Monday, November 28, 2016

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 28 de novembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing de Sants3Ràdio, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

A CONTRA BLUES AL "THE BLUES CLUB" D'EL MOLINO!
Aquest dimarts la històrica sala El Molino es converteix en "The Blues Club" i rep una de les grans bandes de casa nostra, A Contra Blues!
Amb ells a dalt de l'escenari pot passar qualsevol cosa, i sempre sorprenen al públic per la seva qualitat i creativitat.
Qui diu que les nits de dimarts són avorrides? 
Dimarts 29, 21.30h - A Contra Blues a El Molino (BCN)

ROYAL SOUTHERN BROTHERHOOD AL LUZ DE GAS!
El Luz de Gas rep aquest dimecres un all stars del sud dels Estats Units, The Royal Southern Brotherhood!
Aquesta banda de New Orleans està formada per grans músics (entre els quals hi ha el fill de Jimmie Vaughan i, per tant, nebot d’Stevie Ray Vaughan), que us oferiran una bona dosi de blues, soul, funk i rock!
El concert forma part de la programació del Festival de Jazz de Barcelona.
Dimecres 30, 21h - Royal Southern Brotherhood al Luz de Gas (BCN)

SOPAR-CONCERT AMB CATBLUES AL ROBERT DE NOLA!
El restaurant Robert de Nola, de Caldes de Montbui, a més d'apostar per la cuina catalana de qualitat (i amb tocs de creativitat) també aposta pel blues de qualitat, amb els seus sopar-concert!
Aquest dijous n'és un bon exemple, doncs els protagonistes són els membres de la banda Catblues, que combina versions de clàssics del gènere amb adaptacions al català, i que té a la veu la Montse Llaràs (va ser la cantant de la històrica banda Bars)!
Us espera una nit de gastronomia i blues per llepar-se'n els dits!
Dijous 1, 21h - Catblues al Robert de Nola (Caldes de Montbui)

CAPTAIN IVORY AL ROCKSOUND!
Aquest dijous podeu veure en acció una interessant banda americana de rock'n'roll, Captain Ivory!
És una banda jove, formada el 2012, que està captivant el públic amb el seu directe aclaparador, on el rock'n'roll es combina amb una base de blues i groove.
Ara tornen per segona vegada al Rocksound, aprofiteu que la vida us dóna una segona oportunitat! 
Dijous 1, 21.30h - Captain Ivory al Rocksound (BCN)

CICLE "BLUES SIN CABLES"!
L'històric Barcelona Pipa Club continua amb el seu cicle "Blues sin cables" que, com el seu nom indica, consisteix en una sèrie de concerts acústics, "sense cables ni micròfons... directament a la teva oïda".
Un cop al mes podeu gaudir d'alguns dels millors duos de blues acústic de casa nostra, i els protagonistes d'aquest mes són Blas Picón & Óscar Rabadán.
Per gaudir d'aquests concerts no necessitareu cap "endoll"... l'entrada és lliure!
Dissabte 3, 23h - Blas Picón & Óscar Rabadán al Pipa Club (BCN)

BLUES AL CASTELL DE TORRE BARÓ!
Un diumenge al mes (d'octubre a desembre), Capibola Blues porta aquest gènere musical al Castell de Torre Baró, amb una nova banda de blues sorgida de la "pedrera" de l'Escola de Blues de Barcelona!
La banda es diu Simews Shocks, i està formada per alumnes de l'escola i per alguns antics membres de la banda Mancuso.
El blues conquereix el castell!
Diumenge 4, 11.30h - Simews Shocks al Castell de Torre Baró (BCN)

__________________________



Dilluns

Dilluns 28, 21h - Lluís Coloma Trio & Balta Bordoy al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat per a aquest dilluns el concert del Lluís Coloma Trio, acompanyat pel guitarrista Balta Bordoy, i això vol dir que us espera una gran sessió de blues i boogie!


Dimarts

Dimarts 29, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 29, 20.30h - Jam session al Jazzpetit
Els dimarts teniu jam al Jazzpetit, amb una formació veterana de casa nostra, Los Lester! A gaudir del blues amb aquests músics experts en el tema!

Dimarts 29, 21h – Blas Picón & The Junk Express al Milano Cocktail Bar
El
Milano Cocktail Bar rep aquest dimarts Blas Picón & The Junk Express, un potent trio de casa nostra que arriba carregat de blues pur i dur per fer-vos gaudir amb intensitat! All aboard!

Dimarts 29, 22h - The Dog Gones a L'Astrolabi
Aquest dimarts, a L'Astrolabi (BCN), podeu veure en acció el nou projecte d'en Jonathan Glanzberg, el duo The Dog Gones, que comparteix amb un altre bon músic nord-americà establert a casa nostra, el baixista Joe Lewis.

Dimarts 29, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 30, 18.30h - Aishah & Quim al Daniel Cafe Restaurant
Aquest dimecres podeu gaudir d'una bona estona de rhythm'n'blues amb Aishah & Quim Duo! La cita és al Daniel Cafe Restaurant (BCN).

Dimecres 30, 20h - Jam session acústica a l'Espai Calàbria 66 
La jam del Bar Prize està pensada per gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi! Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 30, 22h - Jam session al Soda Acústic
Si voleu gaudir d'una jam que combina el blues i altres estils de música negra, cada dimecres en teniu una al Soda Acústic (BCN), i els músics encarregats de coordinar-la són: Andreu Martínez, Martín Laportilla i Roger Guàrdia. Una bona manera d'acabar la nit a ritme de soul, blues i funk!


Dimecres 30, 22h - Los Locos del Oeste a l'Escola de Blues
Tots els dimecres de novembre, a l'Escola de Blues de Barcelona, podeu veure en acció Los Locos del Oeste, uns especialistes en western swing i altres estils populars als Estats Units entre els anys 1930 i 1950!
Cal inscripció prèvia a secretaria@escolablues.com.

Dijous

Dijous 1, 20h - Jam session de l'Escola de Blues
Els dijous teniu la jam session que realitza l'Escola de Blues de Barcelona (situada al Poble Espanyol), dirigida per professors de l'escola i amb un protagonisme destacat per als alumnes, els joves valors del blues de casa nostra. Estem davant d'una jam que crearà escola!
Cal inscripció prèvia a secretaria@escolablues.com.

Dijous 1, 21h - The Blues Prisoners a la Cooperativa Cor de Marina
Aquest dijous The Blues Prisoners sortiran del seu "zulo" per anar a la Cooperativa Cor de Marina (Badalona). La gent de la cooperativa se la juga acollint aquest parell de fugitius, perquè són especialistes en robar el cor... del públic amb el seu blues!

Dijous 1, 21h - Susana Sheiman Trio al Cafè Vienès
Aquest dijous, al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster de Barcelona), podeu en acció la formació Susana Sheiman Trio, encapçalada per aquesta gran cantant. Gaudireu d'una gran sessió amb molt de swing i feeling!

Dijous 1, 21h - Big Dani's R&B Quartet al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep el Big Dani's R&B Quartet, format per alguns dels millors músics de rhythm'n'blues de casa nostra, i que us posaran el ritme al cos!

Dijous 1, 21h - Marc Ferrer Trio al Centre Cívic Can Deu 
El
Centre Cívic Can Deu (BCN) rep dijous el pianista Marc Ferrer, que ara encapçala el seu propi trio amb la intenció de fer vibrar al públic a ritme de blues i jazz!

Dijous 1, 22.30h - Big Mama & Sister Marion al Nota79
El Nota79, un nou local de concerts de Barcelona, rep aquest dijous
dues de les grans blueswomen de casa nostra,
Big Mama & Sister Marion! A gaudir d'una gran sessió de blues!


Dijous 1, 23h - Reckless al Bluesman Cocktail Bar
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat una "temerària" sessió de "blues power" amb els Reckless!
 


Divendres

Divendres 2, 18h - Room 69 al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquest divendres un dels projectes de Julio Vallejo, el quartet Room 69. Si "entreu" en aquesta "habitació" tan suggerent gaudireu d'una nit molt moguda a ritme de blues, country i swing!

Divendres 2, 20h - Wax & Boogie al Soul Bar & Grill
El Soul Bar & Grill (Port Ginesta) us ha preparat una gran sessió de blues, boogie i soul amb una formació especialista en el tema, Wax & Boogie!

Divendres 2, 21h - Big Mama & Tòfol Martínez Band al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres podeu gaudir d'una gran sessió de blues al
Milano Cocktail Bar, amb la Big Mama & Tòfol Martínez Band!
 
Divendres 2, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club
Chino & The Big Bet tornen al Harlem aquest divendres, però no és per dirigir una jam (com fan cada dimarts), sinó per fer-hi un concert. En aquesta ocasió els podeu veure acompanyats per una secció de vents, i tots plegats és molt probable que aconsegueixin fer-vos aixecar de la cadira per ballar!

Divendres 2, 23h - Jam session al Tasca i Vins 
Cada divendres The Bluesters tenen a punt la seva jam setmanal al Tasca i Vins (prop de l'Estació de França), i allà podeu gaudir d'un bon còctel de blues i altres ritmes negres!


Divendres 2, 23h - Alba Cayuela al Bluesman Cocktail Bar
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat una bona sessió de funk amb l'Alba Cayuela Band!

Dvendres 2, 23.30h - Blues Captain a El Paraigua
El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona,
us ha preparat una bona sessió de blues-rock amb un power trio de Sabadell, Blues Captain!


Dissabte

Dissabte 3, 20.30h - Tota Blues Trio a l'Hotel Grand Marina
Tota Blues Trio seran aquest dissabte a l'Hotel Grand Marina de Barcelona. Blues de luxe a un hotel de luxe!


Dissabte 3, 20.30h - Jonathan Glanzberg al Honky Tonk
Si, a més del blues, us agrada la música americana d'arrel en general, aquest dissabte és un bon dia per anar al Honky Tonk. Allà podeu veure el cantant i guitarrista Jonathan Glanzberg, que domina els diferents "pals" de la música tradicional americana!


Dissabte 3, 21h - Enma Fernández Band al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte, al
Milano Cocktail Bar, podeu passar la nit gaudint d'una gran sessió blues i rock'n'roll on el protagonista és el piano d'Enma Fernández!

Dissabte 3, 21h - Steve de Swardt & Diego Zapata al Correlola
Aquest dissabte, al Restaurant Correlola (La Floresta), podeu veure junts dos grans músics, Steve de Swardt i Diego Zapata, i amb ells gaudireu d'una gran sessió de blues! 
 


Dissabte 3, 22.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera a The Philharmonic
Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera! formen un dels grans duos de casa nostra, i aquest dissabte els podeu veure en acció a The Philharmonic! Us faran gaudir d'una gran nit de blues... i més!

Dissabte 3, 22.30h - The Hot Pickles Quintet a la Nova Jazz Cava
Aquest dissabte la Nova Jazz Cava de Terrassa us ha preparat un concert de jazz tradicional molt "picant", amb The Hot Pickles Quintet!

Dissabte 3, 23h - Amadeu Casas Quartet al Bluesman Cocktail Bar 
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat una gran nit de blues per a aquest dissabte amb la formació encapçalada per un gran guitarrista de casa nostra, l'Amadeu Casas Quartet!

Dissabte 3, 23h - Big Mama & Tòfol Martínez Band a La Torre de Les Arts
Aquest dissabte podeu gaudir d'una gran sessió de blues a La Torre de Les Arts de Montbrió
, amb la Big Mama & Tòfol Martínez Band!

Dissabte 3, 23h - Wax & Boogie a l'aniversari de Swing A Tope
Swing A Tope és un grup d'amics que es va reunir per promoure el swing a Sabadell, i aquest dissabte celebra el seu primer aniversari amb una gran festa a la Sala Breakout! Entre les diverses activitats, hi trobareu una gran sessió de blues, boogie i soul amb una formació especialista en el tema, Wax & Boogie!

Dissabte 3, 23h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Clàssic Bar Musical
El Clàssic Bar Musical (Deltebre) rep aquest dissabte els reis del riure'n'blues, Txus Blues & Jose Bluefingers! La millor manera d'acabar el dia, amb bon blues i bon humor!


Dissabte 3, 23.30h - The Bluesters Duo al Bobby's Free
Aquest dissabte, al Bobby's Free (BCN), podeu gaudir d'una bona sessió de soul, rhythm'n'blues i rock'n'roll amb The Bluesters Duo
 
 


Diumenge

Diumenge 4, 12.30h - Tota Blues Duo a La Cerveseria Clandestina
L'aperitiu del diumenge és un dels petits plaers d'aquesta vida, però si el feu acompanyat de bon blues llavors ja es converteix en un dels grans plaers d'aquesta vida! Diumenge ho podeu comprovar a La Cerveseria Clandestina, amb un gran duo que us farà gaudir de bon blues acústic, Tota Blues Duo!  


Diumenge 4, 12.30h - Wax & Boogie a Cal Tremolins
Cal Tremolins (Castelldefels) us ha preparat un bon vermut de blues, boogie i soul amb una formació especialista en el tema, Wax & Boogie!


Diumenge 4, 13h - Alex Bramwell & Robert Revolbert a La Traviesa
La Traviesa (Torredembarra) us ha preparat un bon vermut de soul i rhythm'n'blues amb Alex Bramwell
& Robert G. Ezquerro!


Diumenge 4, 13h - Salt & Soul al Craft Barcelona
El Craft Barcelona us ha preparat un bon "beermut" per al diumenge, amb Salt & Soul, un duo que us farà gaudir d'una sessió de soul, jazz i pop!

Diumenge 4, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, és una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 4, 19h - Jam session al Limerick
Amb la jam del Limerick, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, teniu tots els ingredients per acabar molt bé la setmana, gaudint del blues en estat pur!

Diumenge 4, 20h - Carlos Shelly R&B Band a La Traviesa
Aquest diumenge us espera una gran sessió de blues elèctric a La Traviesa (Torredembarra) amb Carlos Shelly R&B Band, la formació encapçalada per aquest gran guitarrista. A disfrutar! 

Diumenge 4, 20.30h - Big Mama & Sister Marion al Honky Tonk
El Honky Tonk rep aquest diumenge dues de les grans blueswomen de casa nostra, Big Mama & Sister Marion! A gaudir d'una gran sessió de blues per acabar molt bé la setmana!   

Diumenge 4, 21h - The Flat Pack al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest diumenge un trio que us farà gaudir amb el ritme del fingerpickin', el hot blues, l'early jazz i el hillbilly! El seu nom? The Flat Pack!


 
 

Lluís Souto

Malalt de blues 2.0