Monday, May 19, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 19 de maig)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat i T'agrada el blues? a Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

"NUESTRAS DIVAS" AL MEAM!
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix durant l'abril i maig en el cicle "Nuestras divas"!
Cada divendres d'aquest dos mesos podeu veure en acció algunes de les millors cantants de casa nostra, i aquesta setmana la protagonista és Marian Barahona, molt ben acompanyada per David Sam al piano. Una parella de luxe que us farà gaudir d'una molt bona estona!
Divendres 23, 18h - Marian Barahona & David Sam al MEAM (BCN)

XI CICLE D'APERITIUS MUSICALS A LA SEDETA!
Aquest mes es celebra el XI Cicle d'aperitius musicals a La Sedeta, una opció molt interessant per gaudir del bon temps, amb un bon vermut i bona música. En aquesta edició el blues hi serà molt present (en 3 dels 4 concerts previstos), i els protagonistes d'aquest dissabte són 3 dels bluesmen més cool de la ciutat, The Cool Grinders! Un trio que li posarà ritme al vostre aperitiu!
Dissabte 24, 12.30h - The Cool Grinders a La Sedeta (BCN)

LLUÍS COLOMA & DANI NEL·LO AL HONKY TONK!
Què passa quan comparteixen escenari un gran pianista i un gran saxofonista? Doncs ho podeu comprovar vosaltres mateixos aquest diumenge al Honky Tonk, amb el concert de Lluís Coloma & Dani Nel·lo!
Com ja us podeu imaginar, us espera una bona dosi de rhythm'n'blues trepidant!
Diumenge 25, 20.30h - Lluís Coloma & Dani Nel·lo al Honky Tonk (BCN)

__________________________


Dilluns


Amb el final de les jams de blues al Fizz, sembla que durant un temps el blues farà festa els dilluns, com les pastisseries...

Dimarts

Dimarts 20, 19h - Cicle "Soul Explosion" a la Biblioteca Vallcarca
Durant el maig, la Biblioteca Vallcarca i el Penitents celebra un interessant cicle dedicat a la música negra, amb el nom de "Soul Explosion".
Aquest dimarts el tema és "Es busca un saxofonista: soulismes al pop blanc 1950-1980", i Kiko Amat (novel·lista i periodista) us parlarà de l'esperit del white negro. Jazz, mods i soul. Grups de club mod dels seixanta, Artwoods, Herbie Goins, Geno Washington, Georgie Fame & The Blue Flames... i més!

Dimarts 20, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 20, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. 

Dimarts 20, 21.30h - The Bluesters & Friends al Monasterio
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dimarts a la nova Sala Monasterio (situada al Port Olímpic) per compartir una bona estona de blues, soul i rock amb molts músics convidats. Cada nit promet ser una sorpresa!

Dimarts 20, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!


Dimecres

Dimecres 21, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 21, 20h - Jam session a La Tía Felipa
La Tía Felipa, a més de la seva completa programació de concerts, també té la seva jam session. Els dimecres és el dia escollit i, amb la direcció de Predicador Ramírez, a cada sessió us podeu trobar alguns dels millors bluesmen de casa nostra. Més que una jam, un festival!

Dimecres 21, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Andreu Martínez, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!

Dimecres 21, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... Let's dance the blues!

Dimecres 21, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam del Jam Session de Sabadell és la cita dels dimecres per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. Com sempre, estarà coordinada per un grup de luxe, el Lluís Coloma Trio!

Dimecres 21, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Les Rock'n'Roll Gumbo Jams són unes jam sessions coordinades per A Contra Blues, i que estan dedicades a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!

Dimecres 21, 23h - Jam Funk Experience a La Boîte
La nova jam de La Boîte està coordinada per Vermouth Time, un dels millors grups de Blackcelona, i us farà gaudir cada dimecres d'una gran sessió de música negra amb molt de groove!

Dijous

Dijous 22, 19h - Cicle "Soul Explosion" a la Biblioteca Vallcarca
Última sessió del cicle que la Biblioteca Vallcarca i el Penitents ha dedicat a la música negra, amb el nom de "Soul Explosion".
Aquest dijous el tema és "Ciutats i segells discogràfics del soul", on fareu un recorregut històric i musical pel soul brillant de metalls de Stax Records (Memphis), els sons orquestrats de Motown (Detroit), o el soul d'arrel rhythm'n'blues de Chess Records (Chicago).
A càrrec de Manuel Recio, periodista musical i blogger.

Dijous 22, 19.45h - Wax & Boogie al Zinc Bar
Aquest dijous podeu veure Wax & Boogie al Zinc Bar de l'Hotel Villa Emilia (BCN), un lloc molt acollidor per gaudir del blues i el boogie amb aquest gran duo! 

Dijous 22, 20h - Lluís Coloma Trio al Centre Cívic Golferichs
El Centre Cívic Golferichs us ha preparat una gran sessió de blues i boogie amb molt de ritme, amb un dels millors músics del gènere, el Lluís Coloma Trio! A disfrutar!
Tingueu en compte que s'ha de reservar entrada, i teniu la info a la web del Golferichs.  

Dijous 22, 20.30h - Cece Giannotti Quartet al Milano Cocktail Bar
Aquest dijous podeu veure en acció el quartet del gran músic canadenc afincat a Barcelona, Cece Giannotti, al Milano Cocktail Bar. Amb aquesta formació, en Cece combina el blues amb la música alternativa i el rock, donant-li a tot plegat un ambient gairebé de banda sonora. Molt interessant!   

Dijous 22, 21h - Erwyn Seeruton Trio al Cafè Vienès 
Aquest dijous el Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep l'Erwyn Seeruton Trio, que us oferirà una bona sessió d'estandards de jazz combinats amb gospel.

Dijous 22, 21h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio aquesta setmana està coordinada per Johnny Big Stone & The Blues Workers, un trio de grans músics que us farà "treballar" de valent! Working blues! 

Dijous 22, 21.45h - Jam session al 99% Moto Bar
El 99% Moto Bar, amb la col·laboració de l'Escola de Blues de Barcelona i la Societat de Blues de Barcelona, us ofereix una molt bona jam cada dijous, i aquesta setmana estarà coordinada per Wax & Boogie 3. Recomanable al 100%!

Divendres
 

Divendres 23, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana té com a protagonista un duo històric de casa nostra, Louisiana Vamper, format pels grans Joan Pau Cumellas i Lluís Coloma!

Divendres 23, 20h - Backdoor Strangers a La Tia Felipa
La Tia Felipa us ha preparat una sessió de bon blues amb els Backdoor Strangers, és a dir Míriam Aparicio i Tota Blues. Amb ells teniu assegurada una bona estona de blues i bon rotllo!

Divendres 23, 20.30h - Vermouth Time al Milano Cocktail Bar
Si us agrada el soul'n'jazz dels 60, on el Hammond era l'instrument estrella, aquest divendres teniu una cita al Milano Cocktail Bar amb els Vermouth Time, una potent banda que us posarà el groove al cos! Aquest divendres el temps del vermut no és al migdia, sinó a la nit!

Divendres 23, 21.30h – Johnny Big Stone & The Blues Workers al Fleming Juke Joint
El Fleming Juke Joint (Balaguer) us ha preparat una gran nit de blues per a aquest divendres amb Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta. Aquesta barreja explosiva us farà moure tota la nit!

Divendres 23, 22.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera a The Philharmonic
Quan Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera pugen a un escenari el públic sap que gaudirà d'una sessió de blues espectacular! Ho podeu comprovar vosaltres mateixos aquest divendres a The Philharmonic.

Divendres 23, 22.30h - Oscar Tugas Trio al London Bar
El London Bar rep aquest divendres l'Oscar Tugas Trio, que us portarà de viatge per la mítica Ruta 66 a ritme de blues, southern rock i country folk. Com diria Guardiola, "cordeu-vos els cinturons"!
ATENCIÓ: aquest concert passa al dissabte, en format duo. 

Divendres 23, 23h - The Generation al Sis-b
The Generation és una potent banda de blues-rock que porta en actiu des del 2004, i aquest divendres podeu rebre una de les seves descàrregues de blues elèctric al Sis-b de Malgrat de Mar. High voltage blues, baby!

Divendres 23, 23.30h - Lluís Coloma Trio al Casino de Barcelona
Aquest divendres és el vostre dia de sort, perquè si aneu al Casino de Barcelona guanyareu segur... Guanyareu una bona sessió de blues i boogie amb el Lluís Coloma Trio! Això és tenir sort!

Dissabte

Dissabte 24, 12.30h - Grateful Blues a La Tía Felipa
El vermut de La Tía Felipa d'aquest dissabte té com a protagonistes els Grateful Blues, un duo que combina les versions del gènere amb temes propis. Segur que serà un vermut molt "agraït"!

Dissabte 24, 20.30h - Honky Two al Honky Tonk
Aquest dissabte, al Honky Tonk, podeu veure en acció els Honky Two, un gran duo de blues acústic creat recentment per 2 veterans del circuit de blues de casa nostra, Carlos Yañez (veu i guitarra) i Joan "Grandfather" Ventosa (piano).

Dissabte 24, 20.30h - Big Dani Pérez Organic Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte el Milano Cocktail Bar rep el Big Dani Pérez Organic Trio, format per Big Dani, Víctor Puertas i Marc Ruiz, 3 dels millors músics de rhythm'n'blues de la ciutat! Feel the rhythm, baby!

Dissabte 24, 21h - Frogs For Snakes a El Cafè de l'Aula
Aquest dissabte podeu gaudir d'una bona estona de blues a un local molt acollidor de Terrasa, El Cafè de l'Aula. Qui són els protagonistes? Doncs Frogs For Snakes, un bon trio de blues acústic encapçalat per l'expert en música americana Jonathan Glanzberg.

Dissabte 24, 22.30h - Fredy Fresquet & The Red Light al Jazzpetit
Aquest dissabte teniu una bona sessió de blues i bluegrass al Jazzpetit, amb Fredy Fresquet & The Red Light, que presentaran en format acústic el seu nou disc.

Dissabte 24, 22.30h - Oscar Tugas & David Mora al London Bar
El London Bar rep aquest dissabte Oscar Tugas & David Mora que us portaran de viatge per la mítica Ruta 66 a ritme de blues, southern rock i country folk. Com diria Guardiola, "cordeu-vos els cinturons"!

Dissabte 24, 23.30h - Wax & Boogie al Rien de Rien
El Rien de Rien (situat a l'Hotel Palace) us ha preparat una gran nit de blues i boogie amb el concert de Wax & BoogieA disfrutar!

Diumenge

Diumenge 25, 12h - Pexsom Blues al Coffee
Aquest diumenge podeu veure en acció els Pexsom Blues mentre gaudiu del vermut al Coffee de Riudellots! Una bona manera de començar la jornada!

Diumenge 25, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 25, 20h - Jam session amb Tota Blues al Rocksound
El Rocksound té a punt la seva jam mensual, amb Tota Blues, perquè acabeu la setmana de la millor manera, és a dir... amb blues! Blues per escoltar, blues per participar, blues per ballar... Aquesta música combina amb tot!   

Diumenge 25, 20.30h - Paquito Groove Band al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest diumenge la Paquito Groove Band, liderada pel pianista i cantant Paquito Cruz. Us espera una bona dosi de groove, que us durarà tota la propera de setmana! 

 
Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment