Monday, March 4, 2013

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 4 de març)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, i Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona.


Destacats de la setmana

SEGONA SETMANA DEL BLACK MUSIC FESTIVAL!
Entrem a la segona setmana del Black Music Festival, i ja va augmentant el nombre d'esdeveniments que podeu gaudir, amb la música negra com a gran protagonista. Teniu de tot i força: la pel·lícula "A film about kids and music. Sant Andreu Jazz Band", la música dels 50 amb el duo Pexsom Blues, el mític Mick Taylor, el soul-rock dels Macho, música per als més petits amb Jordi Tonietti, taller d'improvisació en jazz amb Mikkel Ploug Group, classe de lindy hop amb la música de Hop's Trio, concert doble espectacular (amb Josele Santiago & Very Pomelo i Giles Robson & The Dirty Aces), jazz amb Mikkel Ploug Group & Loren Stillman, i la Sant Andreu Jazz Band per acabar aquesta setmana tan intensa!
Aquí ho teniu tot, ordenat per dies, perquè no us perdeu res!

Dimecres 6, 20.30h - Pel·lícula al Cinema Truffaut (Girona)

Dijous 7, 22.30h - Pexom Blues al Soul Cafè (Figueres)

Divendres 8, 22h - Mick Taylor Band + Macho a La Mirona (Salt)

Dissabte 9,
17h - Jordi Tonietti al Teatre de Sant Narcís (Girona)
17h - Taller d'improvisació en jazz a l'Espai Marfà (Girona)
18h - Classe de lindy hop al carrer Santa Clara (Girona)
22h - J. Santiago & Very Pomelo + Giles Robson a La Mirona (Salt)
23h - Mikkel Plou Group & Loren Stillman al Sunset Jazz Club (Girona)

Diumenge 10, 18h - Sant Andreu Jazz Band al Teatre de Bescanó (Bescanó)

EARLY BLUES MOOD AL CENTRE CÍVIC GOLFERICHS!
Early Blues Mood són Myriam Swnson i Amadeu Casas, dos grans músics que han format aquest duo per fer-nos gaudir del blues en format íntim... i explosiu al mateix temps! Aquest dijous podeu viure l'experiència de veure'ls en directe al Centre Cívic Golferichs... segur que voldreu repetir!
Tingueu en compte que s'ha de reservar entrada, i teniu la info a la web del Golferichs.
Dijous 7, 20h - Early Blues Mood al Centre Cívic Golferichs (BCN)

SEGONA JAM SESSION DE L'ESCOLA DE BLUES DE BARCELONA!
Fa un parell de setmanes va néixer una nova jam session de blues a Barcelona, la primera que coordina l'Escola de Blues de Barcelona. La jam és quinzenal (dos dijous al mes), es fa al 99% Moto Bar, i està dirigida per professors de l'Escola, és a dir alguns dels millors músics de blues del país! En resum, té tots els ingredients per ocupar un lloc destacat dins de l'atapeït món de les jams de blues a casa nostra...
Aquest dijous teniu la segona oportunitat de gaudir d'una jam que crearà escola!
Dijous 7, 20h - Jam de l'Escola de Blues al 99% Moto Bar (BCN)

WAX & BOOGIE 3 ALS AUDITORIS!
Quan sentim la paraula auditori normalment pensem en música clàssica, grans orquestres... però aquesta setmana la música que podeu escoltar a l'auditori és el blues i el boogie de un dels millors trios del gènere, Wax & Boogie 3! El Teatre Auditori de Sant Cugat i el Teatre Auditori de Ripollet, sóns els escenaris on podeu veure en acció Ster Wax, David Giorcelli i Reginald Vilardell, per gaudir de la "música clàssica del Mississippi"!
Dijous 7, 21h - Wax & Boogie 3 al Teatre Auditori de Sant Cugat
Divendres 8, 21h 19h - Wax & Boogie 3 al Teatre Auditori de Ripollet

THE BLUES PRISONERS A LES NITS DE CAPIBOLA BLUES!
L'edició d'aquest mes de Les Nits de Capibola Blues rep un misteriós duo que, segons sembla, es va escapar del Centre Penitenciari de Joliet (Illinois, USA) durant la famosa actuació dels Blues Brothers. Això va ser el 1980, o sigui que ja ha plogut una mica, i des de llavors The Blues Prisoners (aquest és el nom del duo) continuen escapant de la policia, i tocant blues a qualsevol local que es trobin pel camí. Aquest divendres us els trobareu a l'Ateneu de 9 Barris, però no patiu, no són perillosos... L'únic perill que correu amb ells és que us acabeu enganxant al blues!
Divendres 8, 22h - The Blues Prisoners a l'Ateneu de 9 Barris (BCN)

COMENÇA EL FESTIVAL DE JAZZ DE TERRASSA!
Aquesta setmana arrenca el 32 Festival de Jazz de Terrassa, tota una institució en el món dels festivals de jazz (a casa nostra i a Europa!) i, a més del jazz, també hi haurà una important presència d'altres ritmes negres. Els "plats forts" del blues seran la setmana que ve, però aquest dissabte i diumenge teniu interessants concerts de gospel i soul, amb Tons & Sons Terrassa Gospel i Soul Jazz Band. A gaudir del festival!
Dissabte 9, 12h - Tons & Sons Terrassa Gospel a la Plaça Vella
Diumenge 10, 18.45h - Soul Jazz Band a la Nova Jazz Cava

EDU MANAZAS & WHISKEY TREN TORNEN A CATALUNYA!
Últimament podem veure sovint per casa nostra la gran banda madrilenya Edu Manazas & Whiskey Tren, i aquest cap de setmana els tornem a tenir per aquí. Teniu 3 ocasions per gaudir amb el seu blues!
Dissabte 9,
12.30h - Vermut a La Tía Felipa (Cerdanyola)
23.30h - Bar Blues (Cerdanyola)
Diumenge 10, 19h - Teatre de Balsareny

JIMMY BARNATÁN A TERRASSA I CADAQUÉS!
Segur que molts de vosaltres coneixeu en Jimmy Barnatán, bàsicament per la seva faceta d'actor a sèries d'èxit com "Los Serrano" o "El Comisario" i pel·lícules com "Torrente" o "Muertos de risa", però en Jimmy també és escriptor i... bluesman! Des de que als 11 anys va participar a l'òpera-rock "Los Miserables", ja no ha deixat de cantar i aquesta setmana teniu 2 oportunitats de veure'l darrere d'un micro, molt ben acompanyat per grans músics de casa nostra (com en Tòfol Martínez) i per la concursant de La Voz Lola Dorado. Poden ser 2 concerts de pel·lícula!
Dissabte 9, 21h - Cicle "Jazz a prop" al Casal de Can Boada (Terrassa)
Diumenge 10, 20h - Societat L'Amistat (Cadaqués)

A CONTRA BLUES AL CONCERT BENÈFIC PER A ESTHER GARRIDO "STÉ STÓN"!
Aquest dissabte, al Salamandra 2, es celebra un concert benèfic per ajudar Esther Garrido "Sté Stón", cantant i bateria de grups com Gaia Stalla i Draps Bruts, que està passant moments complicats per culpa del càncer i altres problemes. Hi participaran molts grups de diversos estils (Los Finos, Muyayo Rif, La Ruge Band, Kriminal Mendes, Insershow) i el blues també hi serà present amb els A Contra Blues. Serà més que un concert!
Dissabte 9, 21h - Concert benèfic per a Esther Garrido al Salamandra 2 (L'Hospitalet)

__________________________


Dilluns
 

Dilluns 4, 21.30h - Jam session al Fizz Barcelona
Per començar bé la setmana, res millor que una bona jam de blues com la del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers. Bluesy monday, baby!

Dimarts

Dimarts 5, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Un dimarts més, la jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és fidel a la seva cita amb els amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 5, 20.30h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
Nosoloblues és un dels molts projectes del gran Julio Lobos, i aquest dimarts el podeu veure en directe a la Bodega Saltó de Barcelona. Com haureu deduït, us espera una nit de blues... i molt més!

Dimarts 5, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
El clàssic de les nits de dimarts a Barcelona, la jam de blues del Harlem, és una ocasió perfecta per sortir de casa i gaudir del blues en directe. A més, teniu molt bona companyia, la de Chino & The Big Bet i tots els amants del blues que es reuneixen en aquesta jam!
ATENCIÓ: Chino & The Big Bet no coordinaran la jam d'aquest dimarts, perquè participen a l'European Blues Challenge (esperem que els vagi molt bé!), però us deixen en bones mans, les de Johnny Pérez!

Dimecres

Dimecres 6, 20h - Jam session acústica amb Tota Blues al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 6, 20.30h - The Suitcase Brothers al Milano Cocktail Bar
Després d'uns dies de gira per Aragó, i abans d'anar uns altres dies de gira per França (aquest parell no para!), The Suitcase Brothers us esperen aquest dimecres al Milano Cocktail Bar, per compartir una molt bona estona de blues'n'feeling!

Dimecres 6, 21h - Jam session al Jazzpetit
Si "al pot petit hi ha la bona confitura", llavors "a la sala petita hi ha la bona jam"? Al Jazzpetit, sí! Andreu Martínez, Miki Santamaria i Roger Guàrdia, us esperen per compartir una molt bona estona de blues, jazz i rock!

Dimecres 6, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam dels dimecres al Jam Session de Sabadell ja és una cita obligada per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. I és que és tot un luxe poder compartir aquesta música amb el Lluís Coloma Trio, i en una sala tan acollidora com aquesta!

Dijous

Dijous 7, 21h - Dumpy Lobsters al Cafè Vienès
El Cafè Vienès, de l'Hotel Casa Fuster de Barcelona, us ha preparat per a aquest dijous una nit de jazz tradicional i bon humor amb els Dumpy Lobsters. Aquests "homes-llagosta" són Francesc Puig (clarinet), Òscar Font (trombó), Josep Traver (piano) i Pep Rius (contrabaix), és a dir 4 grans músics que us ho faran passar molt bé!

Dijous 7, 21.30h - Pig Fat al Restaurant Golositalia
Combinar el blues amb el menjar italià és la proposta que ens fa el Restaurant Golositalia de Tarragona per a aquest dijous. El "menú" de blues ens el serveixen els Pig Fat (en format duo), ben "amanit" amb tocs de jazz, rockabilly i country! Bon profit! 

Dijous 7, 22h - Jam session al Mombasa
Nova edició de la nova jam session del Mombasa (Roda de Berà), dirigida pel Lluís Coloma Trio, una molt bona ocasió per gaudir del blues i altres músiques "de la família"... ja sigui com a músic o com a espectador!

Dijous 7, 23h - Backdoor Strangers al Coppelia Club
Continua el cicle "Cocktail & Blues" del Coppelia Club, i aquesta setmana els protagonistes són els Backdoor Strangers. Gaudir del blues i la simpatia d'aquest gran duo mentre us preneu un còctel és un plaer que no us podeu perdre!

Divendres
 

Divendres 8, 18h - The Damned Hellbillies al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana The Damned Hellbillies, una formació variable de músics i redneck-zombies especialistes en bluegrass i música old time americana.

Divendres 8, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'questa setmana té com a protagonistes Toni Solà (saxo), Gerard Nieto (piano) i Artur Regada (contrabaix). Com sempre, un còctel espectacular de grans músics!

Divendres 8, 20.30h - Jaming Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat una molt bona sessió de funk i groove, amb el Jaming Trio, liderat pel gran guitarrista italià Johnny Branchizio. I és que no hi ha res com una dosi de groove per acabar bé el dia!

Divendres 8, 21h - Myriam Swanson & Amadeu Casas al Cicle Contrabaix
Dins del Cicle Contrabaix, aquest divendres teniu una cita amb Myriam Swanson & Amadeu Casas, una gran lady i un gran gentleman del blues de casa nostra, que us faran gaudir del blues i amb molta intensitat, i que us faran un avançament del seu proper disc!

Divendres 8, 22.30h - La Teoría del Taburete a The Philharmonic
La Teoría del Taburete torna aquest divendres a The Philharmonic, una de les sales on podem veure sovint aquest gran trio. Una bona manera de començar el cap de setmana, gaudint del blues en una sala molt acollidora!

Divendres 8, 23.30h - The Generation a Els Pagesos
The Generation és una potent banda de blues-rock que porta en actiu des del 2004, i aquest divendres podeu rebre una de les seves descàrregues de blues elèctric a Els Pagesos (Sant Feliu de Llobregat). High voltage blues, baby!

Divendres 8, 23.30h - Blas Picón & Lluís Coloma Trio al Jam Session
El Jam Session de Sabadell és l'escenari on aquest divendres podeu gaudir de Blas Picón & Lluís Coloma Trio, una reunió d'alguns dels millors músics de blues del país, perquè comenceu el cap de setmana de la millor manera!

Dissabte

Dissabte 9, 20.30h - The Big 3 al Milano Cocktail Bar
El dissabte a la nit és probablement la nit més "moguda" de la setmana, no? Doncs si aneu al Milano Cocktail Bar, allà us esperen The Big 3, és a dir Big Dani Pérez, Agustí Burriel i Marc Ferrer, uns grans experts en rhythm'n'blues! I ja sabeu que el rhythm'n'blues porta molt moviment...

Dissabte 9, 20.30h - Lluís Coloma & Marc Ruiz al Honky Tonk
Per començar bé la nit de dissabte el Honky Tonk us ha preparat un dels seus petits grans concerts, a càrrec de Lluís Coloma & Marc Ruiz. Amb ells, i el seu blues i boogie, ja agafareu el ritme per aguantar una nit que pot ser molt llarga!

Dissabte 9, 22h - Wax & Boogie al Casino de Tarragona
Si voleu tenir sort aquest dissabte a la nit podeu anar al Casino de Tarragona, perquè allà hi trobareu Wax & Boogie, un dels duos amb més glamour i feeling de casa nostra. És una sort poder gaudir d'aquests grans músics!

Dissabte 9, 22.30h - Anna Luna a The Philharmonic
Aquest dissabte, a The Philharmonic, teniu un concert especial amb la gran cantant Anna Luna, acompanyada per Luis Pardellans al piano i Henrique Heredia a la bateria. Jazz i swing de molta qualitat!

Diumenge

Diumenge 10, 12h - Wax & Boogie 3 a Cal Pepelu
Si teniu ganes de fer un bon vermut aquest diumenge, no ho dubteu: heu d'anar a Cal Pepelu (Cerdanyola) perquè allà us acompanyaran Wax & Boogie 3! Braves, canyes i boogie!

Diumenge 10, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 10, 19h - Big Mama & Sister Marion al Cicle Contrabaix
El Cicle Contrabaix sempre dedica especial atenció al blues, i aquest diumenge n'és un bon exemple, amb el concert de Big Mama & Sister Marion. Dues autèntiques dames del blues que transmeten tota la màgia i el feeling d'aquesta música a cada concert!

Diumenge 10, 20h - Anna Lee & Connie Lynch al Bar Blues
Per celebrar el Dia de la Dona Treballadora (8 de març), el Bar Blues de Cerdanyola ha preparat el concert de les blueswomen Anna Lee & Connie Lynch. Amb elles gaudireu d'un homenatge a les grans dones de la música negra! 

Diumenge 10, 20.30h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
Què us semblaria acabar la setmana amb blues i boogie del bo? Sona bé, oi? Doncs això és el que teniu aquest diumenge al Milano Cocktail Bar, on us espera el Lluís Coloma Trio!

Diumenge 10, 20.30h - The Suitcase Brothers al Honky Tonk
El Honky Tonk rep aquest diumenge The Suitcase Brothers, tot just acabats d'arribar d'uns dies de gira per França. Malgrat el possible cansament, segur que els germans Puertas ho donen tot perquè passeu un gran estona de blues i acabeu la setmana de la millor manera!


 
Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment