Monday, November 3, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 3 de novembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

HOMENATGE A CHINO A LA JAM DEL HARLEM!
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, però en aquest cas es tracta d'una cita molt especial perquè la jam celebra la seva sessió 500 des de que la coordina
Chino & The Big Bet!

Serà un merescut homenatge a l'ànima d'aquest projecte, Hernan Senra "Chino", i la jam (que forma part de la programació del Festival MPB) tindrà molts músics convidats!
Més que una jam, això serà un festival!
Dimarts 4, 22h - Jam session al Harlem (BCN)

V FESTIVAL DE BLUES DE TARRAGONA!
Ja tenim aquí una nova edició (la cinquena) del Festival de Blues de Tarragona!
De dijous a diumenge teniu una variada programació amb blues per a tots els gustos i, malgrat la crisi i les retallades, el festival continua ben viu! A disfrutar!
Aquest és el programa: 

Dijous 6
20.00h - Stromboli Jazz Band al Casino de Tarragona

Divendres 7
21.00h - White Boy White + Blas Picón & The Junk Express al Cafè Metropol

Dissabte 8
13.30h - Paella i Blues Jam amb Jr Blues Charley i Aton Blues a Les Escales
17.00h - The Walking Stick Man a l'Antiga Audiència - Plaça Pallol
20.30 i 22.30h - Pascal Mesnier i The Hula Serenaders al Teatre El Magatzem

Diumenge 9
21.30h - The Blues Prisoners a la Sala Zero


I CICLE BLUES & SONS A LA TRATTO
La Tratto de Sant Pere de Ribes és un restaurant on també saben "cuinar" bona música en directe, i per a aquest novembre us han preparat un "menú" de blues i "derivats" per llepar-se'n els dits!
Es tracta del I Cicle Blues & Sons, i aquesta és la programació de la primera setmana:
Dijous 6, 22h - Alan Bike
Divendres 7, 22.30h - Tota Blues
Dissabte 8, 17h - Master class amb Julio Lobos
Dissabte 8, 22.30h - Lone Rhino Club
Diumenge 9, 18h - Jam session amb Roy Pace i Víctor Laguna

III FRIDAY'S BLUES & BOOGIE PIANO MEETING AL MEAM!
Aquest novembre el cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix en el III Friday's Blues & Boogie Piano Meeting, i cada divendres podeu veure junts 2 grans pianistes de casa nostra.
Els encarregats d'inaugurar el cicle són Julio Lobos i Míriam Aparicio, dos estils diferents amb un objectiu comú: que gaudiu d'una gran sessió de blues i boogie!
Divendres 7, 18h - Julio Lobos & Míriam Aparicio al MEAM (BCN)

9a EDICIÓ DEL CICLE BLUES & BOOGIE DE L'HOSPITALET!
Aquesta setmana comença la novena edició del Cicle Blues & Boogie de L'Hospitalet, que es celebra del 7 al 29 novembre, i que està organitzat pel Centre Cultural Collblanc - La Torrassa i la Societat de Blues de Barcelona (amb la col·laboració de Bad Music, Depósito Legal, Hotel Ibis Meridiana i Unión Musical Española).
El primer esdeveniment del cicle és doble, i primer podeu veure l'exposició de fotografies "BBLUESELUS" (de Vicent Feliu) i després veure en acció The Black Snakes presentant el seu primer disc!
A gaudir... el doble!
Divendres 7,  al Centre Cultural Collblanc - La Torrassa (L'H):
19h - Exposició "BBLUESELUS"
21h - The Black Snakes

ELLA & VI A MIRAVINS!
MiraVins és un centre cultural del vi que es troba a Gràcia i on us podeu apropar a la cultura del vi d'una manera lúdica... i també amb música en directe!
Aquest divendres hi teniu un esdeveniment molt interessant, Ella & Vi, que consisteix en un tast de vins recomanats per l'expert Carles Mira (l'ànima de MiraVins), mentre la cantant Carrie Lewis i el pianista Federico Mazzanti us interpreten temes de la mítica Ella Fitzgerald. I tot això acompanyat i maridat amb unes bones tapes!
Una proposta de blues per llepar-se'n els dits!
Divendres 7, 20.30h - Ella & Vi al MiraVins (BCN) 

PRIMER CICLE "BLUES SIN CABLES"!
L'històric Barcelona Pipa Club està realitzant la primera edició del cicle "Blues sin cables" que, com el seu nom indica, consisteix en una sèrie de concerts acústics, "sense cables ni micròfons... directament a la teva oïda".
Un divendres al mes, de setembre a desembre, podeu gaudir d'alguns dels millors duos de blues acústic de casa nostra, i els tercers seran Cotton Roots.
Per gaudir d'aquests concert no necessitareu cap "endoll"... l'entrada és lliure!
Divendres 7, 22.30h - Cotton Roots al Pipa Club (BCN)

SUSAN SANTOS A L'ONCLE JACK!
La blueswoman extremenya (però establerta a Madrid) Susan Santos serà aquest dissabte a L'Oncle Jack, un lloc ideal per gaudir del seu blues de ben a prop, i molt ben acompanyats per l'oncle Jack Daniel's!
Per cert, fins a finals de febrer la Susan estarà vivint a Barcelona, o sigui que tindreu més oportunitats de veure-la en acció!
Dissabte 8, 21h - Susan Santos a L'Oncle Jack (L'Hospitalet)
ATENCIÓ: concert cancel·lat.

HONKY TWO COMENÇA LA GIRA "SEE YOU AT THE BARS WITH THE BLUES"!
Els Honky Two, un gran duo de blues acústic creat recentment per 2 veterans del circuit de blues de casa nostra, comencen la seva gira "See you at the bars with the blues"... tota una declaració d'intencions!
Aquesta setmana teniu els dos primers concerts de la gira, que també els servirà per continuar amb la presentació del seu primer disc.
Ja sabeu on trobar aquest parell!
Dissabte 8, 12.30h - La Tía Felipa (Cerdanyola)
Diumenge 9, 14.30h - Southern Bar (Sant Boi)
 

__________________________


Dilluns


Dilluns 3, 21h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar ha decidit fer d'aquest dilluns un dels millors dies de la setmana, i per això us ha preparat el concert del Lluís Coloma Trio. Tant de bo totes les setmanes comencessin així de bé!
 
Dilluns 3, 22h - Jam session al Cafè Principal
El Cafè Principal us proposa començar la setmana a ritme de blues, amb la seva jam coordinada per Johnny Big Stone & The Blues Workers! A gaudir de la nit del dilluns!

Dilluns 3, 22.30h - The Bluesters & Friends al Monasterio
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dilluns a la nova Sala Monasterio (situada al Port Olímpic) per compartir una bona estona de blues, soul i rock amb molts músics convidats. Cada nit promet ser una sorpresa!

Dimarts

Dimarts 4, 19 - Harmonicant al Gaelic BCN
Aquest dimarts, al Gaelic BCN, podeu veure en acció un projecte molt interessant que recupera un format que va ser molt popular els anys 40 i 50, el trio d'harmòniques!
Harmonicant és el nom del trio format per Joan Pau Cumellas (harmònica diatònica), Agustín García (harmònica de baix) i Cèsar Gómez (harmònica d'acords), i tots 3 us faran gaudir d'un concert on l'harmònica serà la gran (i única) protagonista!

Dimarts 4, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 4, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimarts 4, 22.30h - Gigi McFarlane al Rien de Rien
El Rien de Rien (Hotel Palace) us ha preparat una bona sessió de soul, rhythm'n'blues i funk amb Gigi McFarlane, una cantant espectacular! 


Dimecres

Dimecres 5, 19.45h - Alex Zayas Trio al Big Bang Bar
Els dimecres, el Big Bang Bar us ofereix una bona sessió de blues, soul i funk amb l'Alex Zayas Trio, format per 3 grans músics de casa nostra (Alex Zayas, David Sam i Roberto Olori). A disfrutar!

Dimecres 5, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 5, 21h - Amadeu Casas Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest dimecres teniu una nova oportunitat de veure l'Amadeu Casas Trio al Milano Cocktail Bar. Us espera un gran còctel de blues!

Dimecres 5, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... Let's dance the blues!

Dimecres 5, 21h - Jam session al Continental
La sala Continental recupera la seva jam de blues dels dimecres, que ara estan dirigides per la banda Let It Blues Band.

Dimecres 5, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Tornen les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una jam session coordinada per A Contra Blues, i que està dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!

Dijous

Dijous 6, 21h - Augie Burr & The ETB Barcelona al Milano Cocktail Bar
Aquest dijous el Milano Cocktail Bar us proposa passar una estona amb el Rei... del Rock'n'Roll! I uns dels especialistes en la música d'Elvis són Augie Burr & The ETB Barcelona, cosa que podeu comprovar des de la primera nota! 

Dijous 6, 21h - Sopar & Blues a l'Hotel Havana
Cada primer dijous de mes, l'Hotel Havana de Barcelona us ofereix la possibilitat de sopar mentre gaudiu d'un gran concert de blues o "derivats", amb el seu Sopar & Blues.
Aquest mes el sopar és un homenatge a Nat King Cole a càrrec de Gemma Abrié & Reunion Three. Bon profit!
 
Dijous 6, 21h - Elena Lasco & Oriol Romaní al Cafè Vienès 
El concert d'aquest dijous al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) té com a protagonistes la pianista russa Elena Lasco i el clarinetista català Oriol Romaní, que us faran gaudir amb el seu swing!

Dijous 6, 22h - Jam session al Mosquito Sunset
Cada primer dijous de mes teniu la jam del Mosquito Sunset, coordinada pel gran bluesman americà Mike Shannon. Primer teniu el concert de Mike Shannon & His Mosquito Cats i després la jam... A disfrutar!

Dijous 6, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!

Divendres
 

Divendres 7, 21h - Marga Mbande Quartet al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres el Milano Cocktail Bar rep Marga Mbande Quartet, una suggerent cantant acompanyada per destacats músics de casa nostra, que us faran gaudir del soul i el funk mentre feu una copa en aquesta acollidora sala del centre de Barcelona! 

Divendres 7, 22.30h - The Bluesters al Continental
Si voleu passar la nit de divendres amb una gran sessió de blues i rhythm'n'blues, podeu anar a veure The Bluesters al Continental. Very cool, baby! 

Divendres 7, 23h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera al Sis-b
Aquest divendres Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera us esperen al Sis-b de Malgrat de Mar, per compartir amb vosaltres una nit de blues espectacular!

Dissabte

Dissabte 8, 20.30h - Chino & Blas Picón al Honky Tonk
Si aneu al Honky Tonk aquest dissabte podeu veure junts dos dels grans bluesmen de casa nostra, Chino & Blas Picón. Habitualment els podeu veure per separat en els seus projectes, però ara uneixen les seves forces per fer-vos gaudir el doble!

Dissabte 8, 22.30h – Cotton Roots a The Philharmonic
Els Cotton Roots tornen a The Philharmonic, una de les sales on toquen habitualment, i amb ells us espera una gran sessió de blues rural!

Dissabte 8, 23.30h - Wax & Boogie a El Paraigua
Si voleu gaudir del blues i el boogie, una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Wax & Boogie, una de les formacions amb més glamour i feeling de casa nostra.

Diumenge

Diumenge 9, 12.30h - Pexsom Blues a Can Gambús
La Capella de Can Gambús és un lounge-bar-restaurant de Sabadell que els diumenges prepara uns vermuts molt recomanables, a l'aire lliure i amb música en directe. Aquesta setmana hi podeu veure el concert de Pexsom Blues, un duo format per uns bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que us oferiran un repàs a la història del blues, amb tocs de r'n'r i boogie!

Diumenge 9, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 9, 19h - The Rusties a El Fortí de L'Estrella
El Fortí de L'Estrella (Ripoll) celebra la jornada de participació popular del 9N amb un concert de blues a càrrec de The Rusties, una banda que us treurà el rovell de sobre!

Diumenge 9, 20.30h - Aureli Rubio al Honky Tonk
El Honky Tonk us proposa acabar la setmana amb una molt bona sessió de blues acústic amb el guitarrista Aureli Rubio. A disfrutar! 

Diumenge 9, 21.30h - Malacara & Wilson Band a La Cocteleria de Sant Andreu
La Cocteleria de Sant Andreu (abans coneguda com El Cor de la Vinya) us ha preparat un viatge musical per a aquest diumenge, amb el concert de Malacara & Wilson Band. Amb ells fareu un recorregut pel blues i el folk, entre els anys 20 i 50, on hi podeu trobar des del blues del Mississippi fins al folk de Bob Dylan. No fa falta portar maletes, l'únic equipatge que necessiteu és les vostres ganes de gaudir de la música en directe!

   
Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment