Monday, April 11, 2016

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana de l'11 d'abril)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing de Sants3Ràdio, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

EMILI BALERIOLA PRESENTA NOU DISC AL LUZ DE GAS!
Aquest dimarts, al Luz de Gas, podeu veure en acció un gran guitarrista de casa nostra, l'Emili Baleriola!
Aquest mestre de la guitarra no necessita presentació, però ell sí que ens presentarà el seu nou disc, "Contemporary Blues"! A disfrutar!
Dimarts 12, 21h - Emili Baleriola al Luz de Gas (BCN)

NOVA JAM SESSION, DE SANTAKO BLUES!
L'associació Santako Blues també té la seva jam de blues!
Amb el títol de "Blues entre amics", cada dimarts (i divendres) podeu gaudir de blues i altres estils de la família al Bar Línea Uno (Santa Coloma de Gramenet).
Dimarts 12, 19.30h
Divendres 15, 19.30h 

TORNA LA JAM SESSION ACÚSTICA DEL PRIZE, A UN NOU LOCAL!
La jam del Bar Prize estava pensada per gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi, però uns problemes amb els veïns van obligar a suspendre-les.
Finalment s'ha aconseguit trobar una solució, i la jam es continuarà fent en un nou espai del Prize, l'Espai Calàbria 66!
Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!
Dimecres 13, 20h - Jam session acústica a l'Espai Calàbria 66 (BCN)

CICLE DE BLUES A EL COL·LECCIONISTA!
El Col·leccionista, una sala molt activa del barri de Gràcia (BCN), organitza el seu primer cicle de blues aquesta setmana, i de dimecres a dissabte podeu veure en acció 4 formacions diferents que us faran gaudir de la "música del diable"!
Dimecres 13, 21.30h - The Black Snakes
Dijous 14, 21.30h - Smokin' Blues
Divendres 15, 21.30h - Sergio Andrés
Dissabte 16, 21.30h - The Josh Parker Band

WEBB WILDER & THE BEATNECKS A CATALUNYA!
Webb Wilder és un reconegut cantant, guitarrista i actor nord-americà (del Mississippi), i tot un expert en combinar el rock'n'roll amb el blues, el surf, el rockabilly, el country...
Ara està de gira per casa nostra, i teniu 2 oportunitats per veure'l en acció i gaudir del seu directe!
Dijous 14, 21.30h - Les Enfants (BCN)
Dissabte 16, 22h - Sala Toman Music (Reus)

RED ROMBO EN GIRA PER CATALUNYA!
Aquesta setmana ens visita una banda malaguenya especialista en el rhythm'n'blues i el rock'n'roll dels 50, els Red Rombo!
Teniu 4 ocasions per veure'ls en acció... i fer un viatge en el temps amb el seu ritme trepidant!
Dijous 14, 21h - Milano Cocktail Bar (BCN)
Divendres 15, 18h - MEAM (BCN)
Dissabte 16, 20h - El Centre (Caldes de Montbui)
Diumenge 17, 12.30h - Fleming Juke Joint (Balaguer)

BIG DANI PÉREZ PRESENTA SAXPLOSION AL LUZ DE GAS!
Saxplosion és el nou projecte del gran saxofonista Big Dani Pérez, i aquest divendres el presenta en primícia al Luz de Gas.
Com indica el seu nom, es tracta d'una "explosió" de saxos (el d'en Dani i els d'Ignasi Poch i Pere Miró), que us oferiran una combinació de rhythm'n'blues i soul que només es pot qualificar d'una manera: explosiva!
Prepareu-vos per gaudir d'una nit que promet ser intensa i amb sorpreses!
NOTA: el projecte s'està finançant via Verkami, i vosaltres en podeu formar part amb la vostra col·laboració!
Divendres 15, 21h - Saxplosion al Luz de Gas (BCN)

CALÇOTADA & BLUES A CERDANYOLA!
Aquest dissabte torna un clàssic de la combinació gastronomia + blues, la Calçotada Blues!
A la Piscina Montflorit de Cerdanyola podeu gaudir de calçots, botifarra, vi (i el que faci falta!), amb el blues en directe de Johnny Big Stone & The Blues Workers acompanyats per Míriam Aparicio. I després una jam per fer baixar els calçots!
Dissabte 16, 12.30h - Calçotada Blues a la Piscina Montflorit (Cerdanyola)   

MALCOLM HOLCOMBE AL ROCKSOUND!
Aquest dissabte podeu descobrir un músic de culte als Estats Units, tot i que aquí és força desconegut. Es tracta de Malcolm Holcombe, un fenòmen del country blues que segur que us sorprendrà amb la força i la intensitat del seu directe.
Perquè us feu una idea del que us espera al Rocksound, d'ell s'ha arribat a dir que és com si Iggy Pop s'hagués convertit en un músic de country blues...
Dissabte 16, 22h - Malcolm Holcombe al Rocksound (BCN)

FESTIVAL DE BLUES DE SOLSONA!
Aquest dissabte teniu un dels concerts del Festival de Blues de Solsona, que es celebra d'abril a juny.
Els protagonistes són Blas Picón & Lluís Coloma Trio, i amb ells gaudireu d'una gran sessió de blues i boogie!
Solsona sona... a blues!
Dissabte 16, 23h - Blas Picón & Lluís Coloma Trio al Teatre Comarcal de Solsona

BLUESNET BAND AL QUARTIER!
El diumenge podeu acabar la setmana a la discoteca, ballant... blues!
Bluesnet Band serà a l'històric Quartier de Barcelona i us farà gaudir d'una intensa nit de blues, amb unes dosis de rock i rhythm'n'blues, i amb la seva nova cantant al capdavant, la Mónica Ratia.
Per cert, és probable que hi hagi algun convidat sorpresa...
Diumenge 17, 20h - Bluesnet Band al Quartier (BCN)

__________________________



Dilluns

Dilluns 11, 21h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar ha decidit fer d'aquest dilluns un dels millors dies de la setmana, i per això us ha preparat el concert del Lluís Coloma Trio. Tant de bo totes les setmanes comencessin així de bé!

Dimarts

Dimarts 12, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 12, 20 i 22h - Los Locos del Oeste al Jamboree
Aquest dimarts, al Jamboree,
podeu veure en directe una proposta molt interessant de country jazz, amb el trio Los Locos del Oeste. Prepareu-vos per gaudir d'una nit boja! 

Dimarts 12, 21h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest dimarts uns altres especialistes en "còctels", Johnny Big Stone & The Blues Workers! La seva especialitat és un "combinat" a base de West Coast, Jump Blues i blues del Delta. Boníssim!

Dimarts 12, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 13, 19h - The Soulsters al Daniel Cafe Restaurant
The Soulsters és un interessant projecte de soul i rhythm'n'blues, i aquest dimecres podeu veure'ls en acció al Daniel Cafe Restaurant (BCN)!

Dimecres 13, 21h - White Beard al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat una bona sessió de blues per al dimecres amb un quartet de grans músics, White Beard!


Dijous

Dijous 14, 21h – Doc Scanlon Jazz Trio al Cafè Vienès
Periòdicament el Cafè Vienès, de l'Hotel Casa Fuster de Barcelona, rep la visita d'un gran contrabaixista nord-americà, Doc Scanlon, i aquest dijous és un d'aquests dies. Aprofiteu l'ocasió!

Dijous 14, 21.30h 21h - Charlie Yáñez & Martín J. Merino a l'Espai Calàbria 66
L'Espai Calàbria 66 (BCN) us ha preparat una bona sessió de blues amb dos grans músics de casa nostra, Charlie Yáñez i Martín J. Merino! A disfrutar!


Dijous 14, 22h - The Flat Pack al Glaciar
El Glaciar rep aquest dijous un trio que us farà gaudir amb el ritme del fingerpickin', el hot blues, l'early jazz i el hillbilly! El seu nom? The Flat Pack!

Dijous 14, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!


Divendres

Divendres 15, 21h - A Contra Blues al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar és el lloc on aquest divendres podeu veure en acció una de les grans bandes de casa nostra, A Contra Blues! Amb ells a dalt de l'escenari pot passar qualsevol cosa, i sempre sorprenen al públic per la seva qualitat i creativitat. A disfrutar!

Divendres 15, 22h - Jam session al Ratafia Cocktail Bar
Aquest divendres teniu la jam de blues
del Ratafia Cocktail Bar (Sarrià, BCN) coordinada per Xavi Garcia i Philip Stanton. A gaudir d'un bon còctel de blues i altres ritmes negres!
 

Divendres 15, 22.30h - White Boy White a The Philharmonic
En Richard White, un gran bluesman americà establert a Tarragona, acompanyat per un altre gran bluesman de la ciutat, en Jr. Charley, us esperen aquest divendres a The Philharmonic, per convertir la sala en un juke joint de Louisiana!

Divendres 15, 22.30h - Erwyn Seerutton Kreol Fusion a la Nova Jazz Cava 
La Nova Jazz Cava (Terrassa) es convertirà aquest divendres en un club de New Orleans, gràcies a la visita dels Erwyn Seerutton Kreol Fusion, amb un repertori de jazz i altres estils afroamericans, cantat en "criollo" i anglès!


Divendres 15, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club
Chino & The Big Bet tornen al Harlem aquest divendres, però no és per dirigir una jam (com fan habitualment els dimarts), sinó per fer-hi un concert. En aquesta ocasió els podeu veure acompanyats per una secció de vents, i tots plegats és molt probable que aconsegueixin fer-vos aixecar de la cadira per ballar!


Divendres 15, 23h - Charlie Yáñez & Steve de Swardt a L'Avalanche Barcelona
L'Avalanche (Puigcerdà) us ha preparat una bona sessió de blues amb dos grans músics de casa nostra, Charlie Yáñez i Steve de Swardt! A disfrutar!


Divendres 15, 23h - Jam amb Larry Smith al Grizzly 72 Sports Bar
El Grizzly 72 Sports Bar (Barcelona) us ha preparat una nit de divendres molt intensa, amb la jam de Larry Smith i el seu potent blues-rock! 
 


Divendres 15, 23.30h - The Blues Prisoners a The Wild Geese
Aquest divendres The Blues Prisoners s'amagaran una estona a un dels seus locals còmplices, The Wild Geese (Sabadell). Cervesa irlandesa, bon ambient, blues presidiari... això té bona pinta!   


Dissabte

Dissabte 16, 12h - La Banda del Port a La Taberna de Port Ginesta
Aquest dissabte podeu gaudir del vermut amb La Banda del Port, a ritme de blues, rock, soul... i més! La cita és a La Taberna de Port Ginesta.


Dissabte 16, 12.30h - A Contra Blues al Chiringuito Enjoy
El Chiringuito Enjoy (Sitges) us ha preparat un vermut espectacular a prop de la platja amb una de les grans bandes de casa nostra, A Contra Blues! A disfrutar!


Dissabte 16, 13h - Joan Pau Cumellas i Miguel Talavera al Montcata Vins
El Montcata Vins (Montcada i Reixac) us ha preparat un gran vermut amb dos grans músics de casa nostra, Joan Pau Cumellas i Miguel Talavera! Blues... i molt més! 


Dissabte 16, 20.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Honky Tonk
El Honky Tonk rep aquest dissabte Txus Blues & Jose Bluefingers, els reis del riure'n'blues. Amb ells gaudireu de bon blues i bon humor a parts iguals!


Dissabte 16, 22h - Deadthumb Bastard al Beat - Clot
Aquest dissabte, al Beat - Clot, podeu veure en acció Deadthumb Bastard, un bluesman "pura sangre" que us posarà els pèls de punta amb la intensitat i cruesa del seu blues! Per cert, corren rumors de que és un dels dos fugitius de The Blues Prisoners, però potser només són això, rumors...


Dissabte 16, 22.30h - The Crawfish a The Philharmonic
Aquest dissabte és moment per gaudir del rock'n'roll i altres ritmes dels 50 i 60, amb The Crawfish, uns experts en el tema. Els podeu veure en acció a The Philharmonic, una de les sales on actuen regularment.


Dissabte 16, 23h - The Big Jamboree al Cicle Cava Jazz
El XVIII Cicle Cava Jazz de Guardiola de Font-rubí ha programat aquest dissabte una gran sessió de blues rhythm'n'blues, jump'n'jive i rock'n'roll amb The Big Jamboree, una gran banda de casa nostra que no necessita presentació, i que us farà moure sense parar!

Dissabte 16, 23h - Cat Blues a The Wild Geese
The Wild Geese (Sabadell) rep dissabte la banda Cat Blues, que combina versions de clàssics del gènere amb adaptacions al català, i que té a la veu la Montse Llaràs (va ser la cantant de la històrica banda Bars)!   

Dissabte 16, 23.30h - Wax & Boogie a El Paraigua
Si voleu gaudir del blues i el boogie, una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Wax & Boogie, una de les formacions amb més glamour i feeling de casa nostra.

Dissabte 16, 00.15h - Miguel Talavera Power Trio a El Búho
El Búho (L'Hospitalet de l'Infant) rep aquest dissabte el Miguel Talavera Power Trio, que us farà gaudir d'una gran nit de música en directe a base de potent blues-rock amb una mica de jazz i funk!   

Diumenge

Diumenge 17, 12h - Andreu Martínez a Ca la Sisqueta  
L'associació Santako Blues us ha preparat una bona sessió de vermut&blues amb un gran músic de casa nostra, l'Andreu Martínez!
Bon blues combinat amb pop i jazz, i amb un bon vermut... tot això a Ca la Sisqueta (Santa Coloma)!

Diumenge 17, 13h - Big Mama & Tota al Craft Barcelona
Aquest diumenge podeu veure en acció Big Mama & Tota Blues! La reconeguda cantant catalana i el gran bluesman argentí establert a Barcelona uneixen les seves forces, per fer-vos gaudir d'un vermut de blues molt especial al Craft Barcelona!

Diumenge 17, 18h - Txus Blues & Jose Bluefingers al RUMM Festival
El RUMM Festival Gastronòmic (Lleida) us ha preparat una gran sessió de riure'n'blues per al diumenge amb els reis d'aquest gènere, Txus Blues & Jose Bluefingers!

Diumenge 17, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, és una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 17, 19h - Jam session al Limerick
Amb la jam del Limerick, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, teniu tots els ingredients per acabar molt bé la setmana, gaudint del blues en estat pur!

Diumenge 17, 20.30h - Blas Picón & Oscar Rabadán al Honky Tonk
Si aneu al Honky Tonk aquest diumenge podeu veure en acció Blas Picón & Oscar Rabadán. Ells són el 66'6% del trio Blas Picón & The Junk Express, i en aquest format de duo també us donaran el 100% de bon blues!



Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment