Monday, February 24, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 24 de febrer)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat i T'agrada el blues? a Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

"EL BLUES ES POT BALLAR" AL QUILOMBO!
Des d'aquesta setmana, cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... A més, està previst que un cop al mes hi hagi música en directe. Let's dance the blues!
Dimecres 26, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo (BCN)

1er HARMÒNICA BLUES SUMMIT AL MEAM!
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix durant el febrer en el 1er Harmònica Blues Summit!
Cada divendres d'aquest mes heu pogut veure junts 2 dels grans harmonicistes que tenim a casa nostra, i aquesta setmana els protagonistes que tanquen el cicle són Maurici Morera i Víctor Puertas, dos harpmen que tenen tècnica i feeling per donar i per vendre! Això sí que és un final feliç!
Com durant tot el cicle, els dos harmonicistes estaran acompanyats per Oscar Rabadán a la guitarra i Julio Lobos al piano, per formar un pòquer de luxe.
Divendres 28, 18h - Maurici Morera & Víctor Puertas al MEAM (BCN)

POCKET CONCERTS: COTTON ROOTS + SWEET MARTA & THE BLUES WORKERS!
Aquest divendres teniu una nova cita amb els Pocket Concerts de Bad Music, i en aquesta ocasió la cita és... doble!
Doncs sí, en una mateixa nit podeu gaudir del blues en format acústic i en format elèctric, amb dues de les millors formacions de cada estil, Cotton Roots i Sweet Marta & The Blues Workers!
Un concert on podeu sentir la força i la intensitat del blues, ja sigui "endollat" o "desendollat"!
Com sempre, la cita és al Centre Cultural Collblanc-Torrassa.  
Divendres 28, 20.30h - Pocket Concerts al Centre Cultural Collblanc-Torrassa (L'Hospitalet)

LOST & LONESOME BAND A SWING MANIACS!
L'escola Swing Maniacs us ha preparat una gran Swing Jam de Carnaval amb la música en directe d'una banda encapçalada per 2 grans harmonicistes, Lost & Lonesome Band! Hi haurà ball, disfresses, i molta diversió... Una autèntica festa de blues i swing per moure el cos sense parar!
Divendres 28, 22.30h - Lost & Lonesome Band a Swing Maniacs (BCN)

COMENÇA EL BLACK MUSIC FESTIVAL!
Un any més, quan comença el març arriba el Black Music Festival, el gran festival de la música negra que es celebra a Salt i altres localitats de Girona. Aquesta setmana ja teniu 4 concerts per gaudir de la força i el ritme dels diferents estils de la black music amb Girona Marxing Band (que farà una cercavila a ritme de soul, jazz i funk), The Excitements (un autèntic volcà de rhythm'n'soul), Calista Walks (el projecte de la gran cantant Sandra Fern), Shakin' All (una banda per ballar swing, blues i rock'n'roll), i una jam session amb la Sunset Band (la banda "resident" del Sunset Jazz Club).
Aquest és el programa:

Dissabte 1,
12.00h - Cercavila amb la Girona Marxing Band al Pont de Pedra (Girona)
22.00h - The Excitements + Calista Walks a La Mirona (Salt)
23.00h - Shakin' All al Sunset Jazz Club (Girona)

Diumenge 2,
20.30h - Jam session amb la Sunset Band al Sunset Jazz Club (Girona)

THE COOL GRINDERS PRESENTEN NOU DISC A LA NOVA JAZZ CAVA!
Aquest dissabte The Cool Grinders se'n van a Terrassa, a la Nova Jazz Cava, per presentar el seu nou disc, "Let's Start It", que precisament van gravar a la històrica sala. Us espera una gran nit de blues, boogie i swing, que podeu continuar a casa vostra... si us compreu el disc!
Dissabte 1, 22.30h - The Cool Grinders a la Nova Jazz Cava (Terrassa)

VERMUT SOLIDARI D'ALAMBIQUE A LA GRAN BODEGA SALTÓ!
Aquest diumenge podeu fer un vermut molt especial a la Gran Bodega Saltó, mentre gaudiu d'una estona de blues, balades cabareteres, cançons de Tom Waits (i molt més) amb Alambique, més conegut com Alan Bike!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. I, ja posats, quan acabi el concert també podeu mostrar la vostra solidaritat amb el músic i donar-li una propineta. Ja sabeu que "triste es de pedir, pero más triste es de robar"...
Diumenge 2, 13.30h - Alambique a la Gran Bodega Saltó (BCN)

BARCELONA BIG BLUES BAND & LLUÍS COLOMA AL JAMBOREE!
Aquest diumenge podeu acabar la setmana d'una manera espectacular, amb la Barcelona Big Blues Band (BBBB)! Com el seu nom indica, la BBBB és una banda de blues mooooolt gran, pel nombre de components i per la seva qualitat i, per si això no fos prou, acostuma a actuar acompanyada de convidats de luxe. En aquesta ocasió, el convidat és Lluís Coloma, un dels grans pianistes de blues i boogie de casa nostra. Espectacular!
Diumenge 2, 20 i 22h - BBBB & Lluís Coloma al Jamboree (BCN) 


__________________________


Dilluns


Dilluns 24, 20.30h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar ha decidit fer d'aquest dilluns un dels millors dies de la setmana, i per això us ha preparat el concert del Lluís Coloma Trio. Tant de bo totes les setmanes comencessin així de bé!

Dilluns 24, 21h - Jam session al Fizz Barcelona
Cada dilluns podeu començar molt bé la setmana amb la jam del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, un dels millors trios de casa nostra! Every monday you have the blues!

Dimarts

Dimarts 25, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 25, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció - Treballem per a la inclusió social a Poble Sec, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. 

Dimarts 25, 22h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club és una cita obligada de les nits de dimarts per a tots els amants del blues. Està coordinada per Hernán Senra "Chino", i es tracta d'una jam 100% blues, per a "paladars" exigents!

Dimarts 25, 22.30h - Loretta Contadini Duo al Rien de Rien
Aquest dimarts podeu gaudir d'una bona estona de blues i rhythm'n'blues al Rien de Rien (Hotel Palace), amb Loretta Contadini Duo, una cantant de veu poderosa acompanyada pel gran guitarrista Quim Quiñonero. A disfrutar!

Dimecres

Dimecres 26, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 26, 20h - Jam session a La Tía Felipa
La Tía Felipa, a més de la seva completa programació de concerts, també té la seva jam session. Els dimecres és el dia escollit i, amb la direcció de Predicador Ramírez, a cada sessió us podeu trobar alguns dels millors bluesmen de casa nostra. Més que una jam, un festival!

Dimecres 26, 20.30h - Los Locos del Oeste al Milano Cocktail Bar
Aquest dimecres, al Milano Cocktail Bar, podeu veure en directe un còctel molt interessant de country jazz, amb el trio Los Locos del Oeste. Prepareu-vos per gaudir d'una nit boja!    

Dimecres 26, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Andreu Martínez, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!

Dimecres 26, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam del Jam Session de Sabadell és la cita dels dimecres per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. Com sempre, estarà coordinada per un grup de luxe, el Lluís Coloma Trio!

Dimecres 26, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Durant el febrer també podeu gaudir de les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una jam session coordinada per A Contra Blues, i que està dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!
  
Dijous

Dijous 27, 19h - La Teoria del Taburete al Suamu
Aquest dijous, al sortir de la feina (els que encara en tingueu) podeu gaudir de l'After Work del Suamu, que aquesta setmana presenta l'estrena del nou projecte de La Teoría del Taburete. Aquest gran trio dóna un pas més en la seva personal manera d'interpretar el blues, i ara us proposen una combinació de ritmes de New Orleans, L'Havana i Barcelona... Un concert perfecte per acabar bé la jornada!

Dijous 27, 19.45h - Wax & Boogie al Zinc Bar
Aquest dijous podeu veure Wax & Boogie al Zinc Bar de l'Hotel Villa Emilia (BCN), un lloc molt acollidor per gaudir del blues i el boogie amb aquest gran duo!

Dijous 27, 20.30h - Vermouth Time al Milano Cocktail Bar
Si us agrada el soul'n'jazz dels 60, on el Hammond era l'instrument estrella, aquest dijous teniu una cita al Milano Cocktail Bar amb els Vermouth Time, una potent banda que us posarà el groove al cos! Aquest dijous el temps del vermut no és al migdia, sinó a la nit!

Dijous 27, 21h - August Tharrats Trio al Cafè Vienès 
Aquest dijous l'August Tharrats Trio us espera al Cafè Vienès, i ja sabeu el que us trobareu, oi? Blues i boogie de primera qualitat, en un ambient elegant i relaxat!

Dijous 27, 22h - Jam session al Mombasa
Nova edició de la jam session del Mombasa (Roda de Berà), dirigida pel Lluís Coloma Trio, una molt bona ocasió per gaudir del blues i altres músiques "de la família"... ja sigui com a músic o com a espectador!
ATENCIÓ: la jam passa al proper 13 de març.

Dijous 27, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
La jam de la Societat de Blues de Barcelona, que organitza els dijous a la Sala Monasterio, aquesta setmana té com a coordinadors Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta. Aquesta barreja explosiva us garanteix una jam amb molt de ritme!

Dijous 27, 23h - The Bluesters & Friends al Rien de Rien
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dijous al Rien de Rien (Hotel Palace) per compartir una bona estona de blues amb molts músics convidats. Cada nit és una sorpresa!

Divendres
 

Divendres 28, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana amb Lluís Coloma Trio
Aquesta setmana el Cocktail & Swing de l'Hotel Havana (BCN), té com a protagonista el Lluís Coloma Trio, que us oferirà el seu còctel particular a base de blues amb molt de feeling i boogie trepidant! Salut!

Divendres 28, 20.30h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us proposa un gran concert de blues amb molt de swing per a la nit de divendres, amb uns especialistes del tema, Chino & The Big Bet. Una aposta segura!

Divendres 28, 21h - Marina BBface & The Beatroots al Jamboree
El Jamboree és el lloc on aquest divendres podeu ser testimonis de l'estrena del nou disc de Marina BBface & The Beatroots! Amb el títol de "Time To Begin", aquest treball és una mostra de la combinació de funk, soul i rock'n'roll que caracteritza la banda. 

Divendres 28, 22.30h - The Blues Prisoners al Casino d'Amposta
The Blues Prisoners continuen amunt i avall, recorrent les sales del país per despistar la policia, i mentrestant aprofiten per tocar blues, la seva passió. Aquest divendres se'n van al Casino d'Amposta, i ja s'ha advertit la població que no cal que avisin la policia, perquè els Prisoners només els robaran... el cor amb el seu blues! 

Divendres 28, 23h - Lluís Coloma Trio al Sis-b
Aquest divendres us espera una gran nit de piano boogie al Sis-b (Malgrat de Mar), amb uns dels millors representants del gènere, el Lluís Coloma Trio. Simplement espectacular!

Divendres 28, 23.30h - The Bluesters al Rien de Rien
La nit de divendres pot ser un bon moment per gaudir d'una gran sessió de blues i rhythm'n'blues, i per això podeu anar a veure The Bluesters al Rien de Rien (Hotel Palace). Very cool, baby!

Divendres 28, 23.30h - Ster Wax & The New Fuss al Solcafé
El Solcafé de Gavà us ha preparat un gran concert de soul i rhythm'n'blues, amb Ster Wax & The New Fuss, un dels projectes d'aquesta cantant espectacular que us farà moure el cos al ritme de la música negra! 

Dissabte

Dissabte 1, 12h - La Teoria del Taburete al Bar La Troca
Aquest dissabte podeu fer l'aperitiu mentre gaudiu de l'estrena del nou projecte de La Teoría del Taburete. Aquest gran trio dóna un pas més en la seva personal manera d'interpretar el blues, i ara us proposen una combinació de ritmes de New Orleans, L'Havana i Barcelona... Serà un vermut amb sabor i feeling! La cita és al Bar La Troca (Granollers).

Dissabte 1, 20h - Even Blues a la Societat de Blues de Rubí
La Societat de Blues de Rubí us ha preparat una bona sessió per a aquest dissabte amb Even Blues, un interessant trio format per Àngels Vilaró, Joan Fàbrega i Álvaro Taborda. La cita és a l'Espai Cultural de la CGT.

Dissabte 1, 20.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Honky Tonk
Hi ha res millor que acabar el dia de bon humor? Sí, acabar el dia de bon humor... i amb bon blues! Si voleu provar aquesta sensació heu d'anar al Honky Tonk i veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers!

Dissabte 1, 22.30h - La Teoría del Taburete a The Philharmonic
Aquest dissabte, a The Philharmonic, teniu la segona ocasió del dia per veure l'estrena del nou projecte de La Teoría del Taburete. Aquest gran trio dóna un pas més en la seva personal manera d'interpretar el blues, i ara us proposen una combinació de ritmes de New Orleans, L'Havana i Barcelona... Molt interessant!

Dissabte 1, 23h - Room 69 al Legends Dance Hall
Aquest dissabte, al Legends Dance Hall, podeu veure el nou projecte de Julio Vallejo, el quartet Room 69. Si "entreu" en aquesta "habitació" tan suggerent gaudireu d'una nit molt moguda a ritme de blues, country i swing! I, a més, podeu descobrir el seu nou disc, "Come In"!

Dissabte 1, 23.30h - Aishah Davis Quintet al Rien de Rien
El Rien de Rien (Hotel Palace) us ha preparat un bon concert de blues, soul i rhythm'n'blues per al dissabte, amb Aishah Davis Quintet. Una gran cantant acompanyada per una banda de grans músics, tots ells amb molta experiència, o sigui que teniu tots els ingredients per passar una nit fantàstica!

Diumenge

Diumenge 2, 12h - Vermut amb Koko Jean & The Tonics a l'Ikra
Aquest diumenge podeu fer el vermut molt ben acompanyats per una nova banda de casa nostra, formada a finals de l'any passat, Koko Jean & The Tonics! Es tracta d'un quartet de músics espectaculars, que s'han reunit en aquesta banda per oferir-vos una combinació explosiva de soul i blues, com podreu comprovar vosaltres mateixos! La cita és a l'Ikra Barcelona, i forma part de les sessions de Ven tú!

Diumenge 2, 12.30h - Johnny Big Stone & Friends a La Cerveseria Clandestina
L'aperitiu del diumenge és un dels petits plaers d'aquesta vida, però si el feu acompanyat de bon blues llavors ja es converteix en un dels grans plaers d'aquesta vida! Diumenge ho podeu comprovar a La Cerveseria Clandestina, amb un dels grans bluesmen de casa nostra, que estarà molt ben acompanyat, és a dir Johnny Big Stone & Friends!

Diumenge 2, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 2, 20.30h - Blas Picón & Oscar Rabadán al Honky Tonk
Si aneu al Honky Tonk aquest diumenge podeu veure en acció Blas Picón & Oscar Rabadán. Ells són el 66'6% del trio Blas Picón & The Junk Express, i en aquest format de duo també us donaran el 100% de bon blues!

Diumenge 2, 20.30h - Koko Jean & The Tonics al Milano Cocktail Bar
Segona oportunitat d'aquest diumenge per veure en acció una nova banda de casa nostra, formada a finals de l'any passat, Koko Jean & The Tonics! Es tracta d'un quartet de músics espectaculars, que s'han reunit en aquesta banda per oferir-vos una combinació explosiva de soul i blues, com podreu comprovar vosaltres mateixos al seu concert del Milano Cocktail Bar.


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

Monday, February 17, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 17 de febrer)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat i T'agrada el blues? a Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

1er HARMÒNICA BLUES SUMMIT AL MEAM!
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix durant el febrer en el 1er Harmònica Blues Summit!
Cada divendres d'aquest mes podeu veure junts 2 dels grans harmonicistes que tenim a casa nostra, i aquesta setmana els protagonistes són Tota i Txus Blues, dos mestres del seu instrument i dos autèntics entertainers!
Tots els harmonicistes estaran acompanyats per Oscar Rabadán a la guitarra i Julio Lobos al piano, per formar un pòquer de luxe.
Prepareu-vos per gaudir d'uns "duels" d'harmònica que faran història!
Divendres 21, 18h - Tota & Txus Blues al MEAM (BCN)

POCKET CONCERTS: EL GRAN MANEL + CAUSTIC ROLL DAVE!
Aquest divendres teniu una nova cita amb els Pocket Concerts de Bad Music, i en aquesta ocasió la cita és... doble!
Doncs sí, en una mateixa nit podeu veure la presentació dels nous discos de dos artistes que tenen una manera molt personal d'entendre el blues, El Gran Manel i Caustic Roll Dave. Prepareu-vos per gaudir d'una nit molt... dirty!
Com sempre, la cita és al Centre Cultural Collblanc-Torrassa. 
Divendres 21, 20.45h - Pocket Concerts al Centre Cultural Collblanc-Torrassa (L'Hospitalet)

LES NITS DE CAPIBOLA BLUES AMB PAQUITO GROOVE BAND + RÁFAGAS DE SWING!
Aquest divendres teniu una nova edició de Les Nits de Capibola Blues, amb "Ráfagas de Swing", una conferència on el periodista Manuel López Poy us parlarà de la relació del blues amb la novel·la negra, i amb el concert de Paquito Groove Band, que us donarà una bona dosi de soul, funk i rhythm'n'blues. Poseu-li groove a la nit!
La cita és al Casal de Barri de Prosperitat.
Divendres 21, 22.30h - Les Nits de Capibola Blues al Casal de Barri Prosperitat (BCN)

PI DE LA SERRA AL JAMBOREE!
Al Jamboree, aquest dissabte podeu veure en acció un dels grans cantautors (i també bluesman) catalans, en Quico Pi de la Serra, acompanyat per dos dels grans bluesmen de casa nostra, Amadeu Casas i Joan Pau Cumellas. Tots tres us oferiran l'espectacle QuicoLabora, un repàs a algunes de les cançons més emblemàtiques d'en Quico on també hi ha espai per al blues.
Dissabte 22, 20 i 22h - Quico Pi de la Serra al Jamboree (BCN)
ATENCIÓ: aquest concert passa al dijous 20!

CHINO & VÍCTOR PUERTAS AL HONKY TONK!
Per al concert d'aquest dissabte el Honky Tonk ha reunit dos dels grans bluesmen de casa nostra, Chino & Víctor Puertas! Dos estils diferents, amb molta personalitat, i amb ells podeu gaudir d'un concert sensacional, per acabar la setmana amb blues with a feeling!
Dissabte 22, 20.30h - Chino & Víctor Puertas al Honky Tonk (BCN)

__________________________


Dilluns


Dilluns 17, 21h - Jam session al Fizz Barcelona
Cada dilluns podeu començar molt bé la setmana amb la jam del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, un dels millors trios de casa nostra! Every monday you have the blues!

Dilluns 17, 22h - Pexsom Blues al JazzMan
Aquesta setmana ja la podeu començar amb un bon concert de blues, el de Pexsom Blues al JazzMan! Aquest duo, format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, us oferirà un repertori de blues i altres músiques nord-americanes dels anys 50. I, a més, sembla ser que tindran la visita d'alguns músics convidats... Qui ha dit que els dilluns són un mal dia?

Dimarts

Dimarts 18, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 18, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció - Treballem per a la inclusió social a Poble Sec, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. 

Dimarts 18, 22h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club és una cita obligada de les nits de dimarts per a tots els amants del blues. Està coordinada per Hernán Senra "Chino", i es tracta d'una jam 100% blues, per a "paladars" exigents!

Dimarts 18, 22.30h - BCN Swing Duo al Rien de Rien
Aquest dimarts podeu gaudir d'una bona estona de blues, jazz i swing al Rien de Rien (Hotel Palace), amb el BCN Swing Duo. Poseu-li swing a la nit!

Dimecres

Dimecres 19, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 19, 20h - Jam session a La Tía Felipa
La Tía Felipa, a més de la seva completa programació de concerts, també té la seva jam session. Els dimecres és el dia escollit i, amb la direcció de Predicador Ramírez, a cada sessió us podeu trobar alguns dels millors bluesmen de casa nostra. Més que una jam, un festival!   

Dimecres 19, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Andreu Martínez, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!

Dimecres 19, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam del Jam Session de Sabadell és la cita dels dimecres per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. Com sempre, estarà coordinada per un grup de luxe, el Lluís Coloma Trio!

Dimecres 19, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Durant el febrer també podeu gaudir de les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una jam session coordinada per A Contra Blues, i que està dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!
  
Dijous

Dijous 20, 19.45h - Wax & Boogie al Zinc Bar
Aquest dijous podeu veure Wax & Boogie al Zinc Bar de l'Hotel Villa Emilia (BCN), un lloc molt acollidor per gaudir del blues i el boogie amb aquest gran duo!

Dijous 20, 20h - Casi el Mejor Trio de Tu Vida al Golferichs
Aquest dijous teniu una molt bona ocasió per veure en acció Casi el Mejor Trio de Tu Vida, 3 gran músics que fan honor al seu nom i que segur que us sorprendran! La cita és al Centre Cívic Golferichs, i heu de tenir en compte que s'ha de reservar entrada (més info a la web del Golferichs).

Dijous 20, 21.30h - Room 69 al Glaciar
Aquest dijous, al Glaciar, podeu veure el nou projecte de Julio Vallejo, el quartet Room 69. Si "entreu" en aquesta "habitació" tan suggerent gaudireu d'una nit molt moguda a ritme de blues, country i swing! I, a més, podeu descobrir el seu nou disc, "Come In"! 

Dijous 20, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
La jam de la Societat de Blues de Barcelona, que organitza els dijous a la Sala Monasterio, aquesta setmana té com a coordinadors Chino & The Big Bet, un dels grans trios de casa nostra i uns especialistes en donar-li un toc de swing al blues!

Dijous 20, 23h - The Bluesters & Friends al Rien de Rien
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dijous al Rien de Rien (Hotel Palace) per compartir una bona estona de blues amb molts músics convidats. Cada nit és una sorpresa!

Divendres
 

Divendres 21, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana amb The Cool Grinders
Aquesta setmana el Cocktail & Swing de l'Hotel Havana (BCN), té com a protagonistes 3 dels bluesmen més cool de la ciutat, The Cool Grinders. Poder gaudir del seu rhythm'n'blues mentre us preneu un còctel segur que és una experiència molt... cool!

Divendres 21, 20.30h - The Big 3 al Milano Cocktail Bar
El divendres a la nit el cos ja comença a demanar "moviment". Doncs si aneu al Milano Cocktail Bar, allà us esperen The Big 3, és a dir Big Dani Pérez, Agustí Burriel i Marc Ferrer, uns grans experts en rhythm'n'blues! I ja sabeu que el rhythm'n'blues porta molt "moviment"...

Divendres 21, 22h - Lluís Coloma & Marc Ruiz al Jazzpetit
El Jazzpetit rep aquest divendres un gran duo de blues i boogie, format per Lluís Coloma & Marc Ruiz. Un mestre del piano amb un mestre de la bateria, que us posaran el ritme al cos!

Divendres 21, 22.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera a The Philharmonic
Si voleu viure l'experiència de veure en directe Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera aquest divendres ho podeu fer a The Philharmonic! Vigileu, perquè crea addicció!

Divendres 21, 23h – David Giorcelli & The Boogiers al Casino de Barcelona
El Casino de Barcelona rep aquest divendres una nova proposta d'un dels pianistes més actius de casa nostra, David Giorcelli & The Boogiers! Es tracta d'un quartet que us farà gaudir d'un concert a ritme de blues i boogie trepidant!

Divendres 21, 23.30h - The Bluesters al Rien de Rien
La nit de divendres pot ser un bon moment per gaudir d'una gran sessió de blues i rhythm'n'blues, i per això podeu anar a veure The Bluesters al Rien de Rien (Hotel Palace). Very cool, baby!

Divendres 21, 23.30h - Anna Lee & Connie Lynch al Sada Sport Bar
Aquest divendres el Sada Sport Bar (Montcada) rep la visita de les blueswomen Anna Lee & Connie Lynch, i amb elles gaudireu de la força i la intensitat del blues i el soul en clau femenina! 

Dissabte

Dissabte 22, 20.30h - Magnolia al Milano Cocktail Bar
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz. Aquest dissabte els podeu veure al Milano Cocktail Bar, un lloc perfecte per gaudir de la seva música!

Dissabte 22, 22h - Blas Picón & The Junk Express a La Vaqueria
Aquest dissabte podeu fer un viatge amb un tren carregat de blues "pur i dur", sense "conservants ni colorants", Blas Picón & The Junk Express! L'estació de sortida és La Vaqueria (Tarragona). All aboard!

Dissabte 22, 22h - Blue Miles al Jazzpetit
Aquest dissabte, al Jazzpetit, podeu gaudir d'una bona sessió de blues, jazz i swing amb Blue Miles, un quintet que domina el tema. A disfrutar!

Dissabte 22, 22.30h - The Blues Prisoners al Bar Bhuda
Corre un rumor que diu que The Blues Prisoners tornaran a sortir del seu amagatall aquest dissabte, per oferir un dels seus concerts de blues trepidant i, segons aquest rumor, el lloc dels fets serà el Bar Bhuda de Cerdanyola.
Si això és confirma, esperem que els dos fugitius puguin aconseguir arribar al seu nirvana particular de les 3 "B" (blues, birres i bitllets)...

Dissabte 22, 22.30h - Los Locos del Oeste a The Philharmonic
Aquest dissabte, a The Philharmonic, podeu veure en directe una proposta molt interessant de country jazz, amb el trio Los Locos del Oeste. Prepareu-vos per gaudir d'una nit boja!

Dissabte 22, 23.30h - Demian Band a El Piano
Si us ve de gust una nit de blues on la guitarra sigui la principal protagonista, aquest dissabte podeu anar al concert de Demiand Band a El Piano (Granollers). El gran guitarrista argentí Demian Domínguez es presenta en un format contundent de power duo i us farà gaudir al màxim de les 6 cordes!

Dissabte 22, 23.30h - The Bluesters al Rien de Rien
Segona ocasió de la setmana per gaudir d'una gran sessió de blues i rhythm'n'blues amb The Bluesters al Rien de Rien (Hotel Palace). I en aquesta ocasió amb un convidat especial, el gran saxofonista Jordi Blanch!

Dissabte 22, 23.45h - Waltrapa & The Cashmakers al Jem Casey's
Aquest dissabte, al Jem Casey's de Figueres, teniu el concert de Waltrapa & The Cashmakers, un power trio que combina el Texas blues, amb el rhythm'n'blues i el rock'n'roll. Feel the Texas rhythm, baby!

Diumenge

Diumenge 23, 13.30h - The Black Snakes a la Gran Bodega Saltó
Aquest diumenge podeu fer un vermut molt especial a la Gran Bodega Saltó, mentre gaudiu d'una estona de blues acústic amb The Black Snakes.
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. I, ja posats, quan acabi el concert també podeu mostrar la vostra "solidaritat" (econòmica) amb aquesta bona banda que li posarà ritme al vostre vermut... 

Diumenge 23, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 23, 20.30h - Big Mama & Riqui Sabatés al Honky Tonk
Un diumenge més, el Honky Tonk és una de les millors opcions per acabar la setmana amb un bon concert de blues. En aquesta ocasió els protagonistes són dos dels pioners del blues a casa nostra, Big Mama & Riqui Sabatés!


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

Monday, February 10, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 10 de febrer)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), i T'agrada el blues? a Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

1er HARMÒNICA BLUES SUMMIT AL MEAM!
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix durant el febrer en el 1er Harmònica Blues Summit!
Cada divendres d'aquest mes podeu veure junts 2 dels grans harmonicistes que tenim a casa nostra, i aquesta setmana els protagonistes són Mike Shannon, un reconegut artista nord-americà, i Sweet Marta, una gironina que ja s'ha fet un lloc en el panorama del blues de casa nostra.
Tots els harmonicistes estaran acompanyats per Oscar Rabadán a la guitarra i Julio Lobos al piano, per formar un pòquer de luxe.
Prepareu-vos per gaudir d'uns "duels" d'harmònica que faran història!
Divendres 14, 18h - Mike Shannon & Sweet Marta al MEAM (BCN)

LA TEORÍA DEL TABURETE PRESENTA EL SEU NOU ESPECTACLE!
Aquest divendres podeu veure l'estrena del nou projecte de La Teoría del Taburete, al Centre Cultural Ton i Guida! Aquest gran trio dóna un pas més en la seva personal manera d'interpretar el blues, i ara us proposen una combinació de ritmes de New Orleans, L'Havana i Barcelona... Un concert que us enamorarà!
Divendres 14, 19h - La Teoria del Taburete al Centre Cultural Ton i Guida (BCN)

TÒFOL MARTÍNEZ PRESENTA EL SEU NOU DISC!
Tòfol Martínez, un dels grans músics de casa nostra, ja té a punt el seu nou disc, "1979", i aquesta setmana ja comença la seva presentació. De moment, només es pot escoltar un avançament, i per gaudir de tot el nou material en directe teniu 3 oportunitats. A disfrutar!
Presentació nou disc de Tòfol Martínez:
Divendres 14, 21h - L'Oncle Jack (L'Hospitalet)
Dissabte 15, 22h - Griffin Jazz (Sabadell)
Diumenge 16, 20h - La Traviesa (Torredembarra)

"GOOD MOJO SESSION" AMB BACKDOOR STRANGERS!
Blues Dance Barcelona presenta un nou projecte per donar a conèixer i promocionar el ball del blues, les "Good Mojo Sessions"! Es tracta d'un format comprimit de tallers, per aprende a ballar, i de jam amb música en directe, per posar en pràctica la teoria.
En aquesta ocasió el blues en directe el posarà Backdoor Strangers Trio, i vosaltres només us heu de deixar portar pel seu ritme i feeling. Got your mojo workin', baby!
"Good Mojo Session" a l'escola Spank The Baby (BCN):

Divendres 14, 
22h - Tallers
23h - Jam de ball

Dissabte 15, 
11h - Taller
16h - Taller
23h - Good Mojo Party amb Backdoor Strangers Trio

DAVID GIORCELLI & THE BOOGIERS A LA TÍA FELIPA!
El vermut de La Tía Felipa d'aquest dissabte presenta una nova proposta d'un dels pianistes més actius de casa nostra, David Giorcelli & The Boogiers! Es tracta d'un quartet que us farà gaudir d'un aperitiu a ritme de blues i boogie trepidant!
Dissabte 15, 12.30h - David Giorcelli & The Boogiers a La Tía Felipa (Cerdanyola)


__________________________


Dilluns


Dilluns 10, 20.30h - Amadeu Casas Trio al Milano Cocktail Bar 
L'Amadeu Casas Trio torna al Milano Cocktail Bar, per oferir al personal un bon còctel de la seva especialitat, bon blues! Un plaer per a sibarites per començar la setmana! 

Dilluns 10, 21h - Jam session al Fizz Barcelona
Cada dilluns podeu començar molt bé la setmana amb la jam del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, un dels millors trios de casa nostra! Every monday you have the blues!

Dimarts

Dimarts 11, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 11, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció - Treballem per a la inclusió social a Poble Sec, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. 

Dimarts 11, 20.30h - Doc Scanlon's Cool Cats al Milano Cocktail Bar
Amb Doc Scanlon's Cool Cats al Milano Cocktail Bar us espera
un gran concert de jazz i swing, amb el gran contrabaixista americà que dóna nom a aquest quartet, acompanyat per grans músics de casa nostra! 

Dimarts 11, 22h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club és una cita obligada de les nits de dimarts per a tots els amants del blues. Està coordinada per Hernán Senra "Chino", i es tracta d'una jam 100% blues, per a "paladars" exigents!

Dimecres

Dimecres 12, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 12, 20h - Jam session a La Tía Felipa
La Tía Felipa, a més de la seva completa programació de concerts, també té la seva jam session. Els dimecres és el dia escollit i, amb la direcció de Predicador Ramírez, a cada sessió us podeu trobar alguns dels millors bluesmen de casa nostra. Més que una jam, un festival!   

Dimecres 12, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Andreu Martínez, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!

Dimecres 12, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam del Jam Session de Sabadell és la cita dels dimecres per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. Com sempre, estarà coordinada per un grup de luxe, el Lluís Coloma Trio!

Dimecres 12, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Durant el febrer també podeu gaudir de les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una jam session coordinada per A Contra Blues, i que està dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!
  
Dijous

Dijous 13, 19.45h - Wax & Boogie al Zinc Bar
Aquest dijous podeu veure Wax & Boogie al Zinc Bar de l'Hotel Villa Emilia (BCN), un lloc molt acollidor per gaudir del blues i el boogie amb aquest gran duo!

Dijous 13, 20.30h - The Blues Prisoners a La Bàscula
The Blues Prisoners continuen la seva fugida de la policia, i mentrestant no perden el temps i es dediquen a tocar blues per tots els locals que els volen acollir. Aquest dijous els podeu veure a La Bàscula, i segur que us oferiran uns quants quilos de blues... si aconsegueixen seguir en llibertat!

Dijous 13, 20.30h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
Aquest dijous el Milano Cocktail Bar rep Chino & The Big Bet, que estan on fire després de la seva gira per Àustria! They're Red Hot... more than ever!

Dijous 13, 21h - Jazz Classic Quartet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) és com la "casa" del Jazz Classic Quartet, llavors podem dir que aquesta banda torna a casa aquest dijous. Oriol Romaní, Òscar Font, Albert Romaní i Queralt Camps us portaran de viatge cap als anys 20 i 30 sense que us hàgiu de moure de la cadira!

Dijous 13, 21h - Doc Scanlon's Cool Cat Combo al Jazzpetit
Segona ocasió de la setmana per veure en acció el Doc Scanlon's Cool Cat Combo, en aquesta ocasió al Jazzpetit. La vida no acostuma a donar segones oportunitats, o sigui que aprofiteu-ho i gaudiu d'una gran nit de swing!

Dijous 13, 21.30h - Marc Cuevas & The Blues Lovers al Koitton Club
Per si encara no els coneixeu, aquest dijous podeu descobrir una nova proposta de blues de casa nostra, Marc Cuevas & The Blues Lovers! Es tracta d'un potent trio de blues-rock format per grans músics que tenen molt de blues & love per repartir! Ho podeu comprovar al Koitton Club

Dijous 13, 22h - Jam session al Mombasa
Nova edició de la jam session del Mombasa (Roda de Berà), dirigida pel Lluís Coloma Trio, una molt bona ocasió per gaudir del blues i altres músiques "de la família"... ja sigui com a músic o com a espectador!

Dijous 13, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
La jam de la Societat de Blues de Barcelona, que organitza els dijous a la Sala Monasterio, aquesta setmana té com a coordinadors A Contra Blues, tota una garantia per gaudir d'una jam espectacular!

Dijous 13, 23h - The Bluesters & Friends al Rien de Rien
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dijous al Rien de Rien (Hotel Palace) per compartir una bona estona de blues amb molts músics convidats. Cada nit és una sorpresa!

Divendres
 

Divendres 14, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana amb Big Mama & Sister Marion
Aquesta setmana el Cocktail & Swing de l'Hotel Havana (BCN), té com a protagonistes Big Mama i Sister Marion, dues dames del blues que us faran gaudir d'una vetllada plena de blues fet amb amor...

Divendres 14, 20h - Tota Blues Duo a La Tia Felipa
Aquest divendres, a La Tia Felipa, podeu gaudir d'una intensa sessió de blues acústic amb Tota Blues Duo! Dos músics enamorats... del blues! 

Divendres 14, 20.30h - Wax & Boogie a l'Amy's Cafè-Cocktail
Si voleu gaudir d'una bona estona de blues i boogie teniu una molt bona opció a l'Amy's Cafè-Cocktail (Ripollet). Allà us esperen Wax & Boogie, un dels duos amb més feeling del panorama de casa nostra!   

Divendres 14, 20.30h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat un molt bon concert per començar amb ritme el cap de setmana. Blues i boogie del bo amb Lluís Coloma Trio!

Divendres 14, 22.30h - The Crawfish a The Philharmonic
Aquest divendres és moment per gaudir del rock'n'roll i altres ritmes dels 50 i 60, amb The Crawfish, uns experts en el tema. Els podeu veure en acció a The Philharmonic, una de les sales on actuen regularment.

Divendres 14, 23.30h - The Bluesters al Rien de Rien
La nit de divendres pot ser un bon moment per gaudir d'una gran sessió de blues i rhythm'n'blues, i per això podeu anar a veure The Bluesters al Rien de Rien (Hotel Palace). I en aquesta ocasió amb un convidat especial, el gran saxofonista Jordi Blanch!

Dissabte

Dissabte 15, 19h - Deep Blues al Palau de Congressos d'Alp
Aquest dissabte, al Palau de Congressos d'Alp, podeu gaudir del concert dels Deep Blues, una bona veu femenina envoltada de bons músics per repassar els grans clàssics! Un concert d'alçada!

Dissabte 15, 20.30h - Alan Bike al Honky Tonk
El bluesman Alan Bike torna aquest dissabte al Honky Tonk, amb el seu blues ple d'ironia i feeling. Amb ell segur que passareu una bona estona!

Dissabte 15, 21h - Marian Barahona Quartet als Lluïsos d'Horta
Els Lluïsos d'Horta és una societat històrica d'aquest barri barceloní, que porta des de 1866 fomentant la cultura, l'esport, l'esbarjo i la formació. La música hi és present en els seus "Vespres de Jazz", i aquest dissabte l'actuació és del Marian Barahona Quartet, encapçalat per la gran cantant Marian Barahona, Prepareu-vos per gaudir d'una gran nit de swing i standards americans!

Dissabte 15, 21h - A Contra Blues al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar és el lloc on aquest dissabte podeu veure en acció una de les grans bandes de casa nostra, A Contra Blues! Amb ells a dalt de l'escenari pot passar qualsevol cosa, i sempre sorprenen al públic per la seva qualitat i creativitat. A disfrutar!

Dissabte 15, 22h - Mon Casino Casamor al Jazzpetit
Aquest dissabte, al Jazzpetit, podeu descobrir un trio que combina el blues, el cabaret circ, la rumba, el bolero, el pop, el funk... i alguna cosa més! Es tracta de Mon Casino Casamor, una proposta diferent que us pot sorprendre!

Dissabte 15, 23.30h - The Night Dogs a El Paraigua
Si voleu gaudir de la nit de dissabte amb una bona dosi de blues i funk, teniu una cita a El Paraigua amb The Night Dogs! What a funk'n dangerous blues night, baby!


Dissabte 15, 23.30h - The Bluesters al Rien de Rien
Segona ocasió de la setmana per gaudir d'una gran sessió de blues i rhythm'n'blues amb The Bluesters al Rien de Rien (Hotel Palace). Very cool, baby!

Dissabte 15, 22.30h - Quico Pi de la Serra a l'Slàvia
A la cafeteria Slàvia (Les Borges Blanques) aquest dissabte podeu veure en acció un dels grans cantautors (i també bluesman) catalans, en Quico Pi de la Serra, acompanyat per dos dels grans bluesmen de casa nostra, Amadeu Casas i Joan Pau Cumellas. Tots tres us oferiran l'espectacle QuicoLabora, un repàs a algunes de les cançons més emblemàtiques d'en Quico on també hi ha espai per al blues.

Diumenge

Diumenge 16, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 16, 19h - Big Mama a l'aniversari del Taller de Músics
El Taller de Músics celebra els seus 35 anys dedicats a la promoció, ensenyament i difusió de la música, amb un gran concert al Palau de la Música Catalana. L'Original Jazz Orquestra compartirà escenari amb molts convidats especials que han col·laborat en alguna ocasió amb aquesta formació. I el blues no hi podia faltar, amb la presència de la Big Mama!

Diumenge 16, 20.30h - Lluís Coloma & Blas Picón al Honky Tonk
Un diumenge més, el Honky Tonk és una de les millors opcions per acabar la setmana amb un bon concert de blues. En aquesta ocasió els protagonistes són uns habituals de la sala, Lluís Coloma & Blas Picón, i amb ells la qualitat i la diversió estan assegurades!

Diumenge 16, 20.30h - Paquito Groove Band al Milano Cocktail Bar
Una bona manera d'acabar la setmana és amb una bona dosi de groove, i això és el que us donarà la Paquito Groove Band, el projecte personal d'un dels millors bateries de casa nostra, Marc Ruiz. La cita és al Milano Cocktail Bar.

Diumenge 16, 21h - The Privilege Duo a La Taverna La Premsa
Aquest diumenge podeu gaudir d'una nit de blues acústic amb The Privilege Duo, format per Pi Morral a la veu i Joan Torcal a la guitarra. La cita és a Taverna La Premsa (Sant Pere de Ribes).

Diumenge 16, 21.30h - Jean-Paul Dupeyron a La Cocteleria de Sant Andreu
La Cocteleria de Sant Andreu (antiga El Cor de la Vinya), rep aquest diumenge Jean-Paul Dupeyron, líder del grup The Stamp, que us presentarà les cançons del nou disc de la banda en format acústic. A disfrutar!
ATENCIÓ: per motius de salut en Jean Paul no pot fer el concert, i el substituirà Frank Mercader. Amb ell també us ho passareu molt bé!


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

Monday, February 3, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 3 de febrer)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), i T'agrada el blues? a Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

1er HARMÒNICA BLUES SUMMIT AL MEAM!
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix durant el febrer en el 1er Harmònica Blues Summit!
Cada divendres d'aquest mes podeu veure junts 2 dels grans harmonicistes que tenim a casa nostra, i els primers que inauguren el cicle són Joan Pau Cumellas i Little Jordi... "casi ná"!
Tots els harmonicistes estaran acompanyats per Oscar Rabadán a la guitarra i Julio Lobos, per formar un pòquer de luxe.
Prepareu-vos per gaudir d'uns "duels" d'harmònica que faran història!
Divendres 7, 18h - Joan Pau Cumellas & Little Jordi al MEAM (BCN)

BULLFROG AL JAZZPETIT!
Us agrada el blues-rock dels 70? Doncs aquest dissabte teniu un concert pensat per a vosaltres! Al Jazzpetit podeu veure els Bullfrog, un dels projectes del gran guitarrista Agustí Mas, que us faran gaudir de grans clàssics d'aquella època i de versions d'artistes més contemporanis.
Acompanyant el mestre Mas tenim els tres germans Planells, grans músics que també formen part d'un dels millors grups de rock de la ciutat, Icebend, i amb tots ells reviureu tota la força i la trempera del millor blues-rock!
Dissabte 8, 22h - Bullfrog al Jazzpetit (BCN)

FINAL DEL CONCURS DE BLUES DE BARCELONA!
Aquesta setmana es decideix la "Champions" del Blues, el Concurs de Blues de Barcelona (organitzat per l'SBB)!
Després de les emocionants semifinals de fa dues setmanes, aquest dissabte es "juga" la gran final entre La Testapazza i Sweet Marta & The Blues Workers, dues propostes de gran qualitat i dues maneres d'entendre el blues que segur que us faran vibrar!
I després del concurs, per acabar aquesta gran festa de blues teniu el concert dels mallorquins Big Yuyu & Friends... Això sí que és un final feliç!
L'escenari d'aquesta jornada que es preveu inoblidable és la Sala Monasterio. Que guanyi... el blues!
Dissabte 8, 22.30h - Final Concurs de Blues de Barcelona al Monasterio (BCN)

GRAN FESTA D'ANIVERSARI DE TOTA I M.A. AL ROCKSOUND!
Amb el títol de "Born Under A Bad Sign - Round 3", aquest diumenge us espera una gran festa al Rocksound per celebrar l'aniversari de 2 bluesmen que van nèixer el mateix dia (el 8 de febrer): Tota i M.A.!
Hi haurà diverses sorpreses i la festa acabarà amb la tradicional jam dels diumenges al Rocksound... Happy birthday, men!
Diumenge 9, 20h - Festa aniversari Tota & M.A. al Rocksound (BCN)

__________________________


Dilluns


Dilluns 3, 21h - Jam session al Fizz Barcelona
Cada dilluns podeu començar molt bé la setmana amb la jam del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, un dels millors trios de casa nostra! Every monday you have the blues!

Dilluns 3, 22h - Wax & Boogie al JazzMan
Aquesta setmana ja la podeu començar amb un bon concert de blues i boogie, el de Wax & Boogie al JazzMan! Una sala petita i acollidora, un gran duo amb molt de feeling... Què més voleu?

Dimarts

Dimarts 4, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 4, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció - Treballem per a la inclusió social a Poble Sec, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. 

Dimarts 4, 22h - Jam session amb The Night Dogs al Harlem
Aquest dimarts la jam session del Harlem Jazz Club està dirigida per The Night Dogs, i amb ells us espera una
funk'n'dangerous jam!

Dimarts 4, 22.30h - Mick & Keith al Rien de Rien
El Rien de Rien (Hotel Palace) rep aquest dimarts un tribut a The Rolling Stones molt especial, amb 2 dels components dels Smoking Stones. Es tracta de Mick & Keith, és a dir Sergio Ortiz i Jean-Paul Dupeyron, i us faran passar una molt bona estona amb versions acústiques i anècdotes poc conegudes de Ses Satàniques Majestats! 


Dimecres

Dimecres 5, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 5, 20h - Jam session a La Tía Felipa
La Tía Felipa, a més de la seva completa programació de concerts, també té la seva jam session. Els dimecres és el dia escollit i, amb la direcció de Predicador Ramírez, a cada sessió us podeu trobar alguns dels millors bluesmen de casa nostra. Més que una jam, un festival!   

Dimecres 5, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Andreu Martínez, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!

Dimecres 5, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam del Jam Session de Sabadell és la cita dels dimecres per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. Com sempre, estarà coordinada per un grup de luxe, el Lluís Coloma Trio!

Dimecres 5, 22.30h - Blue Dream Duo al Rien de Rien
Aquest dimecres podeu gaudir d'una bona estona de blues, jazz i swing al Rien de Rien (Hotel Palace), amb el Blue Dream Duo. Hector Volpe i Quim Quiñonero us faran somiar... 

Dimecres 5, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Durant el febrer també podeu gaudir de les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una jam session coordinada per A Contra Blues, i que està dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!
  
Dijous

Dijous 6, 19.45h - Wax & Boogie al Zinc Bar
Aquest dijous podeu veure Wax & Boogie al Zinc Bar de l'Hotel Villa Emilia (BCN), un lloc molt acollidor per gaudir del blues i el boogie amb aquest gran duo!

Dijous 6, 20.30h - Big Mama & Sister Marion al Milano Cocktail Bar
Us agradaria gaudir d'un concert dedicat a les grans cantants de blues i interpretat per 2 de les grans blueswomen de casa nostra? Doncs exactament això és el que us espera aquest dijous al Milano Cocktail Bar amb Big Mama & Sister Marion!

Dijous 6, 21h - Susana Sheiman Trio al Cafè Vienès
El Cafè Vienès, de l'Hotel Casa Fuster de Barcelona, rep aquest dijous el Susana Sheiman Trio, és a dir una cantant de luxe acompanyada per dos músics de luxe. Ja sabeu què us espera, oi? Efectivament, un concert de luxe!

Dijous 6, 21h - Andreu Martínez & Matthew Simon al Jazzpetit
El Jazzpetit us ha preparat un interessant concert per a aquest dijous, amb el duo format per Andreu Martínez & Matthew Simon. L'Andreu és un músic reconegut de casa nostra i estarà acompanyat per en Matthew, un gran trompetista americà, per oferir-vos una sessió de "bluepop" (una barreja molt personal de l'Andreu a base de blues, rock, pop i jazz). 
ATENCIÓ: aquest concert és el divendres 7!

Dijous 6, 22h - Jam session al Mosquito Sunset
El primer dijous de mes, el Mosquito Sunset acostuma a preparar una bona jam de blues'n'soul amb el gran bluesman americà Mike Shannon. Primer teniu el concert de Mike Shannon & His Mosquito Cats i després la jam... Jornada completa!

Dijous 6, 22.30h - Paquito Groove Band al Griffin
Aquest dijous, el Griffin de Sabadell rep la Paquito Groove Band, potent banda liderada pel pianista i cantant Paquito Cruz. Us espera una bona dosi de groove, que us durarà uns quants dies!

Dijous 6, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
La jam de la Societat de Blues de Barcelona, que organitza els dijous a la Sala Monasterio, aquesta setmana té com a coordinadors Tota Blues, uns experts en blues i en jams!

Dijous 6, 23h - The Bluesters & Friends al Rien de Rien
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dijous al Rien de Rien (Hotel Palace) per compartir una bona estona de blues amb molts músics convidats. Cada nit és una sorpresa!

Divendres
 

Divendres 7, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana amb Wax & Boogie 3
Aquesta setmana el Cocktail & Swing de l'Hotel Havana (BCN), té com a protagonistes Wax & Boogie 3, i això vol dir que podeu gaudir del còctel amb blues i boogie de primera qualitat!

Divendres 7, 20h - Xan Castell & Martini's Blues a La Tia Felipa
Aquest divendres al vespre serà un bon moment per "fer un martini" a La Tia Felipa, amb el concert de Xan Castell & Martini's Blues. El seu blues combinat amb les tapes del bar... Humm, boníssim!

Divendres 7, 20.30h - Augie Burr's Elvis Rockin' Quartet al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres el Milano Cocktail Bar us proposa començar el cap de setmana amb el Rei... del Rock'n'Roll! I uns dels especialistes en la música d'Elvis són Augie Burr's Elvis Rockin' Quartet, cosa que podeu comprovar des de la primera nota!

Divendres 7, 22h - Andreu Martínez & Matthew Simon al Jazzpetit
El Jazzpetit us ha preparat un interessant concert per a aquest divendres, amb el duo format per Andreu Martínez & Matthew Simon. L'Andreu és un músic reconegut de casa nostra i estarà acompanyat per en Matthew, un gran trompetista americà, per oferir-vos una sessió de "bluepop" (una barreja molt personal de l'Andreu a base de blues, rock, pop i jazz).

Divendres 7, 22.30h - Myriam Swanson & Amadeu Casas a The Philharmonic
Myriam Swanson & Amadeu Casas tornen a The Philharmonic, una sala molt adient per gaudir del blues amb classe i feeling d'aquesta parella de grans músics!

Divendres 7, 23h – Lluís Coloma Trio al Casino de Barcelona
El Casino de Barcelona rep aquest divendres el Lluís Coloma Trio, i amb ells podeu gaudir del blues i el boogie en estat pur. Segur que serà la vostra nit de sort!

Divendres 7, 23h - The Blues Prisoners a Can Luis Ob Rem
Can Luis Ob Rem és un local del barri d'El Born amb una llarga història, que fa poc ha començat una nova etapa, totalment renovat. El que no canvia és que continua apostant per la música en directe, i aquest divendres rep The Blues Prisoners, dos bluesmen fugitius que us poden robar... el cor amb el seu blues! Esperem que no us robin res més...

Divendres 7, 23.30h - Aishah Davis Quintet al Rien de Rien
El Rien de Rien (Hotel Palace) us ha preparat un bon concert de blues, soul i rhythm'n'blues per a aquest divendres, amb Aishah Davis Quintet. Una gran cantant acompanyada per una banda de grans músics, tots ells amb molta experiència, o sigui que teniu tots els ingredients per passar una nit fantàstica!

Divendres 7, 23.30h – The Generation Blues Band al Café Belgrado
Aquest divendres, al Cafè Belgrado, podeu veure en acció The Generation, una potent banda de blues-rock que us carregarà les piles per a tot el cap de setmana! High voltage blues, baby!  

Dissabte

Dissabte 8, 12.30h - Lonesome Rendezblues a La Tía Felipa
El vermut de La Tía Felipa d'aquest dissabte té com a protagonistes els Lonesome Rendezblues, un duo que combina el bon blues amb el bon humor i que aconsegueix que el públic surti dels seus concerts amb un somriure d'orella a orella. Qui diu que el blues és per plorar?

Dissabte 8, 20.30h - Wax & Boogie al Honky Tonk
El Honky Tonk us proposa començar la nit de dissabte amb una de les parelles que està causant sensació en el panorama del blues de casa nostra, Wax & Boogie. A disfrutar!

Dissabte 8, 20.30h - Cece Giannotti Quartet al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte podeu començar la nit amb molt bona companyia, el quartet del gran Cece Giannotti! La cita és al Milano Cocktail Bar.

Dissabte 8, 22h - Soulshine a Ladiosa
Ladiosa és un restaurant de Sabadell que està apostant per la música en directe i aquesta setmana els protagonistes són el trio Soulshine, amb la veu de Yasmina Prats, la guitarra de Joan Pastor i el piano d'Aitor Sainz, 3 grans músics que us faran gaudir de la música negra!

Dissabte 8, 22h - Nosoloblues al Faktoria d'Arts
Aquest dissabte, al Faktoria d'Arts (Terrassa), podeu gaudir d'una intensa sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!

Dissabte 8, 22.30h - Dr. Swinguez a The Philharmonic
The Philharmonic us ha preparat una sessió de rhythm'n'blues "curatiu" amb els Dr. Swinguez. La seva "teràpia" és millor que qualsevol medicament!

Dissabte 8, 22.30h - Marina BBface & The Beatroots a La Mirona
La Mirona és el lloc on aquest dissabte podeu ser testimonis de la preestrena del nou disc de Marina BBface & The Beatroots! Amb el títol de "Time To Begin", aquest treball és una mostra de la combinació de funk, soul i rock'n'roll que caracteritza la banda.

Dissabte 8, 23h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera al Sis-b
Aquest dissabte Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera us esperen al Sis-b de Malgrat de Mar, per compartir amb vosaltres una nit de blues espectacular! Porteu l'impermeable perquè us espera una tempesta de blues!

Dissabte 8, 23.30h - Wax & Boogie 3 a El Paraigua
Si voleu gaudir del blues i el boogie, una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Wax & Boogie 3, un dels trios amb més glamour i feeling de casa nostra.

Dissabte 8, 23.30h - The Bluesters al Rien de Rien
La nit de dissabte pot ser un bon moment per gaudir d'una gran sessió de blues i rhythm'n'blues, i per això podeu anar a veure The Bluesters al Rien de Rien (Hotel Palace). Very cool, baby!

Dissabte 8, 23.30h - Waltrapa & The Cashmakers al Riders Burguer Grill
El Riders Burguers Grill us ha preparat per a aquest dissabte el concert de Waltrapa & The Cashmakers, un power trio que combina el Texas blues, amb el rhythm'n'blues i el rock'n'roll. Feel the rhythm, baby!

Diumenge

Diumenge 9, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 9, 20.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera al Honky Tonk
Aquest diumenge, al Honky Tonk, teniu l'oportunitat de veure en acció Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera, i acabar la setmana "per la porta gran"!

Diumenge 9, 20.30h - Wax & Boogie 3 al Milano Cocktail Bar
Per acabar bé la setmana el Milano Cocktail Bar us ha preparat un concert ple de blues, boogie i feeling, amb Wax & Boogie 3! Així, a qui l'importa que l'endemà sigui dilluns?


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0