Monday, March 18, 2013

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 18 de març)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, i Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona.


Destacats de la setmana

TORNEN LES A CONTRA BLUES SESSIONS & FRIENDS AL MONASTERIO!
La Sala Monasterio torna a l'activitat, després d'un mes aturada per les obres de reforma, i ho fan amb el retorn d'un cicle que ha animat molts dilluns de mesos anteriors, les A Contra Blues Sessions & Friends! Com el seu nom indica, es tracta de concerts amb aquesta gran banda acompanyada per algun convidat especial, i el d'aquest dilluns és el gran bluesman Blas Picón! Això pot ser molt gran!
Dilluns 18, 21.30h - A Contra Blues & Blas Picón a la Sala Monasterio (BCN)

QUARTA SETMANA DEL BLACK MUSIC FESTIVAL!
El Black Music Festival continua imparable, oferint-nos el bo i millor de la música negra, i en aquesta quarta setmana podeu gaudir de The Slingshots (banda de Barcelona que combina el funk, el soul i el jazz), una masterclass de guitarra amb Jordi Bonell i Albert Vila, Jordi Bonell & Albert Vila Duet (després de la classe, l'exhibició!), The Impressions & The Pepper Pots (tres membres de la mítica banda de soul acompanyats per una de les bandes destacades de casa nostra), un stage de lindy hop, El viatge de la Hope (un espectacle musical per als més petits sobre la música negra), Los 3 Juanetes del Apocadixie (per posar en pràctica tot el que haureu après a l'stage de lindy hop), Big Mama 25 anys & Taller de Músics Allstars (per celebrar els 25 anys de carrera de la nostra gran blueswoman), Keny Arkana + At-Versaris (nit de rap en col·laboració amb el Festival Cruïlla BCN), i Violeta Curry & Dick Them Trio (una cantant de The Supremes repassant el repertori de Whitney Houston a ritme de jazz). Agafeu aire, que això és massa!
Aquí ho teniu tot, ordenat per dies, perquè no us perdeu res!

Dijous 21, 
18.30h - Masterclass de guitarra al Sunset Jazz Club (Girona)
23.00h - Jordi Bonell & Albert Vila Duet al Sunset Jazz Club (Girona)
23.30h - The Slingshots a la Sala Tourmix (Girona)

Divendres 22, 
22.00h - The Impressions & The Pepper Pots a La Mirona (Salt) 

Dissabte 23,
10.00h - Black Music Lindy Hop Stage a l'Espai Marfà (Girona)
17.00h - El viatge de la Hope al Teatre Sant Narcís (Girona) 
19.30h - Los 3 Juanetes del Apocadixie a La Rambla (Girona)
21.00h - Big Mama & Taller de Músics Allstars al Teatre de Bescanó
22.00h - Keny Arcana + At-Versaris a La Mirona (Salt) 
23.00h - Violeta Curry & Dick Them Trio al Sunset Jazz Club (Girona)

IVAN KOVACEVIC 5 SPOTS AL POCKET CONCERTS!
Aquest divendres, al Pocket Concerts de Bad Music, podeu veure en acció la banda Ivan Kovacevic 5 Spots! Aquest gran contrabaixista serbi porta 11 anys vivint a Barcelona i, després de tocar amb els millors músics d'aquí i de l'estranger, ara presenta la primera banda que porta el seu nom. En aquest projecte està acompanyat per 4 grans músics, i tots 5 tenen un objectiu molt clar: que la gent gaudeixi de la música tant com ho fan ells!
Ja ho sabeu, a gaudir del blues i el jazz al Centre Cultural Collblanc - La Torrassa!
Divendres 22, 21h - Ivan Kovacevic 5 Spots al C.C. Collblanc - Torrassa (L'Hospitalet)

ÚLTIMA SETMANA DEL FESTIVAL DE JAZZ DE TERRASSA!
Aquesta setmana s'acaba el 32 Festival de Jazz de Terrassa i, entre altres propostes, podeu gaudir de la Nit Swit Records amb la presentació dels nous discos del Bernat Font Trio i de l'Ignasi Terraza Trio, del soul i el blues de Black Note, i del gipsy swing del Biel Ballester Trio. Un gran final digne d'un gran festival!

Dijous 21, Nit Swit Records a la Nova Jazz Cava:
22.00h - Bernat Font Trio
23.00h - Ignasi Terraza piano solo
23.30h - Ignasi Terraza Trio

Dissabte 23,
12.00h - Black Note al Mercat de la Independència
22.00h - Biel Ballester Trio a la Nova Jazz Cava


__________________________


Dilluns
 

Dilluns 18, 20.30h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar ha decidit fer d'aquest dilluns un dels millors dies de la setmana, i per això us ha preparat el concert del Lluís Coloma Trio. Tant de bo totes les setmanes comencessin així de bé!

Dilluns 18, 21.30h - Jam session al Fizz Barcelona
Per començar bé la setmana, res millor que una bona jam de blues com la del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers. Bluesy monday, baby!

Dimarts

Dimarts 19, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Un dimarts més, la jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és fidel a la seva cita amb els amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 19, 20.30h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
Nosoloblues és un dels molts projectes del gran Julio Lobos, i aquest dimarts el podeu veure en directe a la Bodega Saltó de Barcelona. Com haureu deduït, us espera una nit de blues... i molt més!

Dimarts 19, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
El clàssic de les nits de dimarts a Barcelona, la jam de blues del Harlem, és una ocasió perfecta per sortir de casa i gaudir del blues en directe. A més, teniu molt bona companyia, la de Chino & The Big Bet, els flamants subcampions de l'European Blues Challenge! Una jam de campionat!

Dimecres

Dimecres 20, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i aquesta setmana els encarregats de coordinar-la són Wax & Boogie, perquè Tota Blues està de gira per Espanya.

Dimecres 20, 21h - Jam session al Jazzpetit
Si "al pot petit hi ha la bona confitura", llavors "a la sala petita hi ha la bona jam"? Al Jazzpetit, sí! Andreu Martínez, Miki Santamaria i Roger Guàrdia, us esperen per compartir una molt bona estona de blues, jazz i rock!

Dimecres 20, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam dels dimecres al Jam Session de Sabadell ja és una cita obligada per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. I és que és tot un luxe poder compartir aquesta música amb el Lluís Coloma Trio, i en una sala tan acollidora com aquesta!

Dijous

Dijous 21, 19.30h - Susana Sheiman & Her Trio a l'IEN
L'Institut d'Estudis Nord-americans (IEN) és una entitat que promou la cultura americana al nostre país, i ja sabem que una part important d'aquesta cultura és el blues. Per això l'IEN també organitza concerts, com el d'aquest dijous amb l'actuació de Susana Sheiman Trio, una cantant espectacular acompanyada per un trio de músics del mateix nivell!

Dijous 21, 20h - Jam de l'Escola de Blues al 99% Moto Bar
Aquesta setmana torneu a tenir jam de l'Escola de Blues de Barcelona! Com ja sabeu, la jam és quinzenal (dos dijous al mes), es fa al 99% Moto Bar, i està dirigida per professors de l'Escola, és a dir alguns dels millors músics de blues del país! Una autèntica lliçó de blues!

Dijous 21, 21h - Víctor Puertas Trio al Cafè Vienès
El Cafè Vienès, de l'Hotel Casa Fuster de Barcelona, rep aquest dijous el Víctor Puertas Trio, és a dir una formació encapçalada per un dels membres de The Suitcase Brothers, que fa pocs dies van triomfar a l'International Blues Challenge. Amb Víctor, molt ben acompanyat per Jordi Abad al baix i Reginald Vilardell a la bateria, us espera una gran nit de blues!

Dijous 21, 21h - Fredy Fresquet & The Red Light al Jazzpetit
El Jazzpetit (Gràcia, BCN) ha programat per a aquest dijous el concert de Fredy Fresquet & The Red Light, un potent trio que combina versions de grans clàssics de blues i composicions pròpies de bluegrass. Una barreja explosiva!

Dijous 21, 22h - Jam session al Mosquito Sunset
L'últim dijous de mes, el Mosquito Sunset acostuma a preparar una bona jam de blues'n'soul amb el gran bluesman americà Mike Shannon. Aquest cop primer teniu el concert de Mike Shannon & His Mosquito Cats i després la jam... Jornada completa!

Dijous 21, 22h - Jam session al Mombasa
Nova edició de la nova jam session del Mombasa (Roda de Berà), dirigida pel Lluís Coloma Trio, una molt bona ocasió per gaudir del blues i altres músiques "de la família"... ja sigui com a músic o com a espectador!

Dijous 21, 22.30h - Jam session de l'SBB a la Sala Monasterio
La jam de la Societat de Blues de Barcelona (SBB), que es fa cada setmana a la Sala Monasterio, és el punt de trobada de bona part de la família del blues de la ciutat. Aquesta setmana està coodirnada pel Carlos Shelly Blues Trio, la formació encapçalada per aquest gran guitarrista. A disfrutar!
ATENCIÓ: Finalment, la jam la coordina The Clean Pockets, una altra gran banda de la ciutat, amb la que també gaudireu d'una gran jam!

Dijous 21, 23h - Pexsom Blues al Bar Cocodrilo
Aquest dijous podeu veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes. La cita és al Bar Cocodrilo d'Olot. See you there, alligator!

Divendres
 

Divendres 22, 18h - Julio Lobos Duo al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana Julio Lobos Duo. "Mr. Wolf" estarà acompanyat per Josep "Pasto" Martí al baix, i el concert promet emocions fortes!

Divendres 22, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana té com a protagonistes Josep Maria Farràs (trompeta), Dave Mitchell (guitarra) i Artur Regada (contrabaix). Com sempre, un còctel espectacular de grans músics!

Divendres 22, 20h - Lluís Coloma a La Tía Felipa
Els "Divendres de piano blues" de La Tía Felipa s'han convertit en una cita obligada per començar el cap de setmana de bon rotllo, gaudint del blues i del bon ambient d'aquest local únic. Aquesta setmana, hi podeu veure en acció un dels mestres de les tecles, el gran Lluís Coloma! What a boogie night, baby!
ATENCIÓ: Hi ha canvis en la programació i els protagonistes del concert seran Míriam Aparicio i Víctor Puertas. Gaudireu igualment d'un gran concert!

Divendres 22, 20.30h - Amadeu Casas Blues Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres, al Milano Cocktail Bar, podeu gaudir del blues amb un dels mestres de la guitarra que tenim al país, Amadeu Casas Blues Trio! Un dels petits grans plaers que ens proporciona la vida...

Divendres 22, 21.30h - The Sparkles al Fleming Juke Joint
Aquest divendres us espera una gran nit de soul i doo wop al Fleming Juke Joint amb The Sparkles! Tres grans veus femenines acompanyades de grans músics per gaudir del so i el ritme negre dels anys 60!

Divendres 22, 22.30h - Cotton Roots a The Philharmonic
Un concert dels Cotton Roots és un viatge als orígens del blues... sense haver d'anar al Mississippi! Aquest divendres ho podeu comprovar asseguts còmodament a The Philharmonic!

Divendres 22, 22.30h - Oscar Tugas & David Mora al London Bar
El London Bar rep aquest divendres Oscar Tugas & David Mora, que ens portaran de viatge per la mítica Ruta 66 a ritme de blues, southern rock i country folk. Com diria Guardiola, "cordeu-vos els cinturons"!

Divendres 22, 23h - Wax & Boogie 3 al Sis-b
El Sis-b de Malgrat de Mar rep aquest divendres Wax & Boogie 3, és a dir Ster Wax, David Giorcelli i Reginald Vilardell. Un trio de primera per gaudir d'una gran nit de blues, soul i boogie!

Dissabte

Dissabte 23, 20.30h - Cool Grinders al Milano Cocktail Bar
Si voleu tenir una nit de dissabte molt cool, un lloc molt recomanable per visitar és el Milano Cocktail Bar, per gaudir amb el blues dels Cool Grindrers! Víctor Puertas, Jordi Abad i Reginald Vilardell són 3 dels bluesmen més cool de la ciutat! 

Dissabte 23, 20.30h - Amadeu Casas & August Tharrats al Honky Tonk
Aquest dissabte el Honky Tonk es "vesteix de gala" per rebre un duo de luxe, August Tharrats & Amadeu Casas! Historia viva del blues de casa nostra, i estan més en forma que mai!

Dissabte 23, 20.30h - Taboo a la Sala Apolo
Des de fa temps, la Sala Apolo dedica una nit al mes al burlesque amb el nom de Taboo. En aquest espectacle hi podeu trobar striptease, màgia, ball, humor... i música en directe! Els encarregats habituals de posar-hi la música són els Mambo Jambo, i això vol dir que el ritme trepidant està assegurat!

Dissabte 23, 22h - Wax & Boogie al Casino de Tarragona
Si voleu tenir sort aquest dissabte a la nit podeu anar al Casino de Tarragona, perquè allà hi trobareu Wax & Boogie, un dels duos amb més glamour i feeling de casa nostra. És una sort poder gaudir d'aquests grans músics!

Dissabte 23, 22h - Carlos Costa Band a Can Shelabi
Si per anar a Cadaqués no fa falta cap excusa, aquest dissabte encara menys! Hi podeu passar un gran dia, gaudint d'aquesta població tan especial, i també una gran nit amb el concert de Carlos Costa Band a Can Shelabi! Pop, rock i, per suposat, blues!

Dissabte 23, 22.30h - Crawfish a The Philharmonic
Aquest dissabte hi ha nit de rockabilly a The Philharmonic amb els Crawfish, un trio que domina el ritme dels 50, i que us farà moure els peus i alguna cosa més!

Dissabte 23, 23.45h - Sun Street Blues al Bar Blues
El Bar Blues de Cerdanyola rep aquest dissabte els Sun Street Blues, un quintet disposat a que gaudiu del blues i que descobriu el bluesy side of the street!

Diumenge

Diumenge 24, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 24, 19.30h - Cotton Roots al Butyklan Aragó
Si el diumenge per la tarda us sembla un dels moments més tristos de la setmana, llavors heu d'anar al Butyklan Aragó i gaudir del blues amb els Cotton Roots. Us oblidareu que l'endemà és dilluns! 

Diumenge 24, 20.30h - Chino al Honky Tonk
Aquest diumenge el Honky Tonk rep en Chino que, com ja sabeu, fa pocs dies va aconseguir quedar en segon lloc amb els Big Bet a l'European Blues Challenge. Ara teniu l'oportunitat de veure'l en solitari, només acompanyat pel seu inseparable dobro. No fa falta res més per gaudir d'una molt bona estona de blues!


 
Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment