Monday, May 22, 2017

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 22 de maig)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Bad Music Radio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Just Blues de Ràdio Desvern, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Va de Swing de Sants3Ràdio i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).

Destacats de la setmana

TRUDY LYNN AL CAFÈ DEL TEATRE!
Aquest dimarts podeu veure en acció una gran cantant nord-americana, considerada per alguns com l'"hereva emocional" d'Etta James i Koko Taylor.
Es tracta de Trudy Lynn, que us espera al Cafè del Teatre de Lleida per compartir una vibrant sessió de soul i blues!
Dimarts 23, 22h - Trudy Lynn al Cafè del Teatre (Lleida)

AGUSTÍ MAS GRUP A LA NOVA JAZZ CAVA!
Aquest dijous tots els amants de la guitarra de blues estan d'enhorabona, perquè tenen l'oportunitat de tornar a veure en acció el gran Agustí Mas!
Acompanyat per uns altres dos grans músics, Rafael Escoté (baix) i Pablo Posa (bateria), i per la veu d'una gran cantant, Marian Barahona, el Dr. Blues us "visitarà" a la Nova Jazz Cava, i us "receptarà" una bona dosi de blues elèctric que us deixarà com nous!
Dijous 25, 22h - Agustí Mas Grup a la Nova Jazz Cava (Terrassa)

30è ANIVERSARI DE LONE RHINO CLUB!
Lone Rhino Club, la banda encapçalada pel gran Julio Lobos, ja porta 30 anys als escenaris compartint el seu blues "luchado y poco hecho", i aquesta setmana ho celebra amb dos concerts!

Al primer dels concerts, al Luz de Gas, la banda comptarà amb molts convidats de luxe: Jordi Abad, Jaco Abel, Yasmina Azlor, Sintu Bonell Daya, Joe Luciano Garrigo, David Giorcelli, Robert G. Ezquerro, Roger Guardia, Jonathan Herrero, Micky Izquierdo Aznar, Juanito Linares, Martin J Merino, Aurelio Morata, Dani Nel·lo, Eduardo Neto, Sergio Ortiz, Big Dani Perez, Bubu Prats, Ramon Santiveri, Flavio Rigatozzo, Lluis Vallès, Joan Vigo i The Walking Stick Man!
I per al segon concert, a La Traviesa, repetiran Robert G. Ezquerro, Jordi Abad i The Walking Stick Man
A gaudir del blues cru i natural, sense conservants ni colorants!
Dijous 25, 21h - Luz de Gas (BCN)

Diumenge 28, 20h - La Traviesa (Torredembarra)

CADA MES MÉS BLUES A LES MUSES!
Les Muses de Casablanca comença una programació mensual de blues en directe, per "lligar" l'última edició del Festival de Blues de Sant Boi amb la propera.
Els primers protagonistes són els membres de la Barcelona Bluegrass Band, que us faran moure al ritme d'aquesta música originaria de les Muntanyes Apalatxes, amb tocs de blues, country, jazz i música celta!
Divendres 26, 21h - Barcelona Bluegrass Band a Les Muses (Sant Boi de Llobregat)


SOFIE DEE & AUGUST THARRATS!
Aquesta setmana podeu veure en acció la cantant belga Sofie Dee acompanyada per un dels pioners del piano boogie de casa nostra, l'August Tharrats!
Aprofiteu l'ocasió per veure en acció aquest duo tan especial, i gaudir amb la seva música!
Divendres 26, 18h - MEAM (BCN)
Dissabte 27, 22.30h - Honky Tonk (BCN)

RED ROMBO A BARCELONA!
Aquesta setmana ens torna a visitar una banda malaguenya especialista en el rhythm'n'blues i el rock'n'roll dels 50, els Red Rombo!
Teniu 2 ocasions per veure'ls en acció... i fer un viatge en el temps amb el seu ritme trepidant!
Divendres 26, 22h - Escola de Blues
(BCN) 
Dissabte 27, 23h - The 1916 Irish Pub (Cerdanyola)

BIG DANI PÉREZ PRESENTA SAXPLOSION AL SUNSET JAZZ CLUB!
Saxplosion és el nou projecte del gran saxofonista Big Dani Pérez, i aquest dissabte el presenta al Sunset Jazz Club.
Com indica el seu nom, es tracta d'una "explosió" de saxos (el d'en Dani i els d'Ignasi Poch i Pere Miró), que us oferiran una combinació de rhythm'n'blues i soul que només es pot qualificar d'una manera: explosiva!
Prepareu-vos per gaudir d'una nit que promet ser intensa... i amb molt de vent!
Dissabte 27, 23h - Saxplosion al Sunset Jazz Club (Girona)

BLACKCELONA VERMOUTH SESSIONS VOL.2!
Blackcelona és una plataforma de comunicació i promoció de la música negra de Barcelona, i les Blackcelona Vermouth Sessions són uns vermuts... molt negres!
Aquest diumenge ho podeu comprovar a la Plaça Rovira, amb el blues de The Hoodoo Preachers (David Sánchez, Balta Bordoy, Jordi Abad i Aïda Casanovas) i el soul de Anna Thefish & Màrius Alfambra!
Diumenge 28, 12h - Blackcelona Vermouth Sessions a la Pl. Rovira i Trias (BCN)

BARCELONA BIG BLUES BAND & STER WAX & DAVID GIORCELLI AL JAMBOREE!
Aquest diumenge, al Jamboree, podeu gaudir d'una nit de blues espectacular, amb la Barcelona Big Blues Band (B4)!
Com el seu nom indica, la B4 és una banda de blues mooooolt gran, pel nombre de components i per la seva qualitat i, per si això no fos prou, acostuma a actuar acompanyada de convidats de luxe.
Però en aquesta ocasió no tenen un convidat... en tenen dos! La gran parella formada per Ster Wax & David Giorcelli!
Diumenge 28, 20 i 22h - B4 & Ster Wax & David Giorcelli al Jamboree (BCN)


__________________________


Dilluns

Dilluns 22, 20.30h - Jam session al Craft Barcelona
Cada dilluns teniu la jam del Craft Barcelona, coordinada per uns autèntics experts en el tema, Tota Blues! Una molt bona manera de començar la setmana, deixant sortir tot el blues que porteu a dins, i deixant entrar la cervesa artesana i els pintxos del Craft!

Dimarts

Dimarts 23, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 23, 20.30h - Jam session al Jazzpetit
Els dimarts teniu jam al Jazzpetit, amb una formació veterana de casa nostra, Los Lester! A gaudir del blues amb aquests músics experts en el tema!

Dimarts 23, 21h - Jam session al Milano Cocktail Bar
Els dimarts teniu la jam Milano Cocktail Bar, coordinada per Anton Jarl i Matías Míguez, dos grans músics i uns habituals de la sala. Es tracta d'una jam centrada en el jazz i el blues, però també està oberta a altres estils.

Dimarts 23, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 24, 21h - Jam session al Bar de l'Ateneu
El Bar de l'Ateneu de Cerdanyola també s'apunta a l'extens circuit de jams de blues, i cada dimecres reunirà la Merchán & Mas Blues Band (Professor Merchán, Agustí Mas i Gastón Aguirre) perquè us acompanyin amb el seu i el vostre blues!

Dimecres 24, 21h - Chino & The Big Bet a l'Ultramarinos
L'Ultramarinos (BCN) us ha preparat una bona sessió de swing'n'blues amb uns experts en el tema, Chino & The Big Bet! A gaudir!

Dimecres 24, 21h - Marc Ferrer Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat una bona sessió de blues i jazz per al dimecres amb una formació que domina el tema, el Marc Ferrer Trio!


Dimecres 24, 21.30h - Giunta a El Dinàmic
Aquest dimecres, a El Dinàmic (BCN), podeu veure en acció en Giunta (també conegut com a Deadthumb Bastard), un bluesman "pura sangre" que us posarà els pèls de punta amb la intensitat i cruesa del seu blues! Per cert, corren rumors de que és un dels dos fugitius de The Blues Prisoners, però potser només són això, rumors... 

Dimecres 24, 22.30h - Tota Blues Band al Harlem Jazz Club
El Harlem Jazz Club rep dimecres la Tota Blues Band, que us farà moure al ritme del seu blues, com si fòssiu a un club de Chicago!


Dijous


Dijous 25, 19h - Cicle "Black in the UK" a la Biblioteca Vallcarca
La Biblioteca Vallcarca i el Penitents ha preparat per al maig i el juny un interessant cicle de conferències sobre la infuència de la música negra en la música feta al Regne Unit. Aquest dijous coneixereu els "Estilistes del soul: subcultures britàniques i negritud musical", amb el periodista, promotor musical i DJ Alberto Valle!

Dijous 25, 19h - Malacara & Wilson Band al Xiroi Ca La Nuri
Aquest dijous, al Xiroi Ca La Nuri (BCN), podeu veure en acció Malacara & Wilson Band, que us farà gaudir d'una bona sessió de blues, amb un repertori que va des dels anys 20 als anys 60, i de Nashville a New Orleans!

Dijous 25, 20h - Jam session de l'Escola de Blues
L'Escola de Blues de Barcelona (situada al Poble Espanyol) passa als dijous la seva jam session setmanal, dirigida per professors de l'escola i amb un protagonisme destacat per als alumnes, els joves valors del blues de casa nostra. Cal inscripció prèvia a secretaria@escolablues.com, o al Facebook de l'Escola.

Dijous 25, 20.30h - Jam session al Bar Lips
El Bar Lips (BCN) també té la seva jam dedicada al blues, i al rock'n'roll, i la cita és els dijous, amb Agustí Mas, Professor Merchan i Gastón Aguirre. A gaudir de la música improvisada, "tal com raja"! 

Dijous 25, 21h - Jazz Classic Quartet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) és com la "casa" del Jazz Classic Quartet, llavors podem dir que aquesta banda torna a casa aquest dijous. Oriol Romaní, Òscar Font, Federico Mazzanti i Queralt Camps us portaran de viatge cap als anys 20 i 30 sense que us hàgiu de moure de la sala!  


Dijous 25, 21h - The Rhythm Treasures al Milano Cocktail Bar
Aquest dijous, al Milano Cocktail Bar, podeu veure en podeu veure en acció un altre dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, The Rhythm Treasures, una banda de luxe que us oferirà una nit salvatge de rhythm'n'blues! Esteu a punt per descobrir aquest tresor del ritme?  


Dijous 25, 21h - Chino & The Big Bet a l'Hotel Neri
L'Hotel Neri us ha preparat una bona sessió de swing'n'blues amb uns experts en el tema, Chino & The Big Bet

Dijous 25, 21.30h - The Blues Prisoners al Beat Clot
Aquest dijous The Blues Prisoners es tornaran a amagar una estona al Beat Clot (BCN) i, aprofitant que són allà, els dos fugitius compartiran el seu blues presidiari amb el personal...

Dijous 25, 22h - Jam session al Pipa Club
Aquest dijous teniu una cita amb la jam session del Barcelona Pipa Club! Cada setmana podeu compartir escenari amb alguns dels grans músics de blues de casa nostra!

Dijous 25, 22h - Wax & Boogie al Believe Bar Club
El Believe Bar Club (BCN) us ha preparat una bona sessió de blues i boogie amb uns especialistes en el tema, Wax & Boogie!

Divendres   

Divendres 26, 20h - The Park Band a El Portal dels Encants  
Si voleu gaudir d'una sessió de rock'n'blues aquest divendres, teniu una cita a El Portal dels Encants (BCN), amb The Park Band!

Divendres 26, 20.30h - Leo Cayuela & Stephane Laidet al Jam Circus
El Jam Circus (BCN) us ha preparat un bona dosi de blues acústic amb Leo Cayuela & Stephane Laidet!


Divendres 26, 22h - Lluís Coloma Trio al Nota79
Aquest divendres, al Nota79 (BCN), teniu un gran concert de blues i boogie amb el Lluís Coloma Trio!

Divendres 26, 22.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers a The Philharmonic
Si voleu començar el cap de setmana amb una bona sessió de blues, divendres teniu una bona opció a The Philharmonic (BCN), amb Johnny Big Stone & The Blues Workers

Divendres 26, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club
Chino & The Big Bet tornen al Harlem aquest divendres, però no per dirigir una jam (com fan cada dimarts), sinó per fer-hi un concert. En aquesta ocasió estaran acompanyats per una secció de vents, i tots plegats aconseguiran fer-vos aixecar de la cadira per ballar al seu ritme!
 


Divendres 26, 23h - Jam session al Grizzly 72 Sports Bar
El Grizzly 72 Sports Bar (BCN) us ha preparat una nit de divendres molt intensa de blues-rock, amb la jam coordinada per en Larry Smith!

Divendres 26, 23h - Cristian Moya & Tota al Sis-b
Si voleu començar el cap de setmana amb una bona sessió de blues acústic, aquest divendres en teniu una al Sis-b (Malgrat de Mar), amb Cristian Moya & Tota

Divendres 26, 23h - The Crooner a L'escon Chill Out
Aquest divendres, a L'escon Chill Out, us espera The Crooner! amb el seu blues, swing, rock i molt més!

Divendres 26, 23h - Jam session a Can Shelabi
Can Shelabi (Cadaqués) també té la seva jam, que avui està dirigida per Tòfol Martínez & Agustí Borrell! A gaudir del blues i altres estils!

Divendres 26, 23.30h - Atomic Leopards a El Paraigua
Aquest divendres, a El Paraigua, us espera una bona dosi de rockabilly i rhythm'n'blues amb uns experts en el tema, els Atomic Leopards!

Dissabte


Dissabte 27, 12.30h - Opció 2 a La Sedeta
La Sedeta us ha preparat un "beermut" a ritme de blues, country, rock i altres gèneres amb el duo Opció 2. Una bona primera opció per fer l'aperitiu del dissabte!

Dissabte 27, 13h - Lluís Coloma & Chino Swingslide al Montcata Vins
El Montcata Vins (Montcada i Reixac) us ha preparat un bon vermut de blues i boogie amb dos grans músics de casa nostra, Lluís Coloma & Chino Swingslide!

Dissabte 27, 17h - The Crooner al Xiringuito Hidalgo
Aquest diumenge, al Xiringuito Hidalgo (Pineda de Mar), podeu fer una sobretaula musical amb The Crooner! Blues, swing, rock i molt més!

Dissabte 27, 18h - Tota Blues Duo al Pedralbes Centre
Si voleu gaudir d'una bona sessió de blues acústic, aquest dissabte teniu una cita amb Tota Blues Duo al Pedralbes Centre!

Dissabte 27, 21h - Big Mama & Tota al Craft Barcelona
Big Mama & Tota us esperen aquest dissabte al Craft Barcelona, per compartir amb vosaltres una gran sessió de blues acústic!

Dissabte 27, 21h - Lluís Coloma Trio & Balta Bordoy al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep dissabte el Lluís Coloma Trio, que estarà acompanyat pel guitarrista mallorquí Balta Bordoy, i amb ells gaudireu d'una gran sessió de blues i boogie!   


Dissabte 27, 21.30h - Coyote & The Lip a El Cafè Rock&Roll
El Cafè Rock&Roll (BCN) us ha preparat una intensa sessió d'"indie blues punk groove" amb Coyote & The Lip! Segur que us sorprendrà!  


Dissabte 27, 23h - Tòfol Martínez Trio a Can Shelabi
El Tòfol Martínez Trio continua presentant el seu nou disc, "No panic!", i avui la cita és a Can Shelabi (Cadaqués). A gaudir sense por!   

Dissabte 27, 23.30h - Malacara & Wilson Band a El Paraigua
Malacara & Wilson Band ja tenen a punt el seu nou disc, "Summer Camp Blues", i aquests dies l'estan presentant en directe. Dissabte és el torn d'El Paraigua, i allà podeu comprovar com sona aquest treball format per composicions pròpies que segueixen "viatjant" per la música d'arrel nord-americana, a ritme de blues, country i folk!  

Diumenge 


Diumenge 28, 12h - The Crooner al 777 Club de Mar
Aquest diumenge, al 777 Club de Mar (Pineda de Mar), podeu fer un vermut musical amb The Crooner! Blues, swing, rock i molt més per gaudir de l'aperitiu!

Diumenge 28, 12h - Ànima Negra a Lo Xiringuito
Si voleu fer un vermut ben negre, aquest diumenge teniu una cita amb el duo Ànima Negra a un petit gran local de Mollerussa, Lo Xiringuito!

Diumenge 28, 12.30h - Atomic Leopards al Mat Bares
Si voleu fer l'aperitiu a ritme de rockabilly i rhythm'n'blues, diumenge teniu una cita amb els Atomic Leopards al Mat Bares (Terrassa)! 

Diumenge 28, 12.45h - Giunta al Ruta 66
Aquest diumenge, al Ruta 66 (BCN), podeu fer el vermut amb en Giunta (també conegut com a Deadthumb Bastard), un bluesman "pura sangre" que us posarà els pèls de punta amb la intensitat i cruesa del seu blues! Per cert, corren rumors de que és un dels dos fugitius de The Blues Prisoners, però potser només són això, rumors... 

Diumenge 28, 13h - The Big Chiefs a l'Octopuss
Si voleu fer un viatge (musical) a New Orleans sense haver d'anar als Estats Units, i mentre gaudiu del vermut, aquest diumenge teniu una cita a l'Octopuss (L'Escala) amb The Big Chiefs (Sandra Fern, Raül-Marc Portell, Jordi Ruiz, Rubén Berengena). 


Diumenge 28, 16.30h - Chino & The Big Bet al Mercat d'Escapades
Entre les diverses activitats que podeu trobar al Mercat d'Escapades, Swing Maniacs us ha preparat una gran sessió de swing amb Chino & The Big Bet. A ballar! 

Diumenge 28, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club del Taller de Músics és una bona manera d'acabar la setmana, gaudint del blues i els seus "fills": rock, soul, pop…


Diumenge 28, 20h - White Boy White a L'Assaig
En Richard White, un gran bluesman americà establert a Tarragona, us espera aquest diumenge al restaurant L'Assaig (Tarragona, per acabar la setmana una bona sessió de blues acústic!


Diumenge 28, 20h - The Generation al Voilà
Si voleu acabar la setmana a ritme de blues-rock, aquest diumenge teniu una cita amb The Generation Blues Band al Voilà (Manresa)!  

Diumenge 28, 20.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera al Honky Tonk
El Honky Tonk rep diumenge un dels grans duos de casa nostra, Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera, per acabar la setmana a ritme de bon blues!


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment