Monday, January 20, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 20 de gener)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), i T'agrada el blues? a Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

MAMBO JAMBO A LA VAQUERIA!
Aquest divendres, La Vaqueria de Tarragona és l'escenari on podeu veure una de les bandes més potents del panorama del rhythm'n'blues, els Mambo Jambo, que actualment estan presentant el seu segon disc "Impacto inminente". Aquesta banda és un pòquer de grans músics, que quan s'ajunten són com un huracà de ritme desenfrenat, o sigui que aneu-vos preparant per moure l'esquelet, perquè aquest divendres "teniu mambo"!
Divendres 24, 23h - Mambo Jambo a La Vaqueria (Tarragona)

SEMIFINALS DEL CONCURS DE BLUES DE BARCELONA!
Aquesta setmana torna la "Champions" del Blues, el Concurs de Blues de Barcelona!
En aquesta edició del concurs, que ha passat a celebrar-se cada 2 anys, s'han presentat 29 propostes i el jurat n'ha escollit 6 que passen a la fase de directe (semifinals i final), que tindrà com a escenari la Sala Monasterio.
Divendres podeu veure la primera semifinal amb BCN Second Line, Grateful Blues i Frogs For Snakes, i dissabte els protagonistes són Sweet Marta & The Blues Workers, The Black Snakes i La Testapazza.
Us esperen dues jornades plenes d'emoció i bona música. Que guanyi... el blues!
Concurs de Blues de Barcelona, a la Sala Monasterio:
Divendres 24, 22.30h - Primera semifinal
Dissabte 25, 22.30h - Segona semifinal

AMADEU CASAS & VÍCTOR BARCELÓ AL HONKY TONK!
Aquest diumenge podeu veure junts un dels grans bluesmen i un dels joves valors de casa nostra, és a dir el duo Amadeu Casas & Víctor Barceló! L'Amadeu no necessita presentació i en Víctor és un harmonicista que, malgrat la seva joventut, ja s'està fent un lloc en el panorama del blues de Barcelona. Una bona combinació d'experiència i joventut per gaudir d'una gran nit de blues a una de les sales de referència de la Ciutat Comtal, el Honky Tonk!
Diumenge 26, 20.30h - Amadeu Casas & Víctor Barceló al Honky Tonk (BCN)

__________________________


Dilluns


Dilluns 20, 22h - Jam session al Fizz Barcelona
Cada dilluns podeu començar molt bé la setmana amb la jam del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, un dels millors trios de casa nostra! Every monday you have the blues!

Dimarts

Dimarts 21, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 21, 22h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club és una cita obligada de les nits de dimarts per a tots els amants del blues. Està coordinada per Hernán Senra "Chino", i es tracta d'una jam 100% blues, per a "paladars" exigents!

Dimarts 21, 22.30h - Mick & Keith al Rien de Rien
El Rien de Rien (Hotel Palace) rep aquest dimarts un tribut a The Rolling Stones molt especial, amb 2 dels components dels Smoking Stones. Es tracta de Mick & Keith, és a dir Sergio Ortiz i Jean-Paul Dupeyron, i us faran passar una molt bona estona amb versions acústiques i anècdotes poc conegudes de Ses Satàniques Majestats!

Dimecres

Dimecres 22, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 22, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Andreu Martínez, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!
ATENCIÓ: aquesta setmana la jam està coordinada per David Muñoz "Gnaposs".

Dimecres 22, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam del Jam Session de Sabadell és la cita dels dimecres per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. Com sempre, estarà coordinada per un grup de luxe, el Lluís Coloma Trio!

Dimecres 22, 22.30h - Andreu Martínez Trio al Mandarín Oriental
L'hotel Mandarín Oriental us ha preparat un interessant concert per a aquest dimecres, amb l'Andreu Martínez Trio. L'Andreu és un músic reconegut de casa nostra i us oferirà una sessió de "bluepop" (una barreja molt personal a base de blues, rock, pop i jazz).   

Dimecres 22, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Durant el gener també podeu gaudir de les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una jam session coordinada per A Contra Blues, i que està dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!
  
Dijous

Dijous 23, 21h - Wax & Boogie 3 al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep aquest dijous un dels grans trios de casa nostra, Wax & Boogie 3! Blues, boogie i feeling, molt de feeling

Dijous 23, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
La jam de la Societat de Blues de Barcelona, que organitza els dijous a la Sala Monasterio, aquesta setmana té com a coordinadors Tota Blues, "Doctors Honoris Causa" en jams de blues!

Dijous 23, 23h - The Bluesters & Friends al Rien de Rien
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dijous al Rien de Rien (Hotel Palace) per compartir una bona estona de blues amb molts músics convidats. Cada nit és una sorpresa!

Divendres
 

Divendres 24, 18h - Cece Giannotti Quartet al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), té com a protagonista el Cece Giannotti Quartet, que us oferirà un repertori de blues i música americana d'arrel. A disfrutar!

Divendres 24, 20h - Txus Blues & Jose Bluefingers a La Tía Felipa
Hi ha res millor que acabar el dia de bon humor? Sí, acabar el dia de bon humor... i amb bon blues! Si voleu provar aquesta sensació heu d'anar a La Tía Felipa i veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers!

Divendres 24, 20.30h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest divendres el Lluís Coloma Trio. Blues i boogie de luxe per començar molt bé el cap de setmana!

Divendres 24, 21.30h – The Velvet Candles al Fleming Juke Joint
El Fleming Juke Joint (Balaguer) torna a rebre el gran grup de doo wop The Velvet Candles. Un quintet de grans veus que segueixen fidelment la tradició de grups mítics com The Platters o The Temptations!

Divendres 24, 22h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Jazzpetit
El Jazzpetit us ha preparat una gran nit de blues per a aquest divendres amb Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta. Aquesta barreja explosiva us farà moure tota la nit! 

Divendres 24, 22.30h - Room 69 a The Philharmonic
Aquest divendres, a The Philharmonic, podeu veure el nou projecte de Julio Vallejo, el quartet Room 69. Si "entreu" en aquesta "habitació" tan suggerent gaudireu d'una nit molt moguda a ritme de blues, country i swing!

Divendres 24, 22.30h - The Blue Youngs al Jampep
Aquest divendres, al Jampep de Badalona, podeu veure en acció una jove banda de blues nascuda d'un combo de l'escola de música BCN Fusió. La banda està encapçalada pel gran cantant i guitarrista (i professor de l'escola) Sergi Blanch, que estarà molt ben acompanyat per les joves promeses del blues!  

Divendres 24, 23.30h - The Bluesters al Rien de Rien
Si voleu començar el cap de setmana amb una gran sessió de blues i rhythm'n'blues, podeu anar a veure The Bluesters al Rien de Rien (Hotel Palace). Very cool, baby!

Divendres 24, 23.30h - The Night Dogs a El Paraigua
Us ve de gust una bona dosi de blues i funk per a la nit de divendres? Doncs teniu una cita a El Paraigua amb The Night Dogs! What a funk'n dangerous blues night, baby!


Dissabte

Dissabte 25, 12.30h - Big Mama & Riqui Sabatés a La Tía Felipa
El vermut d'aquest dissabte a La Tía Felipa té com a protagonistes dos dels pioners del blues a casa nostra, Big Mama & Riqui Sabatés! Serà un vermut amb solera!

Dissabte 25, 13h - Calçotada Blues Jam Session a la Piscina Montflorit
Aquest dissabte torna un clàssic dels últims anys de la combinació gastronomia + blues, la Calçotada Blues Jam Session! A la Piscina Montflorit de Cerdanyola podeu gaudir de calçots, botifarra, vi (i el que faci falta!), i després teniu una jam per fer baixar els calçots, amb la Jam Circus Band. Bon profit!

Dissabte 25, 20.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Honky Tonk
Hi ha res millor que acabar el dia de bon humor? Sí, acabar el dia de bon humor... i amb bon blues! Si voleu provar aquesta sensació heu d'anar al Honky Tonk i veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers!

Dissabte 25, 20.30h - Amadeu Casas Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte podeu veure l'Amadeu Casas Trio al Milano Cocktail Bar, una combinació perfecta: blues amb classe a una sala amb classe!

Dissabte 25, 22.30h - The Bob Standards a The Philharmonic
The Bob Standards són un dels duos habituals de The Philharmonic, i aquesta setmana teniu una nova oportunitat de veure'ls en acció. Grans versions de tots els temps i música celta (el "blues d'Irlanda"), una bona combinació per a la nit de dissabte!

Diumenge

Diumenge 26, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 26, 19.30h - Gris-Gris Soul Society a La Traviesa
La Traviesa de Torredembarra rep aquest diumenge la banda Gris-Gris Soul Society que, com el seu nom indica, té el soul com el seu estil principal. Una interessant proposta per acabar la setmana amb bona música negra!

Diumenge 26, 20.30h - Blues & Slow Jam a La Fira
Aquest diumenge podeu acabar el dia, i la setmana, ballant blues! Sí, amics, el blues es pot ballar, com sempre han fet els negres (en aquesta escena de "Crossroads" teniu un exemple), i vosaltres també ho podeu fer a qualsevol dels concerts que tenim a casa nostra... només us heu de deixar portar pel ritme! Una bona ocasió per practicar també és la Blues & Slow Jam de La Fira, organitzada per Blues Dance Barcelona!

Diumenge 26, 23h - Jam acústica al Big Bang Bar
Els diumenges teniu una molt bona opció per acabar la setmana amb música en directe, la jam acústica del Big Bang Bar. Amb la coordinació del David Sam Trio, podeu gaudir de blues, rock, funk... i més ritmes!
ATENCIÓ: jam cancel·lada indefinidament, com la resta de la programació d'aquesta sala, "gràcies" a l'Ajuntament de Barcelona que continua amb la seva "política d'ajudes" a les sales de música en directe... Lamentable!


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment