Monday, August 3, 2015

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 3 d'agost)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

AMADEU CASAS "THE KING IS GONE" AL JAMBOREE!
Aquest dimecres teniu una cita molt especial al Jamboree, per retre homenatge al rei del blues, el mític B.B. King, que ens va deixar el passat mes de maig.
L'Amadeu Casas ha reunit una gran banda per reviure en directe les cançons d'en B.B. King, en una nit que promet ser molt emocionant i emotiva!
Visca el blues! Visca el Rei!
Dimecres 5, 20 i 22h - Tribut a B.B. King al Jamboree (BCN)

CICLE STARS AT DUSK A TARRAGONA!
Tots els dimecres de juliol i agost podeu gaudir del blues i el jazz a prop del mar, al xiringuito La Nova Estrella de la Platja de l'Arrabassada (Tarragona).
El cicle de concerts, que porta el nom d'Stars at Dusk, està organitzat per l'associació Amupro, i els protagonistes d'aquesta setmana són Xwing, un bon duo especialista en la música de Django Reinhardt.
Dimecres 5, 20h - Xwing a La Nova Estrella (Tarragona)

SAX-O-RAMA, AL CAIXAFORUM!
El gran saxofonista Dani Nel·lo presenta el seu nou treball, que porta per nom Sax-O-Rama i que té la intenció de recuperar el protagonisme del saxo, com a l'època daurada del rhythm'n'blues.
La cita és al CaixaForum, i en Nel·lo estarà acompanyat per una potent banda que us farà vibrar amb el ritme de la seva música!
Prepareu-vos, perquè aquest dimecres farà molt de vent!
Dimecres 5, 22h - Dani Nel·lo al CaixaForum (BCN)

SOPAR & BLUES A L'HOTEL HAVANA!
Cada primer dijous de mes, l'Hotel Havana de Barcelona us ofereix la possibilitat de sopar mentre gaudiu d'un gran concert de blues o "derivats", amb el seu Sopar & Blues.
Aquest mes podeu gaudir amb una gran banda de casa nostra, encapçalada per dos virtuosos de l'harmònica i la guitarra, Cumellas & Talavera Band!
Un concert per llepar-se'n els dits!
Dijous 6, 21h - Sopar & Blues a l'Hotel Havana (BCN)

TRIPLE CITA AMB THE BLUES PRISONERS!
Aquesta setmana The Blues Prisoners tornaran a fer "el triplet", és a dir que faran 3 sortides del seu "zulo"!
La primera sortida serà dijous, i aniran a Tarragona per participar en el cicle de concerts Blue Sunsets (organitzat per l'associació Amupro), que cada dijous d'aquest estiu porta el blues i el swing a la Plaça del Rei de Tarragona.
Divendres els trobareu a l'Artdepas de Vic, un cicle que omple els carrers d'aquesta ciutat amb diferents espectacles i activitats culturals. Un cicle molt apropiat per a aquests dos fugitius, que sempre estan de pas fugint de la policia...
L'última sortida serà diumenge, i els dos fugitius aniran fins a Mollerussa per acabar aquesta intensa setmana a la Sala ONE.
Esperem que tot vagi bé, i que aquest parell no acabi "celebrant" el triplet a la garjola...
Dijous 6, 21h - Cicle Blue Sunsets a la Pl. del Rei (Tarragona) 
Divendres 7, 20.30h - Cicle Artdepas a la Pl. de la Pietat (Vic)
Diumenge 9, 19.30h - Sala ONE (Mollerussa)

BLUES I TEATRE!
Degut al seu èxit, el Versus Teatre torna a programar l'obra Cloaca, que té la particularitat de que hi podeu escoltar... blues en directe!
Doncs sí, el membres de Malacara & Wilson Band s'han encarregat de fer la música que acompanya aquesta obra i, a més, la interpreten en directe durant la representació!
Malacara & Wilson Band al Versus Teatre (BCN):
Dijous 6, 20.30h
Divendres 7, 20.30h
Dissabte 8, 20.30h
Diumenge 9, 18h

MAGNOLIA A EL BORN CENTRE CULTURAL!
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz.
Fa poc que han editat el seu primer disc, "That's a Plenty", i aquest dissabte podeu gaudir-lo en directe a un lloc molt especial, El Born Centre Cultural!
Dissabte 8, 20h - Magnolia a El Born CC (BCN)

NITS DE BLUES AL POBLE ESPANYOL!
Aquest estiu el blues es torna a instal·lar al Poble Espanyol, durant els dijous de juliol i els dissabtes d'agost, amb el cicle "Nits de Blues al Poble Espanyol"!
Aquest dissabte podeu gaudir d'un concert dedicat a les grans cantants de blues i interpretat per 2 de les grans blueswomen de casa nostra, Big Mama & Sister Marion!
Una gran iniciativa de Capibola Blues, que farà que aquest estiu el Poble Espanyol es converteixi en el Poble del Blues!
Dissabte 8, 21h - Big Mama & Sister Marion al Poble Espanyol (BCN)

   
__________________________



Dilluns

Dilluns 3, 22.30h - Joan Pau Cumellas & Tòfol Martínez Blues Band al xiringuito d'en Juli
Aquesta setmana la podeu començar molt bé, amb un gran concert de blues a Cadaqués! En aquesta població tan especial hi trobareu Joan Pau Cumellas & Tòfol Martínez Blues Band, que compartiran amb vosaltres una sessió de blues al xiringuito d'en Juli.

Dimarts

Dimarts 4, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 4, 21h - Blues de Picolat al Si Us Plau
Tots els dimarts de juliol i agost, al Si Us Plau de Roses, podeu començar la setmana acompanyats per la banda de blues més important de la Catalunya Nord, Blues de Picolat!
Porten més de 20 anys de carrera, temps que han dedicat a reivindicar la identitat catalana a ritme de blues, amb un gran nombre de concerts i 6 discos.
Ara us alegraran les nits de dimarts al costat del mar!  


Dimarts 4, 21h - Wax & Boogie al Milano Cocktail Bar
Per a la nit de dimarts el Milano Cocktail Bar us ha preparat un concert ple de blues, boogie i feeling, amb Wax & Boogie!

Dimarts 4, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. 
Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat! 

Dimecres

Dimecres 5, 19.30h - Roger Torruella & Cesar Martos a les Nits Gaudí 
Les Nits Gaudí és un cicle de concerts que es celebra a la Torre Bellesguard (BCN), una de les obres més desconegudes d'Antoni Gaudí, i on el blues també hi tindrà el seu espai.
Aquest dimecres podeu veure junts dos grans músics,
Roger Torruella i Cesar Martos, i amb ells gaudireu d'una gran sessió de swing, boogaloo i rhythm'n'blues!

Dimecres 5, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 5, 21h - Johnny "Big Stone" & The Blues Workers al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest dimecres uns altres especialistes en "còctels", Johnny "Big Stone" & The Blues Workers! La seva especialitat és un "combinat" a base de West Coast, Jump Blues i blues del Delta. Boníssim! 

Dimecres 5, 22.30h - Honky Two a El Calamar
Aquest dimecres podeu gaudir del blues al costat del mar, amb el concert del duo Honky Two al xiringuito El Calamar (El Prat de Llobregat)!

Dijous

Dijous 6, 20h - Pexsom Blues al Bar Les Voltes
Aquesta setmana teniu 3 oportunitats per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes. La primera cita és al Bar Les Voltes (Castelló d'Empúries). 


Dijous 6, 21h - Amadeu Casas Trio al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep aquest dijous l'Amadeu Casas Trio, la formació encapçalada per aquest gran guitarrista, i un dels pioners del blues a casa nostra!

Dijous 6, 21h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest dijous un dels trios més en forma de casa nostra, Chino & The Big Bet, una aposta segura per viure un gran concert de blues amb molt de swing!

Dijous 6, 22h - Big Mama al Cicle Women 2015
Durant els divendres de juliol i agost, a l'hotel Casa Granados (Tossa de Mar) es celebra el Women 2015, que té com a protagonistes algunes de les millors cantants de casa nostra. El concert d'aquesta setmana és amb Big Mama, que estarà molt ben acompanyada per la banda d'en Tòfol Martínez!

Dijous 6, 22h - JV & 2MOONS al Harlem Jazz Club
JV & 2MOONS és un trio, encapçalat pel gran Joan Vinyals, que combina el blues amb el rock, i també altres estils com el funk, el reggae i el jazz. Dijous podeu gaudir d'aquesta interessant barreja al Harlem Jazz Club.

Dijous 6, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra! Aquesta setmana està coordinada per uns especialistes en blues i en jams, Tota Blues!

Divendres
 

Divendres 7, 18h - Miquel Roldán Swingtet al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana Miquel Roldán Swingtet, una bona formació encapçalada per aquest jove cantant, que us oferirà una gran sessió de swing a l'estil dels grans crooners americans.

Divendres 7, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana té com a protagonista l'August Tharrats Trio, la formació encapçalada per un dels mestres del piano blues i boogie!

Divendres 7, 21h - White Beard al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat una bona sessió de blues per al divendres amb un quartet de grans músics, White Beard!

Divendres 7, 22h - Pexsom Blues al Casino Llagosterenc
Segona oportunitat de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes. En aquesta ocasió la cita és al Casino Llagosterenc (Llagostera).

Divendres 7, 22.30h - Big Mama & Tòfol Martínez Band a l'Ermita de Montornès
Aquest divendres la Big Mama estarà molt ben acompanyada per la Tòfol Martínez Band, i podeu gaudir amb ells d'una gran sessió de blues a l'Ermita de La Pobla de Montornès! 
 
Divendres 7, 23h - Julio Vallejo Rhythm & Blues Band al Jazz Club La Guitarra
El Jazz Club La Guitarra és un local de la Costa Brava (Calella de Palafrugell) amb més de 45 anys d'història que sempre ha apostat per la música en directe de qualitat. L'estiu és quan tenen més activitat, amb uns quants concerts a la setmana, i durant gairebé tots els divendres de juliol i agost hi trobareu la Julio Vallejo Rhythm & Blues Band! Bona música en un ambient familiar i entranyable... una combinació perfecte!

Dissabte

Dissabte 8, 13h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Gaelic BCN
El Gaelic BCN rep aquest dissabte els reis del riure'n'blues, Txus Blues & Jose Bluefingers, i amb ells gaudireu d'un gran "beermut"!

Dissabte 8, 20.30h - Sinead Savage & The Flytones al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat una gran sessió de soul'n'blues amb uns especialistes en el tema, Sinead Savage & The Flytones! Fly, baby, fly!

Dissabte 8, 23h - Jam al Rocksound amb Tota Blues
Tots els dissabtes d'agost (menys el dia 15) podeu gaudir de la jam del Rocksound, coordinada per Tota Blues! Una bona manera d'acabar el dia!

Diumenge

Diumenge 9, 13h - Martín J Merino & Chino al Gaelic BCN 
El Gaelic BCN us ha preparat un bon Beermut & Blues per al diumenge amb un duo inèdit, Martín J Merino & Chino!
Molt sovint podeu veure per separat aquests dos grans bluesmen, i ara teniu l'oportunitat de veure junts a l'escenari, mentre gaudiu d'un bon vermut! Delicatessen!

Diumenge 9, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 9, 19h - Grateful Blues al Xantar Bar
El Xantar Bar de Girona ha preparat una bona sessió de country blues amb els Grateful Blues, una formació que combina les versions del gènere amb temes propis. A disfrutar!


Diumenge 9, 20h - Sweet Marta & The Blues Workers a l'Esclat de Tapes
Aquest diumenge, a l'Esclat de Tapes (Vilanova de Bellpuig), podeu acabar molt bé la setmana amb Sweet Marta & The Blues Workers, que us faran gaudir d'un "esclat" de Texas Blues, West Coast i Chicago Blues!


Diumenge 9, 21h - Pexsom Blues a Can Cordons
Tercera oportunitat de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes. En aquesta ocasió la cita és al 3r Festival Nits d'Estiu al jardí del restaurant Can Cordons (Riudarenes).


Salut i blues!


Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment