Monday, October 27, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 27 d'octubre)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

TRIPLE CITA AMB THE BLUES PRISONERS!
Aquesta setmana The Blues Prisoners faran 2 sortides del seu "zulo" i 3 concerts!
Llavors, això vol dir que un dels dies faran doblet? Doncs sí, correcte!

La primera sortida serà dijous, per anar a un nou restaurant del Centre Comercial Glòries que es diu Mediterranean Original. Aquest acollidor local ha decidit apostar pel bon menjar, i també per la música en directe amb concerts cada dijous. Una gran notícia!
I divendres, els fugitius aniran a "tota castanya", amb 2 concerts en un mateix dia! Primer tindran l'honor de participar en el cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), i després aniran a El Local (Ripollet) per participar en la festa de La Castanyada que han organitzat, amb botifarrada inclosa!
Ja ho sabeu, aquesta setmana teniu "blues presidiari" per triplicat!
Dijous 30, 20h - Mediterranean Original (BCN)
Divendres 31, 18h - MEAM (BCN)
Divendres 31, 22.30h - El Local (Ripollet)

DOBLE CITA AMB AUGUST THARRATS & AMADEU CASAS!
Aquesta setmana teniu 2 ocasions per veure junts dos dels pioners del blues a casa nostra, August Tharrats i Amadeu Casas!
Aquests dos grans músics no necessiten presentació, i tampoc necessiten ningú més per fer-vos gaudir d'una gran sessió de blues, per això els 2 concerts seran en format de duet.
Dues nits per gaudir el doble!
Dijous 30, 22h - Sunset Jazz Club (Girona)
Dissabte 1, 20.30h - Honky Tonk (BCN)
ATENCIÓ: el concert del Honky Tonk és diumenge, a la mateixa hora!

THE ACOUSTIC BLUES COMPANY AL CICLE DEPO IN BLACK!
La gent de Bad Music continua endavant amb un altre dels seus interessants projectes, el cicle de concerts acústics de música negra Depo In Black.
Com es pot deduir pel nom, tots els concerts tenen lloc a una de les sales amb més història de L'Hospitalet, el Depósito Legal (Depo per als amics), i el protagonista d'aquest mes és el duo The Acoustic Blues Company, amb els que gaudireu de bon blues "fet a mà" per aquesta "empresa" del gran bluesman Hernán Senra "Chino".
Dijous 30, 22h - The Acoustic Blues Company al Depo (L'Hospitalet)

CASTANYADA AMB MENJAR ITALIÀ I BLUES!
Esteu cansats de la típica Castanyada? Farts del Halloween ianqui?
Doncs aquest any podeu gaudir d'una Castanyada amb menjar italià i blues!
Ma' Che' Bonta' (Tarragona) us ha preparat una selecció de plats, cerveses i vins italians, que podreu degustar mentre gaudiu del blues en directe de Richard White!
"Toma castanya!"
Divendres 31, 20.30h - Richard White a Ma' Che' Bonta' (Tarragona)

CARLA COOK QUARTET AL JAMBOREE!
Aquest divendres i dissabte, al Jamboree, teniu dues oportunitats per veure en directe una gran cantant americana, amb una poderosa veu i una sòlida carrera. Es tracta de Carla Cook, i amb ella podeu gaudir dels diferents registres de la música negra (blues, jazz, soul, gospel...). A disfrutar!
Carla Cook al Jamboree (BCN):
Divendres 31, 20 i 22h
Dissabte 1, 20 i 22h 

DOBLE CITA AMB THE WALKING STICK MAN!
Un concert de The Walking Stick Man us ofereix l'oportunitat de gaudir del blues en estat pur, seguint la tradició de músics com Sonny Boy Williamson i Howlin' Wolf... és a dir, blues sense colorants ni conservants!
Doncs bé, aquesta setmana podeu viure aquesta experiència... 2 vegades! A disfrutar!
Divendres 31, 23h - Sis-b (Malgrat de Mar)
Dissabte 1, 23.45h - Blues Bar (Cerdanyola)

COTTON ROOTS AL MUSEU DE L'ERÒTICA!
Aquest dissabte podeu veure els Cotton Roots a un lloc molt especial... el Museu de l'Eròtica!
Aquest concert forma part de la programació del 25è Festival de Música Popular de Barcelona, i és una molt bona ocasió per gaudir d'un bon museu i d'un bon concert.
A més, en aquest cas, el museu "casa" perfectament amb l'estil del concert, i sinó penseu quina és la música que acostuma a sonar quan hi ha un striptease a una pel·lícula...
Dissabte 1, 18h - Cotton Roots al Museu de l'Eròtica (BCN)

"LA INTERPRETACIÓ DEL BLUES" AMB BIG MAMA!
La Societat de Blues de Rubí us ha preparat una sèrie de cursos impartits per la Big Mama!
Amb el títol de "La interpretació del blues", en aquests cursos podeu aprofundir en el coneixement d'aquesta música tan especial, i estan adreçats tant a músics com a aficionats.
Si esteu interessats en assistir-hi, heu d'enviar un missatge privat al Facebook de la Societat de Blues de Rubí amb el vostre telèfon i dades personals.
Cada primer dissabte de mes podeu rebre una lliçó de blues!
Dissabte 1, 19h - "La interpretació del blues" a la Societat de Blues de Rubí

   
__________________________


Dilluns


Dilluns 27, 21h - Bernat Font Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest dilluns el Bernat Font Trio, és a dir el grup d'aquest jove pianista que fa temps que va deixar de ser una promesa per convertir-se en una gran realitat. Us espera una gran nit de blues, swing i boogie per començar bé la setmana! 

Dilluns 27, 22h - Jam session al Cafè Principal
El Cafè Principal us proposa començar la setmana a ritme de blues, amb la seva jam coordinada per Johnny Big Stone & The Blues Workers! A gaudir de la nit del dilluns!

Dilluns 27, 22.30h - The Bluesters & Friends al Monasterio
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dilluns a la nova Sala Monasterio (situada al Port Olímpic) per compartir una bona estona de blues, soul i rock amb molts músics convidats. Cada nit promet ser una sorpresa!

Dimarts

Dimarts 28, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 28, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimarts 28, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. 
Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!


Dimecres

Dimecres 29, 19.45h - Alex Zayas Trio al Big Bang Bar
Els dimecres, el Big Bang Bar us ofereix una bona sessió de blues, soul i funk amb l'Alex Zayas Trio, format per 3 grans músics de casa nostra (Alex Zayas, David Sam i Roberto Olori). A disfrutar!

Dimecres 29, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 29, 21h - Cotton Roots al Milano Cocktail Bar
Si voleu gaudir d'una nit de blues rural, aquest dimecres heu de fer una visita al Milano Cocktail Bar, perquè allà hi podeu veure el concert de Cotton Roots, uns experts en el tema! 

Dimecres 29, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... Let's dance the blues!

Dimecres 29, 21h - Jam session al Continental
La sala Continental recupera la seva jam de blues dels dimecres, que ara estan dirigides per la banda Let It Blues Band.

Dimecres 29, 22.30h - Marc Espectre al Solange
La cocteleria Solange de Barcelona celebra els dimecres d'octubre un cicle de concerts de petit format, les "Solange Fall Sessions". Aquesta setmana podeu gaudir de l'actuació de Marc Espectre i la seva particular visió del blues, del rock, del folk...

Dimecres 29, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Tornen les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una jam session coordinada per A Contra Blues, i que està dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!

Dijous

Dijous 30, 21h - The Big 3 al Milano Cocktail Bar
Si el cos us demana "moviment", aquest dijous l'heu de portar al Milano Cocktail Bar perquè gaudeixi amb The Big 3, és a dir Big Dani Pérez, Agustí Burriel i Marc Ferrer, uns grans experts en rhythm'n'blues! I ja sabeu que el rhythm'n'blues porta incorporat molt "moviment"...
 
Dijous 30, 21h - Jazz Classic Quartet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) és com la "casa" del Jazz Classic Quartet, llavors podem dir que aquesta banda torna a casa aquest dijous. Oriol Romaní, Òscar Font, Albert Romaní i Queralt Camps us portaran de viatge cap als anys 20 i 30 sense que us hàgiu de moure de la cadira!

Dijous 30, 21.45h - Jam session al 99% Moto Bar
El 99% Moto Bar us ofereix una bona jam cada dijous, i aquesta setmana està coordinada per Wax & Boogie, o sigui que el blues i el boogie seran els grans protagonistes! Recomanable al 100%!

Dijous 30, 22.30h - Malacara & Wilson Band al Hard Rock Cafe
El Hard Rock Cafe (BCN) us ha preparat un viatge musical per a aquest dijous, amb el concert de Malacara & Wilson Band. Amb ells fareu un recorregut pel blues i el folk, entre els anys 20 i 50, on hi podeu trobar des del blues del Mississippi fins al folk de Bob Dylan. No fa falta portar maletes, l'únic equipatge que necessiteu és les vostres ganes de gaudir de la música en directe!

Dijous 30, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!

Dijous 30, 22.30h - BCN Swing al Continental
Aquest dijous podeu gaudir d'una bona estona de blues, jazz i swing al Continental, amb BCN Swing. Poseu-li swing a la nit!

Dijous 30, 22.30h - Loretta Contadini Duet al Rien de Rien
Aquest dijous podeu gaudir d'una bona estona de jazz i blues al Rien de Rien (Hotel Palace), amb Loretta Contadini Duet, una cantant de veu poderosa. A disfrutar! 

Dijous 30, 23h - Cita A Ciegas a La Sonora de Gràcia
La Sonora de Gràcia rep aquest dijous el duo Cita A Ciegas, un parell de grans músics que va "a la contra" i que no "perd de vista" la música negra!

Divendres
 

Divendres 31, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana té com a protagonista el Lluís Coloma Trio i, com ja haureu deduït, us espera un còctel de blues i boogie espectacular!

Divendres 31, 21h - Pexsom Blues a La Font Picant
La Font Picant Restaurant (Santa Cristina d'Aro) rep divendres els Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que us oferiran un repàs a la història del blues, amb tocs de r'n'r i boogie!

Divendres 31, 22.30h - Dr. Swinguez a The Philharmonic
Aquest divendres, a The Philharmonic, teniu una sessió de rhythm'n'blues "curatiu" amb els Dr. Swinguez que us deixarà com nous!

Divendres 31, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club
Aquest divendres Chino & The Big Bet torna al Harlem, però no és per dirigir una jam (com els dimarts), sinó per fer-hi un concert. En aquesta ocasió vosaltres només heu d'anar a la sala, seure tranquil·lament i gaudir de l'espectacle! Per cert, és probable que el ritme de la banda us faci aixecar de la cadira per ballar...

Divendres 31, 23.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers a El Paraigua
Si voleu passar La Castanyada a ritme de West Coast, Jump Blues i Delta Blues, heu de fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns experts en el tema!

Dissabte

Dissabte 1, 12.30h - Grateful Blues a La Tía Felipa
La Tía Felipa us ha preparat un gran vermut de country blues amb els Grateful Blues, un duo que combina les versions del gènere amb temes propis. Segur que serà un aperitiu molt "agraït"!

Dissabte 1, 19.45h - Alex Zayas Trio al Big Bang Bar
Els dissabtes el Big Bang Bar també us ofereix una bona sessió de blues, soul i funk amb l'Alex Zayas Trio, format per 3 grans músics de casa nostra (Alex Zayas, David Sam i Roberto Olori). A disfrutar... un altre cop!
ATENCIÓ: l'actuació serà del Neirak Rock Trio!

Dissabte 1, 20.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Honky Tonk
Hi ha res millor que acabar el dia de bon humor? Sí, acabar el dia de bon humor... i amb bon blues! Si voleu provar aquesta sensació heu d'anar al Honky Tonk i veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers!

Dissabte 1, 21h - Chino & The Big Bet a la Societat de Blues de Rubí
La Societat de Blues de Rubí us ha preparat una gran nit de blues'n'swing per a aquest dissabte amb un dels trios que més domina el tema, Chino & The Big Bet! La cita és a l'Espai Cultural de la CGT

Dissabte 1, 21h - Wax & Boogie Quartet al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte, al Milano Cocktail Bar, podeu veure i gaudir el concert de Wax & Boogie Quartet, una de les formacions amb més glamour i feeling de casa nostra!

Dissabte 1, 22.30h - La Teoría del Taburete al Cafè Bunker
Aquest dissabte podeu veure en acció a la Teoría del Taburete (en format de quartet) al
Cafè Bunker de Golmés (Lleida), i amb ells gaudireu d'una sessió de blues amb molt de feeling! 

Diumenge

Diumenge 2, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 2, 19h - La Testapazza al Bar Absenta
Al Bar Absenta del barri del Raval (BCN), teniu una bona sessió de blues acústic per acabar la setmana, amb el duo guanyador del V Concurs de Blues de Barcelona, La Testapazza!

Diumenge 2, 20.30h - Bernat Font Trio al Soda
El Bernat Font Trio us espera aquest diumenge al Soda (BCN), per acabar la setmana amb una bona dosi de blues, swing... i molt més!

Diumenge 2, 21h - Lone Rhino Club al Milano Cocktail Bar
Aquest diumenge el Milano Cocktail Bar us ha preparat una gran sessió de blues luchado y poco hecho amb els Lone Rhino Club del gran Julio Lobos! The Wolf Is At Your Bar!

   
Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment