Monday, November 17, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 17 de novembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

JOHN MAYALL A L'AUDITORI!
Aquest dimarts Barcelona rep un altre cop al “pare” del blues blanc, John Mayall, que està de gira per celebrar el seu 80è aniversari!
Aquest concert forma part de la programació del Festival del Mil·lenni, i és una bona ocasió per tornar a veure en acció a un dels responsables de la gran expansió del blues en els anys 60 i 70, i el "padrí" de grans guitarristes com Eric Clapton, Peter Green i Mick Taylor.
Us espera una nit "històrica" a L'Auditori!
Dimarts 18, 21h - John Mayall a L'Auditori (BCN)

THE BLUES PRISONERS AL CAFÈ VIENÈS!
Aquest dijous The Blues Prisoners s'amagaran una estona a una de les sales més elegants de la ciutat, el Cafè Vienès de l'Hotel Casa Fuster!
Serà tot un contrast veure aquest parell de bluesmen fugitius en aquest històric cafè de Barcelona, punt de trobada d'intel·lectuals i artistes.
Esperem que aquest dijous no sigui un punt de trobada de tots els policies que persegueixen The Blues Prisoners...
Dijous 20, 21h - The Blues Prisoners al Cafè Vienès (BCN) 

9a EDICIÓ DEL CICLE BLUES & BOOGIE DE L'HOSPITALET!
Tercera setmana del Cicle Blues & Boogie de L'Hospitalet, que es celebra del 7 al 29 novembre, i que està organitzat pel Centre Cultural Collblanc - La Torrassa i la Societat de Blues de Barcelona (amb la col·laboració de Bad Music, Depósito Legal, Hotel Ibis Meridiana i Unión Musical Española).
Aquest és el programa de la setmana:

Dijous 20
19.00h - Presentació de l'exposició fotogràfica d'Albert Ventosa i del monogràfic "Al compás de los raíles" a la Biblioteca Tecla Sala 
22.30h - Alan Bike & MA Lonesome "Una bluestraña pareja" al Depo

Divendres 21
21.00h - Slam Allen Blues Band al Centre Cultural Collblanc - La Torrassa


III FRIDAY'S BLUES & BOOGIE PIANO MEETING AL MEAM!
Aquest novembre el cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix en el III Friday's Blues & Boogie Piano Meeting, i cada divendres podeu veure junts 2 grans pianistes de casa nostra.
Els protagonistes d'aquesta setmana són Lluís Coloma i David Giorcelli, dos estils diferents amb un objectiu comú: que gaudiu d'una gran sessió de blues i boogie!
Divendres 21, 18h - Lluís Coloma & David Giorcelli al MEAM (BCN)

3 CITES AMB MAMBO JAMBO!
Ja fa un temps que els Mambo Jambo estan fent gaudir el personal amb la seva combinació explosiva de swing, rhythm'n'blues, r'n'r i surf. La banda està formada per un pòquer de grans músics (Dani Nel·lo, Mario Cobo, Ivan Kovacevic i Anton Jarl), i aquesta setmana teniu 3 oportunitats per veure'ls en acció i gaudir del seu so "jambofònic"!
Divendres 21, 23h - Festival Ponent Roots (Lleida)
Dissabte 22, 24h - 2046 Granollers
Diumenge 23, hora per confirmar - Traska Truska (Molins de Rei)

IV FESTIVAL BLUES-ROCK VILA DE GRÀCIA!
Aquest dissabte torna el Festival Blues-Rock Vila de Gràcia, un festival que va néixer fruit de l'amistat d'uns músics de l'àmbit del blues i el rock, la majoria del barri de Gràcia.
En un panorama musical tan complicat com l'actual, és una gran notícia que aquesta iniciativa pugui celebrar la seva quarta edició, i és una mostra de que "la unió fa la força" i que "voler és poder"!
L'escenari del festival torna a ser el Tradicionàrius, i aquest any les novetats principals són que el nombre de bandes passa de 4 a 5, i que dues d'aquestes bandes hi participen per primera vegada.
Les formacions d'aquesta edició són (per ordre d'actuació): Deep Blues, Bluesnet Band, The Park Band, Bullfrog Electric Blues Experience i Mei Dei.
Ja ho sabeu, aquest dissabte Gràcia serà un festival!
Dissabte 22, 19h - IV Festival Blues-Rock Vila de Gràcia al Tradicionàrius (BCN)
ATENCIÓ: els socis de la Societat de Blues de Barcelona tenen descompte en l'entrada (ensenyant el carnet de soci), i pagaran 8 € en comptes de 10 €.

ELLA & VI A MIRAVINS!
MiraVins és un centre cultural del vi que es troba a Gràcia i on us podeu apropar a la cultura del vi d'una manera lúdica... i també amb música en directe!
Aquest diumenge hi teniu un esdeveniment molt interessant, Ella & Vi, que consisteix en un tast de vins recomanats per l'expert Carles Mira (l'ànima de MiraVins), mentre la cantant Carrie Lewis i el pianista Federico Mazzanti us interpreten temes de la mítica Ella Fitzgerald. I tot això acompanyat i maridat amb unes bones tapes!
Una proposta de blues per llepar-se'n els dits!
Diumenge 23, 19h - Ella & Vi al MiraVins (BCN) 

YELLOW MOON AL HONKY TONK!
Aquest diumenge podeu acabar la setmana amb molt bona companyia, la del duo mallorquí Yellow Moon (Balta Bordoy i Desirée Durán). Un gran guitarrista i una gran cantant que us faran gaudir d'una bona sessió de música afroamericana, del període comprès entre 1945 i 1965.
La cita és a una de les sales més indicades per acollir aquest concert, el Honky Tonk.
Diumenge 23, 20.30h - Yellow Moon al Honky Tonk (BCN)
 
__________________________


Dilluns


Dilluns 17, 22h - Jam session al Cafè Principal
El Cafè Principal us proposa començar la setmana a ritme de blues, amb la seva jam coordinada per Johnny Big Stone & The Blues Workers! A gaudir de la nit del dilluns!

Dilluns 17, 22.30h - The Bluesters & Friends al Monasterio
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dilluns a la nova Sala Monasterio (situada al Port Olímpic) per compartir una bona estona de blues, soul i rock amb molts músics convidats. Cada nit promet ser una sorpresa! 
ATENCIÓ: jam cancel·lada per motius tècnics de la sala.

Dimarts

Dimarts 18, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 18, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimarts 18, 21h - Big Mama & Sister Marion al Milano Cocktail Bar
Us agradaria començar la nit gaudint d'un concert dedicat a les grans cantants de blues i interpretat per 2 de les grans blueswomen de casa nostra? Doncs exactament això és el que us espera aquest dimarts al Milano Cocktail Bar amb Big Mama & Sister Marion!


Dimarts 18, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. 
Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!


Dimecres

Dimecres 19, 19.45h - Alex Zayas Trio al Big Bang Bar
Els dimecres, el Big Bang Bar us ofereix una bona sessió de blues, soul i funk amb l'Alex Zayas Trio, format per 3 grans músics de casa nostra (Alex Zayas, David Sam i Roberto Olori). A disfrutar!

Dimecres 19, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 19, 21h - Magnolia al Milano Cocktail Bar
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz. Aquest dimecres els podeu veure al Milano Cocktail Bar, un lloc perfecte per gaudir de la seva música!

Dimecres 19, 21h - Jam session al Continental
La sala Continental recupera la seva jam de blues dels dimecres, que ara estan dirigides per la banda Let It Blues Band.

Dimecres 19, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Tornen les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una jam session coordinada per A Contra Blues, i que està dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!

Dijous

Dijous 20, 20.30h - The Dry-River Stompers a l'Hotel Sant Cugat
Aquest dijous, a l'Hotel Sant Cugat (en concret el seu Vermell Restaurant), podeu veure el concert de The Dry-River Stompers. Amb ells gaudireu del ritme del swing i el dixieland, per ballar sense parar!  

Dijous 20, 21h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat una gran nit de dijous a ritme de blues i boogie, amb el Lluís Coloma Trio! A disfrutar!

Dijous 20, 22h - Jess & Toni al XXIII Guitarras
Si voleu gaudir d'una bona sessió en petit format de blues, soul, jazz i rock'n'roll, teniu una cita al XXIII Guitarras. Allà us hi esperen Jess & Toni!

Dijous 20, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!

Divendres
 

Divendres 21, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana té com a protagonistes dos dels pioners del blues a casa nostra, August Tharrats i Amadeu Casas! Us espera un còctel històric!

Divendres 21, 21h - Cece Giannotti Quintet al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres podeu començar el cap de setmana amb molt bona companyia, el quintet del gran Cece Giannotti! La cita és al Milano Cocktail Bar.

Divendres 21, 21h - Pexsom Blues al Dekantus Restaurant & Karaoke
Pexsom Blues és un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que us ofereixen un repàs a la història del blues, amb tocs de r'n'r i boogie! Aquest divendres us esperen al Dekantus Restaurant & Karaoke de Terrassa!

Divendres 21, 22.30h - Room 69 a The Philharmonic
Aquest divendres The Philharmonic rep un dels projectes de Julio Vallejo, el quartet Room 69! Si "entreu" en aquesta "habitació" tan suggerent gaudireu d'una nit molt moguda a ritme de blues, country i swing!

Divendres 21, 23h - SwingSet & Monica George al Naya Gastro Music
A Barcelona hi ha un nou local que aposta per la música en directe, el Naya Gastro Music, i això sempre és un gran notícia! Es tracta d'una combinació de restaurant i sala de concerts, i aquest divendres hi podeu gaudir una sessió de swing amb els SwingSet acompanyats per una gran cantant londinenca, Monica George!

Divendres 21, 23h - Jam amb Tota Blues al Rocksound 
Aquest divendres torna la jam del Rocksound, com sempre amb Tota Blues coordinant el tema, acompanyat per la seva banda. Una bona ocasió per trobar-se amb la família del blues!

Dissabte

Dissabte 22, 12.30h - Honky Two al John Duck
Aquest dissabte podeu fer el vermut acompanyats per Honky Two, un gran duo de blues acústic creat recentment per 2 veterans del circuit de blues de casa nostra, Carlos Yañez (veu i guitarra) i Joan "Grandfather" Ventosa (piano). La cita és al John Duck (El Prat de Llobregat). 
ATENCIÓ: el concert passa a aquest diumenge.

Dissabte 22, 12.30h - Yellow Moon a La Tía Felipa
La Tía Felipa us ha preparat un gran vermut de blues amb el duo mallorquí Yellow Moon (Balta Bordoy i Desirée Durán). Un gran guitarrista i una gran cantant que us faran gaudir d'un bon vermut de música afroamericana, del període comprès entre 1945 i 1965.

Dissabte 22, 20.30h - Wax & Boogie al Honky Tonk
El Honky Tonk us proposa començar la nit de dissabte amb una de les parelles que està causant sensació en el panorama del blues de casa nostra, Wax & Boogie. A disfrutar!

Dissabte 22, 20.30h - Queralt Albinyana & Tota Blues & Cristian Moya a l'Hotel Grand Marina
Queralt Albinyana i Tota Blues, acompanyats per Cristian Moya al piano, seran aquest dissabte a l'Hotel Grand Marina de Barcelona. Blues de luxe a un hotel de luxe!  

Dissabte 22, 21h - A Contra Blues al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar és el lloc on aquest dissabte podeu veure en acció una de les grans bandes de casa nostra, A Contra Blues! Amb ells a dalt de l'escenari pot passar qualsevol cosa, i sempre sorprenen al públic per la seva qualitat i creativitat. A disfrutar!

Dissabte 22, 22h - Jess & Toni al G13 Club
El G13 Club us ha preparat una bona sessió en petit format de blues, soul, jazz i rock'n'roll, amb Jess & Toni!

Dissabte 22, 22.30h - The Bluesters al Continental
Si voleu passar la nit de dissabte amb una gran sessió de blues i rhythm'n'blues, podeu anar a veure The Bluesters al Continental. Very cool, baby!  

Dissabte 22, 23h - Big Mama & Riqui Sabatés al Centre Recreatiu
El Centre Recreatiu de Guardiola de Font-rubí rep aquest dissabte Big Mama & Riqui Sabatés, dos dels pioners del blues a casa nostra! Serà un concert històric!

Dissabte 22, 23h - Malacara & Wilson Band a la Sonora Sport Tavern
La Sonora Sport Tavern (BCN) us ha preparat un viatge musical per a aquest dissabte, amb el concert de Malacara & Wilson Band. Amb ells fareu un recorregut pel blues i el folk, entre els anys 20 i 50, on hi podeu trobar des del blues del Mississippi fins al folk de Bob Dylan. No fa falta portar maletes, l'únic equipatge que necessiteu és les vostres ganes de gaudir de la música en directe! 

Dissabte 22, 23.30h - Aishah Davis Band al Rien de Rien
El Rien de Rien (Hotel Palace) us ha preparat un bon concert de blues, soul i rhythm'n'blues per al dissabte, amb Aishah Davis Band. Una gran cantant acompanyada per una banda de grans músics, tots ells amb molta experiència, o sigui que teniu tots els ingredients per passar una nit fantàstica!

Diumenge

Diumenge 23, 12.30h - Honky Two al John Duck
Aquest diumenge podeu fer el vermut acompanyats per Honky Two, un gran duo de blues acústic creat recentment per 2 veterans del circuit de blues de casa nostra, Carlos Yañez (veu i guitarra) i Joan "Grandfather" Ventosa (piano). La cita és al John Duck (El Prat de Llobregat).

Diumenge 23, 12.30h - The Blues Prisones al Medusa Lounge
Aquest diumenge The Blues Prisoners se'n van a fer el vermut a la Costa Brava, en concret al Medusa Lounge de L'Escala. Acostumats a estar amagats al seu "zulo", i a que les seves sortides siguin nocturnes, una mica de sol i aire fresc segur que els anirà bé... i una bona paella també!

Diumenge 23, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 23, 21.30h - Nosoloblues a La Cocteleria de Sant Andreu
La Cocteleria de Sant Andreu (abans coneguda com El Cor de la Vinya) rep aquest diumenge el projecte Nosoloblues del gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!

   
Salut i blues!

Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment