Monday, January 14, 2013

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 14 de gener)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, i Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona.


Destacats de la setmana

NIT DE BLUES SOLIDARI AMB DEEP BLUES AL LUZ DE GAS!
Aquest dimarts teniu l'oportunitat de col·laborar amb una bona causa, al mateix temps que gaudiu d'un concert de blues espectacular! La gran banda Deep Blues ha reunit un munt de convidats de luxe, i tots plegats donaran el millor de si mateixos perquè passeu una nit inoblidable al Luz de Gas. L'objectiu és recaptar diners (per mitjà dels 15 € que val l'entrada) per a l'ONG Vitamundi, que treballa en diferents projectes dirigits principalment a dones i nens que viuen en situacions marginals. Perquè us feu una idea del nivell dels convidats, aquí en teniu uns quants: Agustí Mas, Max Sunyer, Emili Baleriola, Lluís Coloma, Jordi Batiste, Sol Baker, Amadeu Casas, Andreu Martínez, Francisco Simón, Fredy Fresquet, David Prades, Mónica Ratia... Espectacular!
Dimarts 15, 21.30h - Nit de blues solidari al Luz de Gas (BCN)

FLAMINGO TOURS AL SIDECAR!
Aquesta setmana comença una nova temporada dels Flamingo Tours al Sidecar, un projecte de Myriam Swanson i Raw Rebels. Cada dimarts us espera un viatge a les profunditats del rhythm'n'blues i el rock'n'roll més salvatges, per oblidar-vos dels problemes, la crisi... i la mare que els va parir! Qui diu que les nits de dimarts són avorrides?
Dimarts 15, 23h - Flamingo Tours al Sidecar (BCN)

BLACKCELONA AL JAMBOREE, AMB THE EXCITEMENTS!
Blackcelona és una plataforma de comunicació i promoció de la música negra de Barcelona, i durant aquest mes està presentant al Jamboree algunes de les millors bandes de la ciutat. Aquest dimecres és el torn dels espectaculars The Excitements, una banda explosiva de rhythm'n'blues i soul que us farà moure fins a l'última articulació del vostre cos! I abans, teniu una sessió de soul amb el DJ Ferran Amador... A great black night, baby!
Dimecres 16 al Jamboree (BCN):
20.00h - DJ Ferran Amador
21.30h - The Excitements

THE HACKENSAW BOYS AL ROCKSOUND!
Sembla que aquest 2013 el Rocksound continuarà portant-nos agradables sorpreses dels Estats Units, com la que ens ha preparat per a aquest dimecres. Des de Virginia arriben The Hackensaw Boys, 6 músics que són especialistes en transformar un concert en una gran festa de bluegrass i altres ritmes del folklore americà. Yippie yi yaaaay, yippie yi oooooh!
Dimecres 16, 21h - The Hackensaw Boys al Rocksound (BCN)

CONFERÈNCIA "EL BLUES EN EL JAZZ" AL GOLFERICHS!
El blues i el jazz són dos estils de la mateixa "família", de la que el blues n'és el "pare i la mare", i els dos s'influencien mútuament. Per conèixer més en detall la relació entre aquestes dues músiques tan especials, el Centre Cívic Golferichs ha preparat la conferència "El blues en el jazz", a càrrec del gran Ricard Gili, el líder de la històrica big band La Locomotora Negra. Una conferència que farà història!
Dijous 17, 20h - "El blues en el jazz" al Golferichs (BCN) 

A CONTRA BLUES AL POCKET CONCERTS!
Primera edició del 2013 dels Pocket Concerts (una iniciativa de Bad Music), i ja comencen posant el llistó ben alt amb una de les bandes més sorprenents de casa nostra, A Contra Blues! Amb ells us espera una nit de blues, sí, però de moltes altres coses també! Vosaltres només heu d'anar i deixar-vos portar... Per cert, la cita és al Centre Cultural Collblanc - La Torrassa.
Divendres 18, 21h - A Contra Blues al Centre Cultural Collblanc - La Torrassa (L'Hospitalet) 

DAVID GIORCELLI TRIO & AMADEU CASAS A LA TRAVIESA!
Per acabar aquesta setmana "per la porta gran", La Traviesa (Torredembarra) ha reunit per a vosaltres a alguns dels millors músics de blues del país, David Giorcelli Trio & Amadeu Casas! Poder gaudir del boogie d'en Giorcelli & Co. i del blues d'en Casas en el mateix concert és un fet que no passa gaire sovint, o sigui que estem davant d'una ocasió molt especial. A disfrutar!
Diumenge 20, 19.30h - David Giorcelli Trio & Amadeu Casas a La Traviesa (Torredembarra)

 
__________________________


Dilluns
 

Dilluns 14, 21.30h - Jam session al Fizz Barcelona
Per començar bé la setmana, res millor que una bona jam de blues com la del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stones & The Blues Workers. Bluesy monday, baby!

Dimarts

Dimarts 15, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Un dimarts més, la jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és fidel a la seva cita amb els amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 15, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
El clàssic de les nits de dimarts a Barcelona, la jam de blues del Harlem, és una ocasió perfecta per sortir de casa i gaudir del blues en directe. A més, teniu molt bona companyia, la de Chino & The Big Bet i tots els amants del blues que es reuneixen en aquesta jam!

Dimecres

Dimecres 16, 20h - Jam session acústica amb Tota Blues al Bar Prize
Segona setmana de vida d'aquesta nova jam de blues a Barcelona, on podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 16, 21h - Jam session al Jazzpetit
Si "al pot petit hi ha la bona confitura", llavors "a la sala petita hi ha la bona jam"? Al Jazzpetit, sí! Andreu Martínez, Miki Santamaria i Roger Guàrdia, us esperen per compartir una molt bona estona de blues, jazz i rock!

Dimecres 16, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam dels dimecres al Jam Session de Sabadell ja és una cita obligada per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. I és que és tot un luxe poder compartir aquesta música amb el Lluís Coloma Trio, i en una sala tan acollidora com aquesta!

Dijous

Dijous 17, 20.30h - Bernat Font Trio al Milano Cocktail Bar
El Bernat Font Trio porta un temps preparant el seu nou disc, però aquest dijous faran un parèntesi per anar al Milano Cocktail Bar, i gaudir (ells i el públic) d'una bona estona de blues en directe!

Dijous 17, 21h - Toni Solà Jazz Trio al Cafè Vienès
Aquest dijous el Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster, BCN) rep una formació liderada per un dels grans saxofonistes del país, el Toni Solà Jazz Trio. Per gaudir de les diferents tonalitats del saxo!

Dijous 17, 22h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Superglüh Bar
Aquest dijous podeu veure en acció els grans Txus Blues & Jose Bluefingers al Superglüh Bar de Barcelona. Vigileu amb el seu riure'n'blues perquè "enganxa"!

Dijous 17, 22.30h - Jam session de l'SBB a la Sala Monasterio
La jam de la Societat de Blues de Barcelona (SBB), que es celebra cada dijous a la Sala Monasterio, aquesta setmana està dirigida per dos autèntics bluesmen madrilenys, Fede Aguado & Osi Martínez! Una gran ocasió per compartir amb ells una gran nit de blues!

Divendres

Divendres 18, 18h - Marian Barahona & David Sam al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana Marian Barahona i David Sam, una gran cantant i un gran pianista que us faran gaudir d'un gran concert de blues i jazz en un "marc incomparable" (com diria aquell)!

Divendres 18, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana (BCN) sempre compta amb alguns dels millors músics de casa nostra. Aquesta setmana és el torn de Susana Sheiman (veu), Xavier Algans (piano) i Artur Regada (contrabaix). A disfrutar!

Divendres 18, 20.30h - Wax & Boogie 3 al Milano Cocktail Bar
El trio Wax & Boogie (Ster Wax, David Giorcelli i Reginald Vilardell) tornen aquest divendres al Milano Cocktail Bar, on van gravar fa uns mesos el seu disc "Lost In A Dream. Milano Club Blues Nights". Un concert de somni!

Divendres 18, 21.30h - Blas Picón & The Junk Express al Fleming Juke Joint
El Fleming Juke Joint continua amb la seva bona oferta de música en directe, especialment blues i altres estils de la "família", i aquest divendres rep el potent trio Blas Picón & The Junk Express. Un tren que arriba carregat de blues "pur i dur", sense conservants ni colorants!

Divendres 18, 22.30h - Ded Grandad a The Philharmonic
Els Ded Grandad són un trio americà, que fa música... americana! Potser pensareu "quina sorpresa!"... doncs sí, si aneu a veure'ls a The Philharmonic segur que us sorprendran amb la seva barreja de blues, gospel, jazz, ragtime i country!

Divendres 18, 22.30h - Oscar Tugas & David Mora al London Bar
El London Bar rep aquest divendres Oscar Tugas & David Mora, que ens portaran de viatge per la mítica Ruta 66 a ritme de blues, southern rock i country folk. Com diria Guardiola, "cordeu-vos els cinturons"!

Divendres 18, 22.30h - Chino & The Big Bet al Take It Easy
El Take It Easy és un bar musical del Port Esportiu d'El Masnou que també ofereix música en directe els divendres. Aquesta setmana rep un dels trios més en forma de casa nostra, com ho demostra el fet que ha estat seleccionat per representar l'Estat al Concurs de Blues Europeu i, com ja haureu endevinat, es tracta de Chino & The Big Bet, una aposta segura per viure un gran concert de blues!

Dissabte

Dissabte 19, 20.30h - Fede Aguado & Osi Martínez al Honky Tonk
El Honky Tonk rep aquest dissabte Fede Aguado & Osi Martínez, un gran duo madrileny que porta més de 15 anys als escenaris. Ells canten en castellà, i això fa que les seves lletres, plenes d’ironia, tinguin un paper important en la seva música. "De Madrid al... blues!"

Dissabte 19, 20.30h - The Big 3 al Milano Cocktail Bar
El dissabte a la nit el cos demana "moviment", i d'això en podeu trobar molt al Milano Cocktail Bar, on us esperen The Big 3, és a dir Big Dani Pérez, Agustí Burriel i Marc Ferrer, uns grans experts en rhythm'n'blues. I ja sabeu que el rhythm'n'blues porta molt moviment...

Dissabte 19, 22.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera a The Philharmonic
The Philharmonic torna a rebre aquest dissabte Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera, un duo de luxe que visita regularment aquest acollidor pub anglès de Barcelona. Dos virtuosos dels seus insturments que us deixaran amb la boca oberta!

Dissabte 19, 23h - David Giorcelli Trio al Casino de Barcelona
Aquest dissabte el podeu acabar al Casino de Barcelona, molt ben acompanyats pel David Giorcelli Trio! El blues i el boogie de la sort!

Dissabte 19, 23.30h - La Kozmic Band al Bar Blues
Us agradaria veure en directe a la mítica Janis Joplin? El tema està complicat, però teniu una molt bona opció: anar al Bar Blues aquest dissabte i veure La Kozmic Band! Aquesta banda tribut a Janis Joplin us aproparà a l'experiència de veure un concert d'ella!

Diumenge

Diumenge 20, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! A veure què hi hauran deixat els Reis!

Diumenge 20, 20.30h - Jam session amb Tota Blues al Rocksound
El Rocksound ja té a punt la seva jam de cada diumenge, amb Tota Blues, perquè acabeu la setmana de la millor manera, és a dir... amb blues! Blues per escoltar, blues per participar, blues per ballar... Aquesta música combina amb tot!

Diumenge 20, 20.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera al Honky Tonk
El Honky Tonk us proposa acabar la setmana amb Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera, dos mestres dels seus instruments que quan s'ajunten són com un "huracà" de blues imparable!
 

Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment