Monday, December 17, 2012

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 17 de desembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, i Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona.

Destacats de la setmana

CONTINUA LA GIRA D'ALEX GUITAR PER CATALUNYA!
Segona (i última) setmana de la gira per casa nostra del gran guitarrista andalús Alex Guitar.
Aquesta setmana teniu 3 oportunitats per veure'l en acció: al Jazzman, a La Tía Felipa i al Voilà. A disfrutar del roots'n'blues!
Dilluns 17, 21h - Jazzman (BCN) 
Dissabte 22, 12.30h - La Tía Felipa (Cerdanyola)
Dissabte 22, 22h - Voilà Cafè-Teatre (Manresa)

LOS MAMBO JAMBO A LA PEDRERA!
Aquest dijous us espera un concert espectacular en tots els sentits. Primer, per la banda protagonista, Los Mambo Jambo, que és com un huracà de rhythm'n'blues, rock'n'roll, swing i surf. Segon, pel local del concert que és, ni més ni menys, La Pedrera! Prepareu-vos per a un Nadal "jambofònic"!
Dijous 20, 20h - Los Mambo Jambo a La Pedrera (BCN)

LA VELLA DIXIELAND & MARIAN BARAHONA AL JAMBOREE!
Aquest divendres podeu viure un moment molt especial al Jamboree, doncs hi torna a actuar La Vella Dixieland, 10 anys després de la seva última actuació a la històrica sala de la Plaça Reial. La big band estarà acompanyada a la veu per la gran cantant Marian Barahona, i aquest concert es fa per celebrar l'edició del primer llibre dedicat a la sala, "El cas Jamboree", escrit pel periodista musical Pere Pons. A gaudir d'una nit històrica!
Divendres, 21 al Jamboree (BCN):
19h - Presentació del llibre "El cas Jamboree"
20 i 22h - La Vella Dixieland & Marihan Barahona

TXUS BLUES & JOSE BLUEFINGERS AL 15è ANIVERSARI DEL BAR NO SWEAT!
Que un bar, on sovint es pot veure música en directe, pugui fer 15 anys és tota una proesa avui dia i es mereix una celebració. I això és precisament el que farà el Bar No Sweat (Gràcia, BCN) aquest divendres, amb el concert d'un dels duos habituals de la casa, Txus Blues & Jose Bluefingers. Més que una festa serà un festival... de bon blues i bon humor!
Divendres 21, 21h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Bar No Sweat (BCN)

AMADEU CASAS & AUGUST THARRATS A THE PHILHARMONIC!
Aquest divendres The Philharmonic rep 2 dels mestres (i pioners) del blues de casa nostra, Amadeu Casas i August Tharrats. Amb ells podeu gaudir d'una gran nit de blues en una sala molt acollidora, i en un format íntim i proper molt adient per assaborir tots els detalls que ens poden oferir aquests 2 grans músics!
Divendres 21, 22.30h - Amadeu Casas & August Tharrats a The Philharmonic

EL CONCERT DE LA FI DEL MÓN A LA SALA SARAU 08911!
Segons el calendari maya, aquest divendres s’acaba el món. Potser sí, però encara està per veure si això pot acabar amb el Rock& Roll (el fill del blues)!
Per aixó, res millor que celebrar aquesta data reivindicant a dues bandes, ja llegendàries, que representen un estil de vida: Los Salvajes, que justament aquest any compleixen 50 anys de carrera, identificats amb la vessant més “mod” del rock, i Los Rebeldes la banda “rocker” per excel.lència. Dos estils diferents però només una passió: el Rock&Roll!
Ja ho sabeu, aquest divendres, a la sala Sarau 08911, podeu acomiadar-vos d'aquest món amb un bon "sarau", escoltant cançons que ja són part de la historia de la música d’aquest país: “Soy asi”, “Mediterráneo”, “Es la edad”, “Bajo la luz de la luna”, “Todo negro”, “Eres especial”, “Al Capone”, “Mescalina”, i moltes més…
Divendres 21, 23h - Los Rebeldes + Los Salvajes al Sarau 08911 (Badalona)
 

__________________________


Dilluns
 

Dilluns 17, 20.30h - August Tharrats Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar té una "plantilla" de luxe, amb alguns dels millors músics de blues de la ciutat com, per exemple, l'August Tharrats Trio. El mestre Tharrats és un dels pioners del piano boogie a casa nostra, i és un plaer poder-lo veure tocar de ben a prop en una sala com el Milano!

Dilluns 17, 20.30h - Jam session amb Tota Blues al Rocksound
Aquest dilluns torna a haver-hi jam al Rocksound! Durant el mes de desembre alguns diumenges la sala té concert i llavors la jam passa als dilluns. El que no canvia és la banda que les coordina, Tota Blues, i això vol dir que la diversió continua estant garantida!

Dilluns 17, 21.30h - Jam session al Fizz Barcelona
Nova edició d'aquesta jam de blues que organitza el Fizz Barcelona cada dilluns, i que està dirigida per Johnny Big Stones & The Blues Workers. Una molt bona manera de començar la setmana, tocant blues!

Dilluns 17, 21.45h -  A Contra Blues a la Sala Monasterio 
Últim concert del cicle A Contra Blues & Friends, que s'ha celebrat a la Sala Monasterio, i en aquesta ocasió els convidats seran... ells mateixos! Un final digne d'aquesta banda espectacular (en el sentit més ampli de la paraula)!

Dilluns 17, 22h - Blas Picón & The Junk Express al Hot Blues
El Hot Blues d'Igualada és un club que porta temps amb una aposta decidida per la música en directe, i aquest dilluns farà honor al seu nom amb el concert de Blas Picón & The Junk Express. Blues ben calent per començar la setmana!

Dimarts

Dimarts 18, 19.45h - Jam session al JazzSí Club

Un dimarts més, la jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és fidel a la seva cita amb els amants del blues, rock, pop... i de la música en general. David Sam i la seva banda són els encarregats de que tot vagi com una seda!

Dimarts 18, 20.30h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
Nosoloblues és un dels molts projectes del gran Julio Lobos, i aquest dimarts el podeu veure en directe a la Bodega Saltó de Barcelona. Com haureu deduït, us espera una nit de blues... i molt més!

Dimarts 18, 22h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera al Jazzpetit
Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera tornen aquest dimarts al Jazzpetit, un acollidor local de Gràcia (Barcelona) on tindreu ben a prop aquests 2 grans virtuosos de l'harmònica i la guitarra! 

Dimarts 18, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
El clàssic de les nits de dimarts a Barcelona, la jam de blues del Harlem! Els coordinadors són Chino & The Big Bet, els mateixos que porten anys fent gaudir del blues a tothom que s'acosta a aquesta jam!

Dimecres


Dimecres 19, 18h - Pilar Cabot i Big Mama a l'Edifici Sucre
L'escriptora Pilar Cabot i la Big Mama combinen la poesia i la música en el seu espectacle "Poeta sobre cordes". Aquest dimecres en podeu gaudir a l'Auditori de l'Edifici Sucre (Vic). 

Dimecres 19, 20.30h - Jam session al Jazzpetit
La jam de jazz, blues i rock del Jazzpetit, està dirigida per Andreu Martínez, Miki Santamaria i Roger Guàrdia, 3 grans músics amb els que podeu gaudir de la vostra música preferida!

Dimecres 19, 20.30h - Julian Thorne Blues Trio al Milano Cocktail Bar
El Julian Thorne Blues Trio torna al Milano Cocktail Bar, després d'un temps d'absència a la seva programació. Aquest gran baixista, cantant i compositor anglès que viu a Barcelona és una aposta segura per gaudir d'una bona estona de blues! 

Dimecres 19, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
Aquest dimecres torna a haver-hi jam al Jam Session de Sabadell, amb el grup "de la casa", el Lluís Coloma Trio. Cada jam en aquesta sala és un espectacle de bona música i bon ambient!

Dijous

Dijous 20, 20.30h - Tota Blues Band al Centre Cívic Golferichs
Últimament, per diverses raons, a Barcelona no és fàcil veure en directe a les bones bandes de blues que tenim. Aquest dijous, però, podeu gaudir de la Tota Blues Band al Centre Cívic Golferichs, i sentir tota la intensitat del blues de Chicago amb aquesta formació que domina el tema!

Dijous 20, 20.30h - Big Dani Pérez Organic Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest dijous el Milano Cocktail Bar rep el Big Dani Pérez Organic Trio, format per Big Dani, Víctor Puertas i Marc Ruiz, 3 dels millors músics de rhythm'n'blues de la ciutat que combinen el domini dels seus intruments amb una classe i feeling excepcionals!

Dijous 20, 21h - Gumbo Jass Band al Cafè Vienès 
Aquesta setmana, al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster de Barcelona), podeu gaudir del jazz més festiu amb els Gumbo Jass Band! Aquesta banda està formada per reconeguts músics de jazz del país, porta més de 10 anys en actiu, i fa de cada concert una festa!

Dijous 20, 22h - Mick & Keith al Voilà! Cafè-Teatre
El Voilà! de Manresa rep aquest dijous un tribut a The Rolling Stones molt especial, amb 2 dels components dels Smoking Stones. Es tracta de Mick & Keith, és a dir Sergio Ortiz i Jean-Paul Dupeyron, i us faran passar una molt bona estona amb versions acústiques i anècdotes poc conegudes de Ses Satàniques Majestats!

Dijous 20, 22.30h - Jam session de l'SBB a la Sala Monasterio
Com cada dijous, des de fa anys, la Societat de Blues de Barcelona (SBB) organitza la seva jam de blues a la Sala Monasterio. Aquesta setmana estarà dirigida per Wax & Boogie, i amb ells us espera una jam amb molt de boogie, soul i swing!

Dijous 20, 23h - Jam Session al Crossroads
Aquest dijous el Crossroads de Terrassa torna a tenir una molt bona jam, en aquesta ocasió amb el Jordi Bastida Trio, que combina el funk amb el blues, el jazz i fins i tot el pop.

Divendres

Divendres 21, 18h - The Night Dogs al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana The Night Dogs, un potent quartet de blues que encapçala el gran bluesman americà Mike Shannon. Amb ells us espera una sessió de funk'n'dangerous blues!

Divendres 21, 20h - David Giorcelli a La Tía Felipa
Els "Divendres de piano blues" de La Tía Felipa celebren una edició especial aquesta setmana, amb el gran pianista David Giorcelli i artistes convidats. Una festa de boogie per anar-nos preparant per les "altres festes", que ja tenim a sobre d'aquí pocs dies!

Divendres 21, 20.30h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
Chino & The Big Bet és sinònim de bon blues, fet amb classe i bon humor, i aquest divendres ho podeu comprovar en una de les seves sales de referència, el Milano Cocktail Bar!

Divendres 21, 22.30h - Big Mama & Víctor Puertas a la Sala de Ball del Casal
Aquest divendres podeu veure en acció Big Mama & Víctor Puertas, un dels grans duos de blues del país, a la Sala de Ball del Casal de Cervera. Una gran nit de blues per començar el cap de setmana amb molt de feeling!

Dissabte

Dissabte 22, 20 i 22h - Big Mama & Sister Marion Trio al Jamboree
Un repertori dedicat a les grans cantants de blues, interpretat per 2 de les grans blueswomen de casa nostra (acompanyades per un home a la bateria). Això és el que podeu gaudir aquest dissabte al Jamboree amb Big Mama & Sister Marion Trio!

Dissabte 22, 20.30h - Wax & Boogie Quartet al Milano Cocktail Bar
Si voleu gaudir d'un concert que val per quatre, aquest dissabte heu d'anar al Milano Cocktail Bar, i allà hi trobareu Wax & Boogie Quartet! El blues, el boogie i el feeling multiplicats per 4!

Dissabte 22, 20.30h - Chino al Honky Tonk
Aquest dissabte podeu veure Chino en solitari al Honky Tonk i ell sol, acompanyat pel seu inseparable dobro, en té prou per posar-se el públic a la butxaca amb els seu blues i el seu carisma.

Dissabte 22, 21.30h - Fam de Funk al Marula Cafe
Si teniu ganes de passar una gran nit de funk, el vostre concert és el de Fam de Funk al Marula Cafe, aquest dissabte. Una banda que domina aquest estil i que l'interpreta amb passió, i que actualment està preparant el seu segon disc, on hi col·labora el gran saxofonista americà Pee Wee Ellis!

Dissabte 22, 22.30h - Jay Wallis Trio a The Philharmonic
The Philharmonic rep aquest dissabte el Jay Wallis Trio i aquest bon grup, encapçalat per la trompeta de Wallis, us transportarà a l'època daurada del jazz i el swing!

Dissabte 22, 23h - Emili Baleriola Trio al Gessamí
El Gessamí és un acollidora sala, situada als peus del Montseny que ha apostat amb força per la música en directe, i aquest dissabte hi podeu veure l'Emilio Baleriola Trio. Amb el grup d'aquest gran guitarrista, compositor i productor us espera un gran concert!
  
Diumenge

Diumenge 23, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada diumenge és una sorpresa!

Diumenge 23, 20 i 22h - Motis, Chamorro & Friends al Jamboree
Aquest diumenge teniu un nou concert del cicle "Motis, Chamorro & Friends", que es fa al Jamboree. La jove revelació del jazz i el seu mestre estaran acompanyats per un dels grans guitarristes del país, en Jordi Bonell!

Diumenge 23, 20.30h - Jam session amb Tota Blues al Rocksound
La jam del Rocksound, coordinada per Tota Blues, torna al seu dia habitual, el diumenge, i aixó vol dir que podeu tornar a acabar la setmana amb una bona estona de blues i bon rotllo!

Diumenge 23, 20.30h - Lluís Coloma & Blas Picón al Honky Tonk
Un diumenge més, el Honky Tonk és una de les millors opcions per acabar la setmana amb un bon concert de blues. En aquesta ocasió els protagonistes són uns habituals de la sala, Lluís Coloma & Blas Picón, i amb ells la qualitat i la diversió estan assegurats!



Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment