Monday, March 12, 2012

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 12 de març)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També són molt recomanables els programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, i El Corralón del Blues de Ràdio Granollers.


Destacats de la setmana

CELEBRACIÓ DEL 90è ANIVERSARI D'ALFREDO PAPO AL JAMBOREE!
El Jamboree és l'escenari d'una altra edició de les "Jazz Class Sessions", organitzades per la Xarxa Jazz Class. La d'aquest dimecres és una sessió especial, doncs serveix per celebrar el 90è aniversari d'Alfredo Papo, que ha estat un dels principals difusors de la música negra al nostre país. La música anirà a càrrec de Sandra Ortega & Her Quartet, una cantant de jazz barcelonina que porta molt temps participant en diverses bandes, i que ara encapçala el seu projecte acompanyada de grans músics, per interpretar cançons de cantants mítiques com Ella Fitzgerald o Sara Vaughan. Una gran festa d'aniversari per a un gran home!
Dimecres 14, 20 i 22h - Sandra Ortega & Her Quartet al Jamboree (BCN)

COMENÇA LA GIRA DE TOM PRINCIPATO & AMADEU CASAS TRIO!
Aquesta setmana i la que ve teniu uns quants concerts per gaudir d'un virtuós de la guitarra, Tom Principato! Aquest músic americà porta més de 40 anys de carrera i és un dels guitarristes de blues amb un so més particular i personal. En aquesta gira per Catalunya estarà acompanyat per un dels mestres de la guitarra de casa nostra i la seva banda, l'Amadeu Casas Trio! Un autèntic luxe!
Els concerts d'aquesta setmana:
Divendres 16, hora per confirmar - La Font del Balç (Casserres, Gironella)
Dissabte 17, 22h - Atrium (Viladecans)
Diumenge 18, 16h - Pícnic Jazz Vallparadís, Festival de Jazz de Terrassa

TERCERA SETMANA DEL BLACK MUSIC FESTIVAL!
Aquesta tercera setmana del Black Music Festival teniu molta varietat d'estils: gospel, reggae, funk, soul, jazz, blues... tot ben negre!
Dimarts (13) és el vostre dia de sort! Al Museu del Cinema podeu veure la projecció de la pel·lícula "Honeydripper", la història del propietari d'un club de blues d'Alabama als anys 50, i la seva lluita per salvar-lo de la ruïna. Sembla que les coses no han canviat gaire avui dia...
Divendres podeu veure (i viure!) un concert dels catalans The Gospel Viu Choir, a l'Auditori de Girona. L'altra proposta del dia és el concert de la banda catalana The Excitements a la Sala Tourmix, que us oferiran un espectacle de funk i soul realment... excitant!
Dissabte comença amb un concert per a petits i grans al Teatre Sant Narcís, l'espectacle "Reggae per Xics" amb el grup The Penguins. Cançons populars catalanes a ritme de reggae per apropar la música als nens! I a La Mirona us espera una nit doble on es barrejaran funk, soul, blues i hiphop, amb els anglesos Freak Power i amb els francesos Syncopera. Segur que us sorprendrà!
Diumenge podeu veure la revelació del jazz a casa nostra, Andrea Motis & Joan Chamorro Quintet, al Teatre de Bescanó. Sembla que les localitats estan exhaurides, però potser hi ha "revenda"... 
Dimarts 13, 20h - "Honeydripper" al Museu del Cinema (Girona) 
Divendres 16, 21h - The Gospel Viu Choir a l'Auditori (Girona)
Divendres 16, 23h - The Excitements a la Sala Tourmix (Girona)
Dissabte 17, 17h - "Reggae per xics" al Teatre Sant Narcís (Girona)
Dissabte 17, 22h - Freak Power + Syncopera a La Mirona (Salt)
Diumenge 18, 18h - Andrea Motis & Joan Chamorro Quintet al Teatre de Bescanó

LA VELLA DIXIELAND I EL PICNIC JAZZ AL FESTIVAL DE JAZZ DE TERRASSA! 
En aquesta segona setmana del 31è Festival de Jazz de Terrassa, arriba un dels plats forts del festival, el Pícnic Jazz Vallparadís! Una autèntica festa de la música, amb tot un dia de concerts a l'aire lliure perquè tothom en pugui gaudir. Com cada any, els músics són de luxe, i la banda que obrirà la festa de diumenge és La Locomotora Negra, la històrica big band catalana. Després serà el torn de Susana Sheiman & Ignasi Terraza Trio, una de les grans cantants amb un dels grans pianistes, que presenten nou disc. I tancarà la jornada Tom Principato & Amadeu Casas Trio que, com heu pogut llegir una mica més amunt, són un gran guitarrista americà acompanyat del trio d'un gran guitarrista català!
I atenció al dissabte! A la Plaça Vella de Terrassa teniu La Vella Dixieland & Marian Barahona, que també presenten nou disc. Serà una altra gran festa per a tots els públics! 
Dissabte 17, 12h - La Vella Dixieland & Marian Barahona a la Plaça Vella 
Diumenge 18 al Parc Vallparadís:
12h - La Locomotora Negra
14h - Susana Sheiman & Ignasi Terraza Trio
16h - Tom Principato & Amadeu Casas Trio

GRAVACIÓ EN DIRECTE DEL NOU DISC D'A CONTRA BLUES!
Aquest dissabte i diumenge podeu assistir a la gravació en directe del nou disc dels A Contra Blues. La gravació és realitzarà en els 2 concerts que faran al Bar del Conservatori del Liceu, i és una bona ocasió per formar part de la història d'aquesta gran banda!
A Contra Blues al Bar del Conservatori del Liceu:
Dissabte 17, 22.30h
Diumenge 18, 20.30h

__________________________


Dilluns

Dilluns 12, 22.30h - Jam session al Bel-luna
Dilluns pot ser un dels millors dies de la setmana... si aneu a la jam de blues del Bel-Luna, coordinada pel David Giorcelli Trio! Blues i boogie antidepressius!

Dimarts

Dimarts 13, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Un dimarts més, la jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és fidel a la seva cita amb els amants del blues, rock, pop... i de la música en general. David Sam i la seva banda són els encarregats de que tot vagi com una seda!

Dimarts 13, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
L'altra jam dels dimarts, que sempre és fidel a la cita setmanal, és la del Harlem Jazz Club (l'històrica sala de Ciutat Vella), coordinada per Hernán Senra "Chino". Un jam 100% blues, per a "paladars" exigents!

Dimarts 13, 22.30h - Cotton Roots al Bel-Luna
Els Cotton Roots tornen aquest dimarts al Bel-Luna, un fet que cada mes es repeteix sovint, i que vol dir que la gent té ganes d'escoltar el seu blues! Si els aneu a veure, entendreu perquè...

Dimecres

Dimecres 14, 20.30h - Ster Wax Quartet al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar segueix amb la seva aposta pel blues i la música negra, i aquest dimecres és el torn del bon soul i rhythm'n'blues, amb Ster Wax Quartet. Delicatessen!

Dimecres 14, 21 i 23h - Myriam Swanson & Amadeu Casas a La Mala Reputació 
El restaurant La Mala Reputació Apolo Diner torna a rebre aquest dimecres  Myriam Swanson & Amadeu Casas. Poder sopar acompanyat del blues d'aquesta parella de grans músics és un luxe!

Dimecres 14, 22h - Jam session al Jam Session
Aquest dimecres torna a haver-hi jam al Jam Session de Sabadell, amb el grup "de la casa", el Lluís Coloma Trio. Cada jam en aquesta sala és un espectacle de bona música i bon ambient!

Dijous 

Dijous 15, 20h - Backdoor Strangers al Beats And Bites
Segon concert del cicle "Blues Sessions" que organitza el Beats And Bites (BCN). Aquesta setmana hi teniu els Backdoor Strangers, és a dir Tota Blues i Míriam Aparicio, o sigui que la qualitat i la diversió estan assegurades!
 
Dijous 15, 20.30h - Sinead Savage Soul Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar torna a rebre per segona vegada el Sinead Savage Soul Trio, liderat per questa gran cantant irlandesa afincada a Barcelona des de fa uns anys. Això vol dir que la primera vegada la gent va gaudir amb el seu soul... i ara vol repetir!

Dijous 15, 21h - The Suitcase Brothers al Cafè Vienès 
Aquest dijous, al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster), podeu veure The Suitcase Brothers, i això vol dir gaudir de blues de luxe en una sala de luxe! No està gens malament, no?

Dijous 15, 21.30h - Taboo a la Sala Apolo
Dijous podeu gaudir d'una nova sessió de Taboo a la Sala Apolo, un espectacle de "burlesque" on sempre hi ha molt bona música. Aquesta setmana hi podeu trobar, entre d'altres, Ster Wax i els Mambo Jambo, una combinació explosiva!

Dijous 15, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
Aquesta setmana la jam de la Societat de Blues de Barcelona, que organitza els dijous a la Sala Monasterio, té com a coordinador Martín J. Merino, que es va treure el "doctorat" en jams de blues! A disfrutar amb el "maestro"!

Dijous 15, 22.30h - Lluís Coloma Trio al Bel-Luna
El Lluís Coloma Trio us espera al Bel-Luna per fer-vos passar una gran nit de dijous, amb el blues i el boogie com a protagonistes!

Dijous 15, 23.30h - Jam session al Crossroads
La jam del Crossroads, conduida per la Crossroads Blues Band (amb Jou Blues al capdavant), va camí de convertir-se en un clàssic de les nits de dijous a Terrassa. Per alguna cosa serà, no?

Divendres

Divendres 16, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
Aquesta setmana, podeu gaudir del Cocktail & Swing de l'Hotel Havana amb The Suitcase Brothers & Artur Regada. Un concert que és tot un luxe per als sentits!

Divendres 16, 20h - Lluís Coloma a La Tía Felipa
Aquesta setmana els "Divendres de piano blues" de La Tía Felipa tenen com a protagonista un dels grans pianistes del país, en Lluís Coloma! Una gran ocasió per gaudir de la seva música en un ambient de bon rotllo espectacular!

Divendres 16, 20.30h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres teniu una nova ocasió per gaudir del blues de Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar. Bon blues, bon humor, bons còctels... això és començar bé el cap de setmana! 

Divendres 16, 21h - Martini's Blues a L'Oncle Jack
Els Martini's Blues continuen presentant el seu nou disc, i aquest divendres és el torn de L'Oncle Jack, un local de L'Hospitalet dedicat al món de Jack Daniel's. Una nit de whyskey & blues!

Divendres 16, 23h - Ded Grandad a The Philharmonic
Divendres, a The Philharmonic, us espera una nit de música nord-americana de principis del segle XX. Això què vol dir exactament? Doncs jazz, ragtime, country, blues, gospel... I quina banda toca tot aixó? Doncs Ded Grandad, uns experts en el tema!

Divendres 16, 23.30h - Groove House & Dani Pérez al Bel-Luna
Aquest divendres el Bel-Luna és l'escenari d'un gran concert, Groove House & Dani Pérez! La banda de jazz'n'soul d'en Víctor Puertas ja és tota una màquina de groove, però si hi afegim el saxo d'en Dani Pérez el resultat pot ser encara més espectacular!

Dissabte

Dissabte 17, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)
El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues, que podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, amb Joan Ventosa i Manolo López Poy, dos personatges clau en la difusió del blues a Barcelona. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 17, 12.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers a La Tía Felipa
Aquest dissabte Txus Blues & Jose Bluefingers tornen a l'"escena del crim"... el vermut de La Tía Felipa! Segur que tornarà a haver-hi morts... de riure!

Dissabte 17, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
Segon Cocktail & Swing de l'Hotel Havana de la setmana amb The Suitcase Brothers & Artur Regada. Diuen que les segones parts no són bones, però no en feu cas! Si podeu anar dos dies de còctel amb bon blues en directe... no deixeu passar l'ocasió!

Dissabte 17, 20.30h - Huckleberry Finn al Honky Tonk
El Honky Tonk us ha preparat un concert per gaudir de diferents estils de música negra, amb els Huckleberry Finn. Anireu de viatge a New Orleans sense sortir de la sala!

Dissabte 17, 20.30h - August Tharrats Trio al Milano Cocktail Bar
L'August Tharrats Trio torna al Milano Cocktail Bar, un dels llocs on més el podem veure últimament. Un concert per començar a gaudir amb classe de la llarga nit de dissabte!

Dissabte 17, 22h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Restaurant Charukas
Aquest dissabte Txus Blues & Jose Bluefingers fan el "doblet", al matí vermut a Cerdanyola i al vespre inauguració del Restaurant Charukas de Sabadell. Una jornada doble de riure'n'blues espectacular!

Dissabte 17, 22.30h - La Teoría del Taburete & Lluís Souto a El Circuit
El Circuit és un restaurant del barri de Sants (BCN), que té una sensibilitat especial cap al blues, i sovint programa concerts i vermuts. Aquest dissabte hi podeu veure La Teoría del Taburete amb un convidat que els ha acompanyat diverses vegades, l'harmonicista de The King Revelers Lluís Souto (sí, un servidor). Una nit per reviure el blues de Chicago dels anys 40, quan "va començar tot"!

Dissabte 17, 23h - The Suitcase Brothers a The Philharmonic 
The Philharmonic rep aquest dissabte un dels seus grups de referència, The Suitcase Brothers! Els germans Puertas són una aposta segura si voleu gaudir del blues en estat pur, talment com si fóssiu als Estats Units! A més, vindran en plena forma després del còctel de l'Hotel Havana!

Dissabte 17, 23h - Carlos Navarrete Trio & David Giorcelli a la Sala Circus
Aquest dissabte teniu un concert amb un gran guitarrista de blues (amb la seva banda) i un gran pianista de boogie. El lloc de la trobada? La Sala Circus de Cerdanyola. Els protagonistes? Carlos Navarrete Trio & David Giorcelli. El que us espera? Una gran nit de blues!

Dissabte 17, 23h - Oscar Tugas & David Mora al SOS Music Bar
El SOS Music Bar de Sitges rep aquest dissabte Oscar Tugas & David Mora. Un concert per gaudir de la música americana, amb aquests dos bluesmen de casa nostra més un convidat especial. I tot això a la "ciutat del pecat"... La nit promet!

Diumenge

Diumenge 18, 13h - Martini's Blues a La Confiteria
Diumenge també és un bon dia per fer l'aperitiu, i si és amb bon blues encara millor! A La Confiteria us esperen els Martini's Blues que, com el seu nom indica, saben combinar perfectament el blues amb el vermut!

Diumenge 18, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada diumenge és una sorpresa!

Diumenge 18, 20 i 22h - Dani Nel·lo al Jamboree
Aquest diumenge, al Jamboree, podeu veure Dani Nel·lo amb el seu quartet de jazz, swing, rhythm'n'blues i groove. Un projecte per gaudir de tots aquests estils amb un dels grans saxos del país, acompanyat d'uns músics a la seva alçada!

Diumenge 18, 20.30h - Jam session amb Tota Blues al Rocksound
El Rocksound té a punt la seva jam de cada diumenge, amb Tota Blues, perquè acabeu la setmana de la millor manera, és a dir... amb blues! Blues per escoltar, blues per participar, blues per ballar... Aquesta música combina amb tot!

Diumenge 18, 20.30h - Blas Picón & Lluís Coloma al Honky Tonk
El Honky Tonk és garantia de bon blues, i un dels millors llocs on acabar la setmana. Aquest diumenge us esperen Blas Picón & Lluís Coloma, un dels grans duos de la ciutat!


Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment