Monday, June 1, 2015

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana de l'1 de juny)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

CICLE SOBRE ELS PRODUCTORS MUSICALS A LA BIBLIOTECA VALLCARCA!
La Biblioteca Vallcarca i el Penitents ha preparat per al maig i el juny un interessant cicle de conferències dedicat als productors musicals, amb el títol d'"Aventurers del so, descobridors del talent".
El protagonista d'aquesta última sessió és Phil Spector, figura important de la música pop del segle XX i que va treballar amb gent com The Beatles, Ike & Tina Turner, John Lennon...
Fernando Muñiz (autor del llibre "Barcelona on the rocks") serà l'encarregat de parlar-vos d'aquest gran personatge.  
Dijous 4, 19h - Cicle "Aventurers del so" a la Biblioteca Vallcarca (BCN)

PRESENTACIÓ DEL NOU DISC DE BLAS PICÓN & THE JUNK EXPRESS!
Blas Picón & The Junk Express, un dels trios de blues més potents de casa nostra, ja té a punt el seu nou disc i aquest dijous el presenta al Rocksound!
El nou treball del trio porta per titol "I'd rather be death", i consta de 12 cançons al més pur estil "junk express", és a dir 12 temes de so cru interpretats amb actitud energètica.
El dia de la presentació els Junk Express estaran acompanyats per un altre trio, Los Locos del Oeste, uns especialistes en western swing i altres estils populars als Estats Units entre els anys 1930 i 1950.
Us espera una gran nit de blues salvatge i western swing... una combinació explosiva!
Dijous 4, 21h - Blas Picón & The Junk Express + Los Locos del Oeste al Rocksound (BCN)

SOPAR & BLUES A L'HOTEL HAVANA!
Cada primer dijous de mes, l'Hotel Havana de Barcelona us ofereix la possibilitat de sopar mentre gaudiu d'un gran concert de blues o "derivats", amb el seu Sopar & Blues.
Aquest mes podeu veure en acció el Lluís Coloma Trio amb un convidat especial, el gran Julio Vallejo (veu i guitarra)!
Bon profit!
Dijous 4, 21h - Sopar & Blues a l'Hotel Havana (BCN)

"NUESTRAS DIVAS" AL MEAM!
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix durant maig i juny en el cicle "Nuestras divas"!
Cada divendres d'aquest dos mesos podeu veure en acció algunes de les millors cantants de casa nostra, i aquesta setmana els protagonistes són Acoustic Guiri Explosion, un col·lectiu de músics ubicats a Barcelona, que us oferiran una sessió de jazz, swing i blues!!
Divendres 5, 18h - Acoustic Guiri Explosion al MEAM (BCN)

FESTA DEL 15è ANIVERSARI DE MITIK RECORDS!
MITIK Records ja porta 15 anys apostant pel bon rock'n'roll, i també pel seu "pare" (el blues), i aquest divendres ho celebra amb una gran concert al Luz de Gas!
Més que un concert es pot dir que es tracta d'una autèntica festa, on hi participaran alguns dels artistes que formen aquesta petita GRAN família: Jaime Urrutia, Santiago Campillo, Carlos Segarra, Pep Sala, Aurora Beltrán, Canal 69, Big Dani Pérez i Smoking Stones.
A més, després de 27 anys des de la seva dissolució, Aurelio y Los Vagabundos (la banda del fundador de la discogràfica) es tornarà a reunir dalt d'un escenari!
Teniu tots els ingredients per viure una nit... mítika!
Divendres 5, 20h - 15è aniversari de MITIK Records al Luz de Gas (BCN)

OTIS TAYLOR BAND AL JAMBOREE!
Divendres hi ha una actuació de luxe al Jamboree: Otis Taylor Band!
Aquest bluesman és un gran coneixedor del folklore nord-americà i de les seves connexions amb els ritmes africans, l’autèntic origen de tota la música negra.
Ara està presentant el seu nou disc, "Hey Joe Opus Red Meat", i us espera una nit per gaudir del blues en estat pur!
I si sou socis de la Societat de Blues de Barcelona teniu descompte! Interessats envieu un mail posant "Otis Taylor" a l'assumpte, a l'adreça: info@societatbluesbarcelona.org
Divendres 5, 21h – Otis Taylor Band al Jamboree (BCN)

CONCERT DE BLUES I ROCK SOLIDARI A SANT BOI!
El centre Cal Ninyo, de Sant Noi de Llobregat, serà l'escenari d'un concert de blues en favor de l'ONG Fallou, que treballa per ajudar les zones menys afavorides del Senegal.
El programa de ràdio Born to be Bad, i músics com Amadeu Casas, Jordi Batiste, Pedro Ortega, Santi Ursul, Pikaia's Duet, Abdu Aziz Diot (i molts més!), col·laboren en aquest concert que té com a objectiu recaptar fons per a un projecte de l'associació.
Un concert per disfrutar... i ajudar!
Dissabte 6, 17.30h - Concert solidari a Cal Ninyo (Sant Boi)

A CONTRA BLUES AL PÍCNIC ROCK & BLUES DE SANT CUGAT!
Aquest diumenge, a Sant Cugat del Vallès, podeu gaudir de la cinquena edició del pícnic musical que organitza l'ajuntament de la ciutat, que en aquesta ocasió està dedicat al Rock & Blues.
La cita és als Jardins del Monestir, i els encarregats de posar-hi el blues són els A Contra Blues, i els encarregats de posar-hi el rock són els Twenty Flight Rock... A disfrutar!
Diumenge 7, 12h - A Contra Blues al Pícnic Rock & Blues (Sant Cugat)

NARRATIVA ERÒTICA & NIT DE BLUES A ELS JARDINS DE LA MERCÈ!
Els Jardins de la Mercè (Girona) us proposa passar un vespre de diumenge molt intens amb un esdeveniment que reuneix la narrativa eròtica i el blues!
Mònica Barri presentarà el seu llibre "Disfrútame", i després els Pexsom Blues, li posaran blues a la festa.
Una nit per gaudir... de moltes maneres!
Diumenge 7, 19h - Pexsom Blues a Els Jardins de la Mercè (Girona)
       
__________________________



Dilluns

Error 404: live blues not found.

Dimarts

Dimarts 2, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 2, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimarts 2, 21h - Gigi McFarlane a l'OUT
Aquest dimarts l'OUT (Once Upon a Time), un elegant restaurant de Barcelona d'aire parisenc, rep Gigi McFarlane, una gran cantant que us farà gaudir d'una gran sessió de blues, soul... i més!

Dimarts 2, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. 
Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 3, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 3, 21h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Milano Cocktail Bar
Aquest dimecres, al Milano Cocktail Bar, podeu veure en acció Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta. Aquesta barreja explosiva us farà moure tota la nit... i uns quants dies!

Dimecres 3, 21.30h - Jam session al Continental Ratafia Cocktail Bar
La jam de blues de la sala Continental està coordinada per uns experts en el tema,
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters.
ATENCIÓ: a partir d'ara aquesta jam es farà al Ratafia Cocktail Bar (Sarrià, BCN).

Dimecres 3, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Les Rock'n'Roll Gumbo Jams són unes jam sessions coordinades per A Contra Blues que estan dedicades a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!

Dijous

Dijous 4, 22h - Jam session al Gaelic BCN
El Gaelic BCN està apostant per la música en directe, amb una important presència del blues, i això és una gran notícia. A més dels concerts, cada dijous us ofereix una jam, dirigida per l'Andreu Martínez Band!

Dijous 4, 22h - JV & 2MOONS al Harlem Jazz Club
JV & 2MOONS és un trio, encapçalat pel gran Joan Vinyals, que combina el blues amb el rock, i també altres estils com el funk, el reggae i el jazz. Dijous podeu gaudir d'aquesta interessant barreja al Harlem Jazz Club.

Dijous 4, 22h - Jam session al Mosquito Sunset
Cada primer dijous de mes teniu la jam del Mosquito Sunset, i aquest mes està coordinada pel Miquel Talavera Power Trio. You got the power, baby!    


Dijous 4, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra! Aquesta setmana està coordinada per uns experts en el tema, Tota Blues!

Divendres
 

Divendres 5, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana us ofereix un còctel de blues luchado y poco hecho amb els Lone Rhino Club del gran Julio Lobos! The Wolf Is At Your Bar!

Divendres 5, 20h - Wax & Boogie a la Casa del Rellotge
Aquest divendres Wax & Boogie se'n van a la Zona Franca de BCN, per compartir amb vosaltres una gran sessió de blues i boogie a la Sala Pepita Casanellas del Centre Cívic La Casa del Rellotge (BCN).

Divendres 5, 22.30h - Dr. Swinguez Trio a The Philharmonic
Aquest divendres, a The Philharmonic, teniu una sessió de rhythm'n'blues "curatiu" amb els Dr. Swinguez Trio que us deixarà com nous!

Divendres 5, 23h - The Crawfish al Gaelic BCN
Aquest divendres és moment per gaudir del rock'n'roll i altres ritmes dels 50 i 60, amb The Crawfish, uns experts en el tema. Els podeu veure en acció al Gaelic BCN.
 

Divendres 5, 23.30h - Paquito Groove Band al Sant Patrick's Parc Vallès
Una bona manera de començar el cap de setmana és una bona dosi de groove, i això és el que us donarà la Paquito Groove Band, el projecte personal d'un dels millors bateries de casa nostra, Marc Ruiz! La cita és al Sant Patrick's Parc Vallès

Dissabte

Dissabte 6, 13h - Done Got Young al Gaelic BCN
Aquest dissabte, al Gaelic BCN, podeu veure un nou duo de casa nostra, Done Got Young, format pels joves germans Janafse. Amb ells us espera una intens vermut que us portarà del blues tradicional fins al rock'n'roll, passant pel blues de Chicago!

Dissabte 6, 22.30h - Frogs For Snakes a BlackLab Brewhouse
BlackLab Brewhouse, una fàbrica de cervesa que també és un restaurant de fusió asiàtica i de cuina americana, rep aquest dissabte els Frogs For Snakes, un bon trio de blues acústic encapçalat per l'expert en música americana Jonathan Glanzberg.

Dissabte 6, 23.30h – One For The Road al Griffin
Al Griffin (Sabadell) podeu gaudir d'un homenatge al blues i el rock'n'roll anb els One For The Road! A disfrutar! 


Dissabte 6, 23.30h - Sinead Savage & The Flytones a El Paraigua
El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, us ha preparat una gran sessió de soul'n'blues amb uns especialistes en el tema, Sinead Savage & The Flytones! Fly, baby, fly!
 

Dissabte 6, 19h - The Generation al Ragtime Pub
The Generation és una potent banda de blues-rock que porta en actiu des del 2004, i aquest dissabte teniu l'ocasió de rebre una de les seves descàrregues de blues elèctric. La cita és al Ragtime Pub (Les Borges Blanques)

Diumenge

Diumenge 7, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 7, 20h - The Blues Prisoners al Ratafia Cocktail Bar
The Blues Prisoners porten uns dies tancats al seu "zulo", enfeinats preparant l'edició del seu disc, i aquest diumenge faran una sortida per airejar-se una mica. Els podreu trobar al Ratafia Cocktail Bar, un acollidor local del barri de Sarrià, on compartiran amb vosaltres un bon còctel de blues presidiari amb unes gotes de ratafia...
 
Diumenge 7, 20.30h - Lluís Coloma al Honky Tonk
El Honky Tonk us proposa una molt bona sessió de blues i boogie per acabar bé la setmana, amb un mestres del tema, el gran pianista Lluís Coloma!

Diumenge 7, 21h - Paquito Groove Band al Milano Cocktail Bar
Una bona manera d'acabar la setmana és una bona dosi de groove, i això és el que us donarà la Paquito Groove Band, el projecte personal d'un dels millors bateries de casa nostra, Marc Ruiz! La cita és al Milano Cocktail Bar.

   
Salut i blues!

Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment