Monday, May 11, 2015

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana de l'11 de maig)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

FESTA 2on ANIVERSARI DE L'OUT!
L'OUT (Once Upon a Time) és un elegant restaurant de Barcelona d'aire parisenc que, a més de bon menjar, també us ofereix bona música en directe (sobretot música negra). 
Aquest dimecres celebra el seu 2on aniversari amb una festa on, evidentment, hi haurà música en directe, a càrrec d'alguns dels artistes que hi toquen habitualment: Marga Mbande, Gigi Mc Farlane, Leila Montes, Anouhom, i (si la policia no ho impedeix) The Blues Prisoners!
Dimecres 13, de 16 a 24h - 2on aniversari de l'OUT (BCN)

CICLE SOBRE ELS PRODUCTORS MUSICALS A LA BIBLIOTECA VALLCARCA!
La Biblioteca Vallcarca i el Penitents ha preparat per al maig i el juny un interessant cicle de conferències dedicat als productors musicals, amb el títol d'"Aventurers del so, descobridors del talent".
El protagonista de la segona sessió és Berry Gordy, el fundador de la mítica discogràfica Motown, especialitzada en soul.
Alberto Valle (periodista, promotor musical i DJ) serà l'encarregat de parlar-vos d'aquest gran personatge.
Dijous 14, 19h - Cicle "Aventurers del so" a la Biblioteca Vallcarca (BCN)

"NUESTRAS DIVAS" AL MEAM!
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix durant maig i juny en el cicle "Nuestras divas"!
Cada divendres d'aquest dos mesos podeu veure en acció algunes de les millors cantants de casa nostra, i aquesta setmana les protagonistes són Big Mama & Sister Marion!
Divendres 15, 18h - Big Mama & Sister Marion al MEAM (BCN)

AGUSTÍ MAS TRIO A LA FONT DEL BALÇ!
Aquest divendres tots els amants de la guitarra de blues estan d'enhorabona, perquè tenen l'oportunitat de tornar a veure en acció el gran Agustí Mas!
Acompanyat per uns altres dos grans músics, Ignasi Zamora (baix) i Pablo Posa (bateria), el Dr. Blues us "visitarà" a La Font del Balç i us "receptarà" una bona dosi de blues elèctric que us deixarà com nous!
Divendres 15, 23.30h - Agustí Mas Trio a La Font del Balç (Gironella)

ACABA EL FESTIVAL DE BLUES DE SOLSONA!
Aquesta setmana acaba la primera edició d'un nou festival de blues de casa nostra, el Festival de Blues de Solsona!
El passat 15 de març ja es va fer la inauguració i el gruix del programa s'ha pogut veure durant l'abril i el maig.
Per acabar teniu 4 propostes que us faran gaudir de diferents estils de música negra.
Solsona sona a blues... i més!

Divendres 15
23h - Miqui Puig Soul Session a La Criolla

Dissabte 16
18h - Dr. Swinguez en concert solidari a la Pl. Sant Pere
23h - A Contra Blues al Teatre Comarcal de Solsona

Diumenge 17
19h - The Gospel Viu Choir a la Sala Polivalent


XII CICLE D'APERITIUS MUSICALS A LA SEDETA!
Aquest mes es celebra el XII Cicle d'aperitius musicals a La Sedeta, una opció molt interessant per gaudir del bon temps, amb un bon vermut i bona música.
En aquesta edició el blues serà present en tots els concerts, doncs el centre celebra el seu 30è aniversari amb un cicle dedicat a les dones del blues.
Les protagonistes d'aquest dissabte són Big Mama & Sister Marion!
Dissabte 16, 12.30h - Big Mama & Sister Marion a La Sedeta (BCN)

TXUS BLUES & JOSE BLUEFINGERS A LA FESTA DEL DIA INTERNACIONAL DEL LUPUS!
Aquest dissabte es celebra la Festa del Dia Internacional del Lupus, per donar a conèixer aquesta malaltia crònica que afecta majoritàriament les dones.
Es faran una serie d'actes i activitats al Centre Cívic Casa Groga, i el blues també hi serà present, amb el concert de Txus Blues & Jose Bluefingers!
El riure'n'blues més solidari!
Dissabte 16, 19.30h - Dia Internacional del Lupus a la Casa Groga (BCN)

PÍCNIC DE BLUES A NOU BARRIS!
Aquesta setmana es celebra la Festa Major de Nou Barris i, des de fa anys, un dels esdeveniments destacats és el Pícnic de Blues que organitza Capibola Blues, una ocasió perfecta per gaudir de la música a l'aire lliure i en família!
Com sempre, la programació és de luxe i aquest any podeu gaudir de la Big Band de l'Escola de Blues (les noves generacions), Mancuso (una potent banda de blues, funk i rock, sorgida de l'Escola de Blues de Barcelona) i Chino & The Big Bet (un gran trio que li posa molt de swing al blues)!
A disfrutar!
Diumenge 17, Pícnic de Blues al Parc Central de Nou Barris (BCN):
17h - Big Band de l'Escola de Blues
18.15h - Mancuso
19.30h - Chino & The Big Bet

       
__________________________



Dilluns

Error 404: live blues not found.

Dimarts

Dimarts 12, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 12, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimarts 12, 21h - Marga Mbande a l'OUT
Aquest dimarts l'OUT (Once Upon a Time), un elegant restaurant de Barcelona d'aire parisenc, rep Marga Mbande, una suggerent cantant que us farà gaudir del blues, el soul i el funk!  


Dimarts 12, 21h - Big Mama & Sister Marion al Milano Cocktail Bar
Us agradaria començar la nit gaudint d'un concert dedicat a les grans cantants de blues i interpretat per 2 de les grans blueswomen de casa nostra? Doncs exactament això és el que us espera aquest dimarts al Milano Cocktail Bar amb Big Mama & Sister Marion


Dimarts 12, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. 
Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 13, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 13, 21.30h - Jam session al Continental
La jam de blues de la sala Continental està coordinada per uns experts en el tema,
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters.

Dimecres 13, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Les Rock'n'Roll Gumbo Jams són unes jam sessions coordinades per A Contra Blues que estan dedicades a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit! 

Dijous

Dijous 14, 21h - Lluís Coloma Trio al Cafè Vienès 
Aquest dijous, al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster), podeu veure el Lluís Coloma Trio. Com ja sabeu, us espera una nit espectacular de blues, swing i boogie!

Dijous 14, 21.30h - Chino & Sister Marion al Naya Gastro Music
Aquest dijous el Naya Gastro Music us ha preparat un gran concert, amb un duo gairebé inèdit format per dos grans músics de casa nostra, Chino & Sister Marion! A disfrutar!

Dijous 14, 21.30h - The Flat Pack al Mas Guinardó
El Mas Guinardó rep aquest dijous un trio de casa nostra que ha nascut per fer-vos gaudir amb el ritme del fingerpickin', el hot blues, l'early jazz i el hillbilly! El seu nom? The Flat Pack!
 

Dijous 14, 22h - Jam session al Gaelic BCN
El Gaelic BCN està apostant per la música en directe, amb una important presència del blues, i això és una gran notícia. A més dels concerts, cada dijous us ofereix una jam, dirigida per l'Andreu Martínez Band

Dijous 14, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!

Divendres
 

Divendres 15, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana té com a protagonista el Lluís Coloma Trio, que us servirà un espectacular còctel de blues, swing i boogie!

Divendres 15, 20.30h - Shine a l'Isalba
L'Isalba de Santa Coloma us ha preparat un bon concert per al divendres amb un gran trio que domina el gypsy jazz i el swing, Shine! Concert organitzat per Santako Blues, tota una garantia!

Divendres 15, 21h - Wax & Boogie al Milano Cocktail Bar 
El Milano Cocktail Bar us ha preparat una gran sessió de blues i boogie amb uns experts en el tema, Wax & Boogie!

Divendres 15, 22h - Marc Ferrer Trio a El Celler d'en Xavi
Aquest divendres, a El Celler d'en Xavi (Martorell), podeu veure el nou projecte en solitari d'un gran músic que forma part de conegudes formacions com The Big Jamboree i Big Dani Pérez. Es tracta del pianista Marc Ferrer, que ara encapçala el seu propi trio amb la intenció de fer vibrar al públic a ritme de blues i jazz!

Divendres 15, 22.30h - Gang Wolf Lightnin' & Víctor "Strong Boy" Barceló & Quico Hernández al Gaelic BCN
Aquest divendres podeu veure en acció un jove duo de blues de casa nostra, Gang Wolf Lightnin' & Víctor "Strong Boy" Barceló, que ara estrenen el format de trio amb Quico Hernández!
Tots tres s'han unit en aquest nou projecte per fer-vos gaudir amb el blues rural del Delta del Mississippi, i altres ritmes com el ragtime, com podeu comprovar al concert que faran al Gaelic BCN!

Divendres 15, 23h - The Blues Prisoners a La Cate
La Cate és un espai cultural de Figueres on la música en directe hi té una presència destacada. Aquesta setmana han preparat una nit de blues acústic i "presidiari" amb The Blues Prisoners, un parell de bluesmen fugitius que estan en cerca i captura des de... 1980!

Divendres 15, 23h - A Contra Blues al Solcafé
El Solcafé de Gavà rep aquest divendres els A Contra Blues, una de les bandes més actives de casa nostra i que no para de sorprendre al personal cada cop que puja a un escenari!

Divendres 15, 23h - The Dry River Stompers al Naya Gastro Music
Aquest divendres el Naya Gastro Music us ha preparat una bona nit musical amb The Dry River Stompers, que us faran gaudir del ritme del swing i el dixieland, per ballar sense parar!

Divendres 15, 23h - Lluís Coloma Trio al Sis-b
El Sis-b de Malgrat de Mar rep aquest divendres el Lluís Coloma Trio, que us oferirà una sessió espectacular de blues, swing i boogie!

Dissabte

Dissabte 16, 12h - Lluís Coloma al Montcata Vins
El Montcata Vins (Montcada i Reixac) comença una nova etapa, i ho celebra amb un vermut a ritme de blues i boogie amb en Lluís Coloma! Això és començar bé!

Dissabte 16, 12h - Mancuso al Casal Popular La Turba
El Casal Popular La Turba de Valls celebra aquest dissabte un vermut musical amb blues en directe a càrrec de Mancuso, una potent banda de blues, funk i rock, sorgida de l'Escola de Blues de Barcelona!

Dissabte 16, 12.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Gaelic BCN
El Gaelic BCN us ha preparat un aperitiu'n'blues amb els reis del riure'n'blues, Txus Blues & Jose Bluefingers! Bon profit!

Dissabte 16, 20.30h - Lluís Coloma & Blas Picón al Honky Tonk
El Honky Tonk rep dissabte uns habituals de la sala, Lluís Coloma & Blas Picón, i amb ells la qualitat i la diversió estan assegurats!

Dissabte 16, 21h - Magnolia al Milano Cocktail Bar
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz. Aquest dissabte els podeu veure al Milano Cocktail Bar, un lloc perfecte per gaudir de la seva música. 

Dissabte 16, 22.30h - Atomic Leopards a BlackLab Brewhouse
BlackLab Brewhouse, una fàbrica de cervesa que també és un restaurant de fusió asiàtica i de cuina americana, us ha preparat
una bona sessió de rockabilly amb els Atomic Leopards!  

Dissabte 16, 22.30h - The Crawfish a The Philharmonic
Aquest dissabte és moment per gaudir del rock'n'roll i altres ritmes dels 50 i 60, amb The Crawfish, uns experts en el tema. Els podeu veure en acció a The Philharmonic, una de les sales on actuen regularment.


Dissabte 16, 22.45h - Mads al Bar Blues
Mads és un potent quartet de rock'n'blues, i aquest dissabte els podeu veure en acció al Bar Blues de Cerdanyola, en un concert que us quedarà gravat... literalment! Doncs sí, la banda gravarà aquest concert!

Dissabte 16, 23h - Wax & Boogie al Naya Gastro Music
Aquest dissabte el Naya Gastro Music
us ha preparat una gran sessió de blues i boogie amb uns experts en el tema, Wax & Boogie!

Dissabte 16, 23h - La Testapazza al Gaelic BCN 
El Gaelic BCN us ha preparat una bona sessió de blues acústic amb els guanyadors del V Concurs de Blues de Barcelona, La Testapazza! 

Dissabte 16, 23.30h - La Blueseria al Faristol
La Blueseria us espera aquest dissabte al restaurant Faristol (Altafulla), per gaudir de la nit amb el ritme dels grans clàssics del blues!

Dissabte 16, 24h - Richard White a l'Stradivarius Blues Bar
L'Stradivarius Blues Bar (Torredembarra) us ofereix la possibilitat de veure en acció el gran bluesman americà establert a Tarragona, 
Richard White!  

Diumenge

Diumenge 17, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 17, 19h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera al Gaelic BCN
Aquest diumenge podeu acabar molt bé la setmana, gaudint del concert de Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera, 2 grans virtuosos de l'harmònica i la guitarra! La cita és al Gaelic BCN.

Diumenge 17, 20h - Sergi Blanch al Bar Babia
El Bar Babia (BCN) rep aquest diumenge en Sergi Blanch "The Hanged Man", un gran músic que us portarà de viatge per les muntanyes a ritme de diferents estils, i on segur que el blues hi serà ben present...

Diumenge 17, 20.30h - Gang Wolf Lightnin' & Víctor "Strong Boy" Barceló al Honky Tonk
Aquest diumenge podeu veure en acció un jove duo de blues de casa nostra, Gang Wolf Lightnin' & Víctor "Strong Boy" Barceló!
En Gang Wolf és un expert en old time blues, jazz i ragtime, i en Víctor és un jove harmonicista amb un gran futur per endavant, i tots dos s'han unit en aquest nou projecte per fer-vos gaudir amb el blues rural del Delta del Mississippi, com podeu comprovar al concert que faran al Honky Tonk!

Diumenge 17, 21h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar ha decidit fer d'aquest diumenge un dels millors dies de la setmana, i per això us ha preparat el concert del Lluís Coloma Trio. Tant de bo totes les setmanes acabessin així de bé!

   
Salut i blues!

Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment