Monday, October 20, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 20 d'octubre)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

DELTA MOON AL ROCKSOUND!
Aquest dimarts el Rocksound rep la visita de la banda americana Delta Moon, liderada per dos grans guitarristes, Tom Gray y Mark Johnson!
Amb ells us espera una intensa nit d'american blues roots, és a dir una combinació de blues del Delta amb folk, rock i country, i amb uns duels de guitarra que us faran vibrar!
ATENCIÓ: Si sou socis de la Societat de Blues de Barcelona, teniu l'entrada a un preu reduït
Dimarts 21, 21h - Delta Moon al Rocksound (BCN)

II OCTUBRE IN BLUES ON FESTIVAL!
A causa de la crisi, el Festival de Blues de Cerdanyola ha passat a ser bianual, i aquest any toca "descans"...
Descans? No! Perquè l'Asociación de Blues de Cerdanyola, amb la col·laboració de l'Ajuntament i El Huevo Gordo, s'ha encarregat de que no us falti el blues durant aquest mes, amb la segona edició de l'Octubre In Blues On Festival!
Del 16 al 26 d'octubre, Cerdanyola tornarà a vibrar amb uns dies intensos de blues, com ha de ser!
Aquí teniu la programació d'aquesta segona (i última) setmana:

Dimecres 22
22.00h - Angue Jazz a La Taberna

Divendres 24
20.00h - Alan Bike a La Tía Felipa
20.00h - Rosendeando al Bar Club de Tennis ATENCIÓ: passa a dissabte 
22.00h - Tissana Acústic al Te Art
22.00h - Hard Buds a la Sala Circus

Dissabte 25
12.30h - Casi El Mejor Trío De Tu Vida a La Tía Felipa
20.30h - Rosendeando al Bar Club de Tennis
23.00h - Tritono Blues a The 1916 Irish Pub
23.00h - The Charro's Trio a la Sala Circus

Diumenge 26
12.00h - Big Boss Band a la Plaça Abat Oliba al Parc dels Pins (Fontetes)
21.30h - Special blues jam session a la Sala Circus

GANG WOLF LIGHTNIN' AL HONKY TONK!
Aquest dissabte, al Honky Tonk, podeu acabar la setmana fent un viatge en el temps, fins als orígens del blues!
Gang Wolf Lightnin' serà l'encarregat de guiar-vos pels camins de l'old time blues, el jazz i el ragtime.
Si el seu directe sona com el seu disc, us transportarà ben lluny!
Dissabte 25, 20.30h - Gang Wolf Lightnin' al Honky Tonk (BCN)

DOBLE NIT DE BLUES AL FESTIVAL MPB!
Dins de la programació del 25è Festival de Música Popular de Barcelona (MPB), aquest dissabte teniu una doble nit de blues al New Underground.
Bluesnet Band i Mary One Blues, dues bandes formades per músics experimentats, us faran gaudir d'una intensa nit de blues elèctric amb tocs de rock'n'roll!
Una nit per gaudir... el doble!  
Dissabte 25, 21.30h - Bluesnet Band + Mary One Blues al New Underground (BCN)
 
NARRATIVA ERÒTICA & NIT DE BLUES AL BAR MEMPHIS!
El Memphis Snack Bar (Les Borges Blanques) us proposa passar una nit de dissabte molt intensa amb un esdeveniment que reuneix la narrativa eròtica i el blues!
Mònica Barri presentarà el seu llibre "Disfrútame", i després els Pexsom Blues, li posaran blues a la festa.
Una nit per gaudir de moltes maneres!
Dissabte 25, 22h - Pexsom Blues al Bar Memphis (Les Borges Blanques)

BLUES DANCE BARCELONA PRESENTA "DRAG THE BLUES"!
Blues Dance Barcelona ha preparat 3 dies intensos que faran gaudir a tots els amants del blues ballat, amb la segona edició de "Drag The Blues"!
De divendres a diumenge teniu tallers, jams, conferències i DJ's, i segurament us preguntareu "no hi ha música en directe?"
Doncs és clar que sí, el blues en directe no podia faltar en aquesta cita, i no teniu 1 concert... en teniu 2! I, a més, són dobles!
Divendres us faran ballar Myriam Swanson & Amadeu Casas i Chino & The Big Bet, i dissabte serà el torn de Blas Picón Trio i Tota Blues Band!
Prepareu-vos per gaudir d'un cap de setmana inoblidable!
Drag The Blues (BCN):
Divendres 24, des de les 18.45h
Dissabte 25, des de les 10.30h
Diumenge 26, des de les 10.55h 

MUDDY WINE + WAX & BOOGIE QUINTET A LA FIRA DEL VI DE RUBÍ!
Aquest diumenge podeu "assaborir" un concert doble de blues a la Fira del Vi de Rubí!
Primer teniu l'actuació dels Muddy Wine, una formació local molt adient per a aquesta ocasió (com indica el seu nom), i després podeu veure en acció Wax & Boogie Quintet, és a dir el format XXL d'aquest gran duo/trio de blues i boogie!
La festa tindrà lloc al Celler de Rubí i, com diu la dita: "Rubí, noies maques i bon vi"... i també bon blues!
Diumenge 26, 12h - Blues a la Fira del Vi de Rubí
   
__________________________


Dilluns


Dilluns 20, 19h - Amadeu Casas a la Biblioteca d'El Clot
Aquest dilluns podeu començar la setmana amb una xerrada-concert molt interessant, a càrrec del gran Amadeu Casas, que us explicarà la influència del blues en el rock'n'roll. La cita és a la Biblioteca El Clot - Josep Benet (BCN).

Dilluns 20, 21h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar ha decidit fer d'aquest dilluns un dels millors dies de la setmana, i per això us ha preparat el concert del Lluís Coloma Trio. Tant de bo totes les setmanes comencessin així de bé! 

Dilluns 20, 22h - Jam session al Cafè Principal
El Cafè Principal us proposa començar la setmana a ritme de blues, amb la seva jam coordinada per Johnny Big Stone & The Blues Workers! A gaudir de la nit del dilluns!

Dilluns 20, 22.30h - The Bluesters & Friends al Monasterio
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dilluns a la nova Sala Monasterio (situada al Port Olímpic) per compartir una bona estona de blues, soul i rock amb molts músics convidats. Cada nit promet ser una sorpresa!

Dimarts

Dimarts 21, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 21, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimarts 21, 21h - Blas Picón & The Junk Express al Milano Cocktail Bar
Aquest dimarts Blas Picón & Junk Express fa parada al Milano Cocktail Bar. No deixeu escapar aquest tren carregat de bon blues!

Dimarts 21, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. 
Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!


Dimarts 21, 22.30h - Gigi McFarlane al Rien de Rien
El Rien de Rien (Hotel Palace) us ha preparat una bona sessió de soul, rhythm'n'blues i funk amb Gigi McFarlane, una cantant espectacular!  


Dimecres

Dimecres 22, 19.45h - Alex Zayas Trio al Big Bang Bar
Els dimecres, el Big Bang Bar us ofereix una bona sessió de blues, soul i funk amb l'Alex Zayas Trio, format per 3 grans músics de casa nostra (Alex Zayas, David Sam i Roberto Olori). A disfrutar!

Dimecres 22, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 22, 21h - The Blues Prisoners a l'OUT
L'OUT (Once Upon a Time) és un elegant restaurant de Barcelona d'aire parisenc, que ha decidit apostar per la música en directe.
Cada dimecres podeu gaudir de concerts de petit format, mentre gaudiu de la seva proposta gastronòmica, i aquesta setmana us acompanyaran dos bluesmen fugitius, The Blues Prisoners, que us explicaran la seva història. Hi havia una vegada...

Dimecres 22, 21h - Big Mama & Sister Marion al Milano Cocktail Bar
Us agradaria començar la nit gaudint d'un concert dedicat a les grans cantants de blues i interpretat per 2 de les grans blueswomen de casa nostra? Doncs exactament això és el que us espera aquest dimecres al Milano Cocktail Bar amb Big Mama & Sister Marion!

Dimecres 22, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... Let's dance the blues!

Dimecres 22, 21h - Jam session al Continental
La sala Continental recupera la seva jam de blues dels dimecres, que ara estan dirigides per la banda Let It Blues Band.

Dimecres 22, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Tornen les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una jam session coordinada per A Contra Blues, i que està dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!

Dijous

Dijous 23, 19h - David Giorcelli & Oriol Fontanals al Zinc Bar
Aquest dijous podeu veure en acció David Giorcelli & Oriol Fontanals al Zinc Bar de l'Hotel Villa Emilia (BCN), un lloc molt acollidor per gaudir del blues i el boogie amb aquest gran duo!

Dijous 23, 19.30h - August Tharrats Trio a l'IEN
L'Institut d'Estudis Nord-americans (IEN) és una entitat que promou la cultura americana al nostre país, i ja sabem que una part important d'aquesta cultura és el blues. Per això l'IEN també organitza concerts, com el d'aquest dijous amb l'actuació de l'August Tharrats Trio, la formació encapçalada per aquest gran mestre del blues i el boogie!

Dijous 23, 21h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
Aquest dijous el Milano Cocktail Bar rep un dels trios més em forma de casa nostra, Chino & The Big Bet, uns habituals del Milano... i de gran part dels escenaris del país! They're Red Hot, baby!
 
Dijous 23, 21h - Susana Sheiman Jazz Trio al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep aquest dijous el grup d'una cantant espectacular, Susana Sheiman Trio! Atenció als efectes que us pot provocar la seva formidable veu, segons deia literalment la web del Cafè en una altra ocasió: "Posee el talento de poner la piel de gallina a todo el público, conviertiendo el Cafè Vienès en un corral!".

Dijous 23, 21.45h - Jam session al 99% Moto Bar
El 99% Moto Bar us ofereix una bona jam cada dijous, i aquesta setmana està coordinada per Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta. Recomanable al 100%!

Dijous 23, 22h - The Flat Pack a La Sonora de Gràcia
La Sonora de Gràcia rep aquest dijous un trio que ha nascut per fer-vos gaudir amb el ritme del fingerpickin', el hot blues, l'early jazz i el hillbilly! El seu nom? The Flat Pack!

Dijous 23, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!

Dijous 23, 22.30h - Jess & Toni al Rien de Rien
Aquest dijous podeu gaudir d'una bona estona de blues, soul i jazz al Rien de Rien (Hotel Palace), amb Jess & Toni

Dijous 23, 22.30h - Oscar Tugas & Roger Guàrdia al London Bar
El London Bar rep aquest dijous Oscar Tugas & Roger Guàrdia, que us portaran de viatge per la mítica Ruta 66 a ritme de blues, southern rock i country folk. Com diria Guardiola, "cordeu-vos els cinturons"!

Dijous 23, 23h - White Sunday a La Bodegueta
La Bodegueta de Viladecans és l'escenari on aquest dijous podeu veure en acció els White Sunday, un power trio format per grans músics de casa nostra, amb una llarga experiència en diferents projectes. Ara tots junts uneixen les seves forces per carregar-vos les piles... amb bon blues!

Dijous 23, 23.30h - Dr. Swinguez al Gaelic BCN
Els Dr. Swinguez (Julio Vallejo i Manolo German) us esperen la nit de dijous al GaelicBCN! La seva "teràpia" de rhythm'n'blues, acompanyada d'una bona pinta de cervesa, segur que és millor que qualsevol medicina!    

Divendres
 

Divendres 24, 18h - Myriam Swanson & Amadeu Casas al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana Myriam Swanson & Amadeu Casas i el seu early blues mood ple de feeling!

Divendres 24, 21h - A Contra Blues al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar és el lloc on aquest divendres podeu veure en acció una de les grans bandes de casa nostra, A Contra Blues! Amb ells a dalt de l'escenari pot passar qualsevol cosa, i sempre sorprenen al públic per la seva qualitat i creativitat. A disfrutar!

Divendres 24, 22h - SwingSet al Naya Gastro Music
A Barcelona hi ha un nou local que aposta per la música en directe, el Naya Gastro Music, i això sempre és un gran notícia! Es tracta d'una combinació de restaurant i sala de concerts, i aquest divendres hi podeu gaudir una sessió de swing amb els SwingSet!

Divendres 24, 22.30h - Jam amb Tota Blues al Rocksound 
Aquest divendres torna la jam del Rocksound, com sempre amb Tota Blues coordinant el tema, acompanyat per la seva banda. Una bona ocasió per trobar-se amb la família del blues!

Divendres 24, 22.30h - The Bluesters al Continental
Si voleu passar la nit de divendres amb una gran sessió de blues i rhythm'n'blues, podeu anar a veure The Bluesters al Continental. Very cool, baby!

Dissabte

Dissabte 25, 12.30h - Lonesome Rendezblues al John Duck
Aquest dissabte podeu fer el vermut mentre gaudiu d'una estona de blues i bon humor amb Lonesome Rendezblues, un duo que combina molt bé les dues coses. La cita és al John Duck (El Prat de Llobregat).

Dissabte 25, 12.30h - XI Cicle d'aperitius musicals a La Sedeta
Aquest mes es celebra el XI Cicle d'aperitius musicals a La Sedeta, una opció molt interessant per gaudir d'un bon vermut i bona música. El cicle combina concerts de blues i jazz, i aquest dissabte (últim dia del cicle) és el torn del gypsy jazz amb Jazz Moustache, un quartet que combina la tradició del gènere amb peces més modernes.

Dissabte 25, 19.45h - Alex Zayas Trio al Big Bang Bar
Els dissabtes el Big Bang Bar també us ofereix una bona sessió de blues, soul i funk amb l'Alex Zayas Trio, format per 3 grans músics de casa nostra (Alex Zayas, David Sam i Roberto Olori). A disfrutar... un altre cop!

Dissabte 25, 21h - Ivan Kovacevic 5 Spots al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte, al Milano Cocktail Bar, podeu veure en acció Ivan Kovacevic 5 Spots! Aquest gran contrabaixista serbi porta més de 10 anys vivint a Barcelona i, després de tocar amb els millors músics d'aquí i de l'estranger, aquesta és la primera banda que porta el seu nom. En aquest projecte està acompanyat per 4 grans músics, i tots 5 tenen un objectiu molt clar: que la gent gaudeixi de la música tant com ho fan ells! Doncs ja ho sabeu, a gaudir del blues i el swing!

Dissabte 25, 23.30h - Wax & Boogie a El Paraigua
Si voleu gaudir del blues i el boogie, una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Wax & Boogie, una de les formacions amb més glamour i feeling de casa nostra.

Diumenge

Diumenge 26, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 26, 19h - Pexsom Blues a La Roda
Aquest diumenge teniu la segona oportunitat de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La cita és a La Roda (Sant Hilari).

Diumenge 26, 20.30h - Myriam Swanson & Amadeu Casas al Honky Tonk
Myriam Swanson & Amadeu Casas tornen al Honky Tonk, i amb ells podeu acabar la setmana amb una gran sessió de blues amb classe i feeling!


   
Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment