Monday, February 24, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 24 de febrer)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat i T'agrada el blues? a Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

"EL BLUES ES POT BALLAR" AL QUILOMBO!
Des d'aquesta setmana, cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... A més, està previst que un cop al mes hi hagi música en directe. Let's dance the blues!
Dimecres 26, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo (BCN)

1er HARMÒNICA BLUES SUMMIT AL MEAM!
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix durant el febrer en el 1er Harmònica Blues Summit!
Cada divendres d'aquest mes heu pogut veure junts 2 dels grans harmonicistes que tenim a casa nostra, i aquesta setmana els protagonistes que tanquen el cicle són Maurici Morera i Víctor Puertas, dos harpmen que tenen tècnica i feeling per donar i per vendre! Això sí que és un final feliç!
Com durant tot el cicle, els dos harmonicistes estaran acompanyats per Oscar Rabadán a la guitarra i Julio Lobos al piano, per formar un pòquer de luxe.
Divendres 28, 18h - Maurici Morera & Víctor Puertas al MEAM (BCN)

POCKET CONCERTS: COTTON ROOTS + SWEET MARTA & THE BLUES WORKERS!
Aquest divendres teniu una nova cita amb els Pocket Concerts de Bad Music, i en aquesta ocasió la cita és... doble!
Doncs sí, en una mateixa nit podeu gaudir del blues en format acústic i en format elèctric, amb dues de les millors formacions de cada estil, Cotton Roots i Sweet Marta & The Blues Workers!
Un concert on podeu sentir la força i la intensitat del blues, ja sigui "endollat" o "desendollat"!
Com sempre, la cita és al Centre Cultural Collblanc-Torrassa.  
Divendres 28, 20.30h - Pocket Concerts al Centre Cultural Collblanc-Torrassa (L'Hospitalet)

LOST & LONESOME BAND A SWING MANIACS!
L'escola Swing Maniacs us ha preparat una gran Swing Jam de Carnaval amb la música en directe d'una banda encapçalada per 2 grans harmonicistes, Lost & Lonesome Band! Hi haurà ball, disfresses, i molta diversió... Una autèntica festa de blues i swing per moure el cos sense parar!
Divendres 28, 22.30h - Lost & Lonesome Band a Swing Maniacs (BCN)

COMENÇA EL BLACK MUSIC FESTIVAL!
Un any més, quan comença el març arriba el Black Music Festival, el gran festival de la música negra que es celebra a Salt i altres localitats de Girona. Aquesta setmana ja teniu 4 concerts per gaudir de la força i el ritme dels diferents estils de la black music amb Girona Marxing Band (que farà una cercavila a ritme de soul, jazz i funk), The Excitements (un autèntic volcà de rhythm'n'soul), Calista Walks (el projecte de la gran cantant Sandra Fern), Shakin' All (una banda per ballar swing, blues i rock'n'roll), i una jam session amb la Sunset Band (la banda "resident" del Sunset Jazz Club).
Aquest és el programa:

Dissabte 1,
12.00h - Cercavila amb la Girona Marxing Band al Pont de Pedra (Girona)
22.00h - The Excitements + Calista Walks a La Mirona (Salt)
23.00h - Shakin' All al Sunset Jazz Club (Girona)

Diumenge 2,
20.30h - Jam session amb la Sunset Band al Sunset Jazz Club (Girona)

THE COOL GRINDERS PRESENTEN NOU DISC A LA NOVA JAZZ CAVA!
Aquest dissabte The Cool Grinders se'n van a Terrassa, a la Nova Jazz Cava, per presentar el seu nou disc, "Let's Start It", que precisament van gravar a la històrica sala. Us espera una gran nit de blues, boogie i swing, que podeu continuar a casa vostra... si us compreu el disc!
Dissabte 1, 22.30h - The Cool Grinders a la Nova Jazz Cava (Terrassa)

VERMUT SOLIDARI D'ALAMBIQUE A LA GRAN BODEGA SALTÓ!
Aquest diumenge podeu fer un vermut molt especial a la Gran Bodega Saltó, mentre gaudiu d'una estona de blues, balades cabareteres, cançons de Tom Waits (i molt més) amb Alambique, més conegut com Alan Bike!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. I, ja posats, quan acabi el concert també podeu mostrar la vostra solidaritat amb el músic i donar-li una propineta. Ja sabeu que "triste es de pedir, pero más triste es de robar"...
Diumenge 2, 13.30h - Alambique a la Gran Bodega Saltó (BCN)

BARCELONA BIG BLUES BAND & LLUÍS COLOMA AL JAMBOREE!
Aquest diumenge podeu acabar la setmana d'una manera espectacular, amb la Barcelona Big Blues Band (BBBB)! Com el seu nom indica, la BBBB és una banda de blues mooooolt gran, pel nombre de components i per la seva qualitat i, per si això no fos prou, acostuma a actuar acompanyada de convidats de luxe. En aquesta ocasió, el convidat és Lluís Coloma, un dels grans pianistes de blues i boogie de casa nostra. Espectacular!
Diumenge 2, 20 i 22h - BBBB & Lluís Coloma al Jamboree (BCN) 


__________________________


Dilluns


Dilluns 24, 20.30h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar ha decidit fer d'aquest dilluns un dels millors dies de la setmana, i per això us ha preparat el concert del Lluís Coloma Trio. Tant de bo totes les setmanes comencessin així de bé!

Dilluns 24, 21h - Jam session al Fizz Barcelona
Cada dilluns podeu començar molt bé la setmana amb la jam del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, un dels millors trios de casa nostra! Every monday you have the blues!

Dimarts

Dimarts 25, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 25, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció - Treballem per a la inclusió social a Poble Sec, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. 

Dimarts 25, 22h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club és una cita obligada de les nits de dimarts per a tots els amants del blues. Està coordinada per Hernán Senra "Chino", i es tracta d'una jam 100% blues, per a "paladars" exigents!

Dimarts 25, 22.30h - Loretta Contadini Duo al Rien de Rien
Aquest dimarts podeu gaudir d'una bona estona de blues i rhythm'n'blues al Rien de Rien (Hotel Palace), amb Loretta Contadini Duo, una cantant de veu poderosa acompanyada pel gran guitarrista Quim Quiñonero. A disfrutar!

Dimecres

Dimecres 26, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 26, 20h - Jam session a La Tía Felipa
La Tía Felipa, a més de la seva completa programació de concerts, també té la seva jam session. Els dimecres és el dia escollit i, amb la direcció de Predicador Ramírez, a cada sessió us podeu trobar alguns dels millors bluesmen de casa nostra. Més que una jam, un festival!

Dimecres 26, 20.30h - Los Locos del Oeste al Milano Cocktail Bar
Aquest dimecres, al Milano Cocktail Bar, podeu veure en directe un còctel molt interessant de country jazz, amb el trio Los Locos del Oeste. Prepareu-vos per gaudir d'una nit boja!    

Dimecres 26, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Andreu Martínez, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!

Dimecres 26, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam del Jam Session de Sabadell és la cita dels dimecres per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. Com sempre, estarà coordinada per un grup de luxe, el Lluís Coloma Trio!

Dimecres 26, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Durant el febrer també podeu gaudir de les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una jam session coordinada per A Contra Blues, i que està dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!
  
Dijous

Dijous 27, 19h - La Teoria del Taburete al Suamu
Aquest dijous, al sortir de la feina (els que encara en tingueu) podeu gaudir de l'After Work del Suamu, que aquesta setmana presenta l'estrena del nou projecte de La Teoría del Taburete. Aquest gran trio dóna un pas més en la seva personal manera d'interpretar el blues, i ara us proposen una combinació de ritmes de New Orleans, L'Havana i Barcelona... Un concert perfecte per acabar bé la jornada!

Dijous 27, 19.45h - Wax & Boogie al Zinc Bar
Aquest dijous podeu veure Wax & Boogie al Zinc Bar de l'Hotel Villa Emilia (BCN), un lloc molt acollidor per gaudir del blues i el boogie amb aquest gran duo!

Dijous 27, 20.30h - Vermouth Time al Milano Cocktail Bar
Si us agrada el soul'n'jazz dels 60, on el Hammond era l'instrument estrella, aquest dijous teniu una cita al Milano Cocktail Bar amb els Vermouth Time, una potent banda que us posarà el groove al cos! Aquest dijous el temps del vermut no és al migdia, sinó a la nit!

Dijous 27, 21h - August Tharrats Trio al Cafè Vienès 
Aquest dijous l'August Tharrats Trio us espera al Cafè Vienès, i ja sabeu el que us trobareu, oi? Blues i boogie de primera qualitat, en un ambient elegant i relaxat!

Dijous 27, 22h - Jam session al Mombasa
Nova edició de la jam session del Mombasa (Roda de Berà), dirigida pel Lluís Coloma Trio, una molt bona ocasió per gaudir del blues i altres músiques "de la família"... ja sigui com a músic o com a espectador!
ATENCIÓ: la jam passa al proper 13 de març.

Dijous 27, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
La jam de la Societat de Blues de Barcelona, que organitza els dijous a la Sala Monasterio, aquesta setmana té com a coordinadors Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta. Aquesta barreja explosiva us garanteix una jam amb molt de ritme!

Dijous 27, 23h - The Bluesters & Friends al Rien de Rien
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dijous al Rien de Rien (Hotel Palace) per compartir una bona estona de blues amb molts músics convidats. Cada nit és una sorpresa!

Divendres
 

Divendres 28, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana amb Lluís Coloma Trio
Aquesta setmana el Cocktail & Swing de l'Hotel Havana (BCN), té com a protagonista el Lluís Coloma Trio, que us oferirà el seu còctel particular a base de blues amb molt de feeling i boogie trepidant! Salut!

Divendres 28, 20.30h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us proposa un gran concert de blues amb molt de swing per a la nit de divendres, amb uns especialistes del tema, Chino & The Big Bet. Una aposta segura!

Divendres 28, 21h - Marina BBface & The Beatroots al Jamboree
El Jamboree és el lloc on aquest divendres podeu ser testimonis de l'estrena del nou disc de Marina BBface & The Beatroots! Amb el títol de "Time To Begin", aquest treball és una mostra de la combinació de funk, soul i rock'n'roll que caracteritza la banda. 

Divendres 28, 22.30h - The Blues Prisoners al Casino d'Amposta
The Blues Prisoners continuen amunt i avall, recorrent les sales del país per despistar la policia, i mentrestant aprofiten per tocar blues, la seva passió. Aquest divendres se'n van al Casino d'Amposta, i ja s'ha advertit la població que no cal que avisin la policia, perquè els Prisoners només els robaran... el cor amb el seu blues! 

Divendres 28, 23h - Lluís Coloma Trio al Sis-b
Aquest divendres us espera una gran nit de piano boogie al Sis-b (Malgrat de Mar), amb uns dels millors representants del gènere, el Lluís Coloma Trio. Simplement espectacular!

Divendres 28, 23.30h - The Bluesters al Rien de Rien
La nit de divendres pot ser un bon moment per gaudir d'una gran sessió de blues i rhythm'n'blues, i per això podeu anar a veure The Bluesters al Rien de Rien (Hotel Palace). Very cool, baby!

Divendres 28, 23.30h - Ster Wax & The New Fuss al Solcafé
El Solcafé de Gavà us ha preparat un gran concert de soul i rhythm'n'blues, amb Ster Wax & The New Fuss, un dels projectes d'aquesta cantant espectacular que us farà moure el cos al ritme de la música negra! 

Dissabte

Dissabte 1, 12h - La Teoria del Taburete al Bar La Troca
Aquest dissabte podeu fer l'aperitiu mentre gaudiu de l'estrena del nou projecte de La Teoría del Taburete. Aquest gran trio dóna un pas més en la seva personal manera d'interpretar el blues, i ara us proposen una combinació de ritmes de New Orleans, L'Havana i Barcelona... Serà un vermut amb sabor i feeling! La cita és al Bar La Troca (Granollers).

Dissabte 1, 20h - Even Blues a la Societat de Blues de Rubí
La Societat de Blues de Rubí us ha preparat una bona sessió per a aquest dissabte amb Even Blues, un interessant trio format per Àngels Vilaró, Joan Fàbrega i Álvaro Taborda. La cita és a l'Espai Cultural de la CGT.

Dissabte 1, 20.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Honky Tonk
Hi ha res millor que acabar el dia de bon humor? Sí, acabar el dia de bon humor... i amb bon blues! Si voleu provar aquesta sensació heu d'anar al Honky Tonk i veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers!

Dissabte 1, 22.30h - La Teoría del Taburete a The Philharmonic
Aquest dissabte, a The Philharmonic, teniu la segona ocasió del dia per veure l'estrena del nou projecte de La Teoría del Taburete. Aquest gran trio dóna un pas més en la seva personal manera d'interpretar el blues, i ara us proposen una combinació de ritmes de New Orleans, L'Havana i Barcelona... Molt interessant!

Dissabte 1, 23h - Room 69 al Legends Dance Hall
Aquest dissabte, al Legends Dance Hall, podeu veure el nou projecte de Julio Vallejo, el quartet Room 69. Si "entreu" en aquesta "habitació" tan suggerent gaudireu d'una nit molt moguda a ritme de blues, country i swing! I, a més, podeu descobrir el seu nou disc, "Come In"!

Dissabte 1, 23.30h - Aishah Davis Quintet al Rien de Rien
El Rien de Rien (Hotel Palace) us ha preparat un bon concert de blues, soul i rhythm'n'blues per al dissabte, amb Aishah Davis Quintet. Una gran cantant acompanyada per una banda de grans músics, tots ells amb molta experiència, o sigui que teniu tots els ingredients per passar una nit fantàstica!

Diumenge

Diumenge 2, 12h - Vermut amb Koko Jean & The Tonics a l'Ikra
Aquest diumenge podeu fer el vermut molt ben acompanyats per una nova banda de casa nostra, formada a finals de l'any passat, Koko Jean & The Tonics! Es tracta d'un quartet de músics espectaculars, que s'han reunit en aquesta banda per oferir-vos una combinació explosiva de soul i blues, com podreu comprovar vosaltres mateixos! La cita és a l'Ikra Barcelona, i forma part de les sessions de Ven tú!

Diumenge 2, 12.30h - Johnny Big Stone & Friends a La Cerveseria Clandestina
L'aperitiu del diumenge és un dels petits plaers d'aquesta vida, però si el feu acompanyat de bon blues llavors ja es converteix en un dels grans plaers d'aquesta vida! Diumenge ho podeu comprovar a La Cerveseria Clandestina, amb un dels grans bluesmen de casa nostra, que estarà molt ben acompanyat, és a dir Johnny Big Stone & Friends!

Diumenge 2, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 2, 20.30h - Blas Picón & Oscar Rabadán al Honky Tonk
Si aneu al Honky Tonk aquest diumenge podeu veure en acció Blas Picón & Oscar Rabadán. Ells són el 66'6% del trio Blas Picón & The Junk Express, i en aquest format de duo també us donaran el 100% de bon blues!

Diumenge 2, 20.30h - Koko Jean & The Tonics al Milano Cocktail Bar
Segona oportunitat d'aquest diumenge per veure en acció una nova banda de casa nostra, formada a finals de l'any passat, Koko Jean & The Tonics! Es tracta d'un quartet de músics espectaculars, que s'han reunit en aquesta banda per oferir-vos una combinació explosiva de soul i blues, com podreu comprovar vosaltres mateixos al seu concert del Milano Cocktail Bar.


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment