Monday, January 6, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 6 de gener)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), i T'agrada el blues? a Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

X BLUES & BOOGIE REUNION A LA NOVA JAZZ CAVA!
Aquest dilluns, a la Nova Jazz Cava de Terrassa, els Reis us han deixat un regal: l'últim concert de la Blues & Boogie Reunion!
Aquesta trobada de pianistes, organitzada pel mestre Lluís Coloma, ja és tot un clàssic d'aquestes dates, i és una molt bona manera d'acabar les festes i carregar les piles per a la resta de l'any.
Els protagonistes de l'últim dels 3 concerts que ha tingut aquesta edició de la trobada, són en Lluís Coloma, Joja Wendt i August Tharrats, acompanyats per una magnífica base rítmica (Manolo Germán i Marc Ruiz). A disfrutar!
Dilluns 6, 19.30h - Blues & Boogie Reunion a la Nova Jazz Cava (Terrassa)

JOHNNY BIG STONE & THE BLUES WORKERS AL CENTRE CÍVIC GOLFERICHS!
Si voleu gaudir del blues en les seves variants West Coast, Texas Blues i Jump Blues, aquest dijous podeu veure en acció un gran trio de casa nostra que combina a la perfecció aquests estils, Johnny Big Stone & The Blues Workers! La cita és al Centre Cívic Golferichs, i aquests treballadors del blues us faran vibrar amb el seu ritme!
Tingueu en compte que s'ha de reservar entrada. Teniu la info a la web del Golferichs.
Dijous 9, 20h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Centre Cívic Golferichs (BCN)

THE STATESBORO REVUE A CATALUNYA!
Aquesta setmana podeu descobrir una banda nord-americana de blues-rock que està començant a fer-se un lloc destacat al seu país, però que encara no és coneguda a casa nostra. Es tracta de The Statesboro Revue, una banda liderada pels germans Mann, amb dos àlbums editats i que té com un dels seus referents principals els mítics The Allman Brothers.
Si voleu veure'ls en acció, teniu dues oportunitats:
Divendres 10, 22h - Rocksound (BCN)
Diumenge 12, 19.30h - La Traviesa (Torredembarra)

VERMUT SOLIDARI DE LONESOME RENDEZBLUES A LA GRAN BODEGA SALTÓ!
Aquest diumenge podeu fer un vermut molt especial a la Gran Bodega Saltó, mentre gaudiu d'una estona de blues i bon humor amb Lonesome Rendezblues, un duo que combina molt bé les dues coses.
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. I, ja posats, quan acabi el concert també podeu mostrar la vostra solidaritat amb els dos músics i donar-los una propineta. Ja sabeu que "triste es de pedir, pero más triste es de robar"...
Diumenge 12, 13.30h - Lonesome Rendezblues a la Gran Bodega Saltó (BCN)

__________________________


Dilluns


Dilluns 6, 22h - Jam session al Fizz Barcelona
Aquest dilluns els Reis us han deixat un gran regal... que es repetirà cada dilluns de l'any, la jam del Fizz Barcelona! Com sempre, està dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, un dels millors trios de casa nostra! Every monday you have the blues!

Dimarts

Dimarts 7, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 7, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció - Treballem per a la inclusió social a Poble Sec, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimarts 7, 22h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club és una cita obligada de les nits de dimarts per a tots els amants del blues. Està coordinada per Hernán Senra "Chino", i es tracta d'una jam 100% blues, per a "paladars" exigents!

Dimarts 7, 22.30h - Blue Dream Duo al Rien de Rien
Aquest dimarts podeu gaudir d'una bona estona de blues, jazz i swing al Rien de Rien (Hotel Palace), amb el Blue Dream Duo. Hector Volpe i Quim Quiñonero us faran somiar...
    
Dimecres

Dimecres 8, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 8, 20.30h - The Cool Grinders al Milano Cocktail Bar
Si voleu gaudir d'una gran nit de blues, boogie i swing, aquest dimecres teniu una cita al Milano Cocktail Bar, amb The Cool Grindrers! Aquest trio està format per 3 dels bluesmen més cool de la ciutat! 

ATENCIÓ: per motius de salut d'un dels membres del trio, The Cool Grinders seran substituïts per Blas Picon & The Junk Express. Amb ells podreu gaudir d'una nit de blues molt contundent!

Dimecres 8, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Andreu Martínez, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!

Dimecres 8, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam del Jam Session de Sabadell és la cita dels dimecres per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. Com sempre, estarà coordinada per un grup de luxe, el Lluís Coloma Trio!

Dimecres 8, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Durant el gener també podeu gaudir de les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una jam session coordinada per A Contra Blues, i que està dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!
  
Dijous

Dijous 9, 19.45h - Wax & Boogie al Zinc Bar
Aquest dijous podeu veure Wax & Boogie al Zinc Bar de l'Hotel Villa Emilia (BCN), un lloc molt acollidor per gaudir del blues i el boogie amb aquest gran duo!

Dijous 9, 20.30h - Doc Scanlon's Cool Cat Combo al Milano Cocktail Bar 
El Milano Cocktail Bar rep aquest dijous Doc Scanlon's Cool Cat Combo, un quartet encapçalat pel gran contrabaixista americà que dóna nom al grup. Swing del bo, amics!

Dijous 9, 21h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Jazzpetit
Hi ha res millor que acabar el dia de bon humor? Sí, acabar el dia de bon humor... i amb bon blues! Si voleu provar aquesta sensació heu d'anar al Jazzpetit i veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers

Dijous 9, 22h - Jam session al Mombasa
Nova edició de la nova jam session del Mombasa (Roda de Berà), dirigida pel Lluís Coloma Trio, una molt bona ocasió per gaudir del blues i altres músiques "de la família"... ja sigui com a músic o com a espectador!

Dijous 9, 22h - Jam session al Mosquito Sunset
Normalement, cada primer dijous de mes es celebra la jam del Mosquito Sunset, coordinada pel gran bluesman americà Mike Shannon, però aquest mes es trasllada al segon dijous. El que no canvia és que primer teniu el concert de Mike Shannon & His Mosquito Cats i després la jam... A disfrutar!    

Dijous 9, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
La primera jam de 2014 de la Societat de Blues de Barcelona, que organitza els dijous a la Sala Monasterio, té com a coordinadors els A Contra Blues, una de les bandes més sorprenents de casa nostra. A disfrutar!

Dijous 9, 23h - The Bluesters & Friends al Rien de Rien
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen aquest primer dijous de 2014 al Rien de Rien (Hotel Palace) per compartir una bona estona de blues amb molts músics convidats. Cada nit és una sorpresa!

Divendres
 

Divendres 10, 18h - Myriam Swanson & Amadeu Casas al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquest divendres Myriam Swanson & Amadeu Casas, un dels grans duos de casa nostra. A gaudir d'un concert de blues amb molta classe i feeling!

Divendres 10, 20h - Pig Fat al Restaurant a La Cantonada
La Cantonada és un cafè del centre de Tarragona que ara comença una nova etapa, i on la música en directe hi tindrà una presència destacada. Aquest divendres, per exemple, hi podeu veure un bon concert de blues amb un gran duo de la ciutat, els Pig Fat!

Divendres 10, 21.30h - Wax & Boogie 3 al Fleming Juke Joint
El Fleming Juke Joint de Balaguer us ha preparat una gran nit de blues i boogie amb Wax & Boogie 3, perquè comenceu el cap de setmana amb molt de feeling!

Divendres 10, 22.30h - Lluís Coloma & Blas Picón al Jazzpetit
Aquest divendres el Jazzpetit us ha preparat un petit gran concert de blues, on els protagonistes són uns habituals de la sala, Lluís Coloma & Blas Picón. Amb ells la qualitat i la diversió estan assegurades!

Divendres 10, 23.30h - The Bluesters al Rien de Rien
Si voleu començar el cap de setmana amb una gran sessió de blues i rhythm'n'blues, podeu anar a veure The Bluesters al Rien de Rien (Hotel Palace). Very cool, baby!

Divendres 10, 23.30h - The Sparkles al Renegade Music&Dance
Aquest divendres us espera una gran nit de rhythm'n'blues, soul i doo wop al Renegade Music&Dance amb The Sparkles! Tres grans veus femenines acompanyades de grans músics per gaudir del so i el ritme negre dels anys 60!

Dissabte

Dissabte 11, 12.30h - La Dulce Jane a La Tía Felipa
El vermut d'aquest dissabte a La Tía Felipa té com a protagonistes La Dulce Jane, i amb ells us espera una gran sessió de rhythm'n'blues i rock'n'roll dels 70... i gaudint de les tapes de "Can Felipa"!

Dissabte 11, 20.30h - Frogs For Snakes al Honky Tonk
Aquest dissabte, al Honky Tonk, podeu veure Frogs For Snakes, és a dir l'expert en música americana Jonathan Glanzberg (guitarra i veu).

Dissabte 11, 20.30h - Cece Giannotti Quartet al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte podeu veure en acció el quartet del gran músic canadenc afincat a Barcelona, Cece Giannotti, al Milano Cocktail Bar. Amb aquesta formació, en Cece combina el blues amb la música alternativa i el pop, donant-li a tot plegat un ambient gairebé de banda sonora. Molt interessant!

Dissabte 11, 22h - Andreu Martínez & Matthew Simon al Jazzpetit
El Jazzpetit us ha preparat un interessant concert per a aquest dissabte, amb el duo format per Andreu Martínez & Matthew Simon. L'Andreu és un músic reconegut de casa nostra i estarà acompanyat per en Matthew, un gran trompetista americà, per oferir-vos una sessió de "bluepop" (una barreja molt personal de l'Andreu a base de blues, rock, pop i jazz).

Dissabte 11, 23h - Lluís Coloma Trio al Sunset Jazz Club
El Lluís Coloma Trio torna al Sunset Jazz Club, i en aquesta ocasió estrenaran el nou piano de la sala. Esperem que aguanti la velocitat vertiginosa dels dits d'en Lluís!

Dissabte 11, 23h - Slim Bay Seals al 100Setze
Aquest dissabte el 100Setze (Cardedeu) rep la visita dels Slim Bay Seals. Aquesta bona banda del Vallès combina a parts iguals el bon blues i el bon humor, i us oferirà una gran sessió de blues "crustaci"!

Dissabte 11, 23.30h - Gigi McFarlane Quintet al Rien de Rien
El Rien de Rien (Hotel Palace) us ha preparat una bona sessió de soul, rhythm'n'blues i funk amb Gigi McFarlane Quintet, una gran cantant acompanyada per grans músics!

Dissabte 11, 23.30h - Oscar Tugas & David Mora al London Bar
El London Bar rep aquest dissabte Oscar Tugas & David Mora, que ens portaran de viatge per la mítica Ruta 66 a ritme de blues, southern rock i country folk. Com diria Guardiola, "cordeu-vos els cinturons"!

Diumenge

Diumenge 12, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 12, 20.30h - Blas Picón & Oscar Rabadán al Honky Tonk
Si aneu al Honky Tonk aquest diumenge podeu veure en acció Blas Picón & Oscar Rabadán. Ells són el 66'6% del trio Blas Picón & The Junk Express, i en aquest format de duo també us donaran el 100% de bon blues!

Diumenge 12, 20.30h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest diumenge el Lluís Coloma Trio. Blues i boogie de luxe per acabar molt bé la setmana!

Diumenge 12, 21.30h - Tandem a La Cocteleria de Sant Andreu
Aquest diumenge podeu acabar la setmana molt ben acompanyats per dos grans músics, Joan Vinyals i Jean-Paul Dupeyron, és a dir el duo Tandem. La cita és a La Cocteleria de Sant Andreu (antiga El Cor de la Vinya) i us espera un repertori variat de balades, reggae, rock... i, per suposat, blues!

Diumenge 12, 23h - Jam acústica al Big Bang Bar
Els diumenges teniu una molt bona opció per acabar la setmana amb música en directe, la jam acústica del Big Bang Bar. Amb la coordinació del David Sam Trio, podeu gaudir de blues, rock, funk... i més ritmes! 


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment