Tuesday, January 6, 2015

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 5 de gener)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

XI BLUES & BOOGIE REUNION A LA NOVA JAZZ CAVA!
Aquest dimarts, a la Nova Jazz Cava de Terrassa, els Reis us han deixat un regal: el segon concert de la Blues & Boogie Reunion!
Aquesta trobada de pianistes, organitzada pel mestre Lluís Coloma, ja és tot un clàssic d'aquestes dates, i és una molt bona manera d'acabar les festes i carregar les piles per a la resta de l'any.
Els protagonistes del concert són en Lluís Coloma, Wendy DeWitt i Stefan Ulbricht, acompanyats per una magnífica base rítmica (Manolo Germán i Marc Ruiz). A disfrutar!
Els socis de la Societat de Blues de Barcelona tenen un descompte del 20% en el preu de l'entrada.
Dimarts 6, 19.30h - Blues & Boogie Reunion a la Nova Jazz Cava (Terrassa)

WENDY DeWITT A CATALUNYA!
La pianista nord-americana Wendy DeWitt és la nova reina del boogie woogie i aquesta setmana la podeu veure en directe a casa nostra!
Nascuda a San Francisco, DeWitt combina el blues i el boogie d'una manera que Robben Ford ha descrit com "directe des del cor", i ho podeu comprovar vosaltres mateixos als concerts que farà a Catalunya!
Dimarts 6, 19.30h - Blues & Boogie Reunion a la Nova Jazz Cava (Terrassa) teniu més info al paràgraf anterior
Divendres 9, hora per confirmar - Fonda La Primitiva (Lluçà)
Dissabte 10, 21h - Milano Cocktail Bar (BCN)
Diumenge 11, 20.30h - Honky Tonk (BCN)

GIRA D'IKER PIRIS & BLAS PICÓN!
Aquesta setmana teniu l'oportunitat de veure en acció un gran bluesman del País Basc, el cantant i guitarrista Iker Piris!
El líder de The Romanticos, una de les bandes del moment a l'Estat, farà uns quants concerts a Catalunya durant els propers dies, molt ben acompanyat per un gran bluesman de casa nostra, Blas Picón!
A gaudir del blues "made in Euskadi"!
Dijous 8, 21h - Iker Piris & Blas Picón Trio al Milano Cocktail Bar (BCN)
Divendres 9, 18h - Iker Piris & Blas Picón al MEAM (BCN)
Dissabte 10, 20.30h - Iker Piris & Blas Picón al Honky Tonk (BCN)
Diumenge 11, 19.30h - Iker Piris & The Junk Express a La Traviesa (Torredembarra)
 
__________________________


Dimarts

Dimarts 6, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 6, 21h - The Cool Grinders al Milano Cocktail Bar
Si voleu gaudir d'una gran nit de blues, boogie i swing, aquest dimarts teniu una cita al Milano Cocktail Bar, amb The Cool Grindrers! Un gran regal de Reis amb aquest trio format per 3 dels bluesmen més cool de la ciutat! 


Dimarts 6, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. 
Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!


Dimecres

Dimecres 7, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 7, 20h - Alex Zayas Trio al Big Bang Bar
Els dimecres, el Big Bang Bar us ofereix una bona sessió de blues, soul i funk amb l'Alex Zayas Trio, format per 3 grans músics de casa nostra (Alex Zayas, David Sam i Roberto Olori). A disfrutar!

Dimecres 7, 21h - Big Mama & Sister Marion al Milano Cocktail Bar
Us agradaria començar la nit gaudint d'un concert dedicat a les grans cantants de blues i interpretat per 2 de les grans blueswomen de casa nostra? Doncs exactament això és el que us espera aquest dimecres al Milano Cocktail Bar amb Big Mama & Sister Marion!


Dijous

Dijous 8, 21h - Wax & Boogie al Cafè Vienès
El Cafè Vienès, de l'Hotel Casa Fuster de Barcelona, rep aquest dijous uns especialistes en donar al blues i el boogie un toc de glamour i feeling. Com ja haureu endevinat, es tracta de Wax & Boogie! A disfrutar!

Dijous 8, 22h - JV & 2MOONS al Harlem Jazz Club
JV & 2MOONS és un trio, encapçalat pel gran Joan Vinyals, que combina el blues amb el rock, i també altres estils com el funk, el reggae i el jazz. Dijous podeu gaudir d'aquesta interessant barreja al Harlem Jazz Club.
 

Dijous 8, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!

Divendres
 

Divendres 9, 21h - CG5 al Milano Cocktail Bar
CG5 és el quintet del gran músic canadenc, establert a Barcelona, Cece Giannotti, i aquest divendres el podeu veure en acció al Milano Cocktail Bar. Amb aquesta formació, en Cece combina el blues amb la música alternativa i el pop, donant-li a tot plegat un ambient gairebé de banda sonora. Molt interessant!


Divendres 9, 22.30h - The Blues Prisoners al Happy Rock Bar & Grill
The Blues Prisoners han començat el 2015 molt feliços, després d'un gran 2014 amb 61 sortides del seu "zulo" i 0 detencions per part de la policia, i ho celebraran a un lloc molt adient, el Happy Rock Bar & Grill (Centre Comercial Arenas)! Oh Happy... Blues! 

Divendres 9, 22.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera a The Philharmonic
The Philharmonic rep aquest divendres Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera, un duo de luxe que visita regularment aquest acollidor pub anglès de Barcelona. Dos virtuosos dels seus insturments que us deixaran amb la boca oberta!


Divendres 9, 23h - Jess & Toni al Naya Gastro Music
Aquest divendres el Naya Gastro Music us ofereix una bona sessió en petit format de blues, soul, jazz i rock'n'roll, amb Jess & Toni!

Dissabte

Dissabte 10, 12.30h - Alex Guitar a La Tía Felipa
El vermut de blues d'aquest dissabte a La Tía Felipa té com a protagonista Alex Guitar, un gran guitarrista andalús que us farà gaudir de l'autèntic blues rural del sud... de la Península!

Dissabte 10, 20h - The Blues Prisoners a l'Euskal Etxea
The Blues Prisoners començaran el 2015 de la millor manera, envoltats de "pintxos" i "zuritos"! Doncs sí, la segona sortida de l'any dels dos bluesmen fugitius serà per anar a l'Euskal Etxea de Barcelona, on us esperen per gaudir de la gastronomia basca... a ritme de blues! The Blues Is Oso Ondo!

Dissabte 10, 22.30h - Dr. Swinguez a The Philharmonic
Aquest dissabte, a The Philharmonic, teniu una sessió de rhythm'n'blues "curatiu" amb els Dr. Swinguez que us deixarà com nous!

Dissabte 10, 22.30h - The Bluesters al Continental
Si voleu passar la nit de dissabte amb una gran sessió de blues i rhythm'n'blues, podeu anar a veure The Bluesters al Continental. Very cool, baby!

Dissabte 10, 23h - Malacara & Wilson Band a la Sonora Sport Tavern
La Sonora Sport Tavern (BCN) us ha preparat un viatge musical per a aquest dissabte, amb el concert de Malacara & Wilson Band. Amb ells fareu un recorregut pel blues i el folk, entre els anys 20 i 50, on hi podeu trobar des del blues del Mississippi fins al folk de Bob Dylan. No fa falta portar maletes, l'únic equipatge que necessiteu és les vostres ganes de gaudir de la música en directe!  

Diumenge

Diumenge 11, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 11, 20 i 22h - Big Mama & OJO al Jamboree
Ja fa un temps que la Big Mama & The Original Jazz Orquestra (OJO) del Taller de Músics estan presentant l'espectacle "Bluesin' The Jazz", i aquest diumenge el podeu veure al Jamboree. Un gran espectacle que ret homenatge a les grans blueswomen que van contribuir a popularitzar el blues!


   
Salut i blues!

Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment