Monday, April 4, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 4 d’abril)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També és molt recomanable el programa Red Hot Blues, de Ràdio Vilafant.

Destacats de la setmana

BAD MUSIC BLUES TV!

El passat divendres es va emetre el programa de Bad Music Blues TV per la Xarxa de Televisions Locals. Si no el vau podeu veure, o el voleu recordar, ja el teniu disponible al blog de Bad Music Blues. És molt recomanable!

CHARLIE WATTS AL LUZ DE GAS!

Sí, amics, el mític Charlie Watts visita Barcelona, i actuarà 3 nits al Luz de Gas amb The A, B, C & D Of Boogie Woogie! Quan no té gira amb els Stones, en Charlie Watts sempre busca l’ocasió per fer jazz, que és la música que més li agrada, i acostuma a tocar amb grans músics. En aquesta ocasió l’acompanyen Axel Zwingenberger (piano), Ben Waters (piano) i Dave Green (contrabaix). Tres nits per gaudir de boogie woogie de primera! Paraula de Stone!

Dimarts 5, dimecres 6, dijous 7, 21h – Charlie Watts al Luz de Gas (Barcelona)

PENÚLTIMA SETMANA DEL BLACK MUSIC FESTIVAL!

El Black Music Festival encara la recta final, i aquesta setmana concentra tota la seva activitat en 2 concerts dels “grans”. El divendres, a La Mirona de Salt, concert doble amb Eli “Paperboy” Reed & The True Loves + Lone Rhino Club! L’americà Eli “Paperboy” s’ha convertit en poc temps en tot un fenòmen musical, i el millor de tot és que ho ha aconseguit cantant soul, recuperant el so Motown o Stax! Una gran notícia per a tots els que estimem la música negra! I per completar aquesta gran nit, una banda de casa nostra que sap de què va això del blues: els Lone Rhino Club, amb el gran Julio Lobos al capdavant i músics de primer nivell! Oh yeah!

L’altre concert d’aquesta setmana és el dissabte, a l’Auditori de Girona, amb Esperanza Spalding presentant el seu tercer disc, “Chamber Music Society”. Aquesta cantant, contrabaixista i compositora americana només té 26 anys, i ja s’ha fet un lloc en l’exigent món del jazz. Amb el projecte de “Chamber Music Society” uneix un trio de jazz i una secció de corda, i el resultat és sorprenent!

Divendres 8, 22h – Eli “Paperboy” Reed + Lone Rhino Club a La Mirona (Salt)

Dissabte 9, 21h – Esperanza Spalding l’Auditori (Girona)

DEBUT DELS BULLFROG, UNA NOVA BANDA DE L’AGUSTÍ MAS!

El gran guitarrista de blues Agustí Mas estrena nou projecte aquest divendres al Zac Club! La nova banda es diu Bullfrog (en homenatge a Rory Gallagher), i la completen els germans Planells (Oriol, Joan i Txesk), coneguts pel seu grup de rock Icebend, i amics de l’Agustí des de fa anys. El seu repertori està basat en el blues-rock dels 70, amb versions de mites com Albert King, Jimmi Hendrix o Led Zeppelin, per dir-ne uns quants. Per al seu debut els Bullfrog tindran la companyia d’una altra banda, Black Kiss Superstar, amb el seu potent rock’n’roll, i la nit promet ser moguda!

Amb els Bullfrog, l’Agustí Mas afegeix un nou projecte a la seva “col·lecció” de bandes (The King Revelers, On Time, Los Pájaros Locos, Soviets), i és una altra oportunitat per gaudir de la seva guitarra!

Divendres 8, 21h – Bullfrog + Black Kiss Superstar al Zac Club (BCN)

ÚLTIM CONCERT DE “LOS VIERNES AL HEAVEN”… DE MOMENT!

Aquesta setmana acaba el primer cicle de concerts “Los viernes al Heaven”, que ha programat El Último Tren a la sala Heaven And Hell de Cerdanyola… que està situada al mateix local! Està prevista una segona edició del cicle de maig a juny, i per acabar la primera edició per la porta gran el convidat d’aquest divendres és l’Amadeu Casas! Blues in heaven!

Divendres 8, 23h – Amadeu Casas al Heaven And Hell (Cerdanyola)

_______________________

Dilluns

Dilluns 4, 22.30h – Jam session al Bel-Luna

Per començar bé la setmana res millor que una bona jam de blues al Bel-Luna! Amb el David Giorcelli Trio, bon blues i bon rotllo!

Dimarts

Dimarts 5, 22.30h – Jam Session al Harlem Jazz Club

Com cada dimarts, el Harlem Jazz Club organitza la seva jam de blues, que està coordinada per en Chino, un dels grans bluesmen argentins afincats a la ciutat. En resum, una molt bona ocasió de començar la setmana amb bon blues!

Dimecres

Dimecres 6, 10h – “El blues a l’escola” amb Big Mama & Joan Pau Cumellas

Una altra jornada d’“El blues a l’escola”, una activitat formativa molt important de la Big Mama, que fa anys que porta per les escoles de tot el país. Acompanyada del master de l’harmònica, Joan Pau Cumellas, la Big Mama ofereix una conferència-concert per apropar el blues a tots els nens. Aquest dimecres seran a l’Auditori Unnim de Sabadell.

Dimecres 6, 21 i 23h – David Giorcelli Trio al Jamboree

Aquest dimecres el cicle “Jazz Class Sessions” portarà al Jamboree a un dels grans pianistes de boogie de la ciutat: David Giorcelli! En aquest concert, en Giorcelli actuarà en format trio i la diversió i la qualitat estan garantides!

Dimecres 6, 22h – Jam Session al Continental

El dimecres és el dia de les jams de blues al Continental, i els encarregats de coordinar-la aquesta setmana són els Groove Station, banda liderada per David Sam, un dels grans pianistes de la ciutat. Blues per escoltar, disfrutar i… participar!

Dimecres 6, 22h – The Night Dogs Jam a l’Underground

Sembla que s’està consolidant aquest nou projecte per a les nits de dimecres a la sala Underground de Barcelona: The Night Dogs Jam! The Night Dogs estan liderats pel gran cantant i harmonicista americà Mike Shannon, i conduiran aquesta jam de funk'n dangerous blues!

Dimecres 6, 22.30h – Lluís Coloma Trio al Bel-luna

En Lluís Coloma i el seu trio són un dels grups habituals del Bel-Luna i, segurament, això és perquè l’elegància d’en Lluís al piano “casa” perfectament amb l’elegància d’aquesta sala del centre de Barcelona!

Dijous

Dijous 7, 19.30h- Conferència “El blues en el jazz”, per Ricard Gili, a l’IEN

L’IEN (Institut d’Estudis Nord-Americans) combina l’ensenyament de l’anglès amb activitats relacionades amb la cultura dels Estats Units. Aquest dijous han preparat una conferència molt interessant d’en Ricard Gili (líder de La Locomotora Negra), titulada “El blues en el jazz”. Segur que el mestre Gili sap de què va tot això del blues i el jazz!

Dijous 7, 21h – Lluís Coloma Trio al Cafè Vienès

Aquesta setmana teniu una altra ocasió de gaudir del Lluís Coloma i el seu trio, en aquest cas al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster de Barcelona). Ja ho diuen que “dos millor que un!”.

Dijous 7, 22.30h – Jam Session de la SBB a la Sala Monasterio

Com cada dijous, jam de la Societat de Blues de Barcelona (SBB) al Monasterio. Aquesta setmana la jam la coordina en Chino, i segur que serà una nit intensa de bon blues!

Dijous 7, 23h – Kamelmat jam sessions al Cafè Belgrado

El Cafè Belgrado és una de les sales més “guapes” del país, i des de fa uns mesos a tornat a obrir les portes. Com no podia ser d’una altra manera, també hi ha tornat la música en directe, i cada dijous hi ha una jam de jazz, blues, rock… i el que faci falta! Les jams estan dirigides per en Matias Kamelman, un bon músic argentí que porta uns anys al nostre país. Recomanable 100%!

Divendres

Divendres 8, 19.30h – Conferència “Desde la cuneta” (sobre Robert Johnson) al Centre Cultural Collblanc – La Torrassa

Aquest any es celebra el centenari del naixement del mític bluesman Robert Johnson, i s’estan realitzant diferents actes per recordar aquesta efemèride. Una de molt interessant és la conferència que es farà al Centre Cultural Collblanc – La Torrassa (L’Hospitalet) titulada “Desde la cuneta”, a càrrec del periodista i escriptor Manuel López Poy, i amb la música d’Hernán “Chino” Senra. Paraula i música per conèixer una mica més un bluesman de llegenda!

Divendres 8, 22.30h – Tin Cans a la Sala Pop

La Sala Pop, de Santa Coloma de Gramenet, també està apostant per la música en directe, i això és molt d’agrair avui dia! Aquest divendres porten un trio alemany de rockabilly, els Tin Cans, i segur que us faran moure alguna cosa més que els peus! Let’s move, baby!

Divendres 8, 22.30h – Albert Marquès Trio + Jordi Bonell a El Racó de La Palma

El Racó de La Palma (Reus) és on l’Associació de Música Creativa Actual (AMCA) organitza gran part del seus concerts i activitats. Aquesta setmana hi haurà l’actuació de l’Albert Marquès Trio amb un convidat de luxe: el gran guitarrista Jordi Bonell! Jazz personal, de gran qualitat i sense oblidar les arrels!

Divendres 8, 23.30h – The Bob Standards a The Philharmonic

Aques divendres torna a The Philharmonic el duo The Bob Standards, format pels irlandesos Brian O’Mahony i Dara Luskin. Versions de pop, rock, blues i música celta, per començar bé el cap de setmana!

Dissabte

Dissabte 9, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)

El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb José Luis Martín, Paula Castro i Joan Ventosa. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 9, 12.30h – Vermouth & Blues a La Tia Felipa, amb La Teoria del Taburete

Aquest dissabte, mentre feu el vermut a La Tia Felipa, podeu gaudir del blues de La Teoria del Taburete. Aquest trio ja porta uns anys oferint la seva barreja de blues, jazz, bossanova… i ara tenen nova cantant, Ana Ramallo, que substitueix a Anna Canals. Agafeu el vostre “taburete” i a fer un bon vermouth & blues!

Dissabte 9, 22h – Lone Rhino Club a The Joe Strummer Club

The Joe Strummer Club (La Vall d’en Bas, Girona), ja fa un temps que s’ha incorporat al circuit de música en directe, dedicant alguns dies al blues. El dissabte tindran als Lone Rhino Club, amb el seu blues “luchado y poco hecho”!

Dissabte 9, 23h – The Black Pines al Bar Blues

Aquest dissabte, al Bar Blues de Cerdanyola, podeu veure a The Black Pines, una banda de Barcelona que fa blues i rock. Les seves influències van des de Willie Dixon fins a Lynyrd Skynyrd i també fan temes propis. Fins i tot, si l’ocasió és propícia, podeu sentir alguna versió de Pau Riba!

Dissabte 9, 23.30h – The Suitcase Brothers a The Philharmonic

Després de la seva participació a l’European Blues Challenge, The Suitcase Brothers ja tornen a ser per aquí, i això és una gran notícia perquè podem tornar a gaudir del seu blues! Aquest dissabte en directe a The Philharmonic!

Diumenge

Diumenge 10, 20.30h – Cumellas & Talavera al Honky Tonk

El Honky Tonk té un duo de luxe per a aquest diumenge: Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera! Aquests dos grans músics són capaços de treure el màxim partit dels seus instruments (harmònica i guitarra), i serà un plaer veure’ls tan de prop al Honky!

Diumenge 10, 20.30h – Jam de blues al Rocksound

Al Rocksound es compleix gairebé sempre la següent “equació”: diumenge = jam de blues amb Tota Blues Band! Blues de chicago, fet per argentins, amb la participació de músics de Barcelona… Això sí que és “globalització”!

Diumenge 10, 21 i 23h – Concert de Big Mama & The Crazy Blues Band al Jamboree

Com cada diumenge, toca blues al Jamboree. I, com els últims mesos, l’encarregada de posar-hi el blues és la Big Mama i la seva banda The Crazy Blues Band! Una immillorable manera d’acabar la setmana!

Diumenge 10, 22h – Swing & Hot Jazz jam session al Pipa Club

Si us agrada el swing i el jazz, cada diumenge teniu l’oportunitat d’acabar la setmana amb una jam a l’històric Pipa Club de Barcelona. La direcció de la jam la porten els Shine, un dels molts projectes d’Hernán “Chino” Senra, i us encomanaran la seva passió per la música!

Salut i blues!

info@thekingrevelers.com / http://www.thekingrevelers.com / http://www.facebook.com/thekingrevelers

http://www.beba33.com / http://www.bluesbarcelona.org

No comments:

Post a Comment