Monday, November 26, 2012

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 26 de novembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, i Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona.

Destacats de la setmana

STRAWN & MOON AL HARLEM!
Aquest dimecres, al Harlem, podeu descobrir un duo molt especial, Strawn & Moon! L'experiència i la "veu de xocolata negra" d'Amanda Strawn i la joventut i "frescor" de Karushka Moon us sorprendran amb un repertori que combina el blues, el jazz, el folk, el reggae... i fins i tot el rap!
Dimecres 28, 22.30h - Strawn & Moon al Harlem Jazz Club (BCN)

GIRA PER CATALUNYA D'ALBERTO GULIAS & TÒFOL MARTÍNEZ + DAVID GIORCELLI!
Alberto Gulias és tota una institució del blues a les Illes Canàries doncs, a més de ser un reconegut músic (bateria, veu, harmònica), és membre destacat de la Sociedad Blues Canarias. Juntament amb el gran guitarrista català Tòfol Martínez ha fet un disc anomenat "From Tossa To Bentayga", i aquesta setmana l'estarà presentant per casa nostra, i en alguns dels concerts tindran la companyia d'un altre gran músic d'aquí, en David Giorcelli (formant el trio GMG). Seran 5 concerts en 4 dies, per gaudir amb el blues d'aquests cracks!
Dijous 29, 22.30h - Jam de l'SBB amb GMG a la Sala Monasterio (BCN)
Divendres 30, 20.30h - GMG al Milano Cocktail Bar (BCN)
Dissabte 1, 12.30h - Vermut amb GMG a La Tía Felipa (Cerdanyola)
Dissabte 1, 23.30h - Amb Tòfol Band al Griffin' (Sabadell)
Diumenge 2, 19.30h - Amb Tòfol Band a La Traviesa (Torredembarra)

CONCERT BENÈFIC AL CAFÉ NOIR AMB DEEP BLUES!
Aquest dijous el blues torna a participar en una bona causa, en concret en el concert benèfic en favor de Global Ball i els seus projectes per ajudar els nens de l'Àfrica. L'escenari del concert és el Café Noir de Barcelona, i la banda que hi posarà el blues son els Deep Blues, una bona veu femenina envoltada de bons músics per repassar els grans clàssics!
Dijous 29, 23h - Deep Blues al concert benèfic del Café Noir (BCN)

ÚLTIM POCKET CONCERTS DE L'ANY!
El Pocket Concerts d'aquesta setmana és l'últim d'aquest any i, seguint el seu nivell habitual, acabarà amb el llistó ben alt. D'entrada, el duo que hi actuarà és Amadeu Casas & Myriam Swanson, dels que no fa falta afegir res més perquè són dos dels referents del blues i el rhythm'n'blues de casa nostra. Però, a més, en aquesta nit especial també podeu ser testimonis de la presentació del llibre "Los días azules. Ficciones de blues", d'Anechina & Poy. Es tracta d'un llibre de relats de blues i novel·la negra, i pot ser un magnífic regal per demanar als Reis... I, per arrodonir la jornada, també teniu una exposició de quadres de Susi Anechina!
En resum, els amics de Bad Music han preparat una gran festa al Centre Cultural Collblanc - La Torrassa per tancar aquesta temporada dels Pocket Concerts, i segur que ja estan començant a preparar noves sorpreses per a l'any que ve!
Divendres 30, 21h - Amadeu Casas & Myriam Swanson + llibre "Los días azules" al Centre Cultural Collblanc - La Torrassa (L'Hospitalet)

II FESTIVAL BLUES-ROCK VILA DE GRÀCIA!
Si, amics, aquest dissabte torna el Festival Blues-Rock Vila de Gràcia, un festival que va néixer l'any passat fruit de l'amistat d'uns músics de l'àmbit del blues i el rock, la majoria del barri de Gràcia. En un panorama musical tan complicat com l'actual, és una gran notícia que aquesta iniciativa pugui celebrar la seva segona edició, i és una mostra de que "la unió fa la força" i que "voler és poder"!
L'escenari del festival torna a ser el magnífic Tradicionàrius, i les 4 bandes que hi participen són (per ordre d'actuació): Bluesnet Band (amb el seu nou cantant, que sorprendrà a més d'un), The Park Band (gairebé una big band de blues-rock a tot tren), Bullfrog (l'explosiu projecte d'Agustí Mas i els germans Planells) i The Rollin's Tones (un potent tribut a la mítica banda anglesa).
Ja ho sabeu, aquest dissabte Gràcia serà un festival!
Dissabte 1, 20h - II Festival Blues-Rock Vila de Gràcia al Tradicionàrius (BCN)
 

__________________________


Dilluns
 

Dilluns 26, 20.30h - Jam session amb Tota Blues al Rocksound
Sí, heu llegit bé, aquest dilluns hi ha jam al Rocksound! Les properes setmanes la sala té concert els diumenges i la jam passa als dilluns. El que no canvia és la banda que les coordina, Tota Blues, i això vol dir que la diversió continua estant garantida!

Dilluns 26, 21.30h - Jam session al Fizz Barcelona
Nova edició d'aquesta jam de blues que organitza el Fizz Barcelona cada dilluns, i que està dirigida per Johnny Big Stones & The Blues Workers. Una molt bona manera de començar la setmana, tocant blues!

Dilluns 26, 21.45h -  A Contra Blues & Fabrizio Paparello a la Sala Monasterio 
Aquest dilluns els A Contra Blues tornen a la Sala Monasterio amb un altre convidat, el músic italià Fabrizio Paparello, que li donarà groove a la nit amb el seu Hammond. Així els dilluns passen millor!

Dimarts

Dimarts 27, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Un dimarts més, la jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és fidel a la seva cita amb els amants del blues, rock, pop... i de la música en general. David Sam i la seva banda són els encarregats de que tot vagi com una seda!
ATENCIÓ: degut a la celebració del 20è aniversari del Taller de Músics, avui hi ha un concert en comptes de la jam habitual.

Dimarts 27, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
El clàssic de les nits de dimarts a Barcelona, la jam de blues del Harlem! Els coordinadors són Chino & The Big Bet, els mateixos que porten anys fent gaudir del blues a tothom que s'acosta a aquesta jam!

Dimecres

Dimecres 28, 20.30h - Deep Blues al Milano Cocktail Bar
Aquest dimecres, al Milano Cocktail Bar, podeu tornar a veure el duo Deep Blues, format per dos grans bluesmen de diferents procedències i generacions, és a dir Little Victor Mac (guitarra i veu) i Big Victor Doors (harmònica)! Ara en Little i en Big uneixen les seves forces per fer-nos gaudir de blues molt... deep!

Dimecres 28, 20.30h - Jam session al Jazzpetit
La jam de jazz, blues i rock del Jazzpetit, està dirigida per Andreu Martínez, Miki Santamaria i Roger Guàrdia, 3 grans músics amb els que podeu gaudir de la vostra música preferida!

Dimecres 28, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
Aquest dimecres torna a haver-hi jam al Jam Session de Sabadell, amb el grup "de la casa", el Lluís Coloma Trio. Cada jam en aquesta sala és un espectacle de bona música i bon ambient!

Dijous 

Dijous 29, 20.30h - Amadeu Casas Trio al Milano Cocktail Bar

Un dels grups de blues que podeu veure sovint al Milano Cocktail Bar és l'Amadeu Casas Trio, i és tot un plaer poder gaudir del seu blues elegant en aquesta sala, també elegant, del centre de Barcelona!

Dijous 29, 21h - Jazz Classic Quartet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) és com la "casa" del Jazz Classic Quartet, llavors podem dir que aquesta banda torna a casa aquest dijous. Encapçalats per Oriol Romaní i Òscar Font, aquest grup us portarà de viatge cap als anys 20 i 30 sense que us hàgiu de moure de la cadira!

Dijous 29, 21h - Backdoor Strangers al Bar Arriba y Abajo
Quart (i últim) concert del cicle de blues "Ladies Sing In Blue", que ha organitzat el Bar Arriba y Abajo de Sant Adrià de Besòs, durant els dijous de novembre. Aquesta setmana els protagonistes són Backdoor Strangers, amb Míriam Aparicio (veu i piano) i Tota (harmònica i veu). Un gran final per a aquest interessant cicle!

Dijous 29, 23h - The Bluesters Trio al Rien de Rien
El bar Rien de Rien de l'Hotel Palace continua amb la seva aposta per la música en directe, amb especial presència del blues de la banda The Bluesters. Aquest dijous els podeu veure en format trio, per gaudir de bon blues acústic! 

Dijous 29, 23h - Jam Session al Crossroads
Aquest dijous el Crossroads de Terrassa ha preparat una molt bona jam amb un trio de luxe format per Xavier Soranells, Miki Santamaría i Danko Compta. Amb ells podeu compartir una gran nit de blues i altres ritmes negres!

Divendres

Divendres 30, 18h - Miguel Talavera Trio al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana el Miguel Talavera Trio, una de les formacions més potents del panorama, que us farà vibrar amb el seu blues-rock amb tocs de jazz i funk!

Divendres 30, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana té com a protagonistes Susana Sheiman (veu), Xavier Algans (piano) i Artur Regada (contrabaix)... no fa falta dir res més! A disfrutar!

Divendres 30, 21h - Lluís Coloma & Blas Picón al Jazzpetit
El Jazzpetit està programant molts bons concerts de blues en petit format (com el seu nom indica), i el d'aquest divendres no és una excepció. Lluís Coloma & Blas Picón són dos dels màxims exponents del blues a casa nostra i quan s'ajunten l'efecte es multiplica!

Divendres 30, 22.30h - Jay Wallis & Dave Mitchell a The Philharmonic
The Philharmonic torna a rebre aquest divendres un dels seu duos habituals, tot i que ara feia uns dies que no els vèiem a la sala. Es tracta de Jay Wallis & Dave Mitchell, i la trompeta de Wallis i la guitarra de Mitchell us transportaran a l'època daurada del jazz i el swing!

Divendres 30, 23h - The Bluesters al Rien de Rien
Gairebé cada divendres, The Bluesters són al bar Rien de Rien (Hotel Palace), per compartir amb tots vosaltres una bona vetllada de blues, en un ambient tranquil i relaxat. Petits plaers que ens dóna la vida...

Dissabte

Dissabte 1, 21h - Pi & Friends al Bar Prize
Aquest dissabte, al Bar Prize de Barcelona, podeu gaudir d'un petit gran concert de blues i rock'n'roll amb el trio Pi & Friends, encapçalat per l'explosiva Pi Morral i amb les potents guitarres de Carlos Saura i Larry Smith! També està prevista la presència de convidats sorpresa, o sigui que es preveu una nit molt emocionant!

Dissabte 1, 22.30h - Crawfish a The Philharmonic
Aquest dissabte hi ha nit de rockabilly a The Philharmonic amb els Crawfish, un trio que domina el ritme dels 50, i que us farà moure els peus i alguna cosa més! 

Dissabte 1, 23h - Grateful Blues Band al Sis-b
El Sis-b de Malgrat de Mar ha preparat una gran nit de country blues amb els Grateful Blues Band, un quintet que combina les versions del gènere amb temes propis. Segur que serà un concert molt "agraït"!

Diumenge

Diumenge 2, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada diumenge és una sorpresa!

Diumenge 2, 20.30h - Big Mama & Sister Marion al Honky Tonk 

Com cada setmana, el Honky Tonk us ha preparat un petit gran concert per acabar la setmana de la millor manera. Aquest diumenge us esperen 2 dames del blues català, Big Mama & Sister Marion, que us faran passar una estona genial!


Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment