Monday, February 6, 2012

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 6 de febrer)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També són molt recomanables els programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, i El Corralón del Blues de Ràdio Granollers.


Destacats de la setmana

ACORDS PER PERE SOTO!
Aquest dilluns la sala Luz de Gas és l'escenari d'un concert molt important, i no per la qualitat dels participants (que és excepcional!), sinó per l'objectiu del concert: ajudar un músic que ho està passant molt malament! Es tracta del gran guitarrista badaloní Pere Soto, que porta bastant temps ingressat en estat greu a un hospital de Mèxic, on hi havia anat per feina. L'entrada val 10 €, i tota la recaptació del concert es destinarà a ajudar en Pere a pagar les despeses mèdiques, i a que pugui tornar aviat amb la seva família. La col·laboració de tots és més necessària que mai!
Dilluns 6, 21h - Acords per Pere Soto al Luz de Gas (Barcelona)

GRAN FESTA D'ANIVERSARI DE TOTA I M.A. AL ROCKSOUND!
Amb el títol de "Born under a bad sign", aquest dimarts us espera una gran festa al Rocksound per celebrar l'aniversari de 2 bluesmen que van nèixer el mateix dia: Tota i M.A.! La festa començarà amb l'actuació de les 2 bandes dels protagonistes, Tota Blues Band i The Bowel Shakers, i després hi haurà una jam per convertir la festa en un festival! I tot això un dimarts! Impressionant...
Dimarts 7, 21h - Festa aniversari Tota & M.A. al Rocksound (Barcelona)

SUSAN SANTOS DE GIRA PER CATALUNYA AMB NOU DISC!
La blueswoman extremenya (però afincada a Madrid) Susan Santos serà aquesta setmana per Catalunya, presentant el seu nou disc "Shuffle Woman"! Seran 4 dies i 5 concerts per gaudir d'aquesta gran cantant i guitarrista, i del seu "blues rock del segle XXI" (com diu la promo del nou disc). Let's shuffle!
Dijous 9, 22h - Rocksound (Barcelona)
Divendres 10, 22.30h - Cicle de comiat del Mô Es Bar (Lliçà d'Amunt)
Dissabte 11, 12.30h - vermut a La Tia Felipa (Cerdanyola)
Dissabte 11, 22.30h - Blues Bar (Cerdanyola)
Diumenge 12, 20h - La Taviesa (Torredembarra)

WAYNE HANCOCK AL SIDECAR!
Aquest dissabte, al Sidecar, podeu veure el que molts anomenen el rei del swing, honky tonk, western, blues, texas rockabilly... Es tracta de Wayne "The Train" Hancock, un músic que us farà moure des de les primeres notes! Una locomotora a ritme de boogie & hillbilly!
Dissabte 11, 22.30h - Wayne Hancock al Sidecar (Barcelona)

GWEN PERRY & MICHELE FABER QUARTET AL JAMBOREE!
El Jamboree ens ha preparat un gran concert per a aquest dissabte amb dues grans dones, Gwen Perry & Michele Faber Quartet! Gwen Perry és una show woman que barreja el blues amb el swing i el jazz, i Michele Faber és una reconeguda pianista de Los Ángeles que ara viu a Barcelona. Les dues han enregistrat el disc "Mellow", ple de blues, swing i groove, i dissabte podeu gaudir-lo en directe!
Dissabte 11, 20 i 22h - Gwen Perry & Michel Faber Quartet al Jamboree (Barcelona)

MARK TORTORICI, BERNAT FONT & IVAN KOVACEVIC AL HONKY TONK!
Concert especial al Honky Tonk aquest diumenge, amb un dels grans bluesmen de Los Angeles, Mark Tortorici! Aquest gran cantant i harmonicista ja ens ha visitat diverses vegades, i és tot un especialista en que el públic s'ho passi molt bé durant el concert. A més, estarà acompanyat d'en Bernat Font i Ivan Kovacevic, o sigui que la diversió està més que assegurada!
Diumenge 12, 20.30h - Mark Tortorici, Bernat Font & Ivan Kovacevic al Hony Tonk (Barcelona)

__________________________



Dilluns

Dilluns 6, 20h - Martini's Blues al JazzSí
Els Martini's Blues continuen amb la presentació "en societat" del seu primer disc, "Dirty Blues", i aquest dilluns els podeu veure al JazzSí Club del Taller de Músics. Deia Woody Allen que el sexe només és brut si es fa bé... passarà el mateix amb el blues? 

Dilluns 6, 22.30h - David Giorcelli Trio al Bel-luna
Dilluns pot ser un dels millors dies de la setmana... si aneu a la jam de blues del Bel-Luna, coordinada pel David Giorcelli Trio! Blues i boogie antidepressius!

Dimarts

Dimarts 7, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Un dimarts més, la jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és fidel a la seva cita amb els amants del blues, rock, pop... i de la música en general. David Sam i la seva banda són els encarregats de que tot vagi com una seda!

Dimarts 7, 20 i 22h - Amadeu Casas & Myriam Swanson al Jamboree
Aquest dimarts podeu veure una parella de grans músics: Amadeu Casas & Myriam Swanson! La veu poderosa de Myriam farà un recorregut per cançons de cantants mítiques com Bessie Smith o Etta James, acompanyada per l'elegància de la guitarra de l'Amadeu. On podeu gaudir d'aquest luxe? Doncs al Jamboree!

Dimarts 7, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
L'altra jam dels dimarts, que sempre és fidel a la cita setmanal, és la del Harlem Jazz Club (l'històrica sala de Ciutat Vella), coordinada per Hernán Senra "Chino". Un jam 100% blues, per a "paladars" exigents!

Dimecres

Dimecres 8, 20 i 22h - The Swing Tenors al Jamboree
Una altra edició de les "Jazz Class Sessions" que la Xarxa Jazz Class organitza al Jamboree. Aquesta setmana podeu gaudir amb The Swing Tenors, un quintet de grans músics que us han preparat un repertori de clàssics del swing, el blues i el jazz!

Dimecres 8, 22.30h - Out Of Nowhere al Bel-Luna
Out Of Nowhere és un dels grups habituals del Bel-Luna, i el seu repertori de blues i jazz clàssics és una aposta segura per passar una nit de música molt agradable!

Dijous

Dijous 9, 21h - Ricard Gili Shining Hour al Cafè Vienès (Barcelona)
Aquest dijous, al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster), podeu gaudir amb jazz clàssic de primera qualitat, gràcies a Ricard Gili Shining Hour. El líder de la Locomotora Negra amb un format més reduït però igual de brillant!

Dijous 9, 21h - The Flytones & Sinead Savage a El Col·leccionista
El Col·leccionista, un acollidor bar de Gràcia (BCN), acostuma a preparar una "Superfly Party" els dijous, i aquesta setmana us esperen The Flytones & Sinead Savage. Una super banda i una gran cantant que us faran ballar a ritme de bon soul'n'funk i old school gooves!

Dijous 9, 21.30h - Red Moods a El Cafè Rock&Roll
El Cafè Rock&Roll és un altre bar interessant de Gràcia, on fan música en directe cada dijous. Aquesta setmana podeu veure els Red Moods, Cristina Carrasco (veu) i Thierry Courault (guitarra), i l'ocasió és especial perquè celebraran l'aniversari de la Cristina. Un concert que serà una festa!
ATENCIÓ: CANCEL·LAT! La història de sempre: queixes d'un veí i la música en directe a pendre pel... No anem bé...

Dijous 9, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
Aquesta setmana la jam de la Societat de Blues de Barcelona, que organitza els dijous a la Sala Monasterio, té com a coordinadors els Huckleberry Finn. Una gran banda que us garanteix una gran nit de blues i altres músiques negres! 

Dijous 9, 23.30h - Jam session al Crossroads
Si teniu ganes de tocar blues, una molt bona opció és la jam del Crossroads, amb la Crossroads Blues Band, liderada per Jou Blues. A Terrassa, el cap de setmana comença dijous per la nit!

Divendres

Divendres 10, 18h - Barcelona Bluegrass Band al MEAM (Barcelona)
Aquest divendres, al Museu Europeu d'Art Modern (MEAM), podeu gaudir de la música de la Barcelona Bluegrass Band, uns experts en barrejar el bluegrass (música tradicional de les muntanyes Apalatxes nord-americanes) amb el blues, el jazz, el country i la música celta. Tot un espectacle!

Divendres 10, 20h - David Giorcelli a La Tia Felipa (Cerdanyola)
Els "Divendres de Piano Blues" de La Tía Felipa continuen amb el llistó de la qualitat ben alt, i aquesta setmana el convidat és David Giorcelli! Poca cosa es pot dir que no s'hagi dit ja de Mr. Boogieman, o sigui que només s'ha d'anar al concert i disfrutar! Hi haurà convidats de luxe, com Carlos Navarrete!

Divendres 10, 20.30h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar torna a rebre Chino & The Big Bet, per poder gaudir del seu blues amb un bon còctel a la mà! Petits plaers intersetmanals...

Divendres 10, 22h - Tota Blues Duo al SOS Music Bar
El SOS Music Bar, és un local de Sitges que ha apostat per la música en directe, cosa que és molt d'agrair avui dia. A més, aquest divendres el dediquen al blues amb els Tota Blues Duo, cosa que ja és un regal per a tots els blues fans. Llarga vida al SOS Music Bar!

Divendres 10, 23.30h - David Giorcelli & Lluïsos Salvadors a l'Espanyol
Aquest divendres en David Giorcelli fa el "doblet", i després d'actuar a La Tía Felipa el podeu veure a L'Espanyol de Sabadell. Aquest concert també tindrà un "doblet": dos Lluís Salvador! Un al contrabaix i l'altre al saxo. Un concert per gaudir... el doble!

Divendres 10, 23.30h - Los Fabulosos Texastones al Nou Piano Bar
Si teniu ganes de passar la nit de divendres a ritme de Texas blues combinat amb tex-mex, llavors teniu una cita amb Los Fabulosos Texastones al Nou Piano Bar de L'Escala! Blues amb nachos & anxoves!

Dissabte

Dissabte 11, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)
El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues, que podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, amb Joan Ventosa i Manolo López Poy, dos personatges clau en la difusió del blues a Barcelona. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 11, 20.30h - The Suitcase Brothers al Honky Tonk
The Suitcase Brothers tornen aquest dissabte al Honky Tonk, un dels millors llocs per gaudir del blues 5 estrelles dels germans Puertas! Saturday Blues Fever!

Dissabte 11, 20.30h - Julian Thorne Blues Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar ens ha preparat una novetat per a aquest dissabte, el Julian Thorne Blues Trio! En Julian és un gran baixista, cantant i compositor anglès que viu a Barcelona fa un temps, i amb una llarga trajectòria. Segur que us agradarà!

Dissabte 11, 23.30h - Ster Wax & David Giorcelli Trio al Bel-Luna
El Bel-Luna és l'escenari aquest dissabte del concert d'Ster Wax & David Giorcelli Trio. Si unim la gran veu d'Ster amb el feeling i el boogie d'en Giorcelli i companyia, el resultat pot ser explosiu! Un concert que us enamorarà...

Diumenge

Diumenge 12, 15h - Festa a Swing Maniacs amb la Blues Crashing Band
L'escola Swing Maniacs torna a organitzar una de les seves festes dominicals on, a banda de dinar, veure vídeos i ballar, podeu gaudir de blues en directe (de 19 a 21h) amb la Blues Crashing Band. Un diumenge espectacular!

Diumenge 12, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada diumenge és una sorpresa!

Diumenge 12, 20 i 22h - Motis, Chamorro & Friends al Jamboree
El Jamboree continua amb el seu cicle dominical "Andrea Motis, Joan Chamorro & Friends", i aquesta setmana no tenen un convidat... en tenen cinc! I es tracta d'uns convidats especials, perquè són alguns dels companys de Motis i Chamorro a la Sant Andreu Jazz Band, o sigui que serà una trobada "familiar" que us farà gaudir del millor jazz!

Diumenge 12, 20.30h - Jam session amb Tota Blues al Rocksound
El Rocksound té a punt la seva jam de cada diumenge, amb Tota Blues, perquè acabeu la setmana de la millor manera, és a dir... amb blues! Blues per escoltar, blues per participar, blues per ballar... Aquesta música combina amb tot!

Diumenge 12, 21h - Oscar Tugas & David Mora a El Cor de la Vinya
Aquest diumenge teniu l'ocasió d'acomiadar la setmana a una cocteleria, El Cor de la Vinya (Barcelona), i amb dos bluesmen, Oscar Tugas & David Mora. amb un repertori de blues, southern rock, country i folk, aquest duo us robarà el cor!


Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment