Monday, March 26, 2012

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 26 de març)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També són molt recomanables els programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, i El Corralón del Blues de Ràdio Granollers.

Destacats de la setmana

FESTIVAL BLUES & RITMES A BADALONA!
El festival Blues & Ritmes (Badalona) ens porta aquesta setmana dues blueswomen ben diferents... o potser no tant!
Dimecres, al Teatre Principal, podeu veure Pura Fé, l'artista india americana de la tribu dels Tuscarora, que ens demostra que els indis nord-americans també van tenir alguna cosa a veure en el naixement del blues!
Dissabte, al Teatre Zorrilla, és el torn de Marcia Ball, una de les grans pianistes de blues que combina el blues de Texas amb el swamp-blues de Louisiana, acompanyada d'una potent banda!
Dues grans dames del blues que ens demostren que aquesta música inigualable té infinites maneres d'entendre-la!
Dimecres 28, 21.30h - Pura Fé al Teatre Principal (Badalona)
Dissabte 31, 21h - Marcia Ball al Teatre Zorrilla (Badalona)

LES NITS DE CAPIBOLA BLUES AMB A CONTRA BLUES!
Les Nits de Capibola Blues d'aquest mes, a l'Ateneu Popular de Nou Barris (BCN), tenen com a protagonistes els A Contra Blues. Aquesta gran banda, que ja fa més de 5 anys que porta el seu espectacle pels escenaris, fa pocs dies que va gravar el seu últim disc en directe i està on fire! Si voleu gaudir d'una nit especial on el blues es barreja amb altres estils, i on el feeling i la qualitat són presents a cada cançó del repertori, la Nit de Capibola és la vostra nit!
Divendres 30, 22h - A Contra Blues a l'Ateneu Popular de Nou Barris (BCN)

NIT DE BOOGIE WOOGIE AL FESTIVAL DE JAZZ DE FIGUERES!  
L'edició d'aquest any del Festival de Jazz de Figueres ha reservat alguns dies per al blues i el boogie. La primera cita és a La Cate, amb el concert anomenat Boogie Woogie Figueres Connection 2012, que reuneix 3 dels grans pianistes d'aquest gènere, com són Silvan Zingg, Lluís Coloma i David Giorcelli Trio. En Coloma i Giorcelli no necessiten presentació, i si sou aficionats al boogie segur que també coneixeu el suís Silvan Zingg, un dels mestres d'aquest estil i que és conegut com l'"ambaixador del boogie woogie". La raó d'aquest "títol"? Ha fet més de 1000 concerts en més de 30 països! Una nit espectacular!
Dissabte 31, 22h - Nit de Boogie Woogie a La Cate (Figueres)

FESTIVAL DE BLUES A LA BÀSCULA! 
Aquest dissabte teniu un 3 x 1 de blues a Barcelona: el Festival de Blues de La Bàscula! Les 3 potents bandes que participen en el festival són Carlos Navarrete Trio, She & The Cyclones i Mary One Blues, i cadascuna amb el seu estil us faran passar una gran nit de blues elèctric!
Dissabte 31, 22h - Festival de Blues a La Bàscula (BCN)

STACIE COLLINS AL ROCKSOUND!
Fa 1 any, aproximadament, el Rocksound ja va rebre la visita de l'americana Stacie Collins, una explosiva honyk tonk woman que canta i toca l'harmònica amb una força i energia que no deixa ningú indiferent! Aquest dissabte tenim la sort de tornar-la a tenir per aquí, un altre cop al Rocksound, presentant el seu tercer disc "Sometimes Ya Gotta". Oh yeah!
Dissabte 31, 22h - Stacie Collins al Rocksound (BCN)

COMENÇA LA TEMPORADA DE VERMOUTH & BLUES AL MACONDO BAR!
A partir d'aquesta setmana, els diumenges al migdia podeu gaudir dels Vermouth & Blues del Macondo Bar (BCN)! Els encarregats d'acompanyar-vos mentre feu l'aperitiu són els New Blues Explosion, format per 2 dels pioners del blues a casa nostra, el Professor Merchan (baix) i Chento Briganti (bateria), més un gran guitarrista argentí, Sergio Giunta "El Sangre". A més, cada 2 setmanes tindran un convidat, o sigui que aquesta temporada d'aperitius té molt bona pinta!
Diumenge 1, 12.30h - Vermouth & Blues amb New Blues Explosion al Macondo Bar (BCN) 

__________________________


Dilluns

Dilluns 26, 22.30h - Jam session al Bel-luna
Si un dilluns ens falta la jam de blues del Bel-Luna, coordinada pel David Giorcelli Trio, estarem perduts! Tot un clàssic per començar la setmana de la millor manera!

Dimarts

Dimarts 27, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Un dimarts més, la jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és fidel a la seva cita amb els amants del blues, rock, pop... i de la música en general. David Sam i la seva banda són els encarregats de que tot vagi com una seda!

Dimarts 27, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
L'altra jam dels dimarts, que sempre és fidel a la cita setmanal, és la del Harlem Jazz Club (l'històrica sala de Ciutat Vella), coordinada per Hernán Senra "Chino". Un jam 100% blues, per a "paladars" exigents!

Dimarts 27, 22.30h - Cotton Roots al Bel-Luna
Els Cotton Roots tornen a la seva cita periòdica del Bel-Luna, per compartir el seu blues del Delta. Un viatge als orígens del blues, talment com si fossiu al Mississippi!

Dimecres

Dimecres 28, 21 i 23h - Myriam Swanson & Amadeu Casas a La Mala Reputació
Myriam Swanson & Amadeu Casas tornen aquest dimecres a La Mala Reputació Apolo Diner, el restaurant que ha obert la coneguda sala de Barcelona. Una bona ocasió per fer una parada a mitja setmana, i relaxar-vos gaudint de bon blues!

Dimecres 28, 22h - Jam session al Jam Session
Aquest dimecres torna a haver-hi jam al Jam Session de Sabadell, amb el grup "de la casa", el Lluís Coloma Trio. Cada jam en aquesta sala és un espectacle de bona música i bon ambient!

Dijous 

Dijous 29, 20.30h - The Suitcase Brothers al Milano Cocktail Bar
Ara feia uns dies que no vèiem The Suitcase Brothers al Milano Cocktail Bar, però aquest dijous ja hi tornen a tocar! Blues amb classe en un local amb classe! 

Dijous 29, 21h - Jazz Classic Quartet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) té un grup "de la casa", el Jazz Classic Quartet, i el podeu veure en acció aquest dijous. Oriol Romaní, Oscar Font i companyia us porten el millor jazz dels anys 20 i 30!

Dijous 29, 22h - David Giorcelli Trio al Hot Blues
Aquest dijous, el Hot Blues d'Igualada fa honor al seu nom, amb el concert del David Giorcelli Trio. Hot blues & boogie per passar una nit molt... "calenta"!

Dijous 29, 22h - Jam al Mosquito Sunset Club
L'últim dijous de mes el Mosquito Sunset Club el reserva per al blues, en format de jam session. Els encarregats de coordinar la jam són Cat Jr., és a dir Mike Shannon, Juanan Reverte i Gastón Aguirre, i sempre tenen la companyia d'altres bons músics, aconseguint un gran ambient de blues!

Dijous 29, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
Aquesta setmana la jam de la Societat de Blues de Barcelona, que organitza els dijous a la Sala Monasterio, està dirigida per Tota Blues. Amb ells teniu garantida una gran nit de blues amb molt bon ambient!

Dijous 29, 23h - Jam session al Crossroads
Aquesta setmana la jam del Crossroads està dirigida per The Blended Blues Company, un banda que barreja el blues amb altres influències i que a la jam es barrejarà amb altres músics! Quan més blended millor!

Divendres

Divendres 30, 20h - August Tharrats & Amadeu Casas a La Tía Felipa
Un cop més, els "Divendres de piano blues" de La Tía Felipa es vesteixen de gala per rebre 2 dels pioners i mestres del blues a casa nostra, August Tharrats & Amadeu Casas! Un luxe de músics... i de sala!

Divendres 30, 20.30h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
Bona setmana de blues al Milano Cocktail Bar. Divendres hi podeu veure Chino & The Big Bet, i això vol dir que gaudireu de bon blues i bon rotllo a parts iguals!

Divendres 30, 23h - The Bob Standards a The Philharmonic
Divendres, a The Philharmonic, teniun una combinació de pop, rock, blues i música celta amb el duo The Bob Standards. Una nit per recordar grans cançons conegudes per tots!

Dissabte

Dissabte 31, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)
El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues, que podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, amb Joan Ventosa i Manolo López Poy, dos personatges clau en la difusió del blues a Barcelona. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 31, 12.30h - Cumellas & Talavera a La Tía Felipa
Els vermuts de La Tía Felipa són, des de fa temps, tota una tradició del dissabte al migdia, on es combinen les bones tapes amb el bon blues. Aquesta setmana la música la posen Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera, dos mestres dels seus instruments (harmònica i guitarra)! Espectacular!

Dissabte 31, 20.30h - The Walking Stick Man Honky Tonk
Aquest dissabte, al Honky Tonk, podeu veure en acció The Walking Stick Man, un bluesman que tan aviat el podeu veure en solitari, com amb la seva banda, com amb el seu Blues Bus! Un autèntic blues business man!

Dissabte 31, 20.30h - Julian Thorne Blues Trio al Milano Cocktail Bar
El Julian Thorne Blues Trio s'ha consolidat a la programació del Milano Cocktail Bar, i això és garantia de que us ho passareu molt bé! Còctels & Blues per començar la nit de dissabte!

Dissabte 31, 22.30h - Chino & The Big Bet al SOS Music Bar 
El SOS Music Bar de Sitges continua amb la seva aposta per la música en directe, i acostuma a reservar un espai per al blues. Aquesta setmana els encarregats d'ocupar aquest "espai" són Chino & The Big Bet, tota una garantia per gaudir d'una gran nit de blues!

Dissabte 31, 23h - Cumellas & Talavera a The Philharmonic 
Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera fan el "doblet" aquest dissabte, primer amb un bon vermut a Cerdanyola... i a la nit cap a The Philharmonic! Si podeu gaudir dues vegades amb aquest gran duo perquè fer-ho només una?

Dissabte 31, 23.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Casal de l'Albi
Aquest dissabte, Txus Blues & Jose Bluefingers agafen el seu equip de "primers auxilis" i se'n van cap al Casal de l'Albi (Les Garrigues, Lleida), per animar el personal a ritme de riure'n'blues!

Diumenge

Diumenge 1, 13.30h - Vermut al Dai Mo amb Red Moods
Aquest diumenge teniu un nou lloc on fer un vermut musical, el restaurant Dai Mo de Barcelona! Allà us esperen els Red Moods, Cristina Carrasco (veu) i Thierry Courault (guitarra), i us acompanyaran per fer-vos gaudir d'una gran combinació de música i aperitiu!

Diumenge 1, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada diumenge és una sorpresa!

Diumenge 1, 20.30h - Jam session amb Tota Blues al Rocksound
El Rocksound té a punt la seva jam de cada diumenge, amb Tota Blues, perquè acabeu la setmana de la millor manera, és a dir... amb blues! Blues per escoltar, blues per participar, blues per ballar... Aquesta música combina amb tot!

Diumenge 1, 20.30h - The Suitcase Brothers al Honky Tonk
Veure en directe The Suitcase Brothers sempre és un plaer, però si el concert és al Honky Tonk llavors l'experiència es converteix en una cosa molt especial. És gairebé com ser a un bar de Clarksdale (EE.UU.) escoltant dos bluesmen del Delta! 


Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment