Monday, December 10, 2012

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 10 de desembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, i Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona.

Destacats de la setmana

CONCERT D'HOMENATGE A NELSON MANDELA AL HARLEM!
El Harlem Jazz Club celebra aquest mes el seu 25è aniversari, tota una proesa per a una sala de música en directe, i un dels concerts destacats és el d'aquest dimecres, que estarà dedicat a la figura del mític Nelson Mandela. El motiu de l'homenatge és doble, per l'esperit de llibertat que representa aquest gran home i per recordar que en Mandela va visitar el Harlem poc després de sortir de la presó!
Els encarregats de posar-hi la música seran Joan Vinyals & Delta Power, uns músics de luxe, que també tindran convidats de luxe, per celebrar una nit històrica!   
Dimecres 12, 22h - Joan Vinyals & Delta Power al Harlem (BCN)

COMENÇA LA GIRA D'ALEX GUITAR PER CATALUNYA!
El gran guitarrista andalús Alex Guitar ens torna a visitar el desembre, fet que s'està convertint en una "tradició", i durant les properes dues setmanes farà uns quants concerts per Catalunya.
Aquesta setmana el podeu veure per partida doble: dijous al Bar Arriba y Abajo y dissabte al Honky Tonk. Primers concerts per gaudir d'autèntic blues rural del sud... de la Península!
Dijous 13, 21h - Bar Arriba y Abajo (Sant Adrià del Besòs)
Dissabte 15, 20.30h - Honky Tonk (Barcelona)

ANA RAMALLO, TONI PEDROL & AMADEU CASAS A LA MARINETA!
Aquest divendres podeu gaudir d'un concert molt interessant dedicat al blues de Chicago dels anys 40, l'època que va posar les bases de gran part de la música que escoltem avui dia. Ana Ramallo i Toni Pedrol (membres de La Teoría del Taburete) i Amadeu Casas seran els encarregats de recrear el so de grans clàssics del blues i us transportaran a aquells anys tan intensos! La cita és al Centre Cultural La Marineta de Mollet del Vallès.
Divendres 14, 20h - Ana Ramallo, Toni Pedrol i Amadeu Casas a La Marineta (Mollet del Vallès)

CONCERT DE GOSPEL SOLIDARI AMB LA MARATÓ DE TV3!
Com cada desembre, des de fa anys, arriba la Marató de TV3 i ja es comencen a realitzar diferents actes i esdeveniments relacionats amb aquesta festa solidària. Musicalment parlant, un dels fets destacats és el concert de gospel que es viurà aquest divendres a l'auditori de l'Hospital de Sant Joan de Déu, amb l'actuació conjunta del Cor Gospel Gràcia (BCN) i Gospelians (Girona). Més de 100 veus que s'uniran per una gran causa, en un concert que serà espectacular i emocionant!
Divendres 14, 21h - Cor Gospel Gràcia & Gospelians a l'Hospital de Sant Joan de Déu (BCN)

LES NITS DE CAPIBOLA AMB THE BLUESTERS TRIO!
Aquest mes els protagonistes de Les Nits de Capibola són The Bluesters Trio, la versió acústica d'aquesta gran banda, que normalment està formada per 5 músics experts en el camp del blues, soul i rhythm'n'blues. En aquesta ocasió els músics que podeu veure en acció són Philip Stanton (veu), Sergi Moya (piano) i Alejandro Granados (contrabaix), i amb ells el bon blues i el feeling estan garantits!
Però la nit té un altre al·licient, la presentació del documental "Hondarribia Crossroads. Punto de encuentro", realitzat per Bad Music Blues. Aprofitant un concert d'aquell festival que va reunir 20 músics de blues espanyols, el documental fa un repàs a la història del blues a Madrid i Sevilla durant els anys 70 i 80.
Tot plegat a l'Ateneu de 9 Barris, en una nit per gaudir el doble!
Divendres 14, Les Nits de Capibola a l'Ateneu de 9 Barris (BCN):
21h - Documental "Hondarribia Crossroads. Punto de encuentro"
22h - The Bluesters Trio

CONCERT SOLIDARI AMB L'ASSOCIACIÓ EQUINOTERÀPIA A LA TRAVIESA!
Dissabte teniu una altra oportunitat d'assistir a un concert de blues solidari amb una bona causa, en aquest cas col·laborar amb l'Associació Catalana d'Equinoteràpia que ajuda nens amb disminució psíquica. A La Traviesa de Torredembarra teniu el concert de Miguel Talavera & Joan Pau Cumellas, dos mestres de la guitarra i l'harmònica respectivament, on també hi col·labora la Societat de Blues de Barcelona.
Dissabte 15, 20h - Miguel Talavera & Joan Pau Cumellas a La Traviesa (Torredembarra)

MARC-ANDRÉ LÉGER & VÍCTOR PUERTAS!
Aquesta setmana teniu l'oportunitat de conèixer el guitarrista i cantant canadenc Marc-André Léger, un especialista del dobro i un admirador de Mississippi Fred McDowell. Està previst que faci una sèrie de concerts acompanyat a l'harmònica pel gran Víctor Puertas, i també podeu aprendre alguns detalls de la seva tècnica en una master class. A hores d'ara estan confirmats els concerts al Milano Cocktail Bar i al Honky Tonk, on també es farà la master class (per assistir a la classe us heu d'inscriure al mail societat@bluesbarcelona.org, 10 € i 8 € els socis de l'SBB).
També els podeu veure al vermut de La Tía Felipa!
Dissabte 15,
12.30h - Marc-André Léger & Víctor Puertas a La Tía Felipa (Cerdanyola)
20.30h - Marc-André Léger & Víctor Puertas Trio al Milano Cocktail Bar (BCN)
Diumenge 16, 20.30h - Marc-André Léger & Víctor Puertas al Honky Tonk (BCN)
 

__________________________


Dilluns
 

Dilluns 10, 21.30h - Jam session al Fizz Barcelona
Nova edició d'aquesta jam de blues que organitza el Fizz Barcelona cada dilluns, i que està dirigida per Johnny Big Stones & The Blues Workers. Una molt bona manera de començar la setmana, tocant blues!

Dilluns 10, 21.45h -  A Contra Blues & David Giorcelli a la Sala Monasterio 
Aquest dilluns els A Contra Blues tornen a la Sala Monasterio amb un altre convidat de luxe, en David Giorcelli. Amb tots ells podeu gaudir d'una gran nit de blues i boogie, que us posarà les piles per a tota la setmana!

Dimarts

Dimarts 11, 19.45h - Jam session al JazzSí Club

Un dimarts més, la jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és fidel a la seva cita amb els amants del blues, rock, pop... i de la música en general. David Sam i la seva banda són els encarregats de que tot vagi com una seda!

Dimarts 11, 20.30h - Sinead Savage Soul Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest dimarts el Milano Cocktail Bar us ha preparat una nova sessió de soul amb el Sinead Savage Soul Trio. Un bon moment per carregar les piles i encarar amb feeling la resta de la setmana!

Dimars 11, 20.30h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
Nosoloblues és un dels molts projectes del gran Julio Lobos, i aquest dimarts el podeu veure en directe a la Bodega Saltó de Barcelona. Com haureu deduït, us espera una nit de blues... i molt més!

Dimarts 11, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
El clàssic de les nits de dimarts a Barcelona, la jam de blues del Harlem! Els coordinadors són Chino & The Big Bet, els mateixos que porten anys fent gaudir del blues a tothom que s'acosta a aquesta jam!

Dimecres

Dimecres 12, 20.30h - Jam session al Jazzpetit
La jam de jazz, blues i rock del Jazzpetit, està dirigida per Andreu Martínez, Miki Santamaria i Roger Guàrdia, 3 grans músics amb els que podeu gaudir de la vostra música preferida!

Dimecres 12, 20.30h - August Tharrats Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest dimecres l'August Tharrats Trio us espera al Milano Cocktail Bar, i ja sabeu el que us trobareu, oi? Blues i boogie de primera qualitat, en un ambient elegant i relaxat!  

Dimecres 12, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
Aquest dimecres torna a haver-hi jam al Jam Session de Sabadell, amb el grup "de la casa", el Lluís Coloma Trio. Cada jam en aquesta sala és un espectacle de bona música i bon ambient!

Dijous 

Dijous 13, 19h - Big Mama & Ramon Sellarès al Centre Cultural Teresa Pàmies
L'escriptora Pilar Cabot presenta el seu llibre "La remor d'un molt antic silenci", i ho fa amb un acte especial que tindrà la música en directe de Big Mama & Ramon Sellarès. Ho podeu veure i viure a l'auditori del Centre Cultural Teresa Pàmies de Barcelona. 
ATENCIÓ: aquest acte no és fa avui.

Dijous 13, 21h - Susana Sheiman Jazz Trio al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep aquest dijous una cantant espectacular, Susana Sheiman! Atenció amb els efectes que us pot provocar la seva formidable veu, segons diu literalment la web del Cafè: "Posee el talento de poner la piel de gallina a todo el público, conviertiendo el Cafè Vienès en un corral!".

Dijous 13, 21h - Cotton Roots al Cafè Auditori
El Cafè Auditori de Sant Cugat és l'escenari on aquest dijous podeu gaudir amb un dels duos de blues més en forma de casa nostra, els Cotton Roots. Amb el seu segon disc acabat de sortir del "forn", aquest parell de bluesman us faran sentir tota la intensitat del blues rural!

Dijous 13, 21h - Wax & Boogie al Jazzpetit
Wax & Boogie continuen presentant el seu primer disc, gravat en directe al Milano, i aquest dijous els podeu veure al Jazzpetit. Una nova ocasió per gaudir del directe ple de feeling d'aquest duo, i després continuar la "festa" a casa amb el seu disc!

Dijous 13, 22.30h - Jam session de l'SBB a la Sala Monasterio
Com cada dijous, des de fa anys, la Societat de Blues de Barcelona (SBB) organitza la seva jam de blues a la Sala Monasterio. Aquesta setmana estarà dirigida per Larry Smith, o sigui que us espera una nit intensa de blues-rock! Oh yeah!

Dijous 13, 23h - The Bluesters Trio al Rien de Rien
El bar Rien de Rien de l'Hotel Palace continua amb la seva aposta per la música en directe, amb especial presència del blues de la banda The Bluesters. Aquest dijous els podeu veure en format trio, per gaudir de bon blues acústic! 

Dijous 13, 23h - Jam Session al Crossroads
Aquest dijous el Crossroads de Terrassa torna a tenir una molt bona jam, en aquesta ocasió amb Gnaposs Trio, encapçalat pel gran guitarrista David Muñoz. Us espera una potent barreja de blues, funk i rock, amb tocs de jazz!

Divendres

Divendres 14, 18h - Cece Giannotti al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana Cece Giannotti, un gran artista canadenc que viu a Barcelona des de fa anys. Amb ell podeu gaudir dels diferents matisos de la música americana d'arrel.

Divendres 14, 20.30h - Magnolia al Milano Cocktail Bar
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz. Aquest divendres els podeu veure al Milano Cocktail Bar, un lloc perfecte per gaudir de la seva música!

Divendres 14, 20.30h - Lluís Coloma & Marc Ruiz al Jazzpetit
El Jazzpetit rep aquest divendres el segon gran duo de blues i boogie d'aquesta setmana, el format per Lluís Coloma & Marc Ruiz. Un mestre del piano amb un mestre de la bateria, que us posaran el ritme al cos!

Divendres 14, 21.30h - Wax & Boogie 3 al Fleming Juke Joint
El Fleming Juke Joint és una sala de Balaguer que està apostant per la música en directe, amb força presència del blues i altres estils de la família. Aquest divendres ha preparat una gran nit de blues, swing, soul i boogie amb un dels trios que més domina la matèria, Wax & Boogie 3 (Ster Wax, David Giorcelli i Reginald Vilardell). Un concert per gaudir el triple!

Divendres 14, 21.30h - Marula Block Party al Marula Cafe
Si teniu ganes de festa, cosa molt normal la nit de divendres, el Marula Cafe us ha preparat un esdeveniment per a vosaltres, la Marula Block Party! Una nit dedicada al funk amb moltes activitats interessants, entre elles el concert de Marina BBface & The Beatroots. Funktastic, baby!

Divendres 14, 22.30h - Ded Grandad a The Philharmonic
Divendres, a The Philharmonic, us espera una nit de música nord-americana de principis del segle XX. Això què vol dir exactament? Doncs jazz, ragtime, country, blues, gospel... I quina banda toca tot aixó? Doncs Ded Grandad, uns experts en el tema!

Divendres 14, 23h - Leonard Skinner al Crossroads
Aquest divendres el Crossroads de Terrassa ha preparat un gran concert de tribut als mítics Lynyrd Skynyrd, amb una banda que té 9 anys d'experiència en el tema, els Leonard Skinner! A disfrutar!

Dissabte

Dissabte 15, 18h - Big Mama & Ramon Sellarès a la Biblioteca Pompeu Fabra
L'escriptora Cristina Casas presenta el seu llibre "Úter", i també comptarà amb la música en directe de Big Mama & Ramon Sellarès. La cita és a l'auditori de la Biblioteca Pompeu Fabra de Sant Quirze de Besora, per cert la localitat natal de la Big Mama i de l'autora del llibre.

Dissabte 15, 22.30h - Dr. Swinguez a The Philharmonic
Dissabte, a The Philharmonic, teniu una sessió de rhythm'n'blues "curatiu" amb els Dr. Swinguez. De moment, en aquest camp de la "sanitat" encara no hi ha retallades i podeu disfrutar "a tope"!

Dissabte 15, 22.30h - Oscar Tugas & David Mora al London Bar
L'històric London Bar està celebrant una sèrie de "mini" concerts, a l'espera de poder recuperar algun dia la seva programació de música gairebé diària. Aquest dissabte els protagonistes del "petit" concert són Oscar Tugas & David Mora, que ens portaran de viatge per la mítica Ruta 66 a ritme de blues, southern rock i country folk.

Dissabte 15, 23h - The Bluesters al Rien de Rien
Tercera oportunitat d'aquesta setmana per gaudir amb The Bluesters. En aquesta  ocasió amb la banda completa i a la sala on els podeu veure setmanalment, el Rien de Rien (Hotel Palace). Blues & feeling, baby!

Diumenge

Diumenge 16, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada diumenge és una sorpresa!

Diumenge 16, 19.30h - TEA a La Traviesa
La Traviesa de Torredembarra rep aquest diumenge la potent banda madrilenya TEA. Amb més de 20 anys de carrera, és una de les bandes de referència del hard blues rock. Un concert contundent per acabar la setmana amb molta energia!


Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment