Monday, January 30, 2012

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 30 de gener)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També són molt recomanables els programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, i El Corralón del Blues de Ràdio Granollers.


Destacats de la setmana

CONCERTS D'ACOMIADAMENT AL MÔ ES BAR!
Per si encara no ho sabeu, el Mô Es Bar de Lliçà d'Amunt tanca les seves portes a finals de febrer. Una mala notícia per a tots els que estimem el blues, perquè aquesta sala tenia una programació íntegrament dedicada a aquest gènere i perquè tenia molt més: bones condicions tècniques, un públic fidel i agraït, un ambient molt agradable i, sobretot, uns propietaris (Esther i Joan) que estimen la música!.
Però no és moment de parlar en passat, perquè encara ens queden 4 concerts per gaudir del blues en aquesta petita gran sala! El Mô Es Bar se'n va per la porta gran amb el cicle "Concerts d'Acomiadament", que ja va començar la setmana passada amb Tota Blues Band, i que aquesta continua amb Lone Rhino Club. Com ja sabeu, aquesta banda està encapçalada pel gran Julio Lobos, i és un espectacle veure'ls en acció, tant per la seva qualitat com per la seva passió! Mentre no arriba l'últim dia, gaudim del blues al Mô Es Bar!
Divendres 3, 23h - Lone Rhino Club al Mô Es Bar (Lliçà d'Amunt)

THE HEALERS A LLINARS DEL VALLÈS!
La Sala de Llinars del Vallès és l'escenari on aquest dissabte podeu veure un concert especial, el tribut a Van Morrison amb The Healers! Aquesta banda de grans músics està encapçalada per Henry Wavelength, un home que ha aconseguit captar l'esència musical del Lleó de Belfast, i que la transmet a l'escenari de tal manera que us semblarà que teniu davant vostre al mateix Van!
Dissabte 4, 22.30h - The Healers a La Sala (Llinars del Vallès)

THE BIG JAMBOREE AL BAR BLUES!
Aquest dissabte podeu viure una gran festa al Bar Blues amb The Big Jamboree! Aquesta gran banda us espera amb tot el seu arsenal de rhythm'n'blues, jump blues, jump & jive i rock'n'roll, per deixar-vos sense alè! A les primeres notes ja sentireu al vostre cervell un gran... bang!
Dissabte 4, 23.30h - The Big Jamboree al Bar Blues (Cerdanyola)

THE MIDNIGHT ROCKETS AL BEL-LUNA!
Ara feia un temps que no teníem l'oportunitat de gaudir d'una de les millors bandes del país, sobretot si es tracta de West Coast i Texas Blues, però aquest dissabte us podeu treure el "mono"! The Midnight Rockets us esperen al Bel-Luna per passar una gran nit de blues!
Dissabte 4, 23.30h - The Midnight Rockets al Bel-Luna (Barcelona)

__________________________



Dilluns

Dilluns 30, 22.30h - David Giorcelli Trio al Bel-luna
Els dilluns ja fa temps que han deixat de ser avorrits, gràcies a la jam de blues del Bel-Luna, coordinada pel David Giorcelli Trio! Blues i boogie vitamínics!

Dimarts

Dimarts 31, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Un dimarts més, la jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és fidel a la seva cita amb els amants del blues, rock, pop... i de la música en general. David Sam i la seva banda són els encarregats de que tot vagi com una seda!

Dimarts 31, 22h - Andreu Martínez & Marian Barahona al Jazzman
Aquest dimarts, al Jazzman, podeu gaudir d'una parella musical de primera, Andreu Martínez & Marian Barahona! Un gran guitarrista i una gran cantant amb un repertori variat de blues, funk, groove, pop... i molta més bona música!

Dimarts 31, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
L'altra jam dels dimarts, que sempre és fidel a la cita setmanal, és la del Harlem Jazz Club (l'històrica sala de Ciutat Vella), coordinada per Hernán Senra "Chino". Un jam 100% blues, per a "paladars" exigents!

Dimarts 31, 22.30h - Cotton Roots al Bel-Luna
Un cop més, el Bel-Luna ens porta els Cotton Roots perquè puguem gaudir del seu blues d'arrel. Música creada fa moltes dècades, però que està més viva que mai!

Dimecres

Dimecres 1, 16.30h - Materclass d'Andreu Martínez
Aquest dimecres podeu descobrir i aprendre alguns dels secrets de la guitarra de la mà d'un expert, l'Andreu Martínez! La cita és a l'Escola de Música Moderna de Badalona.

Dimecres 1, 20 i 22h - Swing Set al Jamboree
Una altra edició de les "Jazz Class Sessions" que la Xarxa Jazz Class organitza sovint al Jamboree. Aquesta setmana podeu gaudir amb els Swing Set, una banda formada per grans músics d'algunes de les millors orquestres del país (com La Locomotora Negra). Ja us imagineu el que us espera, oi? Swing del millor!

Dijous

Dijous 2, 20.30h - The Suitcase Brothers al Milano Cocktail Bar
Un dijous més, el Milano Cocktail Bar rep The Suitcase Brothers, acompanyats per Rod Deville al contrabaix. Aquesta repetició no és casual, perquè el blues de primera qualitat dels germans Puertas combina molt bé amb aquesta elegant sala!

Dijous 2, 21h - Biel Ballester Gypsy Trio al Cafè Vienès (Barcelona)
Si us agrada l'estil de guitarra manouche (i la guitarra en general), aquest dijous teniu una cita al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) amb el Biel Ballester Gyspsy Trio! Un dels mestres d'aquest estil!

Dijous 2, 21h - Boogie Twoo al Jazzpetit
El Jazzpetit (Gràcia, BCN) acostuma a tenir concerts molt interessants, petits en format però grans en qualitat! Aquest dijous no és una excepció, amb els Boogie Two (David Giorcelli & Reginald Vilardell), 2 grans músics que porten el ritme del blues a la sang!

Dijous 2, 21h - Tota Blues Duo a La Tratto
Us ve de gust un sopar-concert amb blues? Doncs dijous només heu d'anar a La Tratto (Ribes) i allà us trobareu al Tota Blues Duo, que us acompanyarà amb el seu blues 100% Chicago!

Dijous 2, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
Aquesta setmana la jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio té com a coordinadors el Carlos Navarrete Trio. Una ocasió perfecte per gaudir del blues d'aquest gran guitarrista i per compartir escenari amb ell!

Dijous 2, 22.30h - Lluís Coloma Trio al Bel-Luna
Dijous és sinònim de Bel-Luna i Lluís Coloma Trio, i tot això és sinònim d'una gran nit de blues i boogie!

Divendres

Divendres 3, 18h - Boogie Two al MEAM (Barcelona)
Aquest divendres, al Museu Europeu d'Art Modern (MEAM), teniu la segona oportunitat d'aquesta setmana per veure en acció els Boogie Two (David Giorcelli & Reginald Vilardell). Un concert que pot ser una obra d'art!

Divendres 3, 20h - Míriam Aparicio a La Tia Felipa (Cerdanyola)
Els "Divendres de Piano Blues" de La Tía Felipa es vesteixen de gala per rebre aquesta setmana la Presidenta de la Societat de Blues de Barcelona, la gran Míriam Aparicio! Acompanyada per Tota Blues, i segurament altres membres del "govern", ens oferirà un concert digne del seu càrrec!

Divendres 3, 20.30h - Dusan Jevtovic Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar ens ha preparat una novetat per a aquest divendres: el Dusan Jevtovic Trio. Si encara no el coneixeu, és una bona ocasió per descobrir aquest bon guitarrista serbi afincat a Barcelona des de fa uns anys. I si ja el coneixeu... segur que voleu repetir!

Divendres 3, 23h - Crawfish a The Philharmonic
El rockabilly torna a The Philharmonic de la mà d'un dels trios habituals d'aquesta acollidora sala, els Crawfish! El ritme dels 50 us farà començar molt bé el cap de setmana!

Divendres 3, 23.30h -Groove House al Bel-Luna
Aquest divendres, al Bel-Luna, podeu veure els Groove House, un dels projectes del gran harmonicista Víctor Puertas. En aquesta banda, però, l'instrument d'en Víctor és una mica més gran... un Hammond! Per gaudir de jazz-soul i rhythm'n'blues amb molt de groove!

Dissabte

Dissabte 4, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)
El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues, que podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, amb Joan Ventosa i Manolo López Poy, dos personatges clau en la difusió del blues a Barcelona. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 4, 12.30h - Glimmer Twins al vermut de La Tía Felipa
Aquest dissabte, al vermut de La Tía Felipa, podeu veure el nou projecte de Sergio Ortiz, el cantant dels Smoking Stones. Amb el nom de Glimmer Twins, en Sergio segur que ens donarà una bona dosi de rhythm'n'blues i rock'n'roll!

Dissabte 4, 20.30h - Jonathan Glanzberg & Jonny English al Honky Tonk
El Honky Tonk rep aquest dissabte Jonathan Glanzberg (guitarra i veu) & Jonny English (harmònica), companys a la banda Hoppin Frogs i uns experts en música americana. Enjoy, baby!

Dissabte 4, 20.30h - August Tharrats Trio al Milano Cocktail Bar
La "plantilla" de blues que està reunint el Milano Cocktail Bar és de luxe, i aquest dissabte hi podeu veure una de les estrelles: l'August Tharrats Trio! Poder veure d'aprop el mestre del piano boogie és tot un... luxe!

Diumenge

Diumenge 5, 13h - Backdoor Strangers a La Confiteria
Avui podeu tornar a veure en acció Míriam Aparicio i Tota Blues, però ja "oficialment" com a Backdoor Strangers. La cita és a La Confiteria (BCN), a l'hora del vermut, i és una de les millors maneres de passar el migdia de diumenge!

Diumenge 5, 18h - Big Mama & OJO Taller de Músics al Teatre Kursaal
Tercera oportunitat d'aquest mes per veure l'espectacle "Bluesin' The Jazz", a càrrec de la Big Mama & Original Jazz Orquestra Taller de Músics, amb un homenatge a les pioneres del blues: Ma Rainey, Bessie Smith, Memphis Minnie, etc. Aquest diumenge actuen al Kursaal de Manresa, i la tarda de diumenge se us farà més curta que mai!

Diumenge 5, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música!

Diumenge 5, 20 i 22h - Motis, Chamorro & Friends al Jamboree
El Jamboree continua amb el seu cicle dominical "Andrea Motis, Joan Chamorro & Friends", i aquesta setmana el convidat és el gran trombonista Josep Tutusaus. Per acabar la setmana amb els grans estàndards del jazz!

Diumenge 5, 20.30h - Jam session amb Tota Blues al Rocksound
El Rocksound té a punt la seva jam de cada diumenge, amb Tota Blues, perquè acabeu la setmana de la millor manera, és a dir... amb blues! Blues per escoltar, blues per participar, blues per ballar... Aquesta música combina amb tot!



Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment