Monday, April 23, 2012

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 23 d'abril)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També són molt recomanables els programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, i El Corralón del Blues de Ràdio Granollers.

Destacats de la setmana

KIM LENZ & THE JAGUARS AL BIKINI!
Aquest dijous al Bikini, i dins del 23è Festival de Guitarra de Barcelona, podeu viure una nit trepidant de rockabilly amb Kim Lenz & The Jaguars! Aquesta cantant i guitarrista americana (de Los Angeles) és tot un espectacle i us farà ballar des de la primera nota! Per cert, dos dels Jaguars no venen d'Amèrica sinó de molt a prop i són dos músics reconeguts del circuit de blues i rock'n'roll de casa nostra; es tracta de Mario Cobo (guitarra) i Blas Picón (bateria)! Back to the 50's, baby!
Dijous 26, 21h - Kim Lenz & The Jaguars al Bikini (Barcelona)

NOVA JAM (DE FUNK, SOUL I R&B) AL HARLEM JAZZ CLUB!
El Harlem Jazz Club amplia la seva oferta de jams de música negra, i el dijous comença una de funk, soul i rhythm'n'blues! La jam estarà coordinada per Roger Guàrdia, Andreu Martínez i Miki Santamaria, 3 grans músics de la ciutat, i la diversió està assegurada! Black nights, baby!
Dijous 26, 22h - Jam de funk, soul i R&B al Harlem (Barcelona)

FEDE AGUADO & OSI MARTÍNEZ DE GIRA PER CATALUNYA!
Aquesta setmana tenim de visita per casa nostra Fede Aguado & Osi Martínez, un duo madrileny que porta molts anys fent gaudir al personal amb el seu blues ple d'ironia i bon humor. Teniu 5 oportunitats de veure'ls:
Dijous 26, 21h - Jazzpetit (Barcelona)
Divendres 27, 21h - Bar Arriba Y Abajo (Sant Adrià de Besòs)
Dissabte 28, 12.30h - Vermut a La Tia Felipa (Cerdanyola)
Dissabte 28, 20.30h - Honky Tonk (Barcelona)
Diumenge 29, 20h - Bar Blues (Cerdanyola). I després el concert de The Benzer's, un espectacle de soul, blues i rock! I presentació de la Sociedad de Blues de Cerdanyola!

DR. FEELGOOD AL CITY HALL!
El City Hall de Barcelona, és l'escenari on podeu veure divendres la històrica banda anglesa de rhythm'n'blues Dr. Feelgood! Per la banda han passat nombrosos músics, i la majoria dels membres actuals s'hi van incorporar a mitjans dels anys 80, excepte el cantant i harmonicista (Robert Kane, ex dels The Animals) que hi va entrar el 1999. Malgrat tot, la banda conserva el "segell Feelgood" i aquest divendres ho podeu comprovar personalment!
Divendres 27, 21h - Dr. Feelgood al City Hall (Barcelona)

"LA VEU I EL BLUES", MASTERCLASS DE BIG MAMA A CAN BATLLORI!
Si voleu saber com es canta el blues, de la mà d'una de les grans blueswomen de casa nostra, llavors no us podeu perdre la masterclass "La veu i el blues", a càrrec de Big Mama. La cita és a Can Batllori.
Dissabte 28, 18h - Masterclass de Big Mama a Can Batllori (Viladecans)
ATENCIÓ: la masterclass queda cancel·lada, i es farà el novembre.

LONE RHINO A LA SALA CIRCUS. GRAVACIÓ EN DIRECTE DEL NOU DISC!
Aquest dissabte el concert de la Sala Circus és especial, doncs quedarà enregistrat i serà el nou disc dels Lone Rhino Club! Aquest serà el quart àlbum de la banda de Julio Lobos, que porta des del 1987 interpretant els grans clàssics del blues amb una força i passió que no deixa ningú indiferent! Una nit per gaudir de "vino viejo, y blues luchado y poco hecho"!
Dissabte 28, 23h - Lone Rhino Club a la Sala Circus (Cerdanyola)

THE BLUESTERS PRESENTEN NOU DISC AL JAMBOREE!
El Jamboree dedica molts diumenges al blues, i aquesta setmana segueix amb la "tradició", amb el concert de The Bluesters! Aquesta banda de grans músics combina el blues, el soul i el rhythm'n'blues, i ara presenten nou disc, perquè també pugueu gaudir de la seva música a casa vostra! Un concert per acabar la setmana amb glamour i feeling!
Diumenge 29, 20 i 22h - The Bluesters al Jamboree (Barcelona)

BOB WAYNE & THE OUTLAW CARNIES AL ROCKSOUND!
Voleu acabar la setmana amb una barreja explosiva de country, folk, rock i blues? Doncs aquest diumenge teniu una cita al Rocksound amb Bob Wayne & The Outlaw Carnies! Aquesta potent banda americana està de gira per Europa, presentant el seu nou disc "Till The Wheels Fall Off", i és una gran ocasió per viure un dels seus directes "made in America" (Amèrica profunda)!
Diumenge 29, 21h - Bob Wayne al Rocksound (Barcelona)

__________________________


Dilluns

Dilluns 23, 22.30h - Jam session al Bel-luna
Aquest dilluns de Sant Jordi: un llibre, una rosa... i una jam de blues! La jam ja sabeu on, al Bel-Luna, amb la companyia del David Giorcelli Trio!

Dimarts

Dimarts 24, 19h - Curs de blues a la Biblioteca Vallcarca
Últim dia del curs "Blues + Country = Rock and Roll" que la Biblioteca Vallcarca i Els Penitents (Barcelona) ha organitzat aquest mes, dins del cicle "Blues And Roll". La professora de música Teresa Torres ens explica els origens de la música popular, des del naixement del blues i el country, fins l'aparició del rock'n'roll.

Dimarts 24, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Un dimarts més, la jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és fidel a la seva cita amb els amants del blues, rock, pop... i de la música en general. David Sam i la seva banda són els encarregats de que tot vagi com una seda!

Dimarts 24, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
L'altra jam dels dimarts, que sempre és fidel a la cita setmanal, és la del Harlem Jazz Club (l'històrica sala de Ciutat Vella), coordinada per Hernán Senra "Chino". Un jam 100% blues, per a "paladars" exigents!

Dimarts 24, 22.30h - Backdoor Strangers al Bel-Luna
Aquest dimarts, al Bel-Luna podeu gaudir del blues amb els Backdoor Strangers! Aquest duo està format per un bluesman i una blueswoman que no són gens "estranys" en l'escena barcelonina, al contrari! Míriam Aparicio i Tota són 2 dels grans músics de blues de la ciutat!

Dimarts 24, 23h - Andreu Martínez al JazzMan
El JazzMan és un petit i acollidor local de Barcelona, que porta 33 anys apostant per la bona música. Aquest dimarts teniu una prova més de la seva filosofía, amb el concert de l'Andreu Martínez Band, un dels grans guitarristes de la ciutat!

Dimecres

Dimecres 25, 20 i 22h - On Any Given Tuesday al Jamboree
El concert d'aquesta setmana de les "Jazz Class Sessions", que organitza la Xarxa Jazz Class al Jamboree, té com a protagonista el quartet On Any Given Tuesday, encapçalat per la gran cantant Laia Porta. Amb ells gaudireu d'un repàs a l'era daurada del jazz, i fins i tot "us els podeu emportar a casa" gràcies al nou disc que presenten en aquest concert!

Dimecres 25, 20.30h - Amadeu Casas Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest dimecres torna l'Amadeu Casas Trio al Milano Cocktail Bar! La banda i la sala fan una combinació perfecta per gaudir del blues com un sibarita!

Dimecres 25, 20.30h - Jam session al Butyklan Corts
Nova cita amb aquesta nova jam, que organitza el Butyklan Corts de Barcelona cada dimecres. La banda encarregada de coordinar el tema és Johnny Big Stone & The Blues Workers (Johnny Pérez, Little Jordi i Reginald Vilardell), 3 bluesmen "de pedra picada"!

Dimecres 25, 22.30h - The Big 3 al Bel-Luna
The Big 3, la versió "reduïda" de la banda de Big Dani Pérez, torna aquest dimecres al Bel-Luna. Una banda que és com un "perfum": amb poca quantitat condensa una gran qualitat de rhythm'n'blues!

Dijous 

Dijous 26, 20h - Cotton Roots al Beats And Bites
Les "Blues Sessions" d'aquesta setmana al Beats And Bites tenen com a protagonistes els Cotton Roots. Amb aquest gran duo segur que gaudiu d'una gran "roots session"!

Dijous 26, 20.30h - Sinead Savage Soul Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest dijous el Milano Cocktail Bar us ha preparat una sessió de soul amb el Sinead Savage Soul Trio. Bona música negra, acompanyada d'un bon còctel... autèntic or negre!

Dijous 26, 21h - Jazz Classic Quartet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) torna a rebre aquest dijous la visita del "grup de la casa", és a dir el Jazz Classic Quartet, encapçalat per Oriol Romaní i Òscar Font. Amb ells podeu fer un viatge als anys 20 i 30, i gaudir amb la música d'aquella època!

Dijous 26, 21.30h - The Flytones & Raynald Colom a El Col·leccionista
El Col·leccionista (Gràcia, BCN) acostuma a dedicar els dijous a la "Superfly Party", és a dir una festa de funk'n'soul per "volar" fins que el cos aguanti! La banda fixa de la festa és The Flytones i el convidat d'aquesta setmana és el gran trompetista Raynald Colom. Let's fly!

Dijous 26, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
Aquesta setmana la jam de la Societat de Blues de Barcelona, que organitza els dijous a la Sala Monasterio, està dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers (Johnny Pérez, Little Jordi i Reginald Vilardell). Aquest trio de grans músics, us farà "treballar" de valent! Working blues!

Dijous 26, 22.30h - Lluís Coloma Trio al Bel-Luna
Aquest dijous el Bel-Luna us ha preparat una de les seves "especialitats", un bon concert de blues & boogie amb el Lluís Coloma Trio! Un luxe setmanal al cor de Barcelona!

Divendres

Divendres 27, 20h - Boogie Two a La Tía Felipa
Els "Divendres de Piano Blues" de La Tía Felipa, continuen amb la seva programació espectacular de grans pianistes del país, i aquesta setmana podeu gaudir amb els Boogie Two! David Giorcelli i Reginald Vilardell us posaran el ritme al cos i us durarà tot el cap de setmana!

Divendres 27, 20.30h - Julian Thorne Blues Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres podeu tornar a veure el Julian Thorne Blues Trio al Milano Cocktail Bar. Un trio de primera per començar bé el cap de setmana!

Divendres 27, 21h - August Tharrats & Amadeu Casas a La Sedeta
El Centre Cívic La Sedeta presenta aquest divendres un concert de primera, amb 2 dels pioners i mestres del blues a casa nostra, August Tharrats i Amadeu Casas! Aquests grans músics no necessiten presentació, o sigui que només heu d'anar al concert... i disfrutar! 

Divendres 27, 23h - The Bob Standards a The Philharmonic
The Bob Standards són un dels duos habituals de The Philharmonic, i aquesta setmana teniu una nova oportunitat de veure'ls en acció. Grans versions de tots els temps i música celta (el "blues d'Irlanda"), una bona combinació per a la nit de divendres!

Divendres 27, 23.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Bel-Luna
Que Johnny Big Stone & The Blues Workers (Johnny Pérez, Little Jordi i Reginald Vilardell) són uns "currantes" del blues no queda cap dubte. Després de portar les jams del dimecres i el dijous, el divendres ja els podeu tornar a veure al Bel-Luna, en una "jornada laboral" esgotadora on fan la seva "feina" de manera impecable!

Dissabte

Dissabte 28, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)
El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues, que podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, amb Joan Ventosa i Manolo López Poy, dos personatges clau en la difusió del blues a Barcelona. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 28, 23h - The Acoustic Blues Company a The Philharmonic 
Si us agrada el blues "fet a mà" aquest dissabte teniu una cita a The Philharmonic. Allà podeu veure The Acoustic Blues Company, una "empresa" que "fabrica" bon blues de manera artesanal, amb 2 ingredients principals: elegància i bon humor!

Dissabte 28, 23.30h - Big Dani Pérez al Bel-Luna
Si el dimarts podeu veure al Bel-Luna una versió "de butxaca" de la banda de Big Dani Pérez, dissabte teniu gairebé la banda al complet! Si amb 3 músics ja és un espectacle de rhythm'n'blues, us imagineu el que pot ser amb 5?

Diumenge

Diumenge 29, 12h - Lone Rhino Club a la Piscina Montflorit
Els Lone Rhino Club són una força de la natura; el dissabte a la nit graven el seu nou disc en directe i el diumenge al matí ja tornen a tocar! Els podeu veure a la Piscina Montflorit de Cerdanyola, i potser venen directament del concert de la nit anterior... La força de Howlin' Wolf els acompanya!

Diumenge 29, 12.30h - Vermouth & Blues amb New Blues Explosion al Macondo Bar
Continua el cicle de Vermouth & Blues del Macondo Bar (BCN), amb els New Blues Explosion! Un aperitiu "canalla" amb bon blues i bon ambient... un petit gran plaer per al diumenge al migdia!

Diumenge 29, 13h - Vermut amb Tota Blues Duo a La Confiteria
Vermut, tapes i blues, això és el que us podeu trobar a La Confiteria (BCN) aquest diumenge. El vermut i les tapes les posa el local, i el blues el posa Tota Blues Duo! Per alimentar l'estómac i l'ànima!

Diumenge 29, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada diumenge és una sorpresa!

Diumenge 29, 19.30h - La Blueseria al Mara's Coffee
La Blueseria ha tornat amb força després d'un temps de descans, i aquest diumenge ja els podeu tornar a veure en directe, en aquest cas a la seva ciutat, Cambrils. El local del concert és el Mara's Coffe, i allà podeu acomiadar la setmana gaudint amb els grans clàssics del blues!

Diumenge 29, 20.30h - Lluís Coloma & Marc Ruiz al Honky Tonk
Quan arriba el diumenge al vespre és molt habitual un sentiment d'angoixa pel cap de setmana que s'acaba... Sabeu una manera de combatre aquesta "depre" dominical? Doncs un bon concert de blues al Honky Tonk! Aquesta setmana amb Lluís Coloma & Marc Ruiz... Alegria!


Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment