Monday, April 18, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 18 d’abril)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També és molt recomanable el programa Red Hot Blues, de Ràdio Vilafant.

Destacats de la setmana

SETMANA “SANTA” AL ROCKSOUND AMB BOB MARGOLIN!

Aquests últims dies el Rocksound ha viscut el seu “via crucis” particular, “gràcies” a l’Ajuntament de Barcelona. Tot va començar amb un avís de l’ajuntament notificant a la sala que havia de suspendre la seva activitat, causant una gran sorpresa i indignació entre el públic habitual i tots els que estimem la música en directe. La bona notícia és que, després d’una setmana de desconcert, finalment l’ajuntament ha fet marxa enrera en la seva decisió, i el Rocksound pot continuar obert!

Realment és una gran notícia perquè, precisament aquesta setmana, hi hauran 3 concerts importants a la sala del Poblenou, especialment el de diumenge, amb un homenatge al recentment desaparegut Pinetop Perkins! Aquest homenatge es fa amb motiu de l’aniversari de les jams de blues al Rocksound, per iniciativa de la sala, de Tota Blues Band i de la Societat de Blues de Barcelona (SBB), i tindrà la presència d’un dels companys d’en Perkins a la banda de Muddy Waters, el gran Bob Margolin! En Margolin va ser a Barcelona no fa gaire i que va ser nomenat Soci d’Honor de la SBB i estarà acompanyat per la Tota Blues Band, uns experts en el blues de Chicago. I per acabar la nit la jam habitual: potser podeu tocar amb Bob Margolin! La nit promet ser inoblidable!

Diumenge 24, 22h – Homenatge a Pinetop Perkins, amb Bob Margolin & Tota Blues + Jam de blues

Per completar aquesta setmana de “resurrecció”, el Rocksound portarà el divendres als Dixie Town, un power trio de Vigo que fa hard blues i rock dels setanta, i la nit acabarà amb una edició especial de la jam de blues. El dissabte la protagonista serà la cantant i harmonicista americana Stacie Collins, amb la seva potent barreja de country, blues, honky tonk i roadhouse rock’n’roll. En resum, dues nits per disfrutar!

Divendres 22, 22h – Dixie Town + Jam de Blues

Dissabte 23, 22h – Stacie Collins

Aprofitem el regal que suposa que el Rocksound continuï obert i donem-li el nostre suport, assistint a qualsevol d’aquests grans concerts (o als tres!). És a les nostres mans aconseguir que no desaparegui la música en directe a les sales de Barcelona, amb la nostra assistència als seus concerts!

Keep the live music alive!

__________________________

Dilluns

Dilluns 18, 22.30h – Jam session al Bel-Luna

Per començar bé la setmana res millor que una bona jam de blues al Bel-Luna! Amb el David Giorcelli Trio, bon blues i bon rotllo!

Dilluns 18, 00.30h – Tandoori Lenoir al Luz de Gas

Des de fa molt temps, cada dilluns podeu gaudir d’una banda de luxe al Luz de Gas: els Tandoori Lenoir! Formada per alguns dels músics pioners del blues a Catalunya, es pot dir que són com uns All Stars!

Dimarts

Dimarts 19, 19.45h – Jam Session al JazzSí Club

El JazzSí Club és un local emblemàtic de Barcelona, que forma part del Taller de Músics, tota una institució musical de la ciutat. Cada dimarts fan una jam que comença amb blues i que continua amb rock, pop… segons els músics de cada sessió. Una sorpresa continua!

Dimarts 19, 22h – Alex TNT al Continental

El Continental rep aquest dimarts a un dels guitarristes destacats de la ciutat: l’Alex TNT! Blues amb tocs de funk i soul, per passar una nit amb molt de ritme!

Dimarts 19, 22.30h – Jam Session al Harlem Jazz Club

Com cada dimarts, el Harlem Jazz Club organitza la seva jam de blues, que està coordinada per en Chino, un dels grans bluesmen argentins afincats a la ciutat. En resum, una molt bona ocasió de començar la setmana amb bon blues!

Dimecres

Dimecres 20, 21 i 23h – August Tharrats Trio al Jamboree

Aquest dimecres el cicle “Jazz Class Sessions” portarà al Jamboree a un dels pioners del piano blues a Barcelona: el mestre August Tharrats! Poder-lo veure actuar en format trio, i al Jamboree, és tot un regal!

Dimecres 20, 22h – Jam Session al Continental

El dimecres és el dia de les jams de blues al Continental, i els encarregats de coordinar-la aquesta setmana són els Groove Station, banda liderada per David Sam, un dels grans pianistes de la ciutat. Blues per escoltar, disfrutar i… participar!

Dimecres 20, 22.30h – Lluís Coloma Trio al Bel-luna

En Lluís Coloma i el seu trio són un dels grups habituals del Bel-Luna i, segurament, això és perquè l’elegància d’en Lluís al piano “casa” perfectament amb l’elegància d’aquesta sala del centre de Barcelona!

Dijous

Dijous 21, 21h – Gumbo Jass Band al Cafè Vienès

Aquesta setmana, al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster de Barcelona), podeu gaudir del jazz més festiu amb els Gumbo Jass Band! Aquesta banda està formada per reconeguts músics de jazz del país, porta 10 anys en actiu i està presentant el seu nou disc. En resum, una festa!

Dijous 21, 22.30h – Jam Session de la SBB a la Sala Monasterio

Com cada dijous, jam de la Societat de Blues de Barcelona (SBB) al Monasterio. Aquesta setmana la jam la coordina el David Giorcelli Trio, uns autèntics experts en boogie… i jams!

Dijous 21, 22.30h – The Walking Stick Man a El Pla Dels Encants

El Pla Dels Encants és un lloc molt especial i acollidor de Calella de Mar, on es fusiona la cultura i la cuina. Periòdicament fan diverses activitats, i la música sempre hi té un lloc destacat, fins i tot el blues! Aquest dijous podeu gaudir d’un molt bon sopar i de l’espectacle de The Walking Stick Man en solitari!

Dijous 21, 23h – Kamelmat jam sessions al Cafè Belgrado

El Cafè Belgrado és una de les sales més “guapes” del país, i des de fa uns mesos a tornat a obrir les portes. Com no podia ser d’una altra manera, també hi ha tornat la música en directe, i cada dijous hi ha una jam de jazz, blues, rock… i el que faci falta! Les jams estan dirigides per en Matias Kamelman, un bon músic argentí que porta uns anys al nostre país. Recomanable 100%!

Divendres

Divendres 22, 23h – The Acoustic Blues Company al Minusa Club

El Minusa Club és un local de Barcelona amb una programació variada que també reserva un espai al blues. Aquest divendres hi podeu veure en acció a The Acoustic Blues Company, un dels projectes d’Hernan “Chino” Senra, i que tindrà uns convidats especials.

Divendres 22, 23.30h – Jay Wallis & Dave Mitchell a The Philharmonic

Aques divendres torna a The Philharmonic un altre duo habitual de la casa: Jay Wallis & Dave Mitchell. Una combinació poc habitual de trompeta i guitarra per interpretar un repertori de jazz de diferents estils.

Dissabte

Dissabte 23, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)

El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb José Luis Martín, Paula Castro i Joan Ventosa. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 23, 23.30h – The Acoustic Blues Company a The Philharmonic

Segona oportunitat de la setmana per veure a The Acoustic Blues Company, en aquest cas a The Philharmonic. Aquí no tindran els convidats de divendres (sempre hi pot haver alguna sorpresa), però us faran gaudir igualment de bon blues i bon rotllo!

Diumenge

Diumenge 24, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club

El JazzSí Club del Taller de Músics, també fa jam els diumenges (a més dels dimarts). Cada setmana dues oportunitats per gaudir del blues i els seus “fills”: rock, soul, pop…

Diumenge 24, 20.30h – A Contra Blues a La Fragua

La Fragua (Cornellà) és un espai multidisciplinar on es potencia tot tipus d’art. Els diumenges acostumen a fer-hi concerts, i durant aquest mes hi podeu veure una gran banda: A Contra Blues! Blues molt personal per acabar la setmana!

Diumenge 24, 21 i 23h – Concert de Big Mama & The Crazy Blues Band al Jamboree

Com cada diumenge, toca blues al Jamboree. I, com els últims mesos, l’encarregada de posar-hi el blues és la Big Mama i la seva banda The Crazy Blues Band! Una immillorable manera d’acabar la setmana!

Diumenge 24, 22h – Swing & Hot Jazz jam session al Pipa Club

Si us agrada el swing i el jazz, cada diumenge teniu l’oportunitat d’acabar la setmana amb una jam a l’històric Pipa Club de Barcelona. La direcció de la jam la porten els Shine, un dels molts projectes d’Hernán “Chino” Senra, i us encomanaran la seva passió per la música!

Salut i blues!

info@thekingrevelers.com / http://www.thekingrevelers.com / http://www.facebook.com/thekingrevelers

http://www.beba33.com / http://www.bluesbarcelona.org

No comments:

Post a Comment