Monday, June 30, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 30 de juny)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

DUES CITES AMB LA BIG MAMA!
Aquesta setmana teniu 2 oportunitats per veure en acció la Big Mama, amb 2 dels projectes que té en marxa actualment.
Dijous teniu el concert de Big Mama 25 anys & Taller de Músics All Stars, un autèntic espectacle de blues per celebrar els 25 anys de carrera de la gran blueswoman catalana. 
Divendres és el torn de Big Mama & Riqui Sabatés Blues Band, la formació encapçalada per aquests dos pioners del blues de casa nostra!
A gaudir... el doble!
Dijous 3, 20.30h - Big Mama & Taller de Músics All Stars als Jardins del Palau Robert (BCN)
Divendres 4, 22h - Big Mama & Riqui Sabatés Blues Band al Festival de Música de Cabrils 

LLUÍS COLOMA SEPTET AL VIJAZZ!
Per sort, tots els aficionats al blues i el boogie en general, i al piano en particular, tenim moltes oportunitats per veure en acció en Lluís Coloma, sobretot en format de trio.
El que no és tan habitual és poder-lo veure amb l'espectacular formació de septet (amb secció de vents inclosa), i aquest dijous és una d'aquestes rares ocasions!
El lloc per gaudir d'aquesta cita tan especial és el festival Vijazz, que es celebra a Vilafranca del Penedès.
Dijous 3, 22h - Lluís Coloma Septet al Vijazz (Vilafranca del Penedès)

SPILLED SOUP AL HARLEM JAZZ CLUB!
Aquest dijous, al Harlem Jazz Club, podeu descobrir un interessant trio noruec anomenat Spilled Soup. Aquests tres músics d'Oslo combinen diferent tipus de músiques d'arrel americanes, com el blues, el jazz, el rock, el folk, el bluegrass i el country, i és la segona vegada que actuen a la Ciutat Comtal.
Dijous 3, 22h - Spilled Soup al Harlem (BCN)

AMADEU CASAS & MYRIAM SWANSON AL FESTIVAL JARDINS DE PEDRALBES!
Aquest divendres, dins de la programació del Festival Jardins de Pedralbes, podeu gaudir del concert d'un dels duos amb més classe i feeling del panorama català, Amadeu Casas & Myriam Swanson!
Per cert, després teniu el concert d'un tal George Benson, un cantant i guitarrista americà que ho fa força bé...
Divendres 4, 20h - Amadeu Casas & Myriam Swanson al Festival Jardins de Pedralbes (BCN)

BIG DANI PÉREZ AL VIJAZZ!
Dins de les "Sessions Golfes" del festival Vijazz, divendres podeu gaudir del rhythm'n'blues amb tocs de jazz i soul de Big Dani Pérez Band. Big Dani i la seva banda us oferiran un concert tan trepidant com si tinguéssiu davant tota una big band!
Divendres 4, 1.30h - Big Dani Pérez al Casino By Arcs (Vilafranca del Penedès)

SUSAN SANTOS DE GIRA PER CATALUNYA!
La blueswoman extremenya (però afincada a Madrid) Susan Santos serà aquesta setmana per Catalunya, i teniu 4 oportunitats per veure en acció aquesta gran cantant i guitarrista!
Divendres 4, 22.30h - Sala Circus (Cerdanyola)
Dissabte 5, 12.30h - vermut acústic a La Tia Felipa (Cerdanyola)
Dissabte 5, 00.30h - Totxo Sam (El Vendrell)
Diumenge 6, 20.30h - La Taviesa (Torredembarra)

24è FESTIVAL REUS BLUES!
Malgrat totes les dificultats i retallades que està patint, el Festival Reus Blues continua viu i aquest any arriba a la seva 24ena edició.
Divendres teniu una nit de "blues anglès" amb 2 formacions del Regne Unit, Krissy Matthews Band (la banda d'un jove i brillant guitarrista) i Jo Harman And Company (el projecte d'aquesta gran cantant i compositora de Londres).
Dissabte teniu The Lost Acoustic Show (un trio català que fa versions acústiques de música nord-americana d'arrel), Andreu Martínez Band (la banda d'aquest gran músic de casa nostra), i Lisa Mills Band (una bona banda anglesa encapçalada per aquesta gran cantant i guitarrista americana).
Diumenge, per acabar el festival, podeu veure Try's (un jove trio del Baix Camp que combina les versions amb temes propis), i Johnny Big Stone & The Blues Workers (un gran trio que combina el blues tradicional amb el west coast o el jump blues).
A gaudir del festival!

Divendres 4, 22.30h a La Palma:
Jo Harman And Company
Krissy Matthews Band

Dissabte 5, 
20.30h - The Lost Acoustic Show al Centre d'Art Cal Massó
22.30h - Andreu Martínez Band + Lisa Mills Band a La Palma

Diumenge 6, 20h a La Palma:
Try's
Johnny Big Stone & The Blues Workers

COMENÇA EL FESTIVAL DE BLUES DE BARCELONA!
Aquesta setmana comença una nova edició del Festival de Blues de Barcelona, que enguany presenta la novetat de que part de la programació es celebra al Poble Espanyol.
Divendres hi ha el primer acte del festival, la presentació de La Casa del Blues, situada al recinte del Poble Espanyol, i que és la seu de l'Escola de Blues de Barcelona, la Societat de Blues de Barcelona (SBB), i Capibola Blues, i en un futur també acollirà altres entitats relacionades amb el blues.
Dissabte podeu gaudir de la festa d'aniversari de l'SBB (teniu la info més avall), per celebrar els seus 9 anys de vida.
Diumenge, per acabar la primera setmana del festival, us espera una cercavila de blues pel litoral de Barcelona, amb diverses bandes sorgides de l'Escola de Blues.
Això serà un festival!
Festival de Blues de Barcelona:
Divendres 4, 13h 12h - Presentació de La Casa del Blues (Poble Espanyol)
Divendres 4, 18h - Portes obertes de La Casa del Blues (Poble Espanyol)
Dissabte 5, 18h - Festa 9è Aniversari de l'SBB (Poble Espanyol)
Diumenge 6, 19h - Cercavila de blues pel litoral (lloc per determinar)

FESTA DEL 9è ANIVERSARI DE LA SOCIETAT DE BLUES DE BARCELONA!
Doncs sí, amics, la Societat de Blues de Barcelona (SBB) s'està fent gran i ja té 9 anys de vida!
Com heu llegit unes línies més amunt, aquest dissabte es celebra la Festa del 9è Aniversari de l'SBB al Poble Espanyol, dins de la programació del Festival de Blues de Barcelona.
Per celebrar aquesta ocasió tan especial, l'SBB "tira la casa per la finestra" i ha preparat una gran nit de blues, amb 2 escenaris diferents i 5 concerts!
A l'Escenari Monestir, podeu veure 2 bandes novells: The Golden Grahams (un power trio de blues-rock) i Mancuso (una banda de blues, funk i rock, sorgida de l'Escola de Blues de Barcelona).
A l'Escenari Baluart teniu La Testapazza (el duo guanyador del V Concurs de Blues de Barcelona, celebrat el febrer), A Contra Blues (els guanyadors de l'European Blues Challenge d'aquest any) i The Big Jamboree & Big Dani Pérez (una banda espectacular de jump blues i rhythm'n'blues, acompanyada d'un gran saxo, antic membre de la banda).
Com veieu, us espera una gran festa, com es mereix aquesta institució que reuneix a la família del blues, i que tant està lluitant perquè el blues ocupi l'espai que es mereix!

Dissabte 5, Festa 9è Aniversari de l'SBB al Poble Espanyol:

Escenari Monestir
18.00h 19.00h - The Golden Grahams
19.15h 20.00h - Mancuso

Escenari Baluart
20.30h 20.50h - La Testapazza
21.45h 21.50h - A Contra Blues
23.30h 23.00h - The Big Jamboree & Big Dani Pérez

LLINARS BLUES REUNION, PRIMERA EDICIÓ!
L'Associació de Dones de Llinars del Vallès ja fa temps que programa concerts de blues i altres ritmes negres, tots ells de molta qualitat, i aquest dissabte dóna un pas més amb l'organització de la Llinars Blues Reunion I Edició!
Es tracta d'una gran nit de blues amb alguns dels millors músics d'aquest gènere: Amadeu Casas, Julio Lobos, Big Dani Pérez, Predicador Ramírez, Reginald Vilardell, Tòfol Martínez, Oriol Fontanals, Alberto Gulias (des de Canarias) i Ster Wax. Un autèntic All Stars!
I, per acabar la festa, després teniu una jam per compartir escenari amb tots ells!
Tot això al Parc dels Corbera.
Dissabte 5, 18h - Llinars Blues Reunion I Edició (Llinars del Vallès)

MIKE MORGAN AL HONKY TONK!
Aquest diumenge el Honky Tonk us ha preparat una tarda-vespre de blues espectacular, amb el gran guitarrista texà Mike Morgan!
Però en Mike no estarà sol, sinó que tindrà la companyia de dos grans bluesmen de casa nostra, Blas Picón i Santos Puertas, i tots plegats us faran vibrar amb el ritme del Texas Blues!
I, a més, abans del concert teniu una master class de guitarra amb el mateix Mike Morgan!
Això és acabar la setmana amb un "final feliç"!
Diumenge 6, al Honky Tonk (BCN):
17.30h - master class de guitarra amb Mike Morgan
20.30h - concert de Mike Morgan, Blas Picón i Santos Puertas

__________________________


Dilluns


Dilluns 30, 22h - Jam session al Cafè Principal
El Cafè Principal us proposa començar la setmana a ritme de blues, amb la seva jam coordinada per Johnny Big Stone & The Blues Workers! A gaudir de la nit del dilluns!

Dimarts

Dimarts 1, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 1, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. 

Dimarts 1, 21.30h - The Bluesters & Friends al Monasterio
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dimarts a la nova Sala Monasterio (situada al Port Olímpic) per compartir una bona estona de blues, soul i rock amb molts músics convidats. Cada nit promet ser una sorpresa!

Dimarts 1, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. En aquesta ocasió la jam estarà coordinada per The Night Dogs, uns experts en funk'n dangerous blues!


Dimecres

Dimecres 2, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 2, 20h - Jam session a La Tía Felipa
La Tía Felipa, a més de la seva completa programació de concerts, també té la seva jam session. Els dimecres és el dia escollit i, amb la direcció de Predicador Ramírez, a cada sessió us podeu trobar alguns dels millors bluesmen de casa nostra. Més que una jam, un festival!

Dimecres 2, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Andreu Martínez, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra! 

Dimecres 2, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... Let's dance the blues!

Dimecres 2, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Les Rock'n'Roll Gumbo Jams són unes jam sessions coordinades per A Contra Blues, i que estan dedicades a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!

Dijous

Dijous 3, 21h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Jazzpetit
Aquest dijous, al Jazzpetit, podeu veure en acció Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta. Aquesta barreja explosiva us farà moure tota la nit... i uns quants dies!

Dijous 3, 21h - Miquel Roldán Swingtet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep aquest dijous el Miquel Roldán Swingtet, una bona banda encapçalada per aquest jove cantant, que us oferirà una gran sessió de swing a l'estil dels grans crooners americans.

Dijous 3, 21.45h - Jam session al 99% Moto Bar
El 99% Moto Bar, amb la col·laboració de l'Escola de Blues de Barcelona i la Societat de Blues de Barcelona, us ofereix una molt bona jam cada dijous, i aquesta setmana estarà coordinada per Wax & Boogie. Recomanable al 100%!

Dijous 3, 22h - Damià Olivella Electric Blues Band al Voilà!
El Voilà! de Manresa rep aquest dijous Damià Olivella Electric Blues Band, que us oferirà una molt bona sessió de blues, funk, soul i rock'n'roll, amb versions de grans clàssics d'aquests gèneres!

Dijous 3, 22h - Jam session al Mosquito Sunset
Cada primer dijous de mes es celebra la jam del Mosquito Sunset, coordinada pel gran bluesman americà Mike Shannon. Primer teniu el concert de Mike Shannon & His Mosquito Cats i després la jam... A disfrutar!
I en aquesta ocasió hi haurà un convidat de luxe, el gran guitarrista Miguel Talavera!

Dijous 3, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra! Aquesta setmana està coordinada per Larry Smith!

Divendres
 

Divendres 4, 18h - Txell Sust, August Tharrats i Nono Fernández al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana Txell Sust (veu), August Tharrats (piano) i Nono Fernández (contrabaix), un trio sensacional que us farà gaudir del blues, el jazz i el swing!

Divendres 4, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana té com a protagonista el Lluís Coloma Trio i , com ja haureu deduït, us espera un còctel de blues i boogie espectacular!

Divendres 4, 21h - A Contra Blues al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar és el lloc on aquest divendres podeu veure en acció una de les grans bandes de casa nostra, A Contra Blues! Amb ells a dalt de l'escenari pot passar qualsevol cosa, i sempre sorprenen al públic per la seva qualitat i creativitat. A disfrutar!

Divendres 4, 21h - Pexsom Blues al Cau Faluga
Aquest divendres podeu veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". En aquest cas la cita és al Cau Faluga.
ATENCIÓ: aquest concert es farà el divendres 1 d'agost.

Divendres 4, 21.30h - Blues Desfass a La Sedeta
Aquest divendres, a La Sedeta, podeu veure un nou projecte de blues de casa nostra, Blues Desfass!
Els components de la banda són músics experimentats, que han format part de bandes històriques del nostre país (com Fas Tard o Zumel Blues Band), i que en aquesta ocasió combinaran el blues-rock amb uns tocs de psicodèlia. 

Divendres 4, 23.30h - Wax & Boogie 3 a El Paraigua
Si voleu gaudir del blues i el boogie, una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Wax & Boogie 3, un dels trios amb més glamour i feeling de casa nostra.

Divendres 4, 23.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Rien de Rien
El Rien de Rien (Hotel Palace) us ha preparat una gran nit de blues per a aquest divendres amb Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta. Aquesta barreja explosiva us farà moure tota la nit... i tot el cap de setmana! 
  
Dissabte

Dissabte 5, 20.30h - Jonathan Glanzberg al Honky Tonk
Si, a més del blues, us agrada la música americana d'arrel en general, aquest dissabte és un bon dia per anar al Honky Tonk. Allà podeu veure el cantant i guitarrista Jonathan Glanzberg (acompanyat per Andy Henley al contrabaix), que domina els diferents "pals" de la música tradicional americana!

Dissabte 5, 21h - Txus Blues & Jose Bluefingers a la Societat de Blues de Rubí
La Societat de Blues de Rubí us ha preparat una gran nit de riure'n'blues per a aquest dissabte amb els reis d'aquest estil, que combina el bon blues i el bon humor, Txus Blues & Jose Bluefingers! La cita és a l'Espai Cultural de la CGT.

Dissabte 5, 23.30h - The Walking Stick Man al Faristol
El Restaurant Faristol (Altafulla) us ofereix la possibilitat de veure en acció The Walking Stick Man, blues en estat pur seguint la tradició de músics com Sonny Boy Williamson i Howlin' Wolf. Sense colorants ni conservants!

Diumenge

Diumenge 6, 12.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers a La Cerveseria Clandestina
L'aperitiu del diumenge és un dels petits plaers d'aquesta vida, però si el feu acompanyat de bon blues llavors ja es converteix en un dels grans plaers d'aquesta vida! Diumenge ho podeu comprovar a La Cerveseria Clandestina, amb un dels grans trios de casa nostra, Johnny Big Stone & The Blues Workers!

Diumenge 6, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

   
Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

Monday, June 23, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 23 de juny)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

NIT DE SANT JOAN AMB JOHNNY BIG STONE & THE BLUES WORKERS!
Voleu gaudir d'una Revetlla realment explosiva? Doncs llavors heu d'anar a l'Isalba de Santa Coloma, on us esperen Johnny Big Stone & The Blues Workers! Gaudireu d'una nit de traca i mocador, a ritme de west coast blues, jump blues... en resum, molt de hot blues!
Amb la garantia de l'associació Santako In Blues, els organitzadors de la vetllada
Dilluns 23, 23.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers a l'Isalba (Santa Coloma) 

BIG MAMA & SISTER MARION PRESENTEN DISC AL MILANO COCKTAIL BAR!
Big Mama & Sister Marion ja porten un temps fent-nos gaudir amb el seu repertori dedicat a les grans cantants de blues, i fa un mesos van plasmar-lo en un disc gravat en directe al Centre Cívic Golferichs.
Ara aquest àlbum ja és una realitat i ha arribat el moment de presentar-lo, i el lloc escollit és el Milano Cocktail Bar.
Serà una nit rodona... com aquest treball d'aquestes grans blueswomen!
Dimarts 24, 21h - Big Mama & Sister Marion al Milano Cocktail Bar (BCN)

CUMELLAS & TALAVERA BAND AL CENTRE CÍVIC GOLFERICHS!
Aquest dijous el Centre Cívic Golferichs rep la Cumellas & Talavera Band, és a dir la versió ampliada del duo que formen aquests dos virtuosos de l'harmònica i la guitarra, que us farà gaudir... el doble!
Tingueu en compte que s'ha de reservar entrada. Teniu la info a la web del Golferichs.
Dijous 26, 20h - Cumellas & Talavera Band al Centre Cívic Golferichs (BCN)
ATENCIÓ: és l'últim concert de la temporada al Golferichs, i no cal reservar entrada.

TRES CITES AMB THE BLUES PRISONERS!
Aquesta setmana The Blues Prisoners faran les 3 últimes sortides del seu "zulo", de les 9 que tenien previstes aquest mes.
Dijous els podeu veure a la cocteleria Stinger de Barcelona, un local amb molta classe que porta 25 anys oferint una magnífica carta de còctels.
Divendres seran a Bigues i Riells, en un sopar+concert per inaugurar la terrassa d'estiu del restaurant Can Traver, situat en una impressionant masia del 1791.
Dissabte, els dos bluesmen fugitius tornaran a ser per Barcelona, a un nou espai de la ciutat dedicat a l'espectacle, anomenat Is Good Es Bien. Tingueu en compte que per anar al concert s'ha de reservar l'entrada a isgoodesbien@gmail.com.
Ja ho sabeu, teniu 3 ocasions per veure en acció els prisoners, però vigileu i no acabeu com ells, convertits en uns prisoners... del blues! 
Dijous 26, 21h - Stinger (BCN)
Divendres 27, 20.30h - Can Traver (Bigues i Riells)
Dissabte 28, 21h - Is Good Es Bien (BCN)
ATENCIÓ: el concert de l'Is Good Es Bien s'ha cancel·lat, perquè algú havia informat la policia de la presència dels dos bluesmen fugitius...

ROOM 69 AL CICLE DEPO IN BLACK!
La gent de Bad Music va començar el mes passat un altre dels seus interessants projectes, i en aquesta ocasió es tracta d'un cicle de concerts acústics de música negra, denominat Depo In Black.
Com es pot deduir pel nom, tots els concerts tindran lloc a una de les sales amb més història de L'Hospitalet, el Depósito Legal (Depo per als amics), i el protagonista del segon concert del cicle és el nou projecte de Julio Vallejo, el quartet Room 69!
Si "entreu" en aquesta "habitació" tan suggerent gaudireu d'una nit molt moguda a ritme de blues, country i swing!
Dijous 26, 22h - Room 69 al Depo (L'Hospitalet)

MIGUEL TALAVERA POWER TRIO AL POCKET CONCERTS!
Aquest divendres teniu una nova cita amb els Pocket Concerts de Bad Music, i en aquesta ocasió el protagonista és el Miguel Talavera Power Trio, que us carregarà les piles per gaudir del cap de setmana, a base de potent blues-rock amb una mica de jazz i funk!
Com sempre, la cita és al Centre Cultural Collblanc-Torrassa. 
Divendres 27, 20.30h - Pocket Concerts al Centre Cultural Collblanc-Torrassa (L'Hospitalet)

1r FESTIVAL DE BLUES DE RUBÍ!
La família del blues català està d'enhorabona amb el naixement d'un nou festival a casa nostra, el Festival de Blues de Rubí!
Organitzat per la Societat de Blues de Rubí, aquesta primera edició del festival aposta pel blues català, que es troba en un gran moment i està aconseguint reconeixement a nivell internacional.
El festival es va començar a celebrar la setmana passada, a la Plaça Clavé, i aquest dissabte el festival acaba per la porta gran, amb el concert de Big Dani Pérez, un dels millors saxos de casa nostra i que ve acompanyat de grans músics!
I abans teniu el concert d'una banda sorpresa! A disfrutar!
Dissabte 28:
20h - Banda sorpresa
22h - Big Dani Pérez

THE SUITCASE BROTHERS AL HONKY TONK!
Aquesta setmana tornem a tenir per aquí en Santos Puertas i això vol dir que podem tornar a veure en acció The Suitcase Brothers (en Santos i el seu germà Víctor)!
Els Suitcase estan a punt de començar una gira per Europa, i també estan a punt d'enllestir el seu nou disc, enregistrat als Estats Units i on tenen col·laboradors de luxe, com el gran harmonicista Jerry Portnoy.
Segurament, tindrem diverses ocasions de veure'ls en acció a casa nostra abans de començar la gira però, de moment, l'únic concert confirmat és el del Hony Tonk. Estigueu atents a les vostres pantalles!
Dissabte 28, 20.30h - The Suitcase Brothers al Honky Tonk (BCN)

NITS DE BLUES AL POBLE ESPANYOL!
Aquest estiu, del 21 de juny al 30 d'agost, el blues s'instal·la al Poble Espanyol durant 8 dissabtes!
Gairebé tots els concerts són dobles, o sigui que us esperen unes nits molt intenses amb molts dels interessants projectes de blues de casa nostra, i els protagonistes del segon concert del cicle són Lonesome Rendezblues (que combinen el bon blues amb el bon humor) i Tota Blues Band (uns experts en el Chicago Blues).
Aquesta iniciativa té la col·laboració de Capibola Blues i de la Societat de Blues de Barcelona, tota una garantia de qualitat.
Ja ho sabeu, aquest estiu el Poble Espanyol es convertirà en el Poble del Blues!
Dissabte 28, 20h - Lonesome Rendezblues + Tota Blues Band al Poble Espanyol (BCN)

VERMUT SOLIDARI DE LONESOME RENDEZBLUES A LA GRAN BODEGA SALTÓ!
Aquest diumenge podeu fer un vermut molt especial a la Gran Bodega Saltó, mentre gaudiu d'una estona de blues i bon humor amb Lonesome Rendezblues, un duo que combina molt bé les dues coses.
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. I, ja posats, quan acabi el concert també podeu mostrar la vostra solidaritat amb els dos músics i donar-los una propineta. Ja sabeu que "triste es de pedir, pero más triste es de robar"...
Diumenge 29, 13.30h - Lonesome Rendezblues a la Gran Bodega Saltó (BCN)

__________________________


Dilluns


Dilluns 23, 21h - Casi El Mejor Trio De Tu Vida al Milano Cocktail Bar
Si voleu gaudir d'una Revetlla especial, teniu una molt bona opció al Milano Cocktail Bar, amb el concert de Casi El Mejor Trio De Tu Vida! Pot ser gairebé la millor revetlla de la vostra vida...

Dilluns 23, 23.30h - Pig Fat + Bert Deivert al Faristol
El Restaurant Faristol (Altafulla) us ofereix la possibilitat de passar la Revetlla de Sant Joan a ritme de blues! Pig Fat, un gran duo de Tarragona, i Bert Deivert, un mestre americà de la mandolina, us faran gaudir d'una burning blues night!

Dimarts

Dimarts 24, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 24, 21.30h - The Bluesters & Friends al Monasterio
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dimarts a la nova Sala Monasterio (situada al Port Olímpic) per compartir una bona estona de blues, soul i rock amb molts músics convidats. Cada nit promet ser una sorpresa!

Dimarts 24, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!


Dimecres

Dimecres 25, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 25, 20h - Jam session a La Tía Felipa
La Tía Felipa, a més de la seva completa programació de concerts, també té la seva jam session. Els dimecres és el dia escollit i, amb la direcció de Predicador Ramírez, a cada sessió us podeu trobar alguns dels millors bluesmen de casa nostra. Més que una jam, un festival!

Dimecres 25, 21h - The Cool Grinders al Milano Cocktail Bar
Si voleu gaudir d'una gran nit de blues, boogie i swing, aquest dimecres teniu una cita al Milano Cocktail Bar, amb The Cool Grindrers! Aquest trio està format per 3 dels bluesmen més cool de la ciutat! 


Dimecres 25, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... Let's dance the blues!

Dimecres 25, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Les Rock'n'Roll Gumbo Jams són unes jam sessions coordinades per A Contra Blues, i que estan dedicades a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!

Dijous

Dijous 26, 19.45h - David Giorcelli & Oriol Fontanals al Zinc Bar
Aquest dijous podeu veure David Giorcelli & Oriol Fontanals al Zinc Bar de l'Hotel Villa Emilia (BCN), un lloc molt acollidor per gaudir del blues i el boogie amb aquest gran duo!

Dijous 26, 21h - Big Mama & OJO a La Faràndula
El Teatre La Faràndula de Sabadell us ha preparat un interessant concert per a la nit de dijous amb Big Mama & Original Jazz Orquestra (OJO) del Taller de Músics, que us faran gaudir d'una gran nit amb el seu espectacle "Bluesin' de jazz"!

Dijous 26, 21h - Tori Sparks & Xavi Garcia al Jazzpetit
El Jazzpetit rep aquest dijous Tori Sparks, una cantant americana que va deixar Nashville per establir-se a Barcelona. La seva música es basa en el folk americà però té moltes influències, fins i tot idiomàtiques perquè Tori és capaç de cantar en anglès, francès i castellà.  

Dijous 26, 21h - Augie Burr's Elvis Rockin' Quartet al Milano Cocktail Bar
Aquest dijous el Milano Cocktail Bar us proposa començar la nit amb el Rei... del Rock'n'Roll! I uns dels especialistes en la música d'Elvis són Augie Burr's Elvis Rockin' Quartet, cosa que podeu comprovar des de la primera nota!

Dijous 26, 21h - Jazz Classic Quartet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) és com la "casa" del Jazz Classic Quartet, llavors podem dir que aquesta banda torna a casa aquest dijous. Encapçalats per Oriol Romaní i Òscar Font, aquest grup us portarà de viatge cap als anys 20 i 30 sense que us hàgiu de moure de la cadira!

Dijous 26, 21h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra! Aquesta setmana està coordinada per Tota Blues Band!

Dijous 26, 21.30h - Pexsom Blues al Marilyn's Diner
Aquesta setmana teniu 2 oportunitats de veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La primera cita és al Marilyn's Diner (Girona).

Dijous 26, 21.45h - Jam session al 99% Moto Bar
El 99% Moto Bar, amb la col·laboració de l'Escola de Blues de Barcelona i la Societat de Blues de Barcelona, us ofereix una molt bona jam cada dijous, i aquesta setmana estarà coordinada per Wax & Boogie. Recomanable al 100%!
ATENCIÓ: la jam la portarà el David Giorcelli Trio.

Divendres
 

Divendres 27, 18h - Gospel Joy al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana els Gospel Joy, i amb ells sentireu tota la intensitat del gospel que us omplirà de joia!

Divendres 27, 21h - Sinead Savage & The Flytones al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat una gran sessió de soul'n'blues amb uns especialistes en el tema, Sinead Savage & The Flytones! Fly, baby, fly!

Divendres 27, 21.30h – Lluís Coloma Trio a la Cafeteca
La Cafeteca (Esplugues) rep aquest divendres el Lluís Coloma Trio, amb qui podeu gaudir d'una sessió de blues i boogie espectacular!

Divendres 27, 22h - Pexsom Blues al Cotton Blanes
Segona ocasió de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". En aquest cas la cita és al Cotton Blanes.

Divendres 27, 23.30h - The Dry-River Stompers a El Paraigua
El Paraigua és una acollidora cocteleria modernista del centre de Barcelona que està apostant fort per la música en directe, i aquest divendres hi podeu veure el concert de The Dry-River Stompers. Amb ells gaudireu del ritme del swing i el dixieland, per ballar sense parar!   
  
Dissabte

Dissabte 28, 21h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Bar La Sala
Hi ha res millor que acabar el dia de bon humor? Sí, acabar el dia de bon humor... i amb bon blues! Si voleu provar aquesta sensació heu d'anar al Bar La Sala (Riudecols) i veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers!

Dissabte 28, 21h - Big Mama & Riqui Sabatés Blues Band als Lluïsos d'Horta
Els Lluïsos d'Horta és una societat històrica d'aquest barri barceloní, que porta des de 1866 fomentant la cultura, l'esport, l'esbarjo i la formació. La música hi és present en els seus "Vespres de Jazz", i aquest dissabte els protagonistes són Big Mama & Riqui Sabatés Blues Band, la formació encapçalada per aquests dos pioners del blues de casa nostra!

Dissabte 28, 22h - Fredy Fresquet & The Red Light al Jazzpetit
El Jazzpetit (Gràcia, BCN) ha programat per a aquest dissabte el concert de Fredy Fresquet & The Red Light, una potent formació de blues i bluegrass. La part de blues del seu repertori són versions de grans clàssics, i la part de bluegrass són composicions pròpies.

Dissabte 28, 22.30h - The Cimbrelines al Legends Dance Hall
El Legends Dance Hall de Terrassa, és l'escenari on aquest dissabte podeu vere en acció The Cimbrelines, una explosiva banda de rock'n'roll salvatge, a l'estil de Little Richard! Rip it up, baby!

Diumenge

Diumenge 29, 12.30h - The Big Boss a Cal Pepelu
Si teniu ganes de fer un bon vermut aquest diumenge no ho dubteu, heu d'anar a Cal Pepelu (Cerdanyola) perquè allà us espera The Big Boss. Braves, canyes i blues!

Diumenge 29, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

   
Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

Monday, June 16, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 16 de juny)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

3G3 AL CAFÈ VIENÈS!
Aquest dijous, al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster, BCN), podeu veure en acció un trio format per guitarristes llegendaris de casa nostra!
Es tracta de 3G3, amb Emili Baleriola, Max Sunyer i Amadeu Casas, tres mestres de la guitarra que no necessiten presentació. Serà un concert... històric!
Dijous 19, 21h - 3G3 al Cafè Vienès (BCN)

ANNA LEE & CONNIE LYNCH & FRIENDS AL BAR LÍNEA UNO!
L'associació Santako In Blues us ha preparat un molt bon concert de boogie, blues i rhyhtm'n'blues amb Anna Lee & Connie Lynch!
A més, aquestes dues blueswomen estaran acompanyades per uns quants músics convidats, o sigui que la nit serà molt intensa i amb sorpreses!
Tot això al Bar Línea Uno.
Divendres 20, 21h - Anna Lee & Connie Lynch al Bar Línea Uno (Santa Coloma) 


1r FESTIVAL DE BLUES DE RUBÍ!
La família del blues català està d'enhorabona amb el naixement d'un nou festival a casa nostra, el Festival de Blues de Rubí!
Organitzat per la Societat de Blues de Rubí, aquesta primera edició del festival aposta pel blues català, que es troba en un gran moment i està aconseguint reconeixement a nivell internacional.
El festival es celebrarà a la Plaça Clavé els dies 20, 21, 22 i 28 de juny, i aquest és el programa d'aquesta primera setmana:

Divendres 20:
20h - The Black Snakes
22h - Wax & Boogie & Big Dani Pérez

Dissabte 21:
12h - Vermut de blues amb Even Blues 4
20h - Lost & Lonesome Band
22h - Johnny Big Stone & The Blues Workers

Diumenge 22:
12h - Conferència-concert de Big Mama
20h - Blas Picón & The Junk Express

V BUTIFARRA & BLUES!
Aquest dissabte es celebra el V Butifarra & Blues, una gran iniciativa de La Tía Felipa on es combina el bon blues i el bon menjar.
Es tracta d'una gran jam-festival, on comparteixen escenari molts dels grans músics de blues de casa nostra, en una jornada gastronomico-musical amb un ambient familiar i ple de sorpreses.
La cita és al Parc Les Fontetes de Cerdanyola, i hi col·labora la Sociedad de Blues de Cerdanyola.
Dissabte 21, 12.30h - V Butifarra & Blues al Parc de Les Fontetes (Cerdanyola) 

COMENCEN LES NITS DE BLUES AL POBLE ESPANYOL!
Aquest estiu, del 21 de juny al 30 d'agost, el blues s'instal·la al Poble Espanyol durant 8 dissabtes!
Gairebé tots els concerts són dobles, o sigui que us esperen unes nits molt intenses amb molts dels interessants projectes de blues de casa nostra, i els encarregats de començar el cicle són Big Mama & Sister Marion i Room 69 de Julio Vallejo, "casi ná"!
Aquesta iniciativa té la col·laboració de Capibola Blues i de la Societat de Blues de Barcelona, tota una garantia de qualitat.
Ja ho sabeu, aquest estiu el Poble Espanyol es convertirà en el Poble del Blues!
Dissabte 21, 20h - Big Mama & Sister Marion + Room 69 al Poble Espanyol (BCN)


__________________________


Dilluns


Dilluns 16, 22h - Jam session al Cafè Principal
El Cafè Principal us proposa començar la setmana a ritme de blues, amb la seva jam coordinada per Johnny Big Stone & The Blues Workers! A gaudir de la nit del dilluns!

Dimarts

Dimarts 17, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 17, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. 

Dimarts 17, 21.30h - The Bluesters & Friends al Monasterio
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dimarts a la nova Sala Monasterio (situada al Port Olímpic) per compartir una bona estona de blues, soul i rock amb molts músics convidats. Cada nit promet ser una sorpresa!

Dimarts 17, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!


Dimecres

Dimecres 18, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 18, 20h - Jam session a La Tía Felipa
La Tía Felipa, a més de la seva completa programació de concerts, també té la seva jam session. Els dimecres és el dia escollit i, amb la direcció de Predicador Ramírez, a cada sessió us podeu trobar alguns dels millors bluesmen de casa nostra. Més que una jam, un festival!

Dimecres 18, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Andreu Martínez, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!

Dimecres 18, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... Let's dance the blues!

Dimecres 18, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Les Rock'n'Roll Gumbo Jams són unes jam sessions coordinades per A Contra Blues, i que estan dedicades a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!

Dijous

Dijous 19, 19.45h - David Giorcelli & Oriol Fontanals al Zinc Bar
Aquest dijous podeu veure David Giorcelli & Oriol Fontanals al Zinc Bar de l'Hotel Villa Emilia (BCN), un lloc molt acollidor per gaudir del blues i el boogie amb aquest gran duo!

Dijous 19, 20 i 22h - Alex Zayas Band al Jamboree
Aquest dijous, al Jamboree, us espera un dels grans guitarristes de casa nostra, acompanyat per altres grans músics, l'Alex Zayas Band!
Últim concert abans de marxar de gira al Canadà, i aperitiu del que serà la seva tornada a Barcelona, el juliol, per fer de teloner del mític Jeff Beck!

Dijous 19, 20.30h 21h - The Big 3 al Milano Cocktail Bar
Si el cos us demana "moviment", aquest dijous l'heu de portar al Milano Cocktail Bar perquè gaudeixi amb The Big 3, és a dir Big Dani Pérez, Agustí Burriel i Marc Ferrer, uns grans experts en rhythm'n'blues! I ja sabeu que el rhythm'n'blues porta incorporat molt moviment...

Dijous 19, 21h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!

Dijous 19, 21.30h - Amadeu Casas & Myriam Swanson al Cicle 4dJazz
Els divendres de juny es celebra a Palafolls el Cicle 4dJazz, i aquesta setmana el protagonista és un dels duos amb més classe i feeling del panorama català, Amadeu Casas & Myriam Swanson. A disfrutar! 
ATENCIÓ: el concert és DIVENDRES!

Dijous 19, 21.45h - Jam session al 99% Moto Bar
El 99% Moto Bar, amb la col·laboració de l'Escola de Blues de Barcelona i la Societat de Blues de Barcelona, us ofereix una molt bona jam cada dijous, i aquesta setmana estarà coordinada per Wax & Boogie. Recomanable al 100%!

Dijous 19, 22.30h - Cita A Ciegas a La Sonora de Gràcia
La Sonora de Gràcia rep aquest dijous el duo Cita A Ciegas, un parell de grans músics que va "a la contra" i que no "perd de vista" la música negra!
ATENCIÓ: cancel·lat per problemes tècnics.

Divendres
 

Divendres 20, 18h - Tandem al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana Joan Vinyals i Jean-Paul Dupeyron, és a dir el duo Tandem. Prepareu-vos per gaudir d'una bona sessió de balades, reggae, rock... i, per suposat, blues!

Divendres 20, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana té com a protagonista el Lluís Coloma Trio i, com ja haureu deduït, us espera un còctel de blues i boogie espectacular!

Divendres 20, 20h - La Teoría del Taburete a La Tía Felipa
Aquest divendres podeu gaudir d'un petit gran concert a un dels locals amb més blues del país, La Tía Felipa. Qui són els protagonistes? Doncs La Teoría del Taburete, un gran trio que interpreta el blues amb elegància i creativitat!

Divendres 20, 20.30h 21h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres el Milano Cocktail Bar rep un gran trio que us farà moure al ritme del seu swing'n'blues! Ells són Chino & The Big Bet, uns habituals del Milano... i de gran part dels escenaris del país! They're Red Hot, baby!

Divendres 20, 21.30h - Amadeu Casas & Myriam Swanson al Cicle 4dJazz
Els divendres de juny es celebra a Palafolls el Cicle 4dJazz, i aquesta setmana el protagonista és un dels duos amb més classe i feeling del panorama català, Amadeu Casas & Myriam Swanson. A disfrutar!

Divendres 20, 21.30h - Pexsom Blues al Bar La Plaça
Aquesta setmana teniu 2 oportunitats de veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La primera cita és al Bar La Plaça (Les Preses).

Divendres 20, 22h - The Flat Pack a La Sonora de Gràcia
La Sonora de Gràcia rep aquest divendres un nou trio de casa nostra, amb pocs mesos de vida, i que ha nascut per fer-vos gaudir amb el ritme del fingerpickin', el hot blues, l'early jazz i el hillbilly! El seu nom? The Flat Pack!
ATENCIÓ: per problemes tècnics de la sala, el concert és farà al Cara B

Divendres 20, 22.30h – Julio Vallejo a The Philharmonic
Aquest divendres, a The Philharmonic, podeu veure en solitari Julio Vallejo (l'alter ego del Dr. Swinguez), que us oferirà una gran sessió de country blues!
  
Dissabte

Dissabte 21, 12h - Anna Lee & Connie Lynch a La Cantonada
El bar La Cantonada de Montornès del Vallès, us ha preparat un bon vermut de blues amb Anna Lee & Connie Lynch, i amb elles gaudireu de la força i la intensitat del blues i el soul en clau femenina!

Dissabte 21, 15h - The Blues Prisoners a Vallcarca
El 21 de juny és el Dia de la Música, i l'Antic Forn de Vallcarca ho celebra traient la música al carrer, amb concerts de 12 del migdia a 12 de la nit.
Una de les actuacions programades és la de The Blues Prisoners, que faran una parada en la seva fugida de la policia per posar el seu blues en aquest dia tan especial. Com diria aquell, "mira si són bones persones"...

Dissabte 21, 20.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Honky Tonk
Hi ha res millor que acabar el dia de bon humor? Sí, acabar el dia de bon humor... i amb bon blues! Si voleu provar aquesta sensació heu d'anar al Honky Tonk i veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers!

Dissabte 21, 20.30h 21h - Wax & Boogie 3 al Milano Cocktail Bar
Per començar bé la nit de dissabte, el Milano Cocktail Bar us ha preparat un concert ple de blues, boogie i feeling, amb Wax & Boogie 3!

Dissabte 21, 21h - Tota Blues Duo a El Celler del Rial
El Celler del Rial, d'Arenys de Mar, rep aquest dissabte Tota Blues Duo, el format acústic d'aquest gran bluesman on està acompanyat pel seu inseparable guitarrista Matín J. Merino!

Dissabte 21, 22h - Blue Miles al Jazzpetit
El Jazzpetit us ha preparat una bona sessió de blues, jazz i swing per a aquest dissabte, amb Blue Miles, un quintet que domina el tema. A disfrutar!  

Dissabte 21, 22.30h - Pexsom Blues a Can Cordons
Segona ocasió de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". En aquest cas la cita és a Can Cordons (Riudarenes)

Dissabte 21, 23h - Oscar Tugas & Roger Guàrdia al London Bar
El London Bar rep aquest divendres Oscar Tugas & Roger Guàrdia, que us portaran de viatge per la mítica Ruta 66 a ritme de blues, southern rock i country folk. Com diria Guardiola, "cordeu-vos els cinturons"! 

Dissabte 21, 23.30h - Sinead Savage & The Flytones a El Paraigua
El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, us ha preparat una gran sessió de soul'n'blues amb uns especialistes en el tema, Sinead Savage & The Flytones! Fly, baby, fly!


Diumenge

Diumenge 22, 18h - Lone Rhino Club al Pura Vida
Durant tot l'estiu els xiringuitos de Castelldefels no paren de fer música en directe, amb una notable presència del blues. Un dels més actius és el Pura Vida, que aquest diumenge us ha preparat una gran sessió amb els Lone Rhino Club del gran Julio Lobos! The Wolf Is At Your Beach!

Diumenge 22, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 22, 20.30h 21h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat un molt bon concert perquè acabeu la setmana de la millor manera, a ritme de blues i boogie. Els encarregats de posar-hi la música en directe són uns experts en el tema, el Lluís Coloma Trio!
 
 
Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

Monday, June 9, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 9 de juny)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

BULLFROG A LA NOVA JAZZ CAVA!
Us agrada el blues-rock dels 70? Doncs aquest divendres teniu un concert pensat per a vosaltres!
A la Nova Jazz Cava podeu veure els Bullfrog, un dels projectes del gran guitarrista Agustí Mas, que us faran gaudir de grans clàssics d'aquella època i de versions d'artistes més contemporanis.
Acompanyant el mestre Mas tenim els tres germans Planells, grans músics que també formen part d'un dels millors grups de rock de la ciutat, Icebend, i amb tots ells reviureu tota la força i la trempera del millor blues-rock!
Divendres 13, 22.30h - Bullfrog a la Nova Jazz Cava (Terrassa)

SWEET MARTA & THE BLUES WORKERS A RUBÍ!
Aquest dissabte, a la Plaça Catalunya de Rubí, i gràcies a la Societat de Blues de Rubí, podeu veure en acció Sweet Marta & The Blues Workers, és a dir la gran harmonicista i cantant Marta Suñé acompanyada pels integrants del gran trio Johnny Big Stone & The Blues Workers.
A més, estaran presentant el seu nou disc, "Come Love", o sigui que després us el podeu comprar per continuar gaudint a casa!
Dissabte 14, 20h - Sweet Marta & The Blues Workers a la Pl. Catalunya (Rubí)

TXUS BLUES & JOSE BLUEFINGERS AL CICLE "VA DE JAZZ"!
El cicle "Va de jazz i músiques tranquil·les" es celebra a l'Ateneu Vilassanès cada primer diumenge de mes, i aquesta setmana és l'últim concert de la temporada.
Per acabar de la millor manera ha programat l'actuació de Txus Blues & Jose Bluefingers, que faran gaudir el personal amb el seu riure'n'blues!
Diumenge 15, 19h - Txus Blues & Jose Bluefingers a l'Ateneu Vilassanès (Vilassar de Mar)

DIUMENGE TENIU UN "PLAN B" A L'ESPAI 30!
Aquest diumenge podeu veure el debut d'un nou projecte de blues de casa nostra, els Plan B!
Es tracta d'un quartet format per músics de Bluesnet Band acompanyats per en Santi Picó, i que tenen un interessant repertori instrumental que combina clàssics del blues i el rock amb cançons pròpies.
Ja ho sabeu, aquest diumenge, a l'Espai 30, teniu un bon pla per acabar molt bé la setmana!
Diumenge 15, 19h - Plan B a l'Espai 30 (BCN)


__________________________


Dilluns


Dilluns 9, 20.30h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar ha decidit fer d'aquest dilluns un dels millors dies de la setmana, i per això us ha preparat el concert del Lluís Coloma Trio. Tant de bo totes les setmanes comencessin així de bé!

Dilluns 9, 22h - Jam session al Cafè Principal
El Cafè Principal us proposa començar la setmana a ritme de blues, amb la seva jam coordinada per Johnny Big Stone & The Blues Workers! A gaudir de la nit del dilluns!

Dimarts

Dimarts 10, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 10, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. 

Dimarts 10, 21.30h - The Bluesters & Friends al Monasterio
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dimarts a la nova Sala Monasterio (situada al Port Olímpic) per compartir una bona estona de blues, soul i rock amb molts músics convidats. Cada nit promet ser una sorpresa!

Dimarts 10, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!


Dimecres

Dimecres 11, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 11, 20h - Jam session a La Tía Felipa
La Tía Felipa, a més de la seva completa programació de concerts, també té la seva jam session. Els dimecres és el dia escollit i, amb la direcció de Predicador Ramírez, a cada sessió us podeu trobar alguns dels millors bluesmen de casa nostra. Més que una jam, un festival!

Dimecres 11, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Andreu Martínez, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!

Dimecres 11, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... Let's dance the blues!

Dimecres 11, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Les Rock'n'Roll Gumbo Jams són unes jam sessions coordinades per A Contra Blues, i que estan dedicades a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!

Dijous

Dijous 12, 19.45h - Wax & Boogie al Zinc Bar
Aquest dijous podeu veure Wax & Boogie al Zinc Bar de l'Hotel Villa Emilia (BCN), un lloc molt acollidor per gaudir del blues i el boogie amb aquest gran duo!

Dijous 12, 20.30h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest dijous un dels trios més en forma de casa nostra, Chino & The Big Bet, una aposta segura per viure un gran concert de blues amb molt de swing!

Dijous 12, 21h - The Blues Prisoners a L'Àngel Blau
The Blues Prisoners faran una nova sortida del seu amagatall, en aquesta ocasió per anar a L'Àngel Blau, un petit local de Barcelona que vol apostar per la música en directe. Els dos bluesmen fugitius van de blau, però no són uns àngels, a veure com acaba la cosa...

Dijous 12, 21h - Miguel Talavera Power Trio al Jazzpetit
El Jazzpetit rep aquest dijous el Miguel Talavera Power Trio, que us carregarà les piles a base de potent blues-rock amb una mica de jazz i funk! 
  
Dijous 12, 21h - Toni Solà Jazz Trio al Cafè Vienès
Aquest dijous el Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster, BCN) rep una formació liderada per un dels grans saxofonistes del país, el Toni Solà Trio. Per gaudir de les diferents tonalitats del saxo!

Dijous 12, 21h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!

Dijous 12, 21.45h - Jam session al 99% Moto Bar
El 99% Moto Bar, amb la col·laboració de l'Escola de Blues de Barcelona i la Societat de Blues de Barcelona, us ofereix una molt bona jam cada dijous, i aquesta setmana estarà coordinada per Johnny Big Stone & The Blues Workers. Recomanable al 100%!

Dijous 12, 22h - Tandem al Harlem Jazz Club
Aquest dijous podeu veure en acció Joan Vinyals i Jean-Paul Dupeyron, en el seu nou projecte, el duo Tandem. El lloc? Doncs el Harlem Jazz Club, una sala que ha gaudit durant molts anys dels diferents projectes d'en Vinyals. 

Divendres
 

Divendres 13, 18h - Chino & The Big Bet al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana Chino & The Big Bet, un gran trio que us farà gaudir d'una molt bona sessió de swing'n'blues!

Divendres 13, 20.30h - Magnolia al Milano Cocktail Bar
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz. Aquest divendres els podeu veure al Milano Cocktail Bar, un lloc perfecte per gaudir de la seva música!  

Divendres 13, 21.30h - Pexsom Blues a La Lluna
Aquesta setmana teniu 2 oportunitats de veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La primera cita és al restaurant La Lluna (L'Escala).

Divendres 13, 21.45h - Wax & Boogie al 99% Moto Bar
El 99% Moto Bar, us ha preparat una gran sessió de blues i boogie amb Wax & Boogie! Un concert per gaudir al 100%! 

Divendres 13, 22h - Lluís Coloma & Blas Picón al Jazzpetit
Aquest divendres el Jazzpetit us ha preparat un petit gran concert de blues, on els protagonistes són uns habituals de la sala, Lluís Coloma & Blas Picón. Amb ells la qualitat i la diversió estan assegurades! 

Divendres 13, 22.30h - Dr. Swinguez a The Philharmonic
Aquest divendres, a The Philharmonic, teniu una sessió de rhythm'n'blues "curatiu" amb els Dr. Swinguez que us deixarà com nous!

Divendres 13, 23h - Waltrapa & The Cashmakers al Golden Gloves
Si el divendres aneu al Golden Gloves de Calella, podeu veure en acció Waltrapa & The Cashmakers. Es tracta d'un power trio que combina el Texas blues, amb el rhythm'n'blues i el rock'n'roll, i que us captivarà amb el seu ritme!

Divendres 13, 23.30h - The Generation a Els Pagesos
The Generation és una potent banda de blues-rock que porta en actiu des del 2004, i aquest divendres podeu rebre una de les seves descàrregues de blues elèctric a Els Pagesos (Sant Feliu de Llobregat). High voltage blues, baby!

Dissabte

Dissabte 14, 20h - The Walking Stick Man a La Caixeta de Música
La Caixeta de Música de Granollers rep aquest dissabte The Walking Stick Man, un gran bluesman que reuneix els estils de Sonny Boy Williamson i Howlin' Wolf en una sola persona! 

Dissabte 14, 20.30h - Aureli Rubio al Honky Tonk
El Honky Tonk us proposa començar la nit de dissabte amb una molt bona sessió de blues acústic amb el guitarrista Aureli Rubio. A disfrutar!

Dissabte 14, 20.30h - Cece Giannotti Quartet al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte podeu veure en acció el quartet del gran músic canadenc afincat a Barcelona, Cece Giannotti, al Milano Cocktail Bar. Amb aquesta formació, en Cece combina el blues amb la música alternativa i el rock, donant-li a tot plegat un ambient gairebé de banda sonora. Molt interessant!

Dissabte 14, 22h - Lluís Coloma Trio a l'Oller del Mas
Aquest dissabte podeu combinar el bon vi amb el bon blues i boogie, amb el concert del Lluís Coloma Trio al celler Oller del Mas (Salelles)! A disfrutar!

Dissabte 14, 22.30h - Pexsom Blues al New Orleans Club
El New Orleans Club (Platja d'Aro) us ha preparat per a aquest dissabte el concert de Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". What a black night, baby!

Dissabte 14, 23h - The Blues Prisoners a la Sala Uref
Segona sortida de la setmana de The Blues Prisoners, que aquest mes tenen previst sortir del seu "zulo" fins a 9 vegades. Dissabte els podeu trobar a la Sala Uref de La Floresta, això si la policia no els troba abans que vosaltres...

Dissabte 14, 23h - Marc Cuevas & The Blues Lovers a l'Spriz
Aquest dissabte podeu gaudir d'una molt bona nit de blues-rock al costat del mar, amb Marc Cuevas & The Blues Lovers! Es tracta d'un potent trio de blues-rock format per grans músics que tenen molt de blues & love per repartir! La cita és a l'Spriz de Castelldefels.    

Dissabte 14, 23.30h - The Night Dogs a El Paraigua
Si voleu gaudir de la nit de dissabte amb una bona dosi de blues i funk, teniu una cita a El Paraigua amb The Night Dogs! What a funk'n dangerous blues night, baby!


Diumenge

Diumenge 15, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 15, 20h - Jam session amb Tota Blues al Rocksound
El Rocksound té a punt la seva jam mensual, amb Tota Blues, perquè acabeu la setmana de la millor manera, és a dir... amb blues! Blues per escoltar, blues per participar, blues per ballar... Aquesta música combina amb tot!
 
Diumenge 15, 20.30h - Chino & Blas Picón al Honky Tonk
Aquest diumenge, al Honky Tonk, podeu veure en acció Chino & Blas Picón, dos dels grans bluesmen de casa nostra que uneixen les seves forces per oferir-vos un concert de blues per acabar molt bé la setmana!  

 
Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0