky, i aquest diumenge serà com reviure aquella gravació.

Diumenge 8, 20.30h – Jam de blues al Rocksound, amb Tota Blues Band

Diumenge + blues = jam al Rocksound amb Tota Blues Band! Pura matemàtica!

Diumenge 8, 21 i 23h – Concert de Big Mama & The Crazy Blues Band al Jamboree

Com cada diumenge, toca blues al Jamboree. I, com els últims mesos, l’encarregada de posar-hi el blues és la Big Mama i la seva banda The Crazy Blues Band! Una immillorable manera d’acabar la setmana!

Diumenge 8, 22h – Swing & Hot Jazz jam session al Pipa Club

Si us agrada el swing i el jazz, cada diumenge teniu l’oportunitat d’acabar la setmana amb una jam a l’històric Pipa Club de Barcelona. La direcció de la jam la porten els Shine, un dels molts projectes d’Hernán “Chino” Senra, i us encomanaran la seva passió per la música!

Salut i blues!

info@thekingrevelers.com / http://www.thekingrevelers.com / http://www.facebook.com/thekingrevelers

http://www.beba33.com / http://www.bluesbarcelona.org