Monday, February 23, 2015

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 23 de febrer)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

2on HARMÒNICA BLUES SUMMIT AL MEAM!
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), s'ha convertit durant el febrer en l'Harmònica Blues Summit, que aquest any celebra la segona edició!
Cada divendres d'aquest mes heu pogut veure junts 2 dels grans harmonicistes que tenim a casa nostra, i els protagonistes d'aquesta última setmana són Little Jordi i Tota, que combinen tècnica i feeling a parts iguals!
Els dos harmonicistes estaran acompanyats per dos músics de luxe, Johnny Big Stone a la guitarra i Julio Lobos, al piano!
A gaudir de l'últim d'aquests "duels" d'harmònica que faran història!
Divendres 27, 18h - Little Jordi & Tota al MEAM (BCN)

NO MORE DRAMAS AL POCKET CONCERTS!
Aquest divendres teniu una nova cita amb els Pocket Concerts de Bad Music, i en aquesta ocasió els protagonistes són els components de No More Dramas, 4 músics amb una gran trajectòria que s'han ajuntat en aquest projecte per gaudir del rock-blues.
Com sempre, la cita és al Centre Cultural Collblanc-Torrassa. 
Divendres 27, 21h - Pocket Concerts al Centre Cultural Collblanc-Torrassa (L'Hospitalet)

COMENÇA EL BLACK MUSIC FESTIVAL!
Un any més, entre finals de febrer i principis de març arriba el Black Music Festival, el gran festival de la música negra que es celebra a Salt i altres localitats de Girona. Aquesta setmana ja teniu 6 actuacions per gaudir de la força i el ritme dels diferents estils de la black music!
Aquest és el programa:

Divendres 27,
22.00h - Myles Sanko + Frank Knurf a La Mirona (Salt) 

Dissabte 28,
17.30h - Cercavila amb la Girona Marxing Band pel centre de Girona
21.00h - The Gramophone Allstars Big Band a l'Auditori (Girona)
22.00h - Nit de Blues: Grateful Blues Band + Les Pneumatic Serenaders a La Mirona (Salt)
23.00h - Grant Stewart Quartet al Sunset Jazz Club (Girona)

Diumenge 1,
18.00h - La Soul Machine a La Sitja (Fornells de la Selva)

FESTA DE COMIAT DE LA TÍA FELIPA!
Doncs sí, malauradament, La Tía Felipa tanca les portes després de 8 anys de blues en directe...
Aquest petit bar de Cerdanyola s'havia convertit en un autèntic temple del blues, per la quantitat i qualitat dels seus concerts (especialment els seus mítics vermuts de blues dels dissabtes), i ara deixarà un gran buit en el cor de tots els que estimem aquesta música...
Dissabte és el comiat definitiu amb una gran festa, com Déu (Muddy Waters) mana, i segur que no hi faltarà el bon blues en directe!
El millor homenatge que podem fer al Jacinto & Co. és anar-hi, per compartir aquests moments amb ells, donar-los una forta abraçada i agrair-los tot el que han fet pel blues!
Dissabte 28, 12h - Festa de comiat de La Tía Felipa (Cerdanyola)

HOODOO MEN AL HONKY TONK!
Aquest dissabte el Honky Tonk rep un bon duo de blues de casa nostra que, malauradament, no es deixa veure gaire sovint, els Hoodoo Men!
Està format per dos grans músics, David Sánchez (veu i harmònica) i Nacho Olivar (guitarra), i segur que us faran gaudir d'una molt bona estona de blues & feeling!
Dissabte 28, 20.30h - Hoodoo Men al Honky Tonk (BCN)

"9b in black" A NOU BARRIS!
El 9b in black - Festival de Música Negra de 9 Barris és una iniciativa de Capibola Blues, una de les entitats que més treballa per difondre el blues a casa nostra (Festival de Blues de Barcelona, Escola de Blues, etc).
Dissabte és l'últim dia del festival, i està dedicat al swing. A ballar!
Dissabte 28, 21h a l'Ateneu Popular de 9 Barris
- Classe oberta de Lindy Hop
- Concert de Shakin' All i batalla de DJ's

CALÇOTADA BLUES JAM SESSION!
Aquest diumenge torna un clàssic dels últims anys de la combinació gastronomia + blues, la Calçotada Blues Jam Session!
Al Centre Cívic Montflorit de Cerdanyola podeu gaudir de calçots, botifarra, vi (i el que faci falta!), amb el blues en directe de Johnny Big Stone & The Blues Workers acompanyats per Sister Marion.
I després una jam per fer baixar els calçots... Espectacular!
Diumenge 1, 13h - Calçotada Blues Jam Session a Montflorit (Cerdanyola)

DEBUT DE THE DRIVETRAINS A LA SALA ZERO!
Fa poc que ha nascut una nova banda de blues a Tarragona i aquest diumenge és la seva estrena als escenaris!
Es tracta de The Drivetrains i està formada per 6 grans músics que tenen en comú la seva passió pel blues, i que tots han participat en alguna de les edicions del Festival de Blues de Tarragona.
La cita és a la Sala Zero, i segur que us transmetran tota l'energia del blues!
Diumenge 1, 19.30h - The Drivetrains a la Sala Zero (Tarragona)

BARCELONA BIG BLUES BAND & BLAS PICÓN AL JAMBOREE!
Aquest diumenge podeu acabar la setmana d'una manera espectacular, amb la Barcelona Big Blues Band (B4)!
Com el seu nom indica, la B4 és una banda de blues mooooolt gran, pel nombre de components i per la seva qualitat i, per si això no fos prou, acostuma a actuar acompanyada de convidats de luxe. En aquesta ocasió el convidat és Blas Picón, un dels grans bluesmen de casa nostra.
La cita és al Jamboree!
Diumenge 1, 20 i 22h - B4 & Blas Picón al Jamboree (BCN)
 

  
__________________________



Dilluns

Dilluns 23, 21h - Dumpy Lobsters Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us proposa començar la setmana amb una sessió de jazz tradicional i bon humor amb els Dumpy Lobsters Trio (Òscar FontArtur Regada i Gerard Nieto), 3 "homes-llagosta" i grans músics que us ho faran passar molt bé! 

Dimarts

Dimarts 24, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 24, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimarts 24, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Aquesta setmana l'encarregat de coordinar-la és el trio
Mr. Shingles, uns experts en el so i el ritme del Chicago dels anys 50 i 60! !

Dimecres

Dimecres 25, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 25, 20h - Alex Zayas Trio al Big Bang Bar
Els dimecres, el Big Bang Bar us ofereix una bona sessió de blues, soul i funk amb l'Alex Zayas Trio, format per 3 grans músics de casa nostra (Alex Zayas, David Sam i Roberto Olori). A disfrutar!

Dimecres 25, 21h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
Què us semblaria començar la nit de dimecres amb blues i boogie del bo? Sona bé, oi? Doncs això és el que teniu al Milano Cocktail Bar, on us espera el Lluís Coloma Trio!

Dimecres 25, 21.30h - Jam session al Continental
La jam de blues de la sala Continental ara passa a estar coordinada per uns experts en el tema,
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters.

Dimecres 25, 22.30h - Honky Two al Solange
La cocteleria Solange de Barcelona celebra els dimecres d'hivern un cicle de concerts de petit format, les "Winter Sessions". Aquesta setmana podeu veure en acció els Honky Two, un gran duo de blues acústic creat recentment per 2 veterans del circuit de blues de casa nostra, que estan fent la gira "See you at the bars with the blues"... tota una declaració d'intencions!

Dimecres 25, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Les Rock'n'Roll Gumbo Jams són unes jam sessions coordinades per A Contra Blues que estan dedicades a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!

Dijous

Dijous 26, 21h - Jazz Classic Quartet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) és com la "casa" del Jazz Classic Quartet, llavors podem dir que aquesta banda torna a casa aquest dijous. Oriol Romaní, Òscar Font, Albert Romaní i Queralt Camps us portaran de viatge cap als anys 20 i 30 sense que us hàgiu de moure de la cadira!

Dijous 26, 21h - Honky Two al Kaizen Afterwork
El Kaizen Afterwork us ha preparat un bon concert per al dijous amb els Honky Two, un gran duo de blues acústic format per 2 veterans del circuit de blues de casa nostra, que estan fent la gira "See you at the bars with the blues"... tota una declaració d'intencions! 

Dijous 26, 21h - Koko Jean & The Tonics al Milano Cocktail Bar
Aquest dijous podeu veure en acció Koko Jean & The Tonics! Es tracta d'un quartet de músics espectaculars, que s'han reunit en aquesta banda per oferir-vos una combinació explosiva de soul i blues, com podreu comprovar vosaltres mateixos! La cita és al Milano Cocktail Bar.

Dijous 26, 22h - Jam de blues a la Nova Jazz Cava
Aquest últim dijous de febrer la Nova Jazz Cava us ha preparat l'última de les jams amb un dels gran trios de casa nostra, Johnny Big Stone & The Blues Workers! A gaudir del West Coast, Jump Blues i Delta Blues!   

Dijous 26, 22h - JV & 2MOONS al Harlem Jazz Club
JV & 2MOONS és un trio, encapçalat pel gran Joan Vinyals, que combina el blues amb el rock, i també altres estils com el funk, el reggae i el jazz. Dijous podeu gaudir d'aquesta interessant barreja al Harlem Jazz Club.
 

Dijous 26, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra! Aquesta setmana la jam està coordinada per Mr. Shingles, i amb ells gaudireu del so i el ritme del Chicago dels anys 50 i 60!

Divendres
 

Divendres 27, 19h - Conferència de Big Mama a la Biblioteca Vapor Vell
Aquest divendres la Biblioteca Vapor Vell de Barcelona ha preparat una interessant audició comentada sobre la figura del mític Louis Armstrong, a càrrec d'una experta en el tema, la Big Mama.

Divendres 27, 20h - Txus Blues & Jose Bluefingers a la Casa Groga
Hi ha res millor que acabar el dia de bon humor? Sí, acabar el dia de bon humor... i amb bon blues! Si voleu provar aquesta sensació heu d'anar al Centre Cívic Casa Groga i veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers!

Divendres 27, 21h - Big Dani Pérez Organic Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres el Milano Cocktail Bar rep el Big Dani Pérez Organic Trio, format per Big Dani, Víctor Puertas i Marc Ruiz, 3 dels millors músics de rhythm'n'blues de la ciutat!

Divendres 27, 22h - The Flat Pack a La Sonora de Gràcia
La Sonora de Gràcia rep aquest divendres un nou trio de casa nostra, amb pocs mesos de vida, i que ha nascut per fer-vos gaudir amb el ritme del fingerpickin', el hot blues, l'early jazz i el hillbilly! El seu nom? The Flat Pack!


Divendres 27, 22.30h - Larry Smith al Grizzly 72 Sports Bar
El Grizzly 72 Sports Bar (Barcelona) us ha preparat una nit de divendres molt intensa, amb el concert de Larry Smith i el seu potent blues-rock! I després jam session!

Divendres 27, 23h - The Blues Prisoners a The Wild Geese
The Blues Prisoners tornen aquest divendres a un dels seus locals "còmplices", l'acollidor pub irlandès The Wild Geese de Sabadell. Us espera una nit de blues amb emocions fortes... sobretot si ve la policia per detenir els dos bluesmen fugitius! Això té bona pinta!

Divendres 27, 23h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Solcafé
El Solcafé de Gavà rep aquest divendres Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta!

Dissabte

Dissabte 28, 21h - Swagger a The Shamrock
The Shamrock (Platja d'Aro) rep aquest dissabte els Swagger, una banda encapçalada per l'anglès Josh Thorne que us oferirà una bona dosi de blues, soul i funk!

Dissabte 28, 22.30h - Room 69 a The Philharmonic
Aquest dissabte The Philharmonic rep un dels projectes de Julio Vallejo, el quartet Room 69! Si "entreu" en aquesta "habitació" tan suggerent gaudireu d'una nit molt moguda a ritme de blues, country i swing!

Dissabte 28, 22.30h - The Bluesters al Continental
Si voleu passar la nit de dissabte amb una gran sessió de blues i rhythm'n'blues, podeu anar a veure The Bluesters al Continental. Very cool, baby!   

Dissabte 28, 23h - SwingSet & Monica George al Naya Gastro Music
El Naya Gastro Music, una combinació de restaurant i sala de concerts, us ofereix aquest dissabte una sessió de swing amb els SwingSet acompanyats per una gran cantant londinenca, Monica George!

Dissabte 28, 23.30h - Wax & Boogie a El Paraigua
Si voleu gaudir del blues i el boogie, una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Wax & Boogie, una de les formacions amb més glamour i feeling de casa nostra.

Dissabte 28, 23.30h – One For The Road al Griffin
Al Griffin (Sabadell) podeu gaudir d'un homenatge al blues i el rock'n'roll anb els One For The Road! A disfrutar!

Dissabte 28, 23.30h - Aishah Davis Band al Rien de Rien
El Rien de Rien (Hotel Palace) us ha preparat un bon concert de blues, soul i rhythm'n'blues per al dissabte, amb Aishah Davis Band. Una gran cantant acompanyada per una banda de grans músics, tots ells amb molta experiència, o sigui que teniu tots els ingredients per passar una nit fantàstica! 
   

Diumenge

Diumenge 1, 12.30h - Wax & Boogie a La Cerveseria Clandestina
L'aperitiu del diumenge és un dels petits plaers d'aquesta vida, però si el feu acompanyat de bon blues llavors ja es converteix en un dels grans plaers d'aquesta vida! Diumenge ho podeu comprovar a La Cerveseria Clandestina, amb una formació que domina el blues i el boogie, Wax & Boogie!

Diumenge 1, 14.30h - La Testapazza al Southern
Al Southern Bar de Sant Boi teniu una bona sessió de blues acústic per acabar la setmana, amb el duo guanyador del V Concurs de Blues de Barcelona, La Testapazza! I tot això mentre gaudiu d'unes hamburgueses espectaculars! 

Diumenge 1, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 1, 19h - Wax & Boogie al Gaelic BCN
Aquest diumenge, al Gaelic BCN, podeu veure en acció un dels grans duos de blues i boogie de casa nostra, Wax & Boogie! Una molt bona manera d'acabar la setmana!

Diumenge 1, 20.30h - Aureli Rubio al Honky Tonk
El Honky Tonk us proposa acabar la setmana amb una molt bona sessió de blues acústic amb el guitarrista Aureli Rubio. A disfrutar! 

   
Salut i blues!

Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



Monday, February 16, 2015

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 16 de febrer)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

2on HARMÒNICA BLUES SUMMIT AL MEAM!
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix durant el febrer en l'Harmònica Blues Summit, que aquest any celebra la segona edició!
Cada divendres d'aquest mes podeu veure junts 2 dels grans harmonicistes que tenim a casa nostra, i els protagonistes d'aquesta setmana són Maurici Morera i Txus Blues, dos harpmen que tenen tècnica i feeling per donar i per vendre!
Els dos harmonicistes estaran acompanyats per dos músics de luxe, Oscar Rabadán a la guitarra i Julio Lobos, al piano!
Prepareu-vos per gaudir d'uns "duels" d'harmònica que faran història!
Divendres 20, 18h - Maurici Morera & Txus Blues al MEAM (BCN)

"9b in black" A NOU BARRIS!
El 9b in black - Festival de Música Negra de 9 Barris és una iniciativa de Capibola Blues, una de les entitats que més treballa per difondre el blues a casa nostra (Festival de Blues de Barcelona, Escola de Blues, etc).
El festival es celebra aquesta setmana i la que ve, i teniu un seguit de concerts de blues, soul, swing, etc, per gaudir de la intensitat i el ritme dels diferents estils de la "familia" de la música negra!

Divendres 20, 22h al Casal de Barri Prosperitat
Conferència "Ráfagas de Swing" amb el periodista Manuel López Poy
Concert de Mancuso 

Dissabte 21 a l'Ateneu Popular de 9 Barris
19.30h - Discoforum amb The Rigodonians
22.00h - Concert amb Pulmón, Bboying Guineueta, The Slingshots, DJ Nassim


ÚLTIM CONCERT "OFICIAL" A LA TÍA FELIPA!
Doncs sí, malauradament, avui és l'últim concert "oficial" de La Tía Felipa, que tanca les portes després de 8 anys de blues en directe.
Aquest petit bar de Cerdanyola s'havia convertit en un autèntic temple del blues, per la quantitat i qualitat dels seus concerts (especialment els seus mítics vermuts de blues dels dissabtes), i ara deixarà un gran buit en el cor de tots els que estimem aquesta música...
Però, com no podria ser d'una altra manera, "La Felipa morirà matant", és a dir amb un concert! La responsabilitat de fer aquest últim concert és per al Paquito Groove Duo, que s'encarregarà de que el comiat no sigui trist sinó ben alegre i amb molt de groove!
Però... això no és tot! Avui és l'últim concert "oficial", i la setmana que ve serà el comiat definitiu amb una gran festa, com Déu (Muddy Waters) mana!
Dissabte 21, 12.30h - Paquito Groove Duo a La Tía Felipa (Cerdanyola)

JAZZ AMB VI-U AL MIRAVINS!
MiraVins és un centre cultural del vi que es troba a Gràcia i on us podeu apropar a la cultura del vi d'una manera lúdica... i també amb música en directe!
Aquest dissabte hi teniu un esdeveniment molt interessant, JAZZ AMB VI-U, que consisteix en un tast de vins recomanats per l'expert Carles Mira (l'ànima de MiraVins), mentre Josep Traver i Juli Aymí us interpreten temes de jazz i swing, ben "amanits" d'anècdotes. I tot això acompanyat i maridat amb unes bones tapes!
Una proposta musical per llepar-se'n els dits!
Dissabte 21, 20h - JAZZ AMB VI-U al MiraVins (BCN)

HONKY TWO & SISTER MARION AL HONKY TONK!
Aquest dissabte teniu un concert especial que reuneix els Honky Two, un duo de blues acústic creat recentment per 2 músics experimentats del circuit de blues de casa nostra, amb Sister Marion, una gran pianista que combina tècnica i feeling!
La cita és a una de les sales més indicades per acollir aquest concert, el Honky Tonk.
Dissabte 21, 20.30h - Honky Two & Sister Marion al Honky Tonk (BCN)
  
  
__________________________



Dilluns

Dilluns 16, 21h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar ha decidit fer d'aquest dilluns un dels millors dies de la setmana, i per això us ha preparat el concert del Lluís Coloma Trio. Tant de bo totes les setmanes comencessin així de bé!

Dimarts

Dimarts 17, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 17, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimarts 17, 21h - Doc Scanlon's Cool Cats al Milano Cocktail Bar
Amb Doc Scanlon's Cool Cats el Milano Cocktail Bar us ha preparat
un gran concert de jazz i swing. El gran contrabaixista americà que dóna nom a aquest quartet estarà acompanyat per grans músics de casa nostra! I aquesta ocasió amb un convidat especial, Ricard Gili!

Dimarts 17, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Aquesta setmana l'encarregat de coordinar-la és el trio
Mr. Shingles, uns experts en el so i el ritme del Chicago dels anys 50 i 60! !

Dimecres

Dimecres 18, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 18, 20h - Alex Zayas Trio al Big Bang Bar
Els dimecres, el Big Bang Bar us ofereix una bona sessió de blues, soul i funk amb l'Alex Zayas Trio, format per 3 grans músics de casa nostra (Alex Zayas, David Sam i Roberto Olori). A disfrutar!

Dimecres 18, 20.30h - Marga Mbande Trio a l'OUT
Aquest dimecres l'OUT (Once Upon a Time), un elegant restaurant de Barcelona d'aire parisenc, rep Marga Mbande, una suggerent cantant que us farà gaudir del blues, el soul i el funk! 

Dimecres 18, 21.30h - Jam session al Continental
La jam de blues de la sala Continental ara passa a estar coordinada per uns experts en el tema,
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters.

Dimecres 18, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Les Rock'n'Roll Gumbo Jams són unes jam sessions coordinades per A Contra Blues que estan dedicades a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!

Dijous

Dijous 19, 19.30h - Dumpy Lobsters a l'IEN
L'Institut d'Estudis Nord-americans (IEN) és una entitat que promou la cultura americana al nostre país, i ja sabem que una part important d'aquesta cultura és el blues. Per això l'IEN també organitza concerts, com el d'aquest dijous amb l'actuació dels Dumpy Lobsters. Aquests "homes-llagosta" són Juli Aymí, Òscar Font, Josep Traver i Artur Regada, és a dir 4 grans músics que us ho faran passar molt bé!

Dijous 19, 20.30h - Soulshine a l'Hotel Sant Cugat
Aquest dijous, a l'Hotel Sant Cugat (en concret el seu Vermell Restaurant), podeu gaudir d'una bona sessió de música negra amb Soulshine, un gran trio de casa nostra!    

Dijous 19, 20.45h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Restaurant 08980
Hi ha res millor que acabar el dia de bon humor? Sí, acabar el dia de bon humor... i amb bon blues! Si voleu provar aquesta sensació heu d'anar al Restaurant 08980 (Sant Feliu de Llobregat) i veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers!

Dijous 19, 21h – Lluís Coloma Trio al Cafè Vienès
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster de Barcelona), rep aquest dijous el Lluís Coloma Trio, i poder gaudir del blues i el boogie espectaculars d'aquests grans músics en una sala tan especial com aquesta ha de ser una experiència inoblidable!

Dijous 19, 21h - Room 69 al Milano Cocktail Bar
Al Milano Cocktail Bar podeu veure el nou projecte de Julio Vallejo, el quartet Room 69. Si "entreu" en aquesta "habitació" tan suggerent gaudireu d'una nit molt moguda a ritme de blues, country i swing! I, a més, podeu descobrir el seu nou disc, "Come In"!

Dijous 19, 22h - Jam de blues a la Nova Jazz Cava
Aquest dijous, i la resta de dijous de febrer, la Nova Jazz Cava us ha preparat una gran jam de blues amb un dels gran trios de casa nostra, Johnny Big Stone & The Blues Workers! A gaudir del West Coast, Jump Blues i Delta Blues!   

Dijous 19, 22h - JV & 2MOONS al Harlem Jazz Club
JV & 2MOONS és un trio, encapçalat pel gran Joan Vinyals, que combina el blues amb el rock, i també altres estils com el funk, el reggae i el jazz. Dijous podeu gaudir d'aquesta interessant barreja al Harlem Jazz Club.
 

Dijous 19, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra! Aquesta setmana la jam està coordinada per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Divendres
 

Divendres 20, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana té com a protagonista el Lluís Coloma Trio, i ja sabeu que vol dir això, oi? Blues i boogie del millor!

Divendres 20, 21h - Big Mama & Taller de Músics a Can Lleonart
Can Lleonart (Alella) rep aquest divendres Big Mama & Taller de Músics All Stars, un autèntic espectacle de blues encapçalat per una de les pioneres del blues a casa nostra!   

Divendres 20, 22h - Pexsom Blues al Bar La Societat
Aquesta setmana teniu 2 oportunitats per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La primera cita és al Bar La Societat, de Sant Climent Sescebes.


Divendres 20, 22h - Jam amb Tota Blues al Rocksound 
Aquest divendres torna la jam del Rocksound, com sempre amb Tota Blues coordinant el tema, acompanyat per la seva banda. Una bona ocasió per trobar-se amb la família del blues! 


Divendres 20, 22.30h - Larry Smith al Grizzly 72 Sports Bar
El Grizzly 72 Sports Bar (Barcelona) us ha preparat una nit de divendres molt intensa, amb el concert de Larry Smith i el seu potent blues-rock! I després jam session!

Divendres 20, 22.30h – Cotton Roots a The Philharmonic
Aquest divendres els Cotton Roots tornen a The Philharmonic, una de les sales on toquen habitualment, i allà podreu gaudir amb el seu blues rural!

Divendres 20, 23.30h - The Dry-River Stompers a El Paraigua
El Paraigua és una acollidora cocteleria modernista del centre de Barcelona que està apostant fort per la música en directe, i aquest divendres hi podeu veure el concert de The Dry-River Stompers. Amb ells gaudireu del ritme del swing i el dixieland, per ballar sense parar!

Dissabte

Dissabte 21, 20h - Slim Bay Seals a l'Euskal Etxea
Si voleu gaudir d'una sessió de blues "crustaci", dissabte teniu una cita amb els Slim Bay Seals, una bona banda del Vallès que combina a parts iguals el bon blues i el bon humor. El lloc de la trobada és l'Euskal Etxea de Barcelona. The Blues Is Oso Ondo!

Dissabte 21, 21h - Pexsom Blues a The Sham Rock
Segona oportunitat de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". En aquesta ocasió la cita és a The Sham Rock (Platja d'Aro).   

Dissabte 21, 22h - Amadeu Casas al Cafè del Far
El Cafè del Far de Salou rep aquest dissabte un dels pioners del blues a casa nostra, el gran Amadeu Casas! La seva guitarra us guiarà pels mars del blues... 

Dissabte 21, 22.30h - Pig Fat a The Philharmonic
Aquest dissabte, a The Philharmonic, podeu veure en acció un molt bon duo de Tarragona, Pig Fat, que us farà gaudir d'una gran sessió de blues amb tocs de jazz, rockabilly i country!

Dissabte 21, 22.30h - BCN Swing al Continental
Aquest dissabte podeu gaudir d'una bona estona de blues, jazz i swing al Continental, amb BCN Swing. Poseu-li swing a la nit! 

Dissabte 21, 23h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Gaelic BCN
El Gaelic BCN us ha preparat un gran concert per a aquest dissabte amb els reis del riure'n'blues, Txus Blues & Jose Bluefingers! Una dosi de bon blues i bon humor per oblidar-se dels problemes! 

Diumenge

Diumenge 22, 12.30h - Bluebend a Cal Pepelu
Si voleu gaudir d'un bon vermut i de bona música, Cal Pepelu (Cerdanyola) és una molt bona opció, i diumenge hi teniu una bona sessió de blues-folk en format acústic amb Bluebend!

Diumenge 22, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 22, 19.30h - Tota Blues Band a La Traviesa
La Traviesa de Torredembarra us ha preparat un bon pla perquè acabeu la setmana de la millor manera, amb el concert de Tota Blues Band, que us faran moure al ritme del Chicago Blues!

Diumenge 22, 20.30h - Lluís Coloma & Manolo Germán al Honky Tonk
El Honky Tonk us proposa acabar la setmana amb Lluís Coloma & Manolo Germán, que us faran gaudir d'una gran sessió de blues i boogie!

Diumenge 22, 20.30h - Wax & Boogie al Milano Cocktail Bar
Per acabar molt bé la setmana, el Milano Cocktail Bar us ha preparat un molt bon concert amb Wax & Boogie! A disfrutar!

   
Salut i blues!

Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



Monday, February 9, 2015

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 9 de febrer)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

PAQUITO GROOVE BAND AL GOLFERICHS!
Aquest dijous, al Centre Cívic Golferichs, podeu veure en acció la Paquito Groove Band, liderada pel pianista i cantant Paquito Cruz, que us donarà una bona dosi de groove que us durarà tot el cap de setmana!
Tingueu en compte que s'ha de reservar entrada. Podeu trobar la info a la web del Golferichs.
Dijous 12, 20h - Paquito Groove Band al Centre Cívic Golferichs (BCN)

THE BLACK SNAKES AL CICLE DEPO IN BLACK!
La gent de Bad Music continua endavant amb un altre dels seus interessants projectes, el cicle de concerts acústics de música negra Depo In Black.
Com es pot deduir pel nom, tots els concerts tenen lloc a una de les sales amb més història de L'Hospitalet, el Depósito Legal (Depo per als amics), i el protagonistes d'aquest mes són The Black Snakes, que us faran gaudir d'una gran sessió de blues rural!
Dijous 12, 21h - The Black Snakes al Depo (L'Hospitalet)

JAMS A LA NOVA JAZZ CAVA AMB JOHNNY BIG STONE & THE BLUES WORKERS!
Aquest dijous, i la resta de dijous de febrer, la Nova Jazz Cava us ha preparat una gran jam de blues amb un dels gran trios de casa nostra, Johnny Big Stone & The Blues Workers!
Us esperen 3 jams amb molt de West Coast, Jump Blues i Delta Blues!
Dijous 12, 22h - Jam de blues a la Nova Jazz Cava (Terrassa)

2on HARMÒNICA BLUES SUMMIT AL MEAM!
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix durant el febrer en l'Harmònica Blues Summit, que aquest any celebra la segona edició!
Cada divendres d'aquest mes podeu veure junts 2 dels grans harmonicistes que tenim a casa nostra, i els protagonistes d'aquesta setmana són Joan Pau Cumellas, un dels mestres d'aquest petit gran instrument, i Sweet Marta, una harpwoman que treu foc de la seva harmònica!
Els dos harmonicistes estaran acompanyats per dos músics de luxe, Johnny Big Stone a la guitarra i David Sam al piano!
Prepareu-vos per gaudir d'uns "duels" d'harmònica que faran història!
Divendres 13, 18h - Joan Pau Cumellas & Sweet Marta al MEAM (BCN)

CICLE "BLUES SIN CABLES"!
L'històric Barcelona Pipa Club continua endavant amb el seu cicle "Blues sin cables" que, com el seu nom indica, consisteix en una sèrie de concerts acústics, "sense cables ni micròfons... directament a la teva oïda".
Un divendres al mes podeu gaudir d'alguns dels millors duos de blues acústic de casa nostra, i els protagonistes d'aquest mes són La Testapazza, els guanyadors de l'última edició del Concurs de Blues de Barcelona!
Per gaudir d'aquests concert no necessitareu cap "endoll"... l'entrada és lliure!
Divendres 13, 22.30h - La Testapazza al Pipa Club (BCN)

WALTRAPA & THE CASHMAKERS A CAN NINETES!
El "dia dels enamorats" podeu passar-lo a ritme de Texas blues amb uns experts en el tema, Waltrapa & The Cashmakers!
Aquest power trio combina el Texas blues, amb el rhythm'n'blues i el rock'n'roll, i us faran gaudir d'una gran nit de blues a Can Ninetes (Santa Eugènia de Ter)!
Esdeveniment que té la col·laboració de la Societat de Blues de Girona.  
Dissabte 14, 22h - Waltrapa & The Cashmakers a Can Ninetes (Santa Eugènia de Ter)
ATENCIÓ: concert cancel·lat.
   
__________________________



Dilluns

Error 404: live blues not found.

Dimarts

Dimarts 10, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 10, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimarts 10, 21h - Big Mama & Sister Marion al Milano Cocktail Bar
Us agradaria començar la nit gaudint d'un concert dedicat a les grans cantants de blues i interpretat per 2 de les grans blueswomen de casa nostra? Doncs exactament això és el que us espera aquest dimarts al Milano Cocktail Bar amb Big Mama & Sister Marion!


Dimarts 10, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Aquesta setmana l'encarregat de coordinar-la és un expert en el tema, Tota Blues!


Dimecres

Dimecres 11, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 11, 20h - Alex Zayas Trio al Big Bang Bar
Els dimecres, el Big Bang Bar us ofereix una bona sessió de blues, soul i funk amb l'Alex Zayas Trio, format per 3 grans músics de casa nostra (Alex Zayas, David Sam i Roberto Olori). A disfrutar!

Dimecres 11, 21.30h - Jam session al Continental
La jam de blues de la sala Continental ara passa a estar coordinada per uns experts en el tema,
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters.

Dimecres 11, 22.22h - Frank Mercader al Solange
La cocteleria Solange de Barcelona us ofereix un nou concert de les seves "Winter Sessions", on el protagonista és en Frank Mercader, un gran entertainer de casa nostra "bregat en mil batalles", i amb ell gaudireu d'una entretinguda sessió de rock, folk, blues i oldies covers!   

Dimecres 11, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Les Rock'n'Roll Gumbo Jams són unes jam sessions coordinades per A Contra Blues que estan dedicades a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!

Dijous

Dijous 12, 21h – Doc Scanlon Quartet al Cafè Vienès
Periòdicament el Cafè Vienès, de l'Hotel Casa Fuster de Barcelona, rep la visita d'un gran contrabaixista nord-americà, Doc Scanlon, i aquest dijous és un d'aquests dies. Aprofiteu l'ocasió!

Dijous 12, 21h - Blas Picón & The Junk Express al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar es convertirà aquest dijous en l'estació d'arribada del Blas Picón & The Junk Express, un potent trio carregat de blues "pur i dur" que us farà vibrar a tota marxa!

Dijous 12, 22h - JV & 2MOONS al Harlem Jazz Club
JV & 2MOONS és un trio, encapçalat pel gran Joan Vinyals, que combina el blues amb el rock, i també altres estils com el funk, el reggae i el jazz. Dijous podeu gaudir d'aquesta interessant barreja al Harlem Jazz Club.
 

Dijous 12, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!

Divendres
 

Divendres 13, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana té com a protagonistes Wax & Boogie, una formació que us farà gaudir amb un gran còctel de blues i boogie!  

Divendres 13, 20h - Dr. Swinguez a La Perrockia
Aquest divendres, a La Perrockia (BCN), teniu una sessió de rhythm'n'blues "curatiu" amb els Dr. Swinguez que us deixarà com nous! 

Divendres 13, 20.30h - Richard White a Ma' Che' Bonta'
Ma' Che' Bonta' (Tarragona) us ha preparat una selecció de plats italians que podreu degustar mentre gaudiu del blues en directe de Richard White! Mamma mia!

Divendres 13, 21.30h – The Velvet Candles al Fleming Juke Joint
El Fleming Juke Joint (Balaguer) torna a rebre el gran grup de doo wop The Velvet Candles. Un quintet de grans veus que segueixen fidelment la tradició de grups mítics com The Platters o The Temptations!

Divendres 13, 22.15h - Smoking Stones a la Sala Manolita
Aquest dissabte podeu reviure el "Love You Live" de The Rolling Stones amb la seva millor banda tribut, els Smoking Stones! La cita és a la Sala Manolita (Lleida), i la satisfaction està garantida!

Divendres 13, 22.30h - Larry Smith al Grizzly 72 Sports Bar
El Grizzly 72 Sports Bar (Barcelona) us ha preparat una nit de divendres molt intensa, amb el concert de Larry Smith i el seu potent blues-rock! I després jam session!

Divendres 13, 22.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera a The Philharmonic
The Philharmonic rep aquest divendres Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera, un duo de luxe que visita regularment aquest acollidor pub anglès de Barcelona. Dos virtuosos dels seus insturments que us deixaran amb la boca oberta!


Divendres 13, 22.30h - The Bluesters al Continental
Si voleu passar la nit de divendres amb una gran sessió de blues i rhythm'n'blues, podeu anar a veure The Bluesters al Continental. Very cool, baby!  


Divendres 13, 23h - Big Mama & Sister Marion al Sis-b
Segona oportunitat de la setmana per gaudir d'un concert dedicat a les grans cantants de blues i interpretat per 2 de les grans blueswomen de casa nostra, Big Mama & Sister Marion!
En aquesta ocasió la cita és al Sis-b de Malgrat de Mar.


Divendres 13, 23.30h - The Blues Prisoners al Sant Patrick's Parc Vallès
Aquesta setmana The Blues Prisoners tornen al Sant Patrick's Parc Vallès!
En aquest acollidor pub irlandès, que fusiona l'oci i la cultura, els dos bluesmen fugitius faran el que més els agrada: robar... el cor del públic tocant blues, la seva passió! Això té bona pinta!  


Dissabte

Dissabte 14, 12.30h - Txus Blues & Aitor Sainz a La Tía Felipa
El vermut de La Tía Felipa d'aquest dissabte té com a protagonista un duo inèdit format per dos grans músics de casa nostra, Txus Blues i Aitor Sainz! Diversió assegurada!

Dissabte 14, 20h - Alex Zayas Trio al Big Bang Bar
Aquest dissabte el Big Bang Bar us ofereix una nova oportunitat per gaudir d'una bona sessió de blues, soul i funk amb l'Alex Zayas Trio, format per 3 grans músics de casa nostra (Alex Zayas, David Sam i Roberto Olori). A disfrutar!

Dissabte 14, 20.30h - Alan Bike al Honky Tonk
El gran bluesman Alan Bike torna aquest dissabte al Honky Tonk, amb el seu blues ple d'ironia i feeling. Amb ell segur que passareu una molt bona estona!

Dissabte 14, 20.30h - Marga Mbande Quartet al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte el Milano Cocktail Bar rep Marga Mbande Quartet, una suggerent cantant acompanyada per destacats músics, que us faran gaudir del soul i el funk mentre feu una copa en aquesta acollidora sala del centre de Barcelona!

Dissabte 14, 21.30h - Sergi Blanch a El Cafè Rock&Roll
El Cafè Rock&Roll (BCN) rep aquest dissabte en Sergi Blanch "The Hanged Man", un gran músic que us portarà de viatge per les muntanyes a ritme de diferents estils, i on segur que el blues hi serà ben present...  

Dissabte 14, 22.30h - Dr. Swinguez a The Philharmonic
Aquest dissabte, a The Philharmonic, teniu una sessió de rhythm'n'blues "curatiu" amb els Dr. Swinguez que us deixarà com nous!

Diumenge

Diumenge 15, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 15, 19.30h - Sweet Marta & The Blues Workers a La Traviesa
La Traviesa de Torredembarra us ha preparat un bon pla perquè acabeu la setmana de la millor manera, amb el concert de Sweet Marta & The Blues Workers, que us faran moure al ritme del Texas Blues, West Coast i Chicago Blues!

Diumenge 15, 20.30h - Wax & Boogie al Honky Tonk
El Honky Tonk us proposa acabar la setmana amb una de les parelles que està causant sensació en el panorama del blues de casa nostra, Wax & Boogie. A disfrutar!

Diumenge 15, 20.30h - Blues & Slow Jam a l'Estació de França
Aquest diumenge podeu acabar el dia, i la setmana, ballant blues!
Sí, amics, el blues es pot ballar, com sempre han fet els negres (en aquesta escena de "Crossroads" teniu un exemple), i vosaltres també ho podeu fer a qualsevol dels concerts que tenim a casa nostra... només us heu de deixar portar pel ritme!
Una bona ocasió per practicar també és la Blues & Slow Jam que Blues Dance Barcelona! organitza al bar de l'Estació de França!

Diumenge 15, 21h - Myriam Swanson & Amadeu Casas al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest diumenge Myriam Swanson & Amadeu Casas i el seu early blues mood ple de feeling! Una molt bona manera d'acabar la setmana!

Diumenge 15, 21.30h - Nosoloblues a La Cocteleria de Sant Andreu
La Cocteleria de Sant Andreu (abans coneguda com El Cor de la Vinya) us ofereix aquest diumenge una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!  

   
Salut i blues!

Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



Monday, February 2, 2015

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 2 de febrer)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

SOPAR-CONCERT AMB AMADEU CASAS AL ROBERT DE NOLA!
El restaurant Robert de Nola, de Caldes de Montbui, a més d'apostar per la cuina catalana de qualitat (i amb tocs de creativitat) també aposta pel blues de qualitat, amb els seus sopar-concert!
Aquest dijous n'és un bon exemple, doncs el protagonista del primer sopar-concert de l'any és el gran Amadeu Casas!
Us espera una nit de gastronomia i blues per llepar-se'n els dits!
Dijous 5, 21h - Amadeu Casas al Robert de Nola (Caldes de Montbui)

2on HARMÒNICA BLUES SUMMIT AL MEAM!
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix durant el febrer en l'Harmònica Blues Summit, que aquest any celebra la segona edició!
Cada divendres d'aquest mes podeu veure junts 2 dels grans harmonicistes que tenim a casa nostra, i els primers que inauguren el cicle són Lluís Souto, un autèntic malalt de blues, i Víctor Barceló, un jove gran bluesman (en substitució de Mike Shannon, que finalment no pot venir).
Els dos harmonicistes estaran acompanyats per dos músics de luxe, Oscar Rabadán a la guitarra i Julio Lobos, a la veu i el piano!
Prepareu-vos per gaudir d'uns "duels" d'harmònica que faran història!
Divendres 6, 18h - Lluís Souto & Víctor Barceló al MEAM (BCN)

BARCELONA BIG BLUES BAND & DANI NEL·LO AL BARTS!
Aquest divendres podeu veure la Barcelona Big Blues Band (B4) a la sala BARTS, amb un convidat de luxe... Dani Nel·lo! Un dels grans saxos de casa nostra, acompanyat per aquesta espectacular big band... això pot ser la bomba!
A més, el concert forma part de la programació de la BCNegra, la trobada de novel·la negra de Barcelona.
Divendres 6, 21h - B4 & Dani Nel·lo al BARTS (BCN)

II FESTIVAL DE BLUES DE SANTA COLOMA!
Aquesta setmana es celebra el II Festival de Blues de Santa Coloma!
El festival és una iniciativa de Santako In Blues, una associació de la ciutat que té l'objectiu de donar a conèixer i promocionar la "música del diable", i per a aquesta segona edició el festival guanya dos dies més de programació.
Divendres i dissabte, a l'Auditori Can Roig i Torres, i diumenge a l'Isalba, us esperen uns dies intensos de blues a "Sweet Home Santako"!

Divendres 6,
19h - Presentació festival
19.30h - Concert de Honky Two
21h - Nit de Boogie: David Giorcelli & Lluís Coloma + Wax & Boogie

Dissabte 7, 
10h - Seminari de guitarra amb Quim Quiñonero a La Colmena
18.30h - Documental "Hondarribia Crossroads" de Bad Music
19.30h - Concert de Blue Gain
21h - Nit de Rhythm & Blues: La Testapazza + Aishah Davis Band

Diumenge 8, 
19h - Exposició de pintura "Blues for you" de Nathalie Vicente
20h - Concert acústic d'Aishah Davis i Quim Quiñonero

DISSABTE DE BLUES A LA SOCIETAT DE BLUES DE RUBÍ!
La Societat de Blues de Rubí us ha preparat un dissabte de blues molt complet i interessant.
Al migdia teniu "La interpretació del blues", un curs impartit per la Big Mama en el que podeu aprofundir en el coneixement d'aquesta música tan especial.
I al vespre us espera un concert amb els Honky Two, un gran duo de blues acústic format per 2 músics experts del circuit de blues de casa nostra!
La cita és a l'Espai Cultural de la CGT
Dissabte 7, 
13h - "La interpretació del blues" amb Big Mama ATENCIÓ: cancel·lat
20h - Honky Two

   
__________________________



Dilluns

Error 404: live blues not found.

Dimarts

Dimarts 3, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 3, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimarts 3, 21h - August Tharrats Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar té una "plantilla" de luxe, amb alguns dels millors músics de blues de la ciutat com, per exemple, l'August Tharrats Trio. El mestre Tharrats és un dels pioners del piano boogie a casa nostra, i és un plaer poder-lo veure tocar de ben a prop en una sala com el Milano! 


Dimarts 3, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Aquesta setmana l'encarregat de coordinar-la és el gran guitarrista Alex Zayas!

ATENCIÓ: finalment la jam la coordina Mr. Shingles, un trio especialitzat en el Chicago blues.

Dimecres

Dimecres 4, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Aquesta setmana estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Martín J. Merino i Julio Lobos!

Dimecres 4, 20h - Alex Zayas Trio al Big Bang Bar
Els dimecres, el Big Bang Bar us ofereix una bona sessió de blues, soul i funk amb l'Alex Zayas Trio, format per 3 grans músics de casa nostra (Alex Zayas, David Sam i Roberto Olori). A disfrutar!

Dimecres 4, 21.30h - Jam session al Continental
La jam de blues de la sala Continental ara passa a estar coordinada per uns experts en el tema,
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters.

Dimecres 4, 22h - Mr. Shingles al Harlem
Aquest dimecres, al
Harlem Jazz Club, podeu veure en acció un trio creat recentment, però que està format per músics experts. Es tracta de Mr. Shingles, i amb ells gaudireu del so i el ritme del Chicago dels anys 50 i 60!  

Dimecres 4, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Les Rock'n'Roll Gumbo Jams són unes jam sessions coordinades per A Contra Blues que estan dedicades a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!

Dijous

Dijous 5, 20h - Mancuso a Can Basté
El Centre Cívic Can Basté inaugura aquest dijous l'exposició de fotografia "Objectiu BCN", i ho farà amb blues en directe a càrrec de Mancuso, una potent banda de blues, funk i rock, sorgida de l'Escola de Blues de Barcelona!

Dijous 5, 21h - Big Mama & Riqui Sabatés Trio al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep aquest dijous dos dels pioners del blues a casa nostra, Big Mama & Riqui Sabatés (acompanyats per Isaac Coll al baix)! Un trio de músics experts en el tema, que deixarà sortir tot el blues que porten dins perquè gaudiu d'una gran nit!

Dijous 5, 21h - Sopar & Blues a l'Hotel Havana
Cada primer dijous de mes, l'Hotel Havana de Barcelona us ofereix la possibilitat de sopar mentre gaudiu d'un gran concert de blues o "derivats", amb el seu Sopar & Blues. Aquest mes la formació que us acompanyarà és Susana Sheiman Quartet, una gran cantant acompanyada per grans músics! Bon profit!

Dijous 5, 22h - Jam session al Mosquito Sunset
Cada primer dijous de mes teniu la jam del Mosquito Sunset, coordinada pel gran bluesman americà Mike Shannon. Primer teniu el concert de Mike Shannon & His Mosquito Cats i després la jam... A disfrutar! 

Dijous 5, 22h - JV & 2MOONS al Harlem Jazz Club
JV & 2MOONS és un trio, encapçalat pel gran Joan Vinyals, que combina el blues amb el rock, i també altres estils com el funk, el reggae i el jazz. Dijous podeu gaudir d'aquesta interessant barreja al Harlem Jazz Club.
 

Dijous 5, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra! Aquesta setmana els encarregats de coordinar-la són Johnny Big Stone & The Blues Workers.

Divendres
 

Divendres 6, 21h - CG5 al Milano Cocktail Bar
CG5 és el quintet del gran músic canadenc, establert a Barcelona, Cece Giannotti, i aquest divendres el podeu veure en acció al Milano Cocktail Bar. Amb aquesta formació, en Cece combina el blues amb la música alternativa i el pop, donant-li a tot plegat un ambient gairebé de banda sonora. Molt interessant!


Divendres 6, 22.20h - Gang Wolf Lightnin' & Víctor "Strong Boy" Barceló al Gaelic BCN
Aquest divendres, al Gaelic BCN, podeu veure en acció el duo Gang Wolf Lightnin' & Víctor "Strong Boy" Barceló!
En Gang Wolf és un expert en old time blues, jazz i ragtime, i en Víctor és un jove harmonicista amb un gran futur per endavant, i tots dos s'han unit en aquest nou projecte per fer-vos gaudir amb el blues rural del Delta del Mississippi!


Divendres 6, 22.30h - Larry Smith al Grizzly 72 Sports Bar
El Grizzly 72 Sports Bar (Barcelona) us ha preparat una nit de divendres molt intensa, amb el concert de Larry Smith i el seu potent blues-rock! I després jam session!

Dissabte

Dissabte 7, 12.30h - Big Yuyu a La Tía Felipa
El vermut de La Tía Felipa d'aquest dissabte té com a protagonistes els Big Yuyu, una de les millors formacions de Mallorca que us farà gaudir de l'aperitiu a ritme de blues, soul i rock'n'roll!

Dissabte 7, 20.30h - Frogs For Snakes al Honky Tonk
El Honky Tonk rep aquest dissabte Frogs For Snakes, un bon trio de blues acústic encapçalat per l'expert en música americana Jonathan Glanzberg.  
 
Dissabte 7, 21h - A Contra Blues al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar és el lloc on aquest dissabte podeu veure en acció una de les grans bandes de casa nostra, A Contra Blues! Amb ells a dalt de l'escenari pot passar qualsevol cosa, i sempre sorprenen al públic per la seva qualitat i creativitat. A disfrutar!

Dissabte 7, 22.30h - Myriam Swanson & Amadeu Casas a The Philharmonic
El gran duo format per Myriam Swanson & Amadeu Casas fa temps que s'ha fet un lloc a la programació de The Philharmonic, cosa molt normal perquè és un luxe poder gaudir del seu blues en aquest acollidor pub anglès!

Dissabte 7, 23.30h - The Blues Prisoners a La Taverna de Súria
The Blues Prisoners tornaran a sortir del seu "zulo" aquest dissabte, amb destinació Súria. Allà tenen previst fer parada a La Taverna per gaudir de l'especialitat de la casa, els pintxos i les cerveses artesanes. I, ja que hi són, segur que també compartiran una estona de "blues presidiari" amb la clientela del local... 

Dissabte 7, 23.30h - The Walking Stick Man al Faristol
El Restaurant Faristol (Altafulla) us ofereix la possibilitat de veure en acció The Walking Stick Man, blues en estat pur seguint la tradició de músics com Sonny Boy Williamson i Howlin' Wolf. Sense colorants ni conservants! 


Diumenge

Diumenge 8, 12.30h - Soulshine a Cal Pepelu
Si voleu gaudir d'un bon vermut i de bona música, Cal Pepelu (Cerdanyola) és una molt bona opció, i diumenge hi teniu una bona sessió de música negra amb Soulshine, un gran trio de casa nostra!

Diumenge 8, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 8, 20h - Slim Bay Seals a L'Oncle Jack
Si voleu gaudir d'una sessió de blues "crustaci", diumenge teniu una cita amb els Slim Bay Seals, una bona banda del Vallès que combina a parts iguals el bon blues i el bon humor. El lloc de la trobada és L'Oncle Jack (L'Hospitalet).  

Diumenge 8, 20 i 22h - Ivan Kovacevic 5 Spots al Jamboree
El Jamboree us ha preparat un gran concert per al diumenge, amb Ivan Kovacevic 5 Spots! Aquest gran contrabaixista serbi porta més de 10 anys vivint a Barcelona i, després de tocar amb els millors músics d'aquí i de l'estranger, aquesta és la primera banda que porta el seu nom. En aquest projecte està acompanyat per 4 grans músics, i tots 5 tenen un objectiu molt clar: que la gent gaudeixi de la música tant com ho fan ells! Doncs ja ho sabeu, a gaudir del blues i el swing! I ara presenten nou disc!

Diumenge 8, 20.30h - Gang Wolf Lightnin' al Honky Tonk
Aquest diumenge, al Honky Tonk, podeu acabar la setmana fent un viatge en el temps, fins als orígens del blues! Gang Wolf Lightnin' serà l'encarregat de guiar-vos pels camins de l'old time blues, el jazz i el ragtime. Si el seu directe sona com el seu disc, us transportarà ben lluny!

   
Salut i blues!

Lluís Souto

Malalt de blues 2.0