Monday, July 28, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 28 de juliol)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

GREGORY PORTER A MAS SORRER!
Mas Sorrer és un restaurant i club de jazz situat enmig d'un camp de gira-sols de l'Empordà, i en aquest lloc tan especial és on dimarts podeu gaudir del concert d'un gran cantant americà, Gregory Porter!
Porter, que també és compositor i actor, és un cantant de jazz molt influenciat per blues, gospel i rhythm'n'blues, i aquest any ha guanyat el Grammy Best Vocal Jazz Album
A disfrutar!
Dimarts 29, 23h - Gregory Porter a Mas Sorrer (Gualta, Baix Empordà)

TRES CITES AMB THE SUITCASE BROTHERS!
Durant tot l'estiu tornem a tenir per aquí en Santos Puertas i això vol dir que podem tornar a veure en acció The Suitcase Brothers (en Santos i el seu germà Víctor)!
A més, els Suitcase estan presentant el seu nou disc, enregistrat als Estats Units i on tenen col·laboradors de luxe, com el gran harmonicista Jerry Portnoy.
Aquesta setmana teniu 3 oportunitats per veure en directe el real blues dels germans Puertas... A gaudir!
Dimecres 30, 19.30h - Torre Bellesguard (BCN)
Dijous 31, (hora per confirmar) - Pl. de l'Ajuntament (Sant Just Desvern)
Divendres 1, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana (BCN)

EGYPT DE GIRA PER CATALUNYA!
Egypt és un potent trio britànic de blues-rock, amb una llarga trajectòria (es va formar el 1987). Un dels fundadors és el baixista Alan Fish que, entre altres fets destacats, va participar en un tour europeu de Chuck Berry i en dos discos de l'harmonicista Billy Boy Arnold.
Aquesta setmana estan de visita per casa nostra i teniu 3 oportunitats per vibrar amb el seu blues-rock!
Divendres 1, 22.30h - La Font del Balç (Gironella)
Dissabte 2, 23.30h - Bar Blues (Cerdanyola)
Diumenge 3, 20.30h - La Traviesa (Torredembarra)

FESTIVAL DE BLUES, JAZZ I GOSPEL DE ROSES!
Després d'uns anys d'aturada (per temes econòmics), el Festival de Blues, Jazz i Gospel de Roses va rependre la seva activitat el 2012, i aquest any continua amb una nova edició (la número 20).
En aquesta nova etapa el festival és més reduït, només dura un dia, però la qualitat continua estant assegurada!
En el marc incomparable (com diria aquell) de la Ciutadella de Roses, podeu gaudir de 3 concerts, amb els participants del taller d'harmònica de Joan Pau Cumellas i Greg Zlap, amb una sessió de gospel a càrrec del London Communtity Gospel Choir, i amb un històric bluesman americà, Lucky Peterson!
Gaudireu el triple!
Dissabte 2, 
18.30h - Exhibició del Taller de Gospel de Didier Likeng a la Rambla de la Riera Ginjolers
20h - Els 3 concerts del Festival a l'Espai Cultural La Ciutadella

NITS DE BLUES AL POBLE ESPANYOL!
Aquest estiu, del 21 de juny al 30 d'agost, el blues s'instal·la al Poble Espanyol durant 8 dissabtes!
Aquest dissabte els protagonistes del concert doble són Oscar Rabadán & Blas Picón (que us captivaran amb els sons més foscos i ancestrals del blues) i Chino & The Big Bet (que us faran moure al ritme del seu swing'n'blues)
Aquesta iniciativa té la col·laboració de Capibola Blues i de la Societat de Blues de Barcelona, tota una garantia de qualitat.
Ja ho sabeu, aquest estiu el Poble Espanyol es convertirà en el Poble del Blues!
Dissabte 2, 20h - Oscar Rabadán & Blas Picón + Chino & The Big Bet al Poble Espanyol (BCN)

LA JAM DEL ROCKSOUND PASSA AL DISSABTE!
Durant el mes d'agost, les jams del Rocksound es faran en dissabte, cada setmana, però el "director" no canvia i Mr. Tota Blues continua al capdavant, coordinant la jam acompanyat per la seva banda.
Tampoc canvia el que hi podeu trobar: bon blues i bon rotllo! Blues macanudo, viejo!
Dissabte 2, 20h - Jam amb Tota Blues al Rocksound (Barcelona)

BIG DANI PÉREZ A LA DAURADA BEACH CLUB!
Aquesta setmana teniu una nova oportunitat de gaudir del rhythm'n'blues amb tocs de jazz i soul d'un dels grans saxos de casa nostra, Big Dani Pérez!
En aquesta ocasió l'escenari del concert és La Daurada Beach Club (Vilanova i la Geltrú), i en Big Dani estarà acompanyat per la seva banda al complet, formada per grans músics com ell. A gaudir!
Dissabte 2, 22.30h - Big Dani Pérez Trio a La Daurda Beach Club (Vilanova i la Geltrú)
 
__________________________


Dilluns


Dilluns 28, 21h - Blues de Picolat al Si Us Plau
Tots els dilluns de juliol i agost, al Si Us Plau de Roses, podeu començar la setmana acompanyats per la banda de blues més important de la Catalunya Nord, Blues de Picolat!
L'any passat van celebrar els seus 20 anys de carrera, temps que han dedicat a reivindicar la identitat catalana a ritme de blues, amb un gran nombre de concerts i 6 discos.
Ara us alegraran les nits de dilluns al costat del mar!

Dilluns 28, 22h - Jam session al Cafè Principal
El Cafè Principal us proposa començar la setmana a ritme de blues, amb la seva jam coordinada per Johnny Big Stone & The Blues Workers! A gaudir de la nit del dilluns!

Dimarts

Dimarts 29, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 29, 21h - Pexsom Blues al Toks
Aquesta setmana teniu 3 oportunitats veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La primera cita és al xiringuito Toks (Roses).  

ATENCIÓ: el concert passa al dimarts 5 d'agost.

Dimarts 29, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. 
Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimarts 29, 22.30h - The Bluesters & Friends al Monasterio

Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dimarts a la nova Sala Monasterio (situada al Port Olímpic) per compartir una bona estona de blues, soul i rock amb molts músics convidats. Cada nit promet ser una sorpresa! 

Dimecres

Dimecres 30, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 30, 20h - Jam session a La Tía Felipa
La Tía Felipa, a més de la seva completa programació de concerts, també té la seva jam session. Els dimecres és el dia escollit i, amb la direcció de Predicador Ramírez, a cada sessió us podeu trobar alguns dels millors bluesmen de casa nostra. Més que una jam, un festival!

Dimecres 30, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Andreu Martínez, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra! 

Dimecres 30, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... Let's dance the blues!

Dijous

Dijous 31, 20.30h - Tota Blues Duo a La Rotonda Masnou
La Rotonda Masnou, situada en aquesta localitat del Maresme, ha programat per a aquest dijous l'actuació de Tota Blues Duo, el format acústic d'aquest gran bluesman on està acompanyat pel seu inseparable guitarrista Matín J. Merino!

Dijous 31, 21h - Agustí Mas Trio al Jazzpetit
Aquest dijous el Jazzpetit us ha preparat un gran concert, perquè pugueu gaudir de la guitarra blues amb un trio encapçalat per un dels grans guitarristes de casa nostra, l'Agustí Mas Trio!

Dijous 31, 21h - Wax & Boogie al Cafè Vienès
El Cafè Vienès, de l'Hotel Casa Fuster de Barcelona, rep aquest dijous Wax & Boogie, una de les millors opcions per gaudir d'una gran sessió de blues i boogie amb molt de feeling!

Dijous 31, 21h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
Aquest dijous el Milano Cocktail Bar rep Chino & The Big Bet, uns habituals del Milano... i de gran part dels escenaris del país! They're Red Hot, baby!

Dijous 31, 21h - Pexsom Blues al Si Us Plau
Segona oportunitat de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". En aquesta ocasió la cita és al Si Us Plau de Roses.

Dijous 31, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!

Dijous 31, 22.30h - Carlos Costa Band a Can Shelabi
Si per anar a Cadaqués no fa falta cap excusa, aquest dijous encara menys! Hi podeu passar un gran dia, gaudint d'aquesta població tan especial, i també una gran nit amb el concert de Carlos Costa Band a Can Shelabi! Pop, rock i, per suposat, blues! 

Divendres
 

Divendres 1, 18h - Casi el Mejor Trio de Tu Vida al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana Casi el Mejor Trio de Tu Vida, 3 gran músics que fan honor al seu nom! Segur que us sorprendran!

Divendres 1, 21h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Jazzpetit
Hi ha res millor que acabar el dia de bon humor? Sí, acabar el dia de bon humor... i amb bon blues! Si voleu provar aquesta sensació heu d'anar al Jazzpetit i veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers

Divendres 1, 21h - The Blues Prisoners a El Cafè de l'Aula
Després d'una setmana de descans, The Blues Prisoners tornaran a fer una de les seves sortides nocturnes, per compartir una estona de "blues presidiari" amb els seus "còmplices".
La cita és a El Cafè de l'Aula (Terrassa), un local que ja els ha acollit altres vegades i que s'està convertint en un "col·laborador" destacat dels dos fugitius.  

Divendres 1, 21h - Paquito Groove Band al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres el Milano Cocktail Bar us ha preparat un concert amb molt de groove! La Paquito Groove Band, liderada pel pianista i cantant Paquito Cruz, us espera en aquesta acollidora sala per compartir amb vosaltres una nit intensa amb molt de ritme! 

Divendres 1, 21h - Pexsom Blues a Cau Faluga
Tercera oportunitat de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". En aquesta ocasió la cita és a Cau Faluga (Manlleu).

Divendres 1, 23h - Room 69 al Jazz Club La Guitarra
El Jazz Club La Guitarra és un local de la Costa Brava (Calella de Palafrugell) amb més de 45 anys d'història que sempre ha apostat per la música en directe de qualitat. L'estiu és quan tenen més activitat, amb uns quants concerts a la setmana, i aquest divendres hi trobareu el nou projecte de Julio Vallejo, el quartet Room 69!
Si "entreu" en aquesta "habitació" tan suggerent gaudireu d'una nit molt moguda a ritme de blues, country i swing!

Divendres 1, 23.30h - Oscar Tugas & Roger Guàrdia al London Bar
El London Bar rep aquest divendres Oscar Tugas & Roger Guàrdia, que us portaran de viatge per la mítica Ruta 66 a ritme de blues, southern rock i country folk. Com diria Guardiola, "cordeu-vos els cinturons"!  

Dissabte

Dissabte 2, 12.30h - Lluís Gómez Swing Trio al MEAM
El MEAM (Museu Europeu d'Art Modern) amplia la seva oferta de música en directe durant els mesos de juliol, agost i setembre, amb el cicle Vermut & Swing dels dissabtes (que s'afegeix als concerts de blues dels divendres). Aquest nou cicle també està organitzat per La Hora del Blues (tota una garantia!), i aquesta setmana el protagonista és el Lluís Gómez Swing Trio, encapçalat per aquest mestre del banjo, que li posarà swing al vermut!

Dissabte 2, 21h - Amadeu Casas Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte, al Milano Cocktail Bar, podeu gaudir del blues amb un dels mestres de la guitarra que tenim al país, Amadeu Casas Trio! Una molt bona manera de començar la nit de dissabte!

Dissabte 2, 22.30h - The Walking Stick Man al Casal de Montferri
Aquest dissabte, al Casal de Montferri, podeu gaudir d'un concert de The Walking Stick Man, amb el seu blues en estat pur seguint la tradició de músics com Sonny Boy Williamson i Howlin' Wolf. Sense colorants ni conservants!  

Diumenge

Diumenge 3, 12.30h - Johnny Big Stone & Friends a La Cerveseria Clandestina
L'aperitiu del diumenge és un dels petits plaers d'aquesta vida, però si el feu acompanyat de bon blues llavors ja es converteix en un dels grans plaers d'aquesta vida! Diumenge ho podeu comprovar a La Cerveseria Clandestina, amb un dels grans bluesmen de casa nostra, que estarà molt ben acompanyat, és a dir Johnny Big Stone & Friends!

Diumenge 3, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 3, 21h - Wax & Boogie 3 al Milano Cocktail Bar
Aquest diumenge podeu acabar la setmana amb un pla perfecte, gaudint de blues i boogie en directe mentre us preneu un bon còctel. Qui us servirà el còctel? Doncs l'amable personal del Milano Cocktail Bar. Qui us "servirà" el blues i el boogie? Doncs Wax & Boogie 3, és a dir Ster Wax, David Giorcelli i Reginald Vilardell, un trio espectacular! 

Diumenge 3, 22h - Smoking Stones al Festival de Música de Cambrils
Aquest diumenge el podeu acabar amb uns "fills del blues" i un dels millors tributs a The Rolling Stones, els Smoking Stones!
La cita és al Festival de Música de Cambrils, i la satisfaction està garantida!

   
Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment