Monday, April 9, 2012

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 9 d'abril)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També són molt recomanables els programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, i El Corralón del Blues de Ràdio Granollers.

Destacats de la setmana

MIGUEL TALAVERA POWER TRIO PRESENTA NOU DISC A LA TRAVIESA!
El Miguel Talavera Power Trio té nou disc, "House Of Blues", i el presenta aquest dilluns a La Traviesa, una de les "cases de blues" amb més història del país! En aquest disc hi trobareu blues-rock potent, amb una bona dosi de jazz i funk, on la guitarra hi té un paper destacat. Un gran regal per a aquest Dilluns de Pasqua!
Dilluns 9, 19.30h - Miguel Talavera Power Trio a La Traviesa (Torredembarra)

CICLE "BLUES AND ROLL" A LA BIBLIOTECA VALLCARCA I ELS PENITENTS!
La Biblioteca Vallcarca i Els Penitents (Barcelona) té un fons documental especialitzat en jazz i blues i, a més, també organitza activitats relacionades amb aquesta música. Per als propers mesos (d'abril a juny) ha preparat un cicle molt interessant per a tots els amants del blues, anomenat "Blues And Roll".
La primera activitat del cicle és el curs "Blues + Country = Rock and Roll" (els dimarts 10, 17 1 24 d'abril), on la professora de música Teresa Torres ens explicarà els origens de la música popular, des del naixement del blues i el country, fins l'aparició del rock'n'roll. El curs és gratuït i només us heu d'inscriure aquí. Una gran ocasió per conèixer d'aprop la història del blues, el "pare" de la música moderna", d'una manera amena i divertida! 
Dimarts 10, 19h - Curs a la Biblioteca Vallcarca i Els Penitents (BCN)

"SETMANA COTTON ROOTS"! 
Si us agrada el blues rural (segur que sí!) aquesta setmana esteu d'enhorabona! Els Cotton Roots, un dels duos que millor interpreta el blues d'arrel, tenen 5 concerts en diferents sales i ciutats, perquè tothom tingui l'oportunitat de veure'ls en acció! Teniu 5 oportunitats de viatjar al Mississippi sense agafar l'avió!
Per cert, en un d'aquests concerts (el Pocket Concerts de Bad Music) compartiran escenari amb Johnny "Big Stone" & The Blues Workers, una bona banda que "és com de la família"!   
Dimarts 10, 22.30h - Bel-Luna (BCN)
Dijous 12, 19.30h - Museu del Modernisme Català (BCN)
Divendres 13, 20.30h - Pocket Concerts al Centre Cultural Collblanc-Torrassa (L'Hospitalet).
Dissabte 14, 22h - Presentació CD "Freight Train" a la Nova Jazz Cava (Terrassa)
Diumenge 15, 23.30h - Bel-Luna (BCN)

BIG MAMA & THE ORIGINAL JAZZ ORQUESTRA A SANT JOAN DESPÍ!
Fa uns mesos que la Big Mama & The Original Jazz Orquestra (OJO) del Taller de Músics estan presentant l'espectacle "Bluesin' The Jazz", i aquest divendres el podeu veure al Teatre Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí. Un gran espectacle que ret homenatge a les grans blueswomen que van contribuir a popularitzar el blues!
Divendres 13, 22h - Big Mama & OJO al Teatre Mercè Rodoreda (Sant Joan Despí)

LES NITS DE CAPIBOLA AMB CHINO & THE BIG BET + DANI PÉREZ!
Aquest mes Les Nits de Capibola Blues tenen com a protagonistes Chino & The Big Bet, amb el seu homenatge al mític bluesman Robert Johnson. El seu repertori també inclou cançons d'altres bluesmen destacats, i en aquest concert tindran un convidat de luxe, el gran saxofonista Dani Pérez. Tots els ingredients per gaudir d'una gran nit de blues al Casal de Barri Prosperitat!
Divendres 13, 23h - Chino & The Big Bet + Dani Pérez al Casal de Barri Prosperitat (BCN)

ESCARXOFA&JAZZ A EL PRAT DE LLOBREGAT!
El Prat de Llobregat és famós, entre d'altres coses, per la qualitat dels seus conreus de carxofes, i des de fa un temps dediquen un festival de música a aquesta planta, l'Escarxofa&Jazz. Aquest diumenge teniu una de les jornades d'aquest festival amb diverses bandes, i les encarregades de donar el toc de blues són Martini's Blues i Chino & The Big Bet. Una bona proposta per passar-se el diumenge "escarxofat" gaudint de bon menjar i bona música!
Diumenge 15, 12h - Escarxofa&Jazz (El Prat de Llobregat)

"LA DOMINGUERA!" DE SWING MANIACS!
Aquest diumenge es celebra una nova edició de "La Dominguera!", organitzada per l'escola Swing Maniacs. Es tracta d'una jornada completa dedicada al swing (i també el blues) on podeu dinar, veure una projecció de video, i ballar amb música en directe, amb la Blues Crashing Band! Una manera genial de passar el diumenge, que us farà oblidar que l'endemà és dilluns! Així dóna gust fer el "dominguero"!
Diumenge 15, 15h - La Dominguera a Swing Maniacs (BCN)


__________________________


Dilluns

El concert que hi ha aquest dilluns és el del Miguel Talavera Power Trio, que podeu consultar als "Destacats de la setmana".

Dimarts

Dimarts 10, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Un dimarts més, la jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és fidel a la seva cita amb els amants del blues, rock, pop... i de la música en general. David Sam i la seva banda són els encarregats de que tot vagi com una seda!

Dimarts 10, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
L'altra jam dels dimarts, que sempre és fidel a la cita setmanal, és la del Harlem Jazz Club (l'històrica sala de Ciutat Vella), coordinada per Hernán Senra "Chino". Un jam 100% blues, per a "paladars" exigents!

Dimecres

Dimecres 11, 20.30h - August Tharrats Trio al Milano Cocktail Bar
Aquesta setmana, la cita amb el bon boogie que ens acostuma a proposar el Milano Cocktail Bar és aquest dimecres. Ja sabeu qui són els protagonistes, oi? És clar, l'August Tharrats Trio!

Dimecres 11, 20.30h - Jam session al Butyklan Corts
Segona cita amb aquesta nova jam, que organitza el Butyklan Corts de Barcelona cada dimecres. La banda encarregada de coordinar el tema és Johnny Big Stone & The Blues Workers (Johnny Pérez, Little Jordi i Reginald Vilardell), 3 bluesmen "de pedra picada"!

Dimecres 11, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
Aquest dimecres torna a haver-hi jam al Jam Session de Sabadell, amb el grup "de la casa", el Lluís Coloma Trio. Cada jam en aquesta sala és un espectacle de bona música i bon ambient!

Dimecres 11, 22.30h - The Big 3 al Bel-Luna
The Big 3 és la versió "condensada" de la banda de Big Dani Pérez, que podeu veure aquest dimecres al Bel-Luna. 3 músics que es multipliquen per 2, per aconseguir una potent descàrrega de rhythm'n'blues! Us semblarà que sou davant de tota una big band!

Dijous 

Dijous 12, 20h - Tota Blues Duo al Beats And Bites
Continuen les "Blues Sessions" del Beats And Bites (BCN), i aquest dijous podeu tornar a veure els bluesmen que van obrir aquest cicle, Tota Blues Duo. Dos músics que no necessiten presentació, i amb els que passareu una nit de blues macanuda! 

Dijous 12, 21h - Josep Maria Farràs Big Four al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep el Josep Maria Farràs Big Four, liderat per aquest històric trompetista català. Us espera una gran nit de jazz tradicional i dixieland!

Dijous 12, 22h - Swing 42 al Jam Session Sabadell
Aquesta setmana, a més de la jam de cada dimecres, el Jam Session Sabadell també té concert el dijous! Sembla que poc a poc aquesta acollidora sala va recuperant el ritme d'activitat musical que tenia fa uns anys, una gran notícia! Els protagonistes del concert són els Swing 42, i el seu viatge per la música de Django Reinhardt! Un espectacle!

Dijous 12, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
Aquesta setmana la jam de la Societat de Blues de Barcelona, que organitza els dijous a la Sala Monasterio, està dirigida per The Clean Pockets, que combinen temes clàssics del blues amb cançons pròpies. Una nit per trobar-se amb la "família bluesera" de la ciutat!

Dijous 12, 22.30h - Lluís Coloma Trio al Bel-Luna
Aquest dijous el Bel-Luna us ha preparat una de les seves "especialitats", un bon concert de blues & boogie amb el Lluís Coloma Trio! Un luxe setmanal al cor de Barcelona!

Divendres

Divendres 13, 20h - Julio Lobos a La Tía Felipa
Julio Lobos torna als "Divendres de Piano Blues" de La Tía Felipa, i no és per casualitat. La seva qualitat i el seu carisma són una aposta segura per gaudir d'una gran nit de blues a Can Felipa! 

Divendres 13, 20.30h - The Suitcase Brothers al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres el Milano Cocktail Bar torna a rebre els germans Puertas, és a dir The Suitcase Brothers. Ja sabeu el que us espera, oi? És clar, blues autèntic de primera qualitat!

Divendres 13, 23h - Crawfish a The Philharmonic
Ara feia un temps que els Crawfish no anaven a The Philharmonic, però aquest divendres ja els podeu tornar a veure en aquesta sala, on hi han passat llargues temporades. Amb el seu rock'n'roll i rhythm'n'blues dels 50 començareu el cap de setmana amb molt de ritme!

Divendres 13, 23.30h - Blas Picón & Lluís Coloma Trio al Bel-Luna
Després del concert de dijous, el Lluís Coloma torna divendres al Bel-Luna, però en aquest cas amb un convidat especial, en Blas Picón (veu i harmònica). Tots plegats toquen sovint com a Blas Picón & Lluís Coloma Trio, i us garanteixen una gran nit de blues!

Dissabte

Dissabte 14, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)
El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues, que podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, amb Joan Ventosa i Manolo López Poy, dos personatges clau en la difusió del blues a Barcelona. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 14, 23h - La Teoría del Taburete a The Philharmonic 
Aquest dissabte podeu gaudir d'una gran nit de Chicago Blues a The Philharmonic, amb La Teoría del Taburete. Amb ells no només escoltareu algunes de les cançons més importants d'aquest estil, sinó que també descobrireu més d'una curiositat i anècdota d'aquell moment clau en la història de la música moderna!

Dissabte 14, 23.30h - Groove House & Dani Pérez al Bel-Luna
El Groove House d'en Víctor Puertas tornen a visitar el Bel-Luna, i venen molt ben acompanyats pel gran saxofonista Dani Pérez! Si voleu una nit de dissabte amb molt de "groove", aquest és el vostre concert!

Diumenge

Diumenge 15, 12.30h - Vermouth & Blues amb New Blues Explosion al Macondo Bar
Tercer concert del cicle de Vermouth & Blues del Macondo Bar (BCN), amb els New Blues Explosion! Un aperitiu "canalla" amb bon blues i bon ambient... un petit gran plaer per al diumenge al migdia!

Diumenge 15, 17.30h - Barcelona Big Blues Band a l'Orfeó Martinenc
Gairebé cada més l'Orfeó Martinenc dedica un diumenge al blues, jazz i swing, amb una sessió de ball i un concert. La música en directe sempre la posa la Barcelona Big Blues Band, que acostuma a portar un convidat de luxe (el d'aquest mes està per confirmar). Si voleu passar una tarda ballant com als anys 40, aquesta és una oportunitat immillorable! 

Diumenge 15, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada diumenge és una sorpresa!

Diumenge 15, 20.30h - Jam session amb Tota Blues al Rocksound
El Rocksound té a punt la seva jam de cada diumenge, amb Tota Blues, perquè acabeu la setmana de la millor manera, és a dir... amb blues! Blues per escoltar, blues per participar, blues per ballar... Aquesta música combina amb tot!

Diumenge 15, 20.30h - Big Mama & Víctor Puertas al Honky Tonk
Un diumenge més, el Honky Tonk acomiada la setmana amb un gran concert. Els protagonistes d'aquest diumenge són Big Mama & Víctor Puertas, un duo de "primera divisió" que ens garanteix un concert de blues de primera qualitat!



Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment