Monday, May 7, 2012

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 7 de maig)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També són molt recomanables els programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, i El Corralón del Blues de Ràdio Granollers.

Destacats de la setmana

CICLE "BLUES AND ROLL" A LA BIBLIOTECA VALLCARCA!
La Biblioteca Vallcarca i Els Penitents (Barcelona) continua amb el seu cicle "Blues And Roll", i aquesta setmana podeu gaudir d'una doble proposta!
Dimarts teniu l'audició comentada "Els secrets de l'harmònica, un so sorprenent en un minúscul instrument", a càrrec del gran Joan Pau Cumellas. És clar que si algú sap tots els secrets de l'harmònica és ell!
Dimecres teniu una master class de guitarra amb el gran Mario Cobo, que és un dels músics de blues, rhythm'n'blues i r'n'r més reconeguts!
Les 2 activitats són gratuïtes, i per a la master class de guitarra us heu d'inscriure prèviament.
Aprofiteu aquesta ocasió i... let the good times roll & blues!
Biblioteca Vallcarca i els Penitents (BCN):
Dimarts 8, 19h - Audicío comentada d'harmònica amb Joan Pau Cumellas
Dimecres 9, 19.30h - Master class de guitarra amb Mario Cobo

BLAS PICÓN & PERE PUERTAS A THE PHILHARMONIC!
Aquest divendres The Philharmonic, ens ha preparat una novetat, Blas Picón & Pere Puertas! Els 2 bluesmen han deixat per un dia les seves "parelles" habituals (Lluís Coloma i Víctor Puertas, respectivament), i uneixen les seves forces per a un concert que es preveu molt interessant! Pure blues, baby!
Divendres 11, 23h - Blas Picón & Pere Puertas a The Philharmonic (BCN)

BIG MAMA & THE CRAZY BLUES BAND PRESENTEN NOU DISC AL JAMBOREE!
Fa poques setmanes que ha sortit al mercat el nou disc de Big Mama & The Crazy Blues Band, un gran treball amb el nom de "Blues All Over", farcit de blues de primera qualitat que farà les delícies de tots els aficionats! Aquest divendres el presenten al Jamboree, i és una gran ocasió per gaudir del repertori del disc en directe, amb els seus protagonistes! Feeling all over!
Dissabte, 20 i 22h - Big Mama & The Crazy Blues Band al Jamboree (BCN)

MIGUEL TALAVERA POWER TRIO PRESENTA NOU DISC AL JAMBOREE!
Segona presentació de disc d'aquesta setmana al Jamboree, i amb el blues com a protagonista. En aquest cas es tracta del nou disc del Miguel Talavera Power Trio, "House Of Blues", on hi trobareu blues-rock potent, amb una bona dosi de jazz i funk, i on la guitarra hi té un paper destacat. Aquest diumenge podeu sentir la seva força en directe!
Diumenge 13, 20 i 22h - Miguel Talavera Power Trio al Jamboree (BCN)

EL TRIO CHIKIBOOM AL MILANO COCKTAIL BAR!
Aquest diumenge teniu una nova alternativa per acabar molt bé la setmana, el concert d'El Trio Chikiboom al Milano Cocktail Bar! Aquest trio està format per 3 cantants (una catalana, una canadenca i una francesa) que interpreten a cappella estàndards de jazz i swing dels anys 30 i 40, amb una estètica vintage. Un viatge al passat per fugir d'aquest complicat present!
Diumenge 13, 20.30h - El Trio Chikiboom al Milano Cocktail Bar (BCN)

__________________________


Dilluns

Dilluns 7, 22.30h - Jam session al Bel-luna
Comença la setmana... i comença bé amb la jam de blues del Bel-Luna! El David Giorcelli Trio us espera per compartir una bona estona de blues & boogie!

Dimarts

Dimarts 8, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Un dimarts més, la jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és fidel a la seva cita amb els amants del blues, rock, pop... i de la música en general. David Sam i la seva banda són els encarregats de que tot vagi com una seda!

Dimarts 8, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
L'altra jam dels dimarts, que sempre és fidel a la cita setmanal, és la del Harlem Jazz Club (l'històrica sala de Ciutat Vella), coordinada per Hernán Senra "Chino". Un jam 100% blues, per a "paladars" exigents!

Dimarts 8, 22.30h - Cotton Roots al Bel-Luna
Aquest dimarts, al Bel-Luna, podeu tornar a gaudir d'una gran nit de blues rural amb uns experts en el tema, els Cotton Roots! Aquest parell de grans bluesmen segur que passarien la "prova del cotó" del bon blues! 

Dimecres

Dimecres 9, 20 i 22h - Biel Ballester Trio al Jamboree
El concert d'aquesta setmana de les "Jazz Class Sessions", que organitza la Xarxa Jazz Class al Jamboree, té com a protagonista el Biel Ballester Trio. Sabeu què vol dir això? Doncs una gran nit de swing i jazz manouche amb aquest guitarrista que podria ser familiar del mateix Django Reinhardt!

Dimecres 9, 20.30h - Jam session al Butyklan Corts
Nova cita amb la jam del Butyklan Corts de Barcelona, coordinada per Johnny Big Stone & The Blues Workers (Johnny Pérez, Little Jordi i Reginald Vilardell), 3 bluesmen "de pedra picada"!

Dijous 

Dijous 10, 20h - Backdoor Strangers al Beats And Bites
Les "Blues Sessions" d'aquesta setmana al Beats And Bites tenen com a protagonistes els Backdoor Strangers, és a dir Míriam Aparicio i Tota Blues. Amb ells teniu assegurada una bona estona de blues i bon rotllo!

Dijous 10, 21h - Ricard Gili Shining Hour al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) torna a rebre aquest dijous el grup Ricard Gili Shining Hour, encapçalat pel líder de La Locomotora Negra. El nom de "Shining Hour" no és casual, quan acabi el concert un somriure de felicitat brillarà a la vostra cara!

Dijous 10, 22h - David Giorcelli Trio al Ribs & Blues
El Ribs & Blues és un restaurant americà i cocteleria de Mataró, on podeu gaudir de bon menjar i bona música, tot genuïnament americà. Aquest dijous, a més, hi trobareu el David Giorcelli Trio perquè la festa sigui completa. Ribs & Boogie, man!

Dijous 10, 22h - Jam de funk, soul i R&B al Harlem Jazz Club
El Harlem Jazz Club amplia la seva oferta de jams de música negra, dedicant el dijous al funk, soul i rhythm'n'blues! La jam està coordinada per Roger Guàrdia, més convidats, i la diversió està assegurada! Black nights, baby!

Dijous 10, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
Aquesta setmana la jam de la Societat de Blues de Barcelona, que organitza els dijous a la Sala Monasterio, està dirigida per Tota Blues. Una banda "doctorada" en blues i jams a la "universitat de la vida"!

Dijous 10, 22.30h - Lluís Coloma Trio al Bel-Luna
Aquest dijous el Bel-Luna us ha preparat una de les seves "especialitats", un bon concert de blues & boogie amb el Lluís Coloma Trio! Un luxe setmanal al cor de Barcelona!

Dijous 10, 23.30h - Jam session al Crossroads
Com gairebé cada setmana, dijous teniu jam session al Crossroads (Terrassa), dirigida per la Crossroads Blues Band. Un bon motiu per anar la cruïlla del blues, i deixar-vos portar per l'esperit de Robert Johnson!

Divendres

Divendres 11, 18h - Fred Simon & Lluís Gómez al MEAM
Segon concert d'aquesta nova temporada del cicle "Friday's Blues" que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern). Aquesta setmana podeu veure Fred Simon & Lluís Gómez, un quartet encapçalat per aquests 2 mestres del banjo, que us oferiran un repertori del millor bluegrass i country blues! 

Divendres 11, 20 i 22h - Susana Sheiman & Ignasi Terraza Trio al Jamboree
Concert de luxe el d'aquest divendres al Jamboree, amb Susana Sheiman & Ignasi Terraza Trio! Un nit per gaudir del swing en estat pur, gràcies a quatre músics de primera línia!

Divendres 11, 20.30h - Julian Thorne Blues Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres podeu tornar a veure el Julian Thorne Blues Trio al Milano Cocktail Bar. Una molt bona manera de començar bé el cap de setmana!

Divendres 11, 23.30h - Vermouth Time al Bel-Luna
Si us agrada el soul'n'jazz dels 60, on el Hammond era l'instrument estrella, aquest divendres teniu una cita al Bel-Luna amb els Vermouth Time, una potent banda que us posarà el groove al cos! Aquest divendres el temps del vermut no és al migdia, sinó a la nit!

Dissabte

Dissabte 12, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)
El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues, que podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, amb Joan Ventosa i Manolo López Poy, dos personatges clau en la difusió del blues a Barcelona. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 12, 12.30h - IX Cicle d'aperitius musicals a La Sedeta
Aquest dissabte comença el IX Cicle d'aperitius musicals a La Sedeta, una opció molt interessant per gaudir del bon temps, amb un bon vermut i bona música! Els primers protagonistes del cicle són Fred Simon & Lluís Gómez, 2 mestres del banjo de 5 cordes i que us oferiran un repertori del millor bluegrass i country blues!

Dissabte 12, 20.30h - Jonathan Glanzberg al Honky Tonk
Si, a més del blues, us agrada la música americana d'arrel en general, aquest dissabte és un bon dia per anar al Honky Tonk. Allà podeu veure el cantant i guitarrista Jonathan Glanzberg (acompanyat per l'harmonicista Jonny English), que domina els diferents "pals" de la música tradicional americana!

Dissabte 12, 20.30h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
Diuen que si una cosa funciona, millor no tocar-la, oi? Doncs això és el que deu pensar el Milano Cocktail Bar respecte els Chino & The Big Bet, una aposta segura per gaudir del blues!

Dissabte 12, 22h - La Teoría del Taburete a Can Serrat
Chicago és la capital del blues, és la ciutat on els anys 40 el blues es va "electrificar" i va ser el punt de partida de gran part de la música que escoltem avui dia. Aquest fet es mereix un bon homenatge i això és el que fa La Teoría del Taburete, un trio amb classe i sensibilitat! Aquest dissabte ho podeu veure i viure a Can Serrat (El Bruc).

Dissabte 12, 22.30h - The Bluesters al Rien de Rien
The Bluesters són la banda "resident" del Rien de Rien (Hotel Palace), i no és per casualitat. El seu blues elegant i amb feeling combina molt bé amb aquest acollidor bar escocès!

Dissabte 12, 23h - Martini's Blues Trio a The Philharmonic 
Si aquest dissabte voleu fer un viatge als anys 50 només heu d'anar a The Philharmonic, i gaudir del concert del Martini's Blues Trio. Us espera una nit especial, amb un repàs a l'època daurada del blues!

Diumenge

Diumenge 13, 12.30h - Vermouth & Blues amb New Blues Explosion al Macondo Bar
Continua el cicle de Vermouth & Blues del Macondo Bar (BCN), amb els New Blues Explosion! Un aperitiu "canalla" amb bon blues i bon ambient... un petit gran plaer per al diumenge al migdia!

Diumenge 13, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada diumenge és una sorpresa!

Diumenge 13, 20.30h - Jam session amb Tota Blues al Rocksound
Com cada diumenge, podeu acabar la setmana de la millor manera amb la jam del Rocksound, dirigida per Tota Blues! Si aquesta jam no existís, s'hauria d'inventar! 

Diumenge 13, 20.30h - Blas Picón & Lluís Coloma al Honky Tonk
Aquest diumenge el Honky Tonk acomiada la setmana amb el "duo de la casa", Blas Picón & Lluís Coloma! Aquests 2 grans músics us faran passar una molt bona estona de blues, i us oblidareu que l'endemà és dilluns!


Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment