Monday, May 5, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 5 de maig)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat i T'agrada el blues? a Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

ÚLTIMA JAM AL FIZZ AMB JOHNNY BIG STONE & THE BLUES WORKERS!
Durant força temps, cada dilluns heu pogut començar molt bé la setmana amb la jam del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, un dels millors trios de casa nostra.
Avui, però, serà l'última jam que el trio dirigirà en aquesta sala, i promet ser una nit molt especial, amb una gran festa de comiat! 
Dilluns 5, 21h - Jam session al Fizz Barcelona (BCN)

BOO BOO DAVIS AL ROCKSOUND!
Aquest dimecres, al Rocksound, podeu veure en directe un dels últims bluesmen "autèntics", és a dir dels que van aprendre el blues al Mississippi, mentre treballaven al camp collint cotó!
Es tracta de Boo Boo Davis, un músic que porta des dels 5 anys tocant blues, i que des del 2000 gira per Europa un mínim de dos cops a l'any, tot i que aquesta serà la primera vegada que actua a Barcelona.
Aprofiteu l'ocasió per fer un viatge en el temps i l'espai, fins al Delta del Mississippi, anys 50!
Dimecres 7, 21h - Boo Boo Davis al Rocksound (BCN)

JAM DE COMIAT A LA SALA MONASTERIO!
Des de l'any 2006, la Societat de Blues de Barcelona (SBB) ha estat organitzant la seva jam de blues a la Sala Monasterio, convertint-se en tot un clàssic del circuit de blues de la ciutat. Però en aquesta vida tot s'acaba, i aquest dijous serà l'última vegada que l'SBB coordini la jam del Monasterio... La bona notícia és que la jam de blues continuarà present a la sala, i que l'SBB i el Monasterio seguiran col·laborant en nous projectes de blues.
Així, doncs, tot això mereix una gran festa, que és precisament el que tindreu dijous. Primer podeu veure el concert de presentació del nou disc de Fede Aguado & Osi Martínez (més info al següent paràgraf), i després podeu compartir escenari amb ells a l'última jam de l'SBB!
A gaudir, i recordeu que... The Blues Is Alright!
Dijous 8 a la Sala Monasterio (BCN):
22h - Concert de Fede Aguado y Osi Martínez
23h - Última jam de l'SBB

GIRA DE FEDE AGUADO & OSI MARTÍNEZ PER CATALUNYA!
Fede Aguado & Osi Martínez son un duo madrileny que porta molts anys als escenaris, i aquesta setmana tindrem el plaer de gaudir del seu blues a casa nostra, en la gira de presentació del seu nou disc, "Veinte años no es nada".
De moment, aquests són els concerts confirmat, però segur que n'hi haurà algun més:
Dijous 8, 22h – Sala Monasterio (BCN)
Divendres 9, 22h - Jazzpetit (BCN)
Dissabte 10, 12.30h - La Tía Felipa (Cerdanyola)  *NOVA DATA*
Dissabte 10, 20.30h – Honky Tonk (BCN)


"NUESTRAS DIVAS" AL MEAM!
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix durant l'abril i maig en el cicle "Nuestras divas"!
Cada divendres d'aquest dos mesos podeu veure en acció algunes de les millors cantants de casa nostra, i aquesta setmana els protagonistes són Xan Castell & Martini's Blues, un trio format per una gran cantant i dos grans músics que us oferiran una sessió de "vodevil blues"!
Divendres 9, 18h - Xan Castell & Martini's Blues al MEAM (BCN)

XI CICLE D'APERITIUS MUSICALS A LA SEDETA!
Aquest mes es celebra el XI Cicle d'aperitius musicals a La Sedeta, una opció molt interessant per gaudir del bon temps, amb un bon vermut i bona música. En aquesta edició el blues hi serà molt present (en 3 dels 4 concerts previstos), i el primers protagonistes són Alex Zayas Band, una potent banda encaçalada per aquest gran guitarrista que us acompanyarà el vermut a ritme de blues i funk!
Dissabte 10, 12.30h - XI Cicle d'aperitius musicals a La Sedeta (BCN)

"HONDARRIBIA CROSSROADS" + HONKY TWO AL BOCA NORD!
El Boca Nord us ha preparat un programa doble molt interessant per a aquest dissabte!
Primer podeu veure la presentació del documental "Hondarribia Crossroads. El punto de encuentro", realitzat per Bad Music i que reflecteix la trobada de més de 20 músics de blues de l'Estat, en l'edició de 2011 del Festival de Blues d'Hondarribia (Euskadi).
I després podeu gaudir del concert dels Honky Two, un duo de blues acústic creat recentment per 2 veterans del circuit de blues de casa nostra, Carlos Yañez (veu i guitarra) i Joan "Grandfather" Ventosa (piano).
Aquest dissabte gaudireu... el doble!
Dissabte 10, 20.45h - "Hondarribia Crossroads" + Honky Two al Boca Nord (BCN) 

BLUES NIGHT PER BALLAR A SWING MANIACS, AMB CHINO & THE BIG BET!
L'escola de ball Swing Maniacs us ha preparat una gran nit de dissabte perquè pugueu ballar blues sense parar, i els encarregats de posar-hi la música en directe són Chino & The Big Bet, una aposta segura quan parlem de blues!
A més, diumenge teniu unes master class molt interessants, per perfeccionar el vostre estil (podeu trobar més info a la web de l'escola).
A gaudir ballant el blues!
Dissabte 10, 22h - Chino & The Big Bet a Swing Maniacs (BCN)

BOOGIE AL LLUÇANÈS AMB LLUÍS COLOMA TRIO!
Amb l'arribada del bon temps, el boogie arriba al Lluçanès de la mà del Lluís Coloma Trio! A la Masia Coll de Plana, una masia del segle XVII situada als voltants de Lluçà, podeu gaudir d'un gran concert de blues i boogie i, a més, podeu fer un tast de productes de la zona! Un concert... boníssim!
Per a més info i reserves: anna@lluiscoloma.com
Diumenge 11, 12h - Lluís Coloma Trio a la Masia Coll de Plana (Lluçà)

BARCELONA BIG BLUES BAND & BLAS PICÓN AL JAMBOREE!
Aquest diumenge podeu acabar la setmana d'una manera espectacular, amb la Barcelona Big Blues Band (BBBB)! Com el seu nom indica, la BBBB és una banda de blues mooooolt gran, pel nombre de components i per la seva qualitat i, per si això no fos prou, acostuma a actuar acompanyada de convidats de luxe. En aquesta ocasió el convidat és Blas Picón, un dels grans bluesmen de casa nostra. La cita és al Jamboree!
Diumenge 11, 20 i 22h - BBBB & Blas Picón al Jamboree (BCN)


__________________________


Dilluns


Dilluns 5, 20.30h - August Tharrats Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar té una "plantilla" de luxe, amb alguns dels millors músics de blues de la ciutat com, per exemple, l'August Tharrats Trio. El mestre Tharrats és un dels pioners del piano boogie a casa nostra, i és un plaer poder-lo veure tocar de ben a prop en una sala com el Milano!

Dimarts

Dimarts 6, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 6, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. 

Dimarts 6, 21.30h - The Bluesters & Friends al Monasterio
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dimarts a la nova Sala Monasterio (situada al Port Olímpic) per compartir una bona estona de blues, soul i rock amb molts músics convidats. Cada nit promet ser una sorpresa!

Dimarts 6, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!


Dimecres

Dimecres 7, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 7, 20h - Jam session a La Tía Felipa
La Tía Felipa, a més de la seva completa programació de concerts, també té la seva jam session. Els dimecres és el dia escollit i, amb la direcció de Predicador Ramírez, a cada sessió us podeu trobar alguns dels millors bluesmen de casa nostra. Més que una jam, un festival!

Dimecres 7, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Andreu Martínez, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!

Dimecres 7, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... Let's dance the blues!

Dimecres 7, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam del Jam Session de Sabadell és la cita dels dimecres per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. Com sempre, estarà coordinada per un grup de luxe, el Lluís Coloma Trio!

Dimecres 7, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Les Rock'n'Roll Gumbo Jams són unes jam sessions coordinades per A Contra Blues, i que estan dedicades a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!

Dimecres 7, 23h - Jam Funk Experience a La Boîte
La nova jam de La Boîte està coordinada per Vermouth Time, un dels millors grups de Blackcelona, i us farà gaudir cada dimecres d'una gran sessió de música negra amb molt de groove!

Dijous

Dijous 8, 19h - Conferència de Big Mama a la Biblioteca Montbau
Aquest dijous la Biblioteca Montbau - Albert Pérez Baró ha preparat una interessant audició comentada sobre la figura del mític Louis Armstrong, a càrrec d'una experta en el tema, la Big Mama!

Dijous 8, 20.30h - Backdoor Strangers al Milano Cocktail Bar
Aquest dijous, al Milano Cocktail Bar, podeu gaudir d'una molt bona sessió de blues amb els Backdoor Strangers! Blues with a feeling, baby!

Dijous 8, 21h - Sopar & Blues a l'Hotel Havana
Un cop al mes, l'Hotel Havana de Barcelona us ofereix la possibilitat de sopar mentre gaudiu d'un gran concert de blues o "derivats", amb el seu Sopar & Blues.
Aquest mes els protagonistes són Josep Maria Farràs & Ignasi Terraza Trio, i la seva combinació de blues i swing. Bon profit!

Dijous 8, 21h - Gnaposs Trio al Jazzpetit
Gnaposs, el projecte del gran guitarrista David Muñoz, fa poc que ha editat el seu cinquè disc "Gnaposs Groove", i aquest dijous el presenten al Jazzpetit. Una bona ocasió per gaudir en directe d'aquest nou treball, on es barregen diversos estils com el funk, el blues, el rock... i fins i tot l'electrònica!

Dijous 8, 22h - The Flat Pack a La Sonora de Gràcia
La Sonora de Gràcia rep aquest dijous un nou trio de casa nostra, amb poques setmanes de vida, i que ha nascut per fer-vos gaudir amb el ritme del fingerpickin', el hot blues, l'early jazz i el hillbilly! El seu nom? The Flat Pack!

Dijous 8, 22h - Jam session al Cafè del Far
Un dijous al mes, el Cafè del Far de Salou, organitza una jam session de blues, coordinada per Maria Harmon, Marc Torres, Xavier Francín i Ramon Areste. Deixeu-vos guiar pel far del blues! 

Dijous 8, 22.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Hot Blues
Aquest dijous, el Hot Blues d'Igualada fa honor al seu nom, amb el concert de Johnny Big Stone & The Blues Workers. Amb ells us espera una gran sessió de hot blues per passar una nit molt... "calenta"!


Divendres
 

Divendres 9, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana té com a protagonista el Lluís Coloma Trio i, com ja haureu deduït, us espera un còctel de blues i boogie espectacular!

Divendres 9, 20.30h - Wax & Boogie 3 al Milano Cocktail Bar
Per començar bé el cap de setmana el Milano Cocktail Bar us ha preparat un concert ple de blues, boogie i feeling, amb Wax & Boogie 3!

Divendres 9, 21.30h - Frogs For Snakes a El Col·leccionista
El Col·leccionista rep aquest divendres Frogs For Snakes, un bon trio de blues acústic encapçalat per l'expert en música americana Jonathan Glanzberg. 

Divendres 9, 22h - La Teoría del Taburete a La Sonora de Gràcia
La Sonora de Gràcia és una sala que està apostant decididament per la cultura en general i la música en particular. A la seva programació també hi ha espai per al blues, i el concert d'aquest divendres n'és un bon exemple amb l'actuació de La Teoría del Taburete, un dels grans trios de casa nostra!

Divendres 9, 22.30h - Amadeu Casas a The Philharmonic
Aquest divendres és moment per gaudir del blues en estat pur, amb només un bluesman i la seva guitarra, el gran Amadeu Casas! La cita és a The Philharmonic.

Divendres 9, 23h - Pexsom Blues a l'Alter Ego
Aquesta setmana teniu 2 oportunitats per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "La nit més negra". La primera cita és a l'Alter Ego (Palafrugell).

Divendres 9, 23.30h - Wax & Boogie 3 a El Paraigua
Si voleu gaudir del blues i el boogie, una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Wax & Boogie 3, un dels trios amb més glamour i feeling de casa nostra.

Dissabte

Dissabte 10, 19.30h - The Walking Stick Man a La Traviesa
La Traviesa de Torredembarra rep aquest dissabte The Walking Stick Man, que us farà gaudir d'una gran nit de blues. Sentireu la presència de l'esperit de Sonny Boy Williamson i de Howlin' Wolf! 

Dissabte 10, 20.30h - Amadeu Casas Blues Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte podeu veure en acció l'Amadeu Casas Blues Trio al Milano Cocktail Bar, una combinació perfecta: blues amb classe a una sala amb classe!

Dissabte 10, 21.30h - Pexsom Blues a l'In-Situ
Segona oportunitat de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "La nit més negra". En aquesta ocasió la cita és a l'In-Situ (Begur).

Dissabte 10, 22h - Xavi Malacara & Tony Wilson al Jazzpetit
El Jazzpetit us ha preparat un viatge musical per a aquest dissabte, amb el concert de Xavi Malacara & Tony Wilson. Amb ells fareu un recorregut pel blues i el folk, entre els anys 20 i 50, on hi podeu trobar des del blues del Mississippi fins al folk de Bob Dylan. No fa falta portar maletes, l'únic equipatge que necessiteu és les vostres ganes de gaudir de la música en directe!

Dissabte 10, 23h - The Cimbrelines a l'aniversari de Cowboys MC
El Cowboys MC celebra el seu tercer aniversari, i els encarregats de posar música a la festa són The Cimbrelines, una explosiva banda de rock'n'roll salvatge, a l'estil de Little Richard! Rip it up, baby! 

Dissabte 10, 23.30h - The Night Dogs a El Paraigua
Si voleu gaudir de la nit de dissabte amb una bona dosi de blues i funk, teniu una cita a El Paraigua amb The Night Dogs! What a funk'n dangerous blues night, baby!


Diumenge

Diumenge 11, 12h - Big Mama & Riqui Sabatés Blues Band a Rubí
Aquest diumenge a l'hora del vermut, a la Plaça del Celler de Rubí, podeu gaudir d'un gran concert de blues amb la banda de dos dels pioners del gènere a casa nostra, Big Mama & Riqui Sabatés Blues Band!

Diumenge 11, 12.30h – One For The Road a La Capella de Can Gambús
Avui podeu fer-vos un homenatge amb un bon aperitiu a La Capella de Can Gambús, mentre els One For The Road fan el seu homenatge al blues i el rock'n'roll! A disfrutar! 

Diumenge 11, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 11, 19.30h - Sardina's Golden Rule a La Traviesa
La Traviesa de Torredembarra rep aquest diumenge la banda Sardina's Golden Rule, que us farà gaudir d'una gran nit de rhythm'n'soul!

Diumenge 11, 20.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera al Honky Tonk
Aquest diumenge, al Honky Tonk, podeu veure en acció Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera, un duo que us farà gaudir d'una sessió de blues espectacular! Això és acabar la setmana "per la porta gran"!

Diumenge 11, 20.30h - Magnolia al Milano Cocktail Bar
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz. Aquest diumenge els podeu veure al Milano Cocktail Bar, un lloc perfecte per gaudir de la seva música, i una bona manera d'acabar la setmana!
 

Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment