Monday, March 3, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 3 de març)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat i T'agrada el blues? a Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

BIG MAMA & SISTER MARION GRAVEN DISC AL GOLFERICHS!
Big Mama & Sister Marion ja porten un temps fent-nos gaudir amb el seu repertori dedicat a les grans cantants de blues i aquest dijous el gravaran en directe, en el que serà el primer disc del duo. Una doble bona notícia, perquè podeu ser testimonis de la gravació i perquè, quan estigui editat, podeu continuar gaudint-lo a casa!
Aquest concert tan especial tindrà lloc al Centre Cívic Golferichs, i heu de tenir en compte que l'entrada és lliure però cal fer reserva prèvia. Més info a la web del centre.
Dijous 6, 19h i 20.30h - Big Mama & Sister Marion al Golferichs (BCN)

SOPAR & BLUES A L'HOTEL HAVANA!
Cada primer dijous de mes, l'Hotel Havana de Barcelona us ofereix la possibilitat de sopar mentre gaudiu d'un gran concert de blues o "derivats", amb el seu Sopar & Blues.
Com sempre, aquest mes el sopar és de luxe doncs podeu veure en acció Big Dani Pérez & Lluís Coloma Trio, és a dir un gran saxofonista acompanyat per un gran pianista i una gran base rítmica. Això serà espectacular! Bon profit!
Dijous 6, 20.30h - Sopar & Blues a l'Hotel Havana (BCN)

BARCELONA BLUES WEEKEND!
L'escola de ball LindyHop.cat us ha preparat un cap de setmana espectacular perquè pugueu ballar blues sense parar!
De dijous a diumenge teniu un intens i complet programa amb classes, tallers, festes, concursos i, per suposat, blues en directe! El primer concert és el dijous, i en aquest cas l'estil protagonista és el swing, amb Doc Scanlon's Cool Cat Combo, i el dissabte teniu el concert de blues amb Pig Fat Blues Band & Little Victor (les 2 actuacions són a l'Almo2bar). Let's dance the blues, baby!
Dijous 6, 22h - Doc Scanlon's Cool Cat Combo a l'Almo2bar (BCN)
Dissabte 8, 22h - Pig Fat Blues Band & Little Victor a l'Almo2bar (BCN)

SEGONA SETMANA DEL BLACK MUSIC FESTIVAL!
Aquesta segona setmana del Black Music Festival, el gran festival de la música negra que es celebra a Salt i altres localitats de Girona, es presenta farcit de propostes de tots els estils de la black music, i amb la presència destacada del pare del blues britànic, John Mayall. O sigui que... a disfrutar!

Aquest és el programa:

Dijous 6,
22.00h - Counting Off Group al Sunset Jazz Club (Girona)

Divendres 7,
21.00h - John Mayall a l'Auditori (Girona)

Dissabte 8,
11.00h - Orelles de Xocolata Negra a l'Escenari Cadena Ser (Girona)
12.30h - Funk Me a l'Escenari Cadena Ser (Girona) 
17.00h - Izah a l'Escenari Cadena Ser (Girona)
17.00h - Cercavila amb la Girona Marxing Band (Girona)
18.00h - Empty Cage a l'Escenari Cadena Ser (Girona)
19.00h - Waltrapa & The Cashmakers a l'Escenari Cadena Ser (Girona)
22.00h - Spin Doctors + Montreal 76 a La Mirona (Salt)
23.00h - Dave Allen Trio al Sunset Jazz Club (Girona)

Diumenge 9,
11.00h - Pitos a dojo a l'Escenari Cadena Ser (Girona)
12.30h - Bourbon a l'Escenari Cadena Ser (Girona)
17.00h - The Funk Boss Brothers a l'Escenari Cadena Ser (Girona)
18.00h - Ol'green al Teatre de Bescanó
19.00h - Grateful Blues a l'Escenari Cadena Ser (Girona)

15è ANIVERSARI DE BAD MUSIC!
Aquest divendres Bad Music celebra els seus 15 anys dedicats a la difusió de la música i ho fa amb una festa a la sala Rocksound on, evidentment, no hi podia faltar la música en directe, en concret el blues. I no tindreu un concert... en tindreu dos!
En una mateixa nit podeu gaudir del blues contundent i elèctric de Blas Picón & The Junk Express, i del blues acústic i personal del duo Honky Two. I també tindreu una bona selecció musical amb DJ Bastardo. A disfrutar!
Divendres 7, 20.45h - 15è aniversari de Bad Music al Rocksound (BCN)


__________________________


Dilluns


Dilluns 3, 21h - Jam session al Fizz Barcelona
Cada dilluns podeu començar molt bé la setmana amb la jam del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, un dels millors trios de casa nostra! Every monday you have the blues!

Dimarts

Dimarts 4, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 4, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció - Treballem per a la inclusió social a Poble Sec, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. 

Dimarts 4, 20.30h - Doc Scanlon's Cool Cats al Milano Cocktail Bar
Amb Doc Scanlon's Cool Cats el Milano Cocktail Bar us ha preparat
un gran concert de jazz i swing. El gran contrabaixista americà que dóna nom a aquest quartet estarà acompanyat per grans músics de casa nostra! 

Dimarts 4, 22h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club és una cita obligada de les nits de dimarts per a tots els amants del blues. Aquesta setmana (i durant una temporada) la jam no estarà coordinada pel trio habitual, Chino & The Big Bet, perquè se'n van de gira, però segur que també estareu en bones mans!

Dimecres

Dimecres 5, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 5, 20h - Jam session a La Tía Felipa
La Tía Felipa, a més de la seva completa programació de concerts, també té la seva jam session. Els dimecres és el dia escollit i, amb la direcció de Predicador Ramírez, a cada sessió us podeu trobar alguns dels millors bluesmen de casa nostra. Més que una jam, un festival!

Dimecres 5, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Andreu Martínez, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!

Dimecres 5, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... A més, està previst que un cop al mes hi hagi música en directe. Let's dance the blues!

Dimecres 5, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam del Jam Session de Sabadell és la cita dels dimecres per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. Com sempre, estarà coordinada per un grup de luxe, el Lluís Coloma Trio!

Dimecres 5, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Durant el març també podeu gaudir de les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una jam session coordinada per A Contra Blues, i que està dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!
  
Dijous

Dijous 6, 19.45h - Wax & Boogie al Zinc Bar
Aquest dijous podeu veure Wax & Boogie al Zinc Bar de l'Hotel Villa Emilia (BCN), un lloc molt acollidor per gaudir del blues i el boogie amb aquest gran duo!

Dijous 6, 20.30h - Room 69 al Milano Cocktail Bar
Al Milano Cocktail Bar podeu veure el nou projecte de Julio Vallejo, el quartet Room 69. Si "entreu" en aquesta "habitació" tan suggerent gaudireu d'una nit molt moguda a ritme de blues, country i swing! I, a més, podeu descobrir el seu nou disc, "Come In"!  

Dijous 6, 21h - Jazz Classic Quartet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) és com la "casa" del Jazz Classic Quartet, llavors podem dir que aquesta banda torna a casa aquest dijous. Oriol Romaní, Òscar Font, Albert Romaní i Queralt Camps us portaran de viatge cap als anys 20 i 30 sense que us hàgiu de moure de la cadira!

Dijous 6, 22h - Jam session al Mosquito Sunset
El primer dijous de mes, el Mosquito Sunset acostuma a preparar una bona jam de blues'n'soul amb el gran bluesman americà Mike Shannon. Primer teniu el concert de Mike Shannon & His Mosquito Cats i després la jam... Jornada completa! 

Dijous 6, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
La jam de la Societat de Blues de Barcelona, que organitza els dijous a la Sala Monasterio, aquesta setmana té com a coordinadors el Miguel Talavera Power Trio, un dels projectes d'aquest gran guitarrista. A disfrutar!

Dijous 6, 23h - The Bluesters & Friends al Rien de Rien
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dijous al Rien de Rien (Hotel Palace) per compartir una bona estona de blues amb molts músics convidats. Cada nit és una sorpresa!

Dijous 6, 23.30h - The Dry-River Stompers a El Paraigua
El Paraigua amplia la seva oferta de concerts i, a més de divendres i dissabte, ara també tindrà música en directe els dijous. Els primers que estrenaran el nou dia son The Dry-River Stompers i amb ells gaudireu del ritme del swing i el dixieland, per ballar sense parar!  

Dijous 6, 24h - Flamingo Tours a la Sala Apolo
Flamingo Tours, una banda especialitzada en "viatjar" a les profunditats del rhythm'n'blues i el rock'n'roll més salvatges, us espera aquest dijous a la Sala Apolo. Esteu a punt per al viatge?

Divendres
 

Divendres 7, 18h - Miquel Roldán Swingtet Trio al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), té com a protagonista el Miquel Roldán Swingtet Trio, encapçalat per aquest jove cantant que us oferirà una gran sessió de swing a l'estil dels grans crooners americans.

Divendres 7, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana amb Gemma Abrié
Aquesta setmana el Cocktail & Swing de l'Hotel Havana (BCN), té com a protagonista el trio de Gemma Abrié. Amb la seva veu i els grans músics que l'acompanyen podeu gaudir d'un gran còctel de swing!

Divendres 7, 20.30h - Cotton Roots a La Tía Felipa
La Tía Felipa deu ser el més semblant a un bar del Mississippi que tenim a casa nostra, i aquest divendres encara ho semblarà més amb el concert dels Cotton Roots

Divendres 7, 20.30h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat per a aquest divendres el concert del Lluís Coloma Trio, perquè comenceu el cap de setmana amb el ritme al cos!

Divendres 7, 20.30h i 22.30 - Miguel Talavera Power Trio al Bebop
El Bebop de Tarragona rep aquest divendres el Miguel Talavera Power Trio, que us carregarà les piles a base de potent blues-rock amb una mica de jazz i funk! 

Divendres 7, 21h - Xerrada-concert de Big Mama a la Biblioteca de La Garriga
El 8 de març es celebra el Dia de la Dona, i aquest divendres es fa un acte molt interessant per commemorar-lo a la Biblioteca de La Garriga. Es tracta de la xerrada-concert "La veu de les dones del blues" a càrrec de la Big Mama, una experta en el tema!

Divendres 7, 21.30h - Frogs For Snakes a El Col·leccionista
El Col·leccionista rep aquest divendres Frogs For Snakes, un bon trio de blues acústic encapçalat per l'expert en música americana Jonathan Glanzberg.

Divendres 7, 22h - Pexsom Blues al Montt
Aquest divendres podeu veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que us oferiran un repàs a la història del blues, amb tocs de r'n'r i boogie. La cita és al Montt de Valldoreix

Divendres 7, 22.30h - The Crawfish a The Philharmonic
Aquest divendres és moment per gaudir del rock'n'roll i altres ritmes dels 50 i 60, amb The Crawfish, uns experts en el tema. Els podeu veure en acció a The Philharmonic, una de les sales on actuen regularment.

Divendres 7, 23h - Carlos Shelly Blues Quartet al Sis-b
Aquest divendres us espera una gran nit de blues elèctric al Sis-b (Malgrat de Mar), amb Carlos Shelly Blues Quartet, la formació encapçalada per aquest gran guitarrista. A disfrutar! 

Dissabte

Dissabte 8, 20.30h - Wax & Boogie al Honky Tonk
El Honky Tonk us proposa començar la nit de dissabte amb una de les parelles que està causant sensació en el panorama del blues de casa nostra, Wax & Boogie!

Dissabte 8, 22.30h - Dr. Swinguez a The Philharmonic
Aquest dissabte, a The Philharmonic, teniu una sessió de rhythm'n'blues "curatiu" amb els Dr. Swinguez. La seva "teràpia" és millor que qualsevol medicament! 

Dissabte 8, 23.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers a El Paraigua
Si voleu passar la nit de dissabte a ritme de West Coast, Jump Blues i Delta Blues, heu de fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns experts en el tema!

Dissabte 8, 23.30h - The Generation al Riders Burguer Grill
The Generation és una potent banda de blues-rock que porta en actiu des del 2004, i aquest dissabte podeu rebre una de les seves descàrregues de blues elèctric al Riders Burguer Grill de Mataró. High voltage blues, baby! 

Diumenge

Diumenge 9, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 9, 19h - Wax & Boogie al Koliseum Jazz Club
A Manresa s'està celebrant la segona edició del cicle Koliseum Jazz Club, on el blues també hi té una presència destacada. Aquest diumenge hi podeu veure Wax & Boogie, i gaudir amb el seu blues i boogie ple de feeling. La cita és a la cocteleria Glaç.

Diumenge 9, 19.30h - Andreu Martínez Duet al Jazzpetit
El Jazzpetit us ha preparat un interessant concert per a aquest diumenge, amb Andreu Martínez Duet. L'Andreu és un músic reconegut de casa nostra i us  oferirà una sessió de "bluepop" (una barreja molt personal de l'Andreu a base de blues, rock, pop i jazz).

Diumenge 9, 20.30h - Lluís Coloma & Marc Ruiz al Honky Tonk
Per acabar bé la setmana el Honky Tonk us ha preparat un dels seus petits grans concerts, a càrrec de Lluís Coloma & Marc Ruiz. Amb ells, i el seu blues i boogie, ja agafareu el ritme per aguantar els propers 7 dies! 

Diumenge 9, 20.30h - The Big 3 al Milano Cocktail Bar
Si voleu acabar la setmana amb molt de ritme i blues, heu d'anar al Milano Cocktail Bar, perquè allà us esperen The Big 3, és a dir Big Dani Pérez, Agustí Burriel i Marc Ferrer, uns grans experts en... rhythm'n'blues!

Diumenge 9, 21.30h - The Blues Prisoners a La Cocteleria de Sant Andreu
The Blues Prisoners tornen aquest diumenge a La Cocteleria de Sant Andreu (antiga El Cor de la Vinya), un dels millors llocs de Barcelona per gaudir de la música en petit format. Els Prisoners us oferiran el seu còctel especial: 50% blues + 50% passió, per gaudir el 100%! 


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment