Monday, May 25, 2015

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 25 de maig)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

CICLE SOBRE ELS PRODUCTORS MUSICALS A LA BIBLIOTECA VALLCARCA!
La Biblioteca Vallcarca i el Penitents ha preparat per al maig i el juny un interessant cicle de conferències dedicat als productors musicals, amb el títol d'"Aventurers del so, descobridors del talent".
El protagonista d'aquesta sessió és Albert Grossman, descobridor de noms mítics com Bob Dylan, The Band o Janis Joplin.
Teresa Torres (professora de música i historiadora de l'art) serà l'encarregada de parlar-vos d'aquest gran personatge. 
Dijous 28, 19h - Cicle "Aventurers del so" a la Biblioteca Vallcarca (BCN)

ALAN BIKE & MA LONESOME AL CENTRE CÍVIC GOLFERICHS!
Aquest dijous, al Centre Cívic Golferichs, podeu veure en acció Alan Bike & MA Lonesome, dos grans bluesmen i showmen que us faran gaudir d'una gran sessió de bon blues i bon humor!
L'entrada és gratuïta, però és necessari fer reserva. Teniu la info a la web del centre.
Dijous 28, 20h - Alan Bike & MA Lonesome al Centre Cívic Golferichs (BCN)

"NUESTRAS DIVAS" AL MEAM!
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix durant maig i juny en el cicle "Nuestras divas"!
Cada divendres d'aquest dos mesos podeu veure en acció algunes de les millors cantants de casa nostra, i aquesta setmana la protagonista és Marian Barahona, molt ben acompanyada per David Sam!
Divendres 29, 18h - Marian Barahona & David Sam al MEAM (BCN)

GIRA DE DANNY DEL TORO & JULIAN BURDOCK!
Aquesta setmana ens visiten un gran harmonicista madrileny i un gran guitarrista britànic, Danny del Toro & Julian Burdock, i amb ells gaudireu d'unes bones sessions de blues acústic!
Teniu unes quantes oportunitats per veure'ls en acció:
Divendres 29, 21h - Pocket Concerts al C.C. Collblanc - La Torrassa (L'Hospitalet)
Dissabte 30, 12.30h - Gaelic (BCN)
Dissabte 30, 20.30h - Honky Tonk (BCN)
Diumenge 31, 21h - Milano Cocktail Bar (BCN)

XII CICLE D'APERITIUS MUSICALS A LA SEDETA!
Aquest mes es celebra el XII Cicle d'aperitius musicals a La Sedeta, una opció molt interessant per gaudir del bon temps, amb un bon vermut i bona música.
En aquesta edició el blues serà present en tots els concerts, doncs el centre celebra el seu 30è aniversari amb un cicle dedicat a les dones del blues.
Els protagonistes de l'últim concert del cicle són Wax & Boogie! Això és acabar amb el llistó ben alt!
Dissabte 30, 12.30h - Wax & Boogie a La Sedeta (BCN)

LLUÍS COLOMA TRIO & DANI NEL·LO AL XVIIè CICLE CAVA JAZZ!
Aquest dissabte acaba el XVIIè Cicle Cava Jazz de Guardiola de Font-rubí, i els encarregats de tancar el cicle són uns grans músics de casa nostra, Lluís Coloma Trio & Dani Nel·lo!
El Centre Recreatiu viurà un gran final, amb un gran pianista i la seva base rítmica de luxe, i un gran saxofonista!
Dissabte 30, 23h - Lluís Coloma Trio & Dani Nel·lo al Centre Recreatiu (Guardiola de Font-rubí)

       
__________________________



Dilluns

Error 404: live blues not found.

Dimarts

Dimarts 26, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 26, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimarts 26, 21h - Leila a l'OUT
Aquest dimarts l'OUT (Once Upon a Time), un elegant restaurant de Barcelona d'aire parisenc, rep Leila, una gran cantant que us farà gaudir d'una sessió de blues i neosoul! 


Dimarts 26, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. 
Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 27, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 27, 21h - Amadeu Casas Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest dimecres teniu una nova oportunitat de veure l'Amadeu Casas Trio al Milano Cocktail Bar. Amb el mestre Casas i els grans músics que l'acompanyen us espera un gran còctel de blues!

Dimecres 27, 21.30h - Jam session al Continental
La jam de blues de la sala Continental està coordinada per uns experts en el tema,
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters.

Dimecres 27, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Les Rock'n'Roll Gumbo Jams són unes jam sessions coordinades per A Contra Blues que estan dedicades a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!

Dijous

Dijous 28, 21h - Jazz Classic Quartet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) és com la "casa" del Jazz Classic Quartet, llavors podem dir que aquesta banda torna a casa aquest dijous. Oriol Romaní, Òscar Font, Albert Romaní i Queralt Camps us portaran de viatge cap als anys 20 i 30 sense que us hàgiu de moure de la cadira!

Dijous 28, 21h - Jam session a L'Olla
L'Olla és un interessant espai de Granollers situat a l'antiga fàbrica Roca Umbert, que combina la gastronomia amb la cultura. Un dijous al mes el dediquen a la seva jam, coneguda "l'olla de grills", on podeu gaudir del blues i altres estils!

Dijous 28, 22h - Jam session al Gaelic BCN
El Gaelic BCN està apostant per la música en directe, amb una important presència del blues, i això és una gran notícia. A més dels concerts, cada dijous us ofereix una jam, dirigida per l'Andreu Martínez Band!

Dijous 28, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra! Aquesta setmana està coordinada per un gran trio de casa nostra, Johnny Big Stone & The Blues Workers!

Divendres
 

Divendres 29, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana us ofereix un còctel de jazz tradicional i bon humor amb els Dumpy Lobsters Trio (Òscar FontArtur Regada i David Mitchell), 3 "homes-llagosta" i grans músics que us ho faran passar molt bé!

Divendres 29, 21h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat un gran concert de blues i boogie amb el Lluís Coloma Trio! A disfrutar!

Divendres 29, 22.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Continental
Aquest divendres podeu gaudir d'una gran sessió de bon blues i bon humor amb els reis del riure'n'blues, Txus Blues & Jose Bluefingers! La cita és al Continental, que comença una nova etapa de concerts programats pel Jazzpetit!

Divendres 29, 22.30h - Fulgurita al Gaelic BCN 
El Gaelic BCN rep un trio que us farà gaudir d'un repertori variat, on pdeu trobar temes de l'Amèrica profunda i clàssics de la música del segle XX. Ells són Clara Pagán, Hector Martín i Pasto Martí, i es fan dir Fulgurita!

Divendres 29, 22.30h - Amadeu Casas a The Philharmonic
Aquest divendres és moment per gaudir del blues en estat pur, amb només un bluesman i la seva guitarra, el gran Amadeu Casas! La cita és a The Philharmonic

Divendres 29, 23h - Jam amb Tota Blues al Rocksound 
Aquest divendres torna la jam del Rocksound, com sempre amb Tota Blues coordinant el tema, acompanyat per la seva banda. Una bona ocasió per trobar-se amb la família del blues!  


Divendres 29, 23.30h - The Cool Grinders a El Paraigua
Si voleu començar bé el cap de setmana una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de The Cool Grinders. Very cool, baby!

Divendres 29, 23.30h - Pexsom Blues a La Cova del Pallol
Aquest divendres podeu veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". En aquesta ocasió la cita és a La Cova del Pallol (Reus).

Dissabte

Dissabte 30, 19.30h - Clave de Luna a La Traviesa
La Traviesa (Torredembarra) rep dissabte el quartet Clave de Luna, que us oferirà una bona sessió de rhythm'n'blues, soul, jazz i funk!  


Dissabte 30, 20 i 22h - Steve de Swardt Grup al Jamboree
Aquest dissabte podeu veure al Jamboree l'Steve de Swardt, un gran baixista i cantant, nascut a Zimbabwe i resident a Barcelona des de fa 3 dècades. A gaudir del ritme i la sonoritat única del seu baix!  


Dissabte 30, 22.30h - La Teoría del Taburete a BlackLab Brewhouse
BlackLab Brewhouse, una fàbrica de cervesa que també és un restaurant de fusió asiàtica i de cuina americana, us ha preparat un petit gran concert amb
La Teoría del Taburete, un gran trio que combina classe i feeling en la seva personal manera d'interpretar el blues!

Dissabte 30, 22.30h - Cotton Roots a The Philharmonic
Els Cotton Roots tornen a The Philharmonic aquest dissabte! Amb la seva qualitat i el seu "feeling", Johnny Pérez i Little Jordi han consolidat aquest duo com un dels més recomanables per gaudir de bon "blues del camp" o country blues (en anglès sona més cool).


Dissabte 30, 23h - The Black Snakes al Gaelic BCN
Aquest dissabte, al Gaelic BCN, podeu gaudir d'una gran sessió de blues rural amb uns joves experts en el tema, The Black Snakes! Aquesta banda, sorgida de l'Escola de Blues de Barcelona, us porta el blues de principis del segle XX, i després podeu continuar gaudint a casa amb el seu nou disc!


Dissabte 30, 23h - Road Blues al Bluesman Cocktail Bar
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat un "viatge" a ritme de blues per a la nit de dissabte, amb els Road Blues!
 


Dissabte 30, 23.30h - Wax & Boogie a El Paraigua
Si voleu gaudir del blues i el boogie, una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Wax & Boogie, una de les formacions amb més glamour i feeling de casa nostra.

Dissabte 30, 23.30h – BP & The Murris al Griffin
Al Griffin (Sabadell) podeu gaudir d'una intensa descàrrega de rock i soul amb Bernat Pescaire & The Murris!

Diumenge

Diumenge 31, 12h - The Walking Stick Man a La Barretina
La Barretina (Malgrat de Mar) us ofereix la possibilitat de gaudir d'un bon vermut i veure en acció The Walking Stick Man, blues en estat pur seguint la tradició de músics com Sonny Boy Williamson i Howlin' Wolf. Sense colorants ni conservants!


Diumenge 31, 13h - La Banda del Port a La Perla Negra
Aquest diumenge podeu gaudir del vermut amb La Banda del Port, a ritme de blues, rock, soul... i més! La cita és a La Perla Negra (Port Ginesta).


Diumenge 31, 13h - Grateful Blues al Xantar Bar
El Xantar Bar de Girona ha preparat un bon vermut a ritme de country blues amb els Grateful Blues Duo, que combina les versions del gènere amb temes propis. Segur que serà un aperitiu molt "agraït", amb bon blues i bon "xantar"!   


Diumenge 31, 13h - Café Soul al Shapó 
El bar-restaurant Shapó (Cerdanyola) us ha preparat un bon vermut de soul i funk amb Café Soul! Bon profit! 


Diumenge 31, 18h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Pura Vida
Durant l'estiu, els xiringuitos de Castelldefels són un autèntic festival de música en directe, amb concerts cada setmana. Un dels concerts destacats d'aquest diumenge és el de
Johnny Big Stone & The Blues Workers al xiringuito Pura Vida, i us espera una gran sessió de blues amb aquest gran trio de casa nostra!

Diumenge 31, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 31, 19.30h - Chino & The Big Bet al Gaelic BCN
Aquest diumenge podeu acabar molt bé la setmana, gaudint del concert de Chino & The Big Bet, un gran trio que li posa molt de swing al blues! La cita és al Gaelic BCN

Diumenge 31, 20.30h - August Tharrats i Anton Jarl al Honky Tonk
El Honky Tonk us proposa una molt bona sessió de blues i boogie per acabar bé la setmana, i els protagonistes són August Tharrats i Anton Jarl. Amb aquests 2 grans músics el concert serà de luxe!

Diumenge 31, 22.30h - Honky Two al Bar Pastís
L'històric Bar Pastís de Barcelona us ha preparat una bona sessió de blues acústic, amb un gran duo de casa nostra, Honky Two. Una bona opció per acabar bé la setmana!

   
Salut i blues!

Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment