Monday, February 18, 2013

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 18 de febrer)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, i Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona.


Destacats de la setmana

NOVA JAM SESSION A BARCELONA!
Aquest dijous neix una nova jam session de blues a Barcelona, i es tracta d'una jam força especial perquè és la primera que portarà l'Escola de Blues de Barcelona. La jam serà quinzenal (dos dijous al mes), es farà al 99% Moto Bar, i estarà dirigida per professors de l'Escola, és a dir alguns dels millors músics de blues del país! En resum, té tots els ingredients per ocupar un lloc destacat dins de l'atapeït món de les jams de blues a casa nostra... Estem davant d'una jam que crearà escola!
Dijous 21, 20h - Jam de l'Escola de Blues al 99% Moto Bar (BCN)

FESTA DE PRESENTACIÓ DEL BLACK MUSIC FESTIVAL A L'ANTIGA FÀBRICA DAMM!
La propera setmana ja comença una nova edició (la número 12) del Black Music Festival, una cita obligada per a tots els amants de la música negra. Per anar escalfant motors, el festival (juntament amb Time Out i Estrella Damm) organitza una festa a l'Antiga Fàbrica Damm, amb 3 bandes de l'escena Blackcelona. Es tracta de Vermouth Time (soul-jazz dels 60), JizzyFree (soul i funk) i Cardova (una festa de soul i funk), o sigui que passareu una nit molt... negra!
Dijous 21, 20h - Festa del Black Music Festival a l'Antiga Fàbrica Damm (BCN)

POCKET CONCERTS AMB TIRANTLOFUNK!
Aquest divendres teniu una nova cita amb els Pocket Concerts de Bad Music, que en aquesta ocasió estan dedicats al soul i el rhythm'n'blues. Els encarregats de posar-hi la música i la seva energia son els Tirantlofunk, una banda que combina la música de ball en català dels anys 60 amb el soul i el blues nord-americà. Remena nena (move your body baby)!
Com sempre, la cita és al Centre Cultural Collblanc-Torrassa.
Divendres 22, 21h - Pocket Concerts al Centre Cultural Collblanc-Torrassa (L'Hospitalet)

LA TEORÍA DEL TABURETE A LES NITS DE CAPIBOLA BLUES!
L'edició d'aquest mes de Les Nits de Capibola Blues té com a protagonista un dels trios amb més classe i feeling de casa nostra, La Teoría del Taburete! La veu d'Ana Ramallo i les guitarres de Pep Cachazo i Toni Pedrol es combinen a la perfecció per oferir-nos un repertori de blues, amb tocs de jazz i altres músiques d'arrel americanes, interpretat amb elegància, qualitat i simpatia. Fa poc han editat el seu últim disc "Nit de Blues al Mô Es Bar", o sigui que podeu ser dels primers a tenir-lo, per continuar gaudint a casa amb el blues d'aquests grans músics!
La cita és al Casal de Barri Prosperitat, i la vetllada es completarà amb "Ràfagues de Swing", on el periodista Manuel López Poy ens parlarà de la relació del blues amb la novel·la negra.
Divendres 22, 23h - Les Nits de Capibola al Casal de Barri Prosperitat (BCN)

"II COCIDO BLUES. LA VENGANZA", ÚLTIMA JAM AL ROCKSOUND!
La jam del Rocksound d'aquest diumenge serà històrica, per diversos motius. El primer és que, per desgràcia, es tracta de l'última jam de blues de la sala! Sí, amics, tot s'acaba, i ara li ha arribat el moment a aquesta jam dirigida per Tota Blues Band, que portava 4 anys alegrant les nits de diumenge a tot el personal.
Però, com que la vida continua i el blues també, no serà un comiat trist sinó que serà una gran festa, perquè la jam coincidirà amb el "II Cocido & Blues, La Venganza", organitzat conjuntament per La Tía Felipa i el Rocksound. Ja ho diuen que "las penas, con cocido, son menos penas"...
A disfrutar d'una autèntica bacanal de blues!
Diumenge 24, 20.30h - II Cocido Blues Jam al Rocksound (BCN) 
  
__________________________


Dilluns
 

Dilluns 18, 21.30h - Jam session al Fizz Barcelona
Per començar bé la setmana, res millor que una bona jam de blues com la del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers. Bluesy monday, baby!

Dilluns 18, 22h - Wax & Boogie al JazzMan
El JazzMan és un històric local de Barcelona, petit en dimensions però gran en esperit, on es pot gaudir de bona música en un ambient tranquil i relaxat. De vegades la música és en directe, com aquest dilluns que podeu gaudir del duo Wax & Boogie. Això és començar la setmana amb molt de feeling!

Dimarts

Dimarts 19, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Un dimarts més, la jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és fidel a la seva cita amb els amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 19, 20.30h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
Nosoloblues és un dels molts projectes del gran Julio Lobos, i aquest dimarts el podeu veure en directe a la Bodega Saltó de Barcelona. Com haureu deduït, us espera una nit de blues... i molt més!

Dimarts 19, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
El clàssic de les nits de dimarts a Barcelona, la jam de blues del Harlem, és una ocasió perfecta per sortir de casa i gaudir del blues en directe. A més, teniu molt bona companyia, la de Chino & The Big Bet i tots els amants del blues que es reuneixen en aquesta jam!

Dimecres

Dimecres 20, 20h - Jam session acústica amb Tota Blues al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 20, 20.30h - Blas Picón & The Junk Express al Milano Cocktail Bar
Aquest dimecres el Milano Cocktail Bar serà l'"estació d'arribada" d'un tren carregat de blues en estat pur, sense refinar, anomenat Blas Picón & The Junk Express. Un "viatge" que promet emocions fortes!

Dimecres 20, 21h 22.30h - Jam session al Jazzpetit
Si "al pot petit hi ha la bona confitura", llavors "a la sala petita hi ha la bona jam"? Al Jazzpetit, sí! Andreu Martínez, Miki Santamaria i Roger Guàrdia, us esperen per compartir una molt bona estona de blues, jazz i rock!

Dimecres 20, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam dels dimecres al Jam Session de Sabadell ja és una cita obligada per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. I és que és tot un luxe poder compartir aquesta música amb el Lluís Coloma Trio, i en una sala tan acollidora com aquesta!

Dijous

Dijous 21, 19.30h - Big Mama & Sister Marion Trio a l'IEN
L'Institut d'Estudis Nord-americans (IEN) és una entitat que promou la cultura americana al nostre país, i ja sabem que una part important d'aquesta cultura és el blues. Per això l'IEN també organitza concerts, com el d'aquest dijous amb Big Mama & Sister Marion Trio, dues autèntiques dames del blues (acompanyades per un gran bateria) que transmeten tota la màgia i el feeling d'aquesta música a cada concert!

Dijous 21, 20.30h - Cece Giannotti Quartet al Milano Cocktail Bar
Aquest dijous podeu veure en acció el quartet del gran músic canadenc afincat a Barcelona, Cece Giannotti, al Milano Cocktail Bar. Amb aquesta formació, en Cece combina el blues amb la música alternativa i el pop, donant-li a tot plegat un ambient gairebé de banda sonora. Molt interessant! 

Dijous 21, 21h – Shine al Cafè Vienès
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster de Barcelona), rep aquest dijous els Shine, un dels grans trios de la ciutat, que fan de cada concert un autèntic espectacle de blues i swing!

Dijous 21, 22h - Jam session al Mombasa
Segona edició de la nova jam session del Mombasa (Roda de Berà), dirigida pel Lluís Coloma Trio, una molt bona ocasió per gaudir del blues i altres músiques "de la família"... ja sigui com a músic o com a espectador!

Divendres

Divendres 22, 18h - The Good Swingers al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana The Good Swingers Trio, que ompliran el museu de grans estàndards amb molt de swing! Let The Good Swingers Roll, baby!

Divendres 22, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana (BCN) sempre compta amb alguns dels millors músics de casa nostra. Aquesta setmana és el torn de Lluís Coloma (piano), Marc Ruiz (bateria) i Artur Regada (contrabaix). Un còctel espectacular de grans músics!

Divendres 22, 20h - Aitor Sainz a La Tía Felipa
Els "Divendres de piano blues" de La Tía Felipa és el gran aparador de tots els grans pianistes de blues que tenim a casa nostra, i aquest divendres és el torn d'Aitor Sainz "The Teacher". Tots a punt per rebre una "lliçó" de blues, boogie... i el que faci falta!

Divendres 22, 20.30h - Magnolia al Milano Cocktail Bar
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz. Aquest divendres els podeu veure al Milano Cocktail Bar, un lloc perfecte per gaudir de la seva música!

Divendres 22, 22h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Jazzpetit
Teniu ganes de passar una nit de blues molt divertida? Doncs llavors heu d'anar al Jazzpetit i gaudir del concert de Txus Blues & Jose Bluefingers, els reis del riure'n'blues!

Divendres 22, 22.30h - Cotton Roots a The Philharmonic
Ara feia dies que no vèiem els Cotton Roots a The Philharmonic, però aquest divendres ja els tornem a tenir en aquest acollidor pub anglès, un bon lloc per gaudir del seu blues rural. El sons del Delta del Mississipi a Barcelona!

Divendres 22, 22.30h - August Tharrats Trio a la Nova Jazz Cava
Si voleu gaudir d'una nit de blues, swing i boogie, amb el piano com a protagonista, teniu una cita a la Nova Jazz Cava de Terrassa amb l'August Tharrats Trio. Gaudireu el triple!

Divendres 22, 23h - Lluís Coloma Trio al Sis-b
Aquest divendres us espera una gran nit de piano boogie al Sis-b (Malgrat de Mar), amb uns dels millors representants del gènere, el Lluís Coloma Trio. Simplement espectacular!

Dissabte

Dissabte 23, 20.30h - Augie's Rockin' Trio al Milano Cocktail Bar
Si voleu començar bé la nit de dissabte és molt recomanable anar al Milano Cocktail Bar, demanar un bon còctel i gaudir del rock'n'roll amb Augie's Rockin' Trio! What a rockin' night, baby!

Dissabte 23, 20.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Honky Tonk
Durant tot el febrer el Honky Tonk ha estat celebrant el seu 15è aniversari, i aquest cap de setmana acaba la celebració "por todo lo alto". Per començar, dissabte us proposa el concert de Txus Blues & Jose Bluefingers, uns habituals de la sala i tota una garantia per gaudir de bon blues i bon humor!

Dissabte 23, 22h - Cotton Roots a El Paraigua
La cocteleria El Paraigua, una petita joia del modernisme barceloní, recupera la seva programació de música en directe i sembla que el blues, i la música negra en general, hi tindran una presència important. Aquest dissabte, per exemple, podeu gaudir d'un dels grans duos de blues de la ciutat, els Cotton Roots!

Dissabte 23, 22.30h - Oscar Tugas & David Mora al London Bar
El London Bar rep aquest dissabte Oscar Tugas & David Mora, que ens portaran de viatge per la mítica Ruta 66 a ritme de blues, southern rock i country folk. Com diria Guardiola, "cordeu-vos els cinturons"!

Dissabte 23, 24h - Smoking Stones al Rock N Apples
Aquest dissabte teniu una nova oportunitat de gaudir amb els Smoking Stones, i el seu homenatge al 50 aniversari de la mítica banda anglesa! La cita és al Rock N Apples de Calella, i ja sabeu que la satisfacció està garantida!

Diumenge

Diumenge 24, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 24, 20.30h - Blas Picón & Lluís Coloma al Honky Tonk
L'últim concert de celebració del 15è aniversari del Honky Tonk és d'aquells de "traca i mocador" com correspon a un final de festa! Blas Picón & Lluís Coloma us oferiran un gran concert de blues, i més que una festa serà un festival!

Diumenge 24, 20.30h - Shine al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us convida a acabar la setmana a ritme de swing i jazz manouche amb uns experts en el tema, Shine! Quan acabi el concert ja tindreu el ritme necessari per començar bé la propera setmana!

 
Salut i blues!

@lluissouto

1 comment:

  1. Bona tarda. Som OxímoroN, banda catalana de Blues i poesia. Ens agradaría saber si voldries rebre el nostre últim CD i potser fer-nos una ressenya. Si et ve de gust contacta amb nosaltres: Lnausea(arroba)gmail.com
    OxímoroN: http://www.oximoron.tk
    http://www.facebook.com/OximoronPoesia

    Gràcies pel teu temps!

    ReplyDelete