Monday, January 19, 2015

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 19 de gener)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

VÍCTOR PUERTAS & THE MELLOW TONES AL MILANO!
Dimecres podeu veure un pòquer de grans bluesmen de casa nostra, Víctor Puertas & The Mellow Tones!
El gran Víctor desplegarà tot l'"arsenal" (estarà a l'harmònica, el piano i la veu), molt ben acompanyat per Johnny Big Stone i Oscar Rabadán a les guitarres, Reginald Vilardell a la bateria i Oriol Fontanals al contrabaix... Simplement espectacular!
La cita és al Milano Cocktail Bar.
Dimecres 21, 21h - Víctor Puertas & The Mellow Tones al Milano Cocktail Bar (BCN)

SAX-O-RAMA, RHYTHM'N'BLUES SAX MEETING!
Aquesta setmana us esperen 4 dies espectaculars amb el festival Sax-o-rama!
Doncs sí, de dijous a diumenge podeu veure en acció alguns dels millors saxos d'aquí (Dani Nel·lo i Big Dani Pérez) i de fora (Ray Gelato i Sax Gordon), que us faran vibrar amb el so potent d'aquest instrument tan... "saxy"!
Però aquests "4 fantàstics" no estaran sols, sinó que els acompanyaran grans músics de casa nostra com són el Lluís Coloma Trio i la Barcelona Big Blues Band (B4).
Prepareu-vos, perquè aquesta setmana farà molt de vent!

Dijous 22, 
20 i 22h - Sax Gordon & Lluís Coloma Trio al Jamboree (BCN)

Divendres 23,
20 i 22h - Big Dani Pérez Organic Trio al Jamboree (BCN)
21h - Sax Gordon & Dani Nel·lo & Lluís Coloma Trio a l'Atrium (Viladecans)
22h - Ray Gelato & B4 a la Sala Torín (Olot)

Dissabte 24,
20 i 22h - Dani Nel·lo al Jamboree (BCN)
23h - Sax Gordon & Lluís Coloma Trio al Sunset Jazz Club (Girona)
23.30h - Ray Gelato Quartet a la Nova Jazz Cava (Terrassa)

Diumenge 25,
20 i 22h - Ray Gelato & B4, amb Sax Gordon, Dani Nel·lo, Big Dani Pérez i Lluís Coloma al Jamboree (BCN) 

LA TEORÍA DEL TABURETE AL POCKET CONCERTS!
Aquest divendres teniu una nova cita amb els Pocket Concerts de Bad Music, i en aquesta ocasió els protagonistes són els components de La Teoría del Taburete, un gran trio que combina classe i feeling en la seva personal manera d'interpretar el blues!
Com sempre, la cita és al Centre Cultural Collblanc-Torrassa. 
Divendres 23, 21h - Pocket Concerts al Centre Cultural Collblanc-Torrassa (L'Hospitalet)

CONCERT BENÈFIC D'INTERMÓN OXFAM, AMB SUSANA SHEIMAN!
Divendres teniu l'ocasió d'ajudar a la gent que més ho necessita, al mateix temps que gaudiu d'una gran nit de swing!
Es tracta del concert de Susana Sheiman amb Open Gate & Friends al Teatre La Faràndula de Sabadell, organitzat per Intermón Oxfam per recaptar fons per a la situació d'emergència per ebola que hi ha a l'Àfrica.
La vostra presència és més important que mai!
Divendres 23, 21.30h - Susana Sheiman al Teatre La Faràndula (Sabadell)

THE BLUE YOUNGS + WHITE SUNDAY AL BOCA NORD!
Aquest divendres el Boca Nord us ha preparat una Nit de Blues... doble!
Primer podeu veure en acció una jove banda nascuda d'un combo de l'escola de música BCN Fusió. La banda és The Blue Youngs, i està encapçalada pel gran cantant i guitarrista (i professor de l'escola) Sergi Blanch, que està molt ben acompanyat per les joves promeses del blues!   
I després serà el torn dels White Sunday, un power trio format per 3 grans músics de casa nostra (un d'ells també és en Sergi Blanch), amb una llarga experiència en diferents projectes, i ara tots junts uneixen les seves forces per carregar-vos les piles... de bon blues-rock! 
Una nit per gaudir... el doble!
Divendres 23, 
21.30h - The Blue Youngs
23h - White Sunday

THE BLUES PRISONERS A LA VIOLETA DE GRÀCIA!
La Violeta de Gràcia és un edifici històric d'aquest barri barceloní, que va ser construït el 1893 i que en altres temps havia estat un saló cafè, una sala de ball i un saló de descans.
Actualment és un centre de cultura popular però aquest dissabte es convertirà en un "centre d'acollida de bluesmen fugitius", amb la visita de The Blues Prisoners, dos bluesmen que estan en cerca i captura des de 1980.
Us espera una nit que pot fer història... sobretot si es presenta la policia per enxampar aquest parell!
Dissabte 24, 21.30h - The Blues Prisoners a La Violeta de Gràcia (BCN)

YELLOW MOON AL HONKY TONK!
Aquest diumenge podeu acabar la setmana amb molt bona companyia, la del duo mallorquí Yellow Moon (Balta Bordoy i Desirée Durán). Un gran guitarrista i una gran cantant que us faran gaudir d'una bona sessió de música afroamericana, del període comprès entre 1945 i 1965.
La cita és a una de les sales més indicades per acollir aquest concert, el Honky Tonk.
Diumenge 25, 20.30h - Yellow Moon al Honky Tonk (BCN)
  
__________________________



Dilluns

Dilluns 19, 22h - Alex Guitar al JazzMan
Aquesta setmana la podeu començar amb un bon concert de blues, el d'Alex Guitar al JazzMan! Amb aquest gran guitarrista andalús podeu gaudir d'autèntic blues rural del sud... de la Península!

Dimarts

Dimarts 20, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 20, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimarts 20, 21h - Casi el Mejor Trio de Tu Vida al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us proposa començar la nit de dimarts amb el concert de Casi el Mejor Trio de Tu Vida, 3 gran músics que fan honor al seu nom i que segur que us sorprendran! Pot ser gairebé el millor dimarts de la vostra vida...

Dimarts 20, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. 
Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!


Dimecres

Dimecres 21, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 21, 20h - Alex Zayas Trio al Big Bang Bar
Els dimecres, el Big Bang Bar us ofereix una bona sessió de blues, soul i funk amb l'Alex Zayas Trio, format per 3 grans músics de casa nostra (Alex Zayas, David Sam i Roberto Olori). A disfrutar!

Dimecres 21, 21.30h - Jam session al Continental
La jam de blues de la sala Continental ara passa a estar coordinada per uns experts en el tema,
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters.

ATENCIÓ: cancel·lat. Les jams començaran el 4 de febrer.

Dimecres 21, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Les Rock'n'Roll Gumbo Jams són unes jam sessions coordinades per A Contra Blues que estan dedicades a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!

Dijous

Dijous 22, 20h - Lewis Enma & The "Bcn" Fireballs al Centre Cívic Sagrada Família
El Centre Cívic Sagrada Família rep dijous una potent banda de rock'n'roll anomenada Lewis Enma & The "Bcn" Fireballs! Un dels referents de la banda és el gran Jerry Lee Lewis, i segur que notareu la seva "escalfor" durant el concert! Great balls of fire, baby!

Dijous 22, 20.30h - Wax & Boogie a l'Hotel Sant Cugat
Aquest dijous podeu veure Wax & Boogie a l'Hotel Sant Cugat, en concret el seu Vermell Restaurant, i gaudir d'una gran sessió de blues i boogie. A disfrutar! 

Dijous 22, 21h - August Tharrats Trio al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) torna a rebre l'August Tharrats Trio! Una nova ocasió per gaudir d'aquest trio de luxe en aquesta sala de luxe!

Dijous 22, 21h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest dijous un dels trios més en forma de casa nostra, Chino & The Big Bet, una aposta segura per viure un gran concert de blues amb molt de swing!

Dijous 22, 22h - JV & 2MOONS al Harlem Jazz Club
JV & 2MOONS és un trio, encapçalat pel gran Joan Vinyals, que combina el blues amb el rock, i també altres estils com el funk, el reggae i el jazz. Dijous podeu gaudir d'aquesta interessant barreja al Harlem Jazz Club.
 

Dijous 22, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!

Divendres
 

Divendres 23, 18h - Txell Sust, August Tharrats i Nono Fernández al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana Txell Sust (veu), August Tharrats (piano) i Nono Fernández (contrabaix), un trio sensacional que us farà gaudir del blues, el jazz i el swing!

Divendres 23, 20h - Gang Wolf Lightnin' & Víctor "Strong Boy" Barceló al Barbara Ann
Aquesta setmana podeu veure en acció un nou duo de blues de casa nostra, Gang Wolf Lightnin' & Víctor "Strong Boy" Barceló!
En Gang Wolf és un expert en old time blues, jazz i ragtime, i en Víctor és un jove harmonicista amb un gran futur per endavant, i tots dos s'han unit en aquest nou projecte per fer-vos gaudir amb el blues rural del Delta del Mississippi, com podeu comprovar al concert que faran al Barbara Ann!
ATENCIÓ: el concert és diumenge!

Divendres 23, 20.30h - Pig Fat al Celler Quim
Aquest divendres podeu gaudir del blues amb una bona copa de vi i un bon pa amb tomàquet, al concert de Pig Fat al Celler Quim (Tarragona)! Bon profit!

Divendres 23, 21.30h - Slim Bay Seals a La Taverna d'en Joan
Si voleu gaudir d'una sessió de blues "crustaci", divendres teniu una cita amb els Slim Bay Seals, una bona banda del Vallès que combina a parts iguals el bon blues i el bon humor. El lloc de la trobada és La Taverna d'en Joan (Granollers). 

Divendres 23, 22.30h - Amadeu Casas a The Philharmonic
Aquest divendres és moment per gaudir del blues en estat pur, amb només un bluesman i la seva guitarra, el gran Amadeu Casas! La cita és a The Philharmonic.

Divendres 23, 22.30h - BCN Swing al Continental
Aquest divendres podeu gaudir d'una bona estona de blues, jazz i swing al Continental, amb BCN Swing. Poseu-li swing a la nit!

Divendres 23, 22.30h - Larry Smith al Grizzly 72 Sports Bar
El Grizzly 72 Sports Bar (Barcelona) us ha preparat una nit de divendres molt intensa, amb el concert de Larry Smith i el seu potent blues-rock! I després jam session!  

Divendres 23, 23h - Cotton Roots al Naya Gastro Music
Aquest divendres el Naya Gastro Music us ha preparat una gran sessió de blues rural amb uns experts en el tema, Cotton Roots!

Dissabte

Dissabte 24, 12.30h - Míriam Aparicio & Víctor Puertas a La Tia Felipa
Aquesta setmana, al vermut de La Tía Felipa, podeu veure junts dos grans músics, Míriam Aparicio i Víctor Puertas, que us faran gaudir d'una molt bona estona de blues!

Dissabte 24, 20.30h - Alan Bike al Honky Tonk
El gran bluesman Alan Bike torna aquest dissabte al Honky Tonk, amb el seu blues ple d'ironia i feeling. Amb ell segur que passareu una molt bona estona!

Dissabte 24, 22.30h - Ded Grandad a The Philharmonic
Aquest dissabte, a The Philharmonic, us espera una nit de música nord-americana de principis del segle XX. Això què vol dir exactament? Doncs jazz, ragtime, country, blues, gospel... I quina banda toca tot aixó? Doncs Ded Grandad, uns experts en el tema!

Dissabte 24, 23h - SwingSet al Naya Gastro Music
El Naya Gastro Music, una combinació de restaurant i sala de concerts, us ha preparat una gran sessió de swing per al dissabte, amb els SwingSet

Dissabte 24, 23.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers a El Paraigua
Si voleu passar la nit de dissabte a ritme de West Coast, Jump Blues i Delta Blues, heu de fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns experts en el tema!

Diumenge

Diumenge 25, 13h - Honky Two a la Bodega La Riera
La Bodega La Riera us ha preparat un bon vermut musical amb els Honky Two, un gran duo de blues acústic creat recentment per 2 veterans del circuit de blues de casa nostra, que estan fent la gira "See you at the bars with the blues"... tota una declaració d'intencions!

Diumenge 25, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 25, 19.30h - The Black Snakes a La Sonora de Gràcia
Aquest diumenge, a La Sonora de Gràcia, podeu acabar la setmana gaudint d'una estona de blues acústic amb The Black Snakes!

Diumenge 25, 20h - Gang Wolf Lightnin' & Víctor "Strong Boy" Barceló al Barbara Ann
Aquest diumenge podeu veure en acció un nou duo de blues de casa nostra, Gang Wolf Lightnin' & Víctor "Strong Boy" Barceló!
En Gang Wolf és un expert en old time blues, jazz i ragtime, i en Víctor és un jove harmonicista amb un gran futur per endavant, i tots dos s'han unit en aquest nou projecte per fer-vos gaudir amb el blues rural del Delta del Mississippi, com podeu comprovar al concert que faran al Barbara Ann!

Diumenge 25, 20h - Mary One Blues al Harlem
El Harlem Jazz Club rep diumenge els Mary One Blues, una sòlida banda que es va formar al voltant d'una botiga d'instruments, i que està formada per músics experimentats i amb una llarga trajectòria (per exemple Moisés Sorolla, el bateria original de Los Rebeldes). Una bona banda que vol compartir amb vosaltres la màgia i la força del blues!

Diumenge 25, 21h - Wax & Boogie al Milano Cocktail Bar
Aquest diumenge el Milano Cocktail Bar us ha preparat un gran concert amb Wax & Boogie! Una de les millors maneres d'acabar la setmana!

   
Salut i blues!

Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment