Monday, January 7, 2013

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 7 de gener)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, i Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona.


Destacats de la setmana

NOVA JAM DE BLUES A BARCELONA!
Aquest dimecres neix una nova jam de blues a Barcelona, que ve a augmentar la ja molt nombrosa "família" de les jams. La novetat d'aquesta és que és en format acústic, a l'estil dels antics juke joints del Mississippi, uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues. L'escenari d'aquestes trobades setmanals serà el Bar Prize i estaran dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues! Com diuen Tota i companyia, prepareu-vos per gaudir de "blues verdadero"!
Dimecres 9, 20h - Jam session acústica amb Tota Blues al Bar Prize (BCN)

QUICO PI DE LA SERRA AL VOILÀ!
Aquest dijous podeu veure en acció un dels grans cantautors (i també bluesman) catalans, en Quico Pi de la Serra, acompanyat per dos dels grans bluesmen de casa nostra, Amadeu Casas i Joan Pau Cumellas. Tots tres us oferiran l'espectacle QuicoLabora, un repàs a algunes de les cançons més emblemàtiques d'en Quico. Ho podeu gaudir al Voilà! de Manresa.
Dijous 10, 22h - Quico Pi de la Serra al Voilà! (Manresa)

BLACKCELONA EXPLOSION AL JAMBOREE!
Blackcelona és una plataforma de comunicació i promoció de la música negra de Barcelona, i la Blackcelona Explosion és una mostra d'algunes de les millors bandes de la ciutat. Aquesta setmana teniu dues sessions al Jamboree, divendres amb els Vermouth Time (soul-jazz dels anys 60, amb el hammond com a protagonista), i dissabte amb Los Fulanos (un espectacle de boogaloo, soul i funk). A gaudir de dues nits molt negres!
Blackcelona Explosion al Jamboree (BCN):
Divendres 11, 20 i 22h - Vermouth Time
Dissabte 12, 20h - Los Fulanos

CONFERÈNCIA MUSICADA SOBRE LA HISTÒRIA I EVOLUCIÓ DEL BLUES A L'ESCOLA SWING MANIACS!
L'escola Swing Maniacs de Barcelona ha preparat una xerrada molt interessant, a càrrec del gran músic Johnny Branchizio, per conèixer les arrels del ball del Lindy Hop, que ensenyen amb molt d'èxit des de fa temps. I l'arrel d'aquest ball, i de gran part de la música moderna, no és una altra que el nostre estimat blues. A gaudir d'una sessió que farà història!
Per anar a la conferència, abans us hi heu d'inscriure.
Dissabte 12, 17h - La història i l'evolució del blues a Swing Maniacs (BCN)

LA TEORÍA DEL TABURETE AL BADAMOLA!
Aquests últims mesos han estat molt "moguts" per a La Teoría del Taburete. Per una banda, un dels seus guitarristes, el gran Pep Cachazo, va patir un accident al dit índex de la mà dreta que el va obligar a aturar la seva activitat musical. En l'aspecte positiu, el trio està acabant d'enllestir el seu nou disc (gravat en directe l'últim dia que va estar obert el Mô Es Bar). Per sort, en Pep ja està recuperat i aquest dissabte podeu tornar-lo a veure en directe, acompanyat de l'Ana Ramallo i el Toni Pedrol, al Badamola (Badalona). Una gran notícia que aquest gran trio torni als escenaris!
Dissabte 12, 23h - La Teoría del Taburete al Badamola (Badalona)
 
__________________________


Dilluns
 

Dilluns 7, 20.30h - The Funky 3 al Milano Cocktail Bar
Aquesta setmana la podeu començar a ritme de funk i boogaloo, amb el concert que us ha preparat el Milano Cocktail Bar. The Funky 3, format per Abel Boquera (orgue), Dave Mitchell (guitarra) i Caspar Sant Charles (bateria), us posaran el ritme al cos per a tota la setmana!

Dilluns 7, 21.30h - Jam session al Fizz Barcelona
Aquest 2013 el Fizz Barcelona continua apostant per la seva jam de blues, i això és una gran notícia. I la notícia és el doble de bona perquè també continua apostant per la banda que s'encarrega de coordinar-les, Johnny Big Stones & The Blues Workers. Que sigui per molts anys!

Dimarts

Dimarts 8, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Un dimarts més, la jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és fidel a la seva cita amb els amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 8, 20.30h - Susana Sheiman Trio al Milano Cocktail Bar
La nit de dimarts no convida gaire a sortir per la nit, però aquesta setmana el  Milano Cocktail Bar us ha preparat un concert que us treurà la mandra i us "obligarà" a sortir de casa. Es tracta de l'actuació de Susana Sheiman Trio, una cantant espectacular acompanyada per dos músics del mateix nivell!

Dimarts 8, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
El clàssic de les nits de dimarts a Barcelona, la jam de blues del Harlem, és una ocasió perfecta per sortir de casa i gaudir del blues en directe. A més, teniu molt bona companyia, la de Chino & The Big Bet i tots els amants del blues que es reuneixen en aquesta jam!

Dimecres

Dimecres 9, 20.30h - Magnolia al Milano Cocktail Bar
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz. Aquest dimecres els podeu veure al Milano Cocktail Bar, un lloc perfecte per gaudir de la seva música!

Dimecres 9, 21h - Jam session al Jazzpetit
Torna la jam de jazz, blues i rock del Jazzpetit, dirigida per Andreu Martínez, Miki Santamaria i Roger Guàrdia. Una altra jam que es manté aquest any, i això és molt bon senyal. Aprofiteu aquesta oportunitat per compartir la música en directe!

Dimecres 9, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam dels dimecres al Jam Session de Sabadell ja és una cita obligada per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. I és que és tot un luxe poder compartir aquesta música amb el Lluís Coloma Trio, i en una sala tan acollidora com aquesta!

Dijous

Dijous 10, 21h - Ricard Gili Shining Hour al Cafè Vienès
Aquest dijous al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster, BCN) podeu veure jazz clàssic de primera línia amb el Ricard Gili Shining Hour! El líder de la històrica big band de jazz catalana La Locomotora Negra, amb un grup més reduït però igual de gran en qualitat!

Dijous 10, 21h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Jazzpetit
Aquest dijous toca sessió de riure'n'blues amb els "doctors" Txus Blues & Jose Bluefingers. El lloc de la "teràpia" és el Jazzpetit, i sortireu com nous!

Dijous 10, 22.30h - Jam session de l'SBB a la Sala Monasterio
La jam de la Societat de Blues de Barcelona (SBB), que es celebra cada dijous a la Sala Monasterio, aquesta setmana està dirigida per Tota Blues, una banda que domina el blues i les jams a parts iguals! "Blues macanudo, viejo!".

Divendres

Divendres 11, 18h - Ded Grandad al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana els Ded Grandad, un trio americà que segur que us sorprendrà amb la seva barreja de blues, gospel, jazz, ragtime i country!

Divendres 11, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
Torna el Cocktail & Swing de l'Hotel Havana (BCN), com sempre amb alguns dels millors músics de casa nostra. Aquesta setmana és el torn d'Òscar Font, Pep Traver i Artur Regada. Salut i swing!

Divendres 11, 20h - Backdoor Strangers a La Tía Felipa
Els "Divendres de piano blues" de La Tía Felipa d'aquesta setmana tenen com a protagonistes els Backdoor Strangers, és a dir Míriam Aparicio i Tota Blues. Amb ells teniu assegurada una estona de bon blues i bon rotllo!

Divendres 11, 20.30h - CG4 al Milano Cocktail Bar
CG4 és el quartet del gran músic canadenc, afincat a Barcelona, Cece Giannotti, i aquest divendres el podeu veure en acció al Milano Cocktail Bar. Amb aquesta formació, en Cece combina el blues amb la música alternativa i el pop, donant-li a tot plegat un ambient gairebé de banda sonora. Molt interessant!

Divendres 11, 21h - Lluís Coloma & Blas Picón al Jazzpetit
El Jazzpetit us ha preparat un petit gran concert de blues i boogie amb un duo especialista en el tema, Lluís Coloma & Blas Picón. Això és començar bé el cap de setmana!

Divendres 11, 22.30h - Myriam Swanson & Amadeu Casas a The Philharmonic
Myriam Swanson & Amadeu Casas tornen a The Philharmonic, una sala molt adient per gaudir del blues amb classe i feeling d'aquesta parella de grans músics!

Divendres 11, 23h - Joan Vinyals y Cia. al Harlem
Després de l'èxit del concert d'homenatge a Nelson Mandela de fa unes setmanes, Joan Vinyals y Cia. tornen al Harlem. Prepareu-vos per gaudir d'una gran nit de blues i altres ritmes negres! 

Divendres 11, 24h - Smoking Stones al Silenci
La sala Silenci de Manresa rep aquest dissabte divendres els Smoking Stones, que continuen amb la celebració del 50è aniversari de The Rolling Stones, amb el disc d'homenatge a la mítica banda anglesa. Us espera una nit de satisfacció total!

Dissabte

Dissabte 12, 20.30h - Wax & Boogie al Honky Tonk
El Honky Tonk us proposa començar la nit de dissabte amb una de les parelles que està causant sensació en el panorama del blues de casa nostra, Wax & Boogie. Blues, boogie, feeling, glamour... i molt més!

Dissabte 12, 20.30h - Wes' Coast Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte podeu gaudir d'una bona dosi de blues i soul al Milano Cocktail Bar, amb el Wes' Coast Trio (Marc Ferrer, Pau Ruiz i Manolo Germán). Una molt bona manera de començar una nit que pot ser molt llarga...

Dissabte 12, 22.30h - The Bob Pills a The Philharmonic
Si voleu començar el cap de setmana a tota pastilla, heu d'anar a The Philharmonic aquest dissabte. The Bob Pills (Mario Cobo i els germans Nunes) tenen a punt el seu rockabilly per fer-vos moure fins a l'última articulació del cos!

Diumenge

Diumenge 13, 13h - Vermut amb Tota Blues Duo a La Confiteria
Vermut, tapes i blues, això és el que us podeu trobar a La Confiteria (BCN) aquest diumenge. El vermut i les tapes les posa el local, i el blues el posa Tota Blues Duo! Per alimentar l'estómac i l'ànima!

Diumenge 13, 18 i 20h - Motis-Chamorro Quintet al Jamboree
Aquest diumenge podeu assistir a la presentació del disc del Motis-Chamorro Quintet, "Feeling Good", que es fa al Jamboree. Amb un repertori que combina els estàndards de jazz amb clàssics de la música popular i el swing, la jove revelació del jazz i el seu mestre us faran gaudir d'una tarda-vespre de luxe!
 
Diumenge 13, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! A veure què hi hauran deixat els Reis!

Diumenge 13, 19.30h - A Contra Blues a La Traviesa
La Traviesa de Torredembarra rep aquesta setmana una de les bandes més especials de casa nostra, els A Contra Blues. Amb ells cada concert és una experiència única i sorprenent, on podeu trobar blues i molt més!

Diumenge 13, 20.30h - Jam session amb Tota Blues al Rocksound
El Rocksound ja té a punt la seva jam de cada diumenge, amb Tota Blues, perquè acabeu la setmana de la millor manera, és a dir... amb blues! Blues per escoltar, blues per participar, blues per ballar... Aquesta música combina amb tot!

Diumenge 13, 20.30h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
Si el diumenge teniu la típica "depre" del final de cap de setmana, llavors heu de seguir el següent procediment: us aixequeu del sofà, aneu al Milano Cocktail Bar, us demaneu un còctel i gaudiu del concert del Lluís Coloma Trio. Funciona!

Diumenge 13, 20.30h - The Cool Grinders al Honky Tonk
El Honky Tonk us proposa acabar la setmana amb el blues dels Cool Grinders! Víctor Puertas, Jordi Abad i Reginald Vilardell són 3 dels bluesmen més cool de la ciutat!



Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment