Monday, April 4, 2016

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 4 d'abril)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing de Sants3Ràdio, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

JD MCPHERSON AL BIKINI!
Aquest dilluns podeu començar molt bé la setmana, a ritme de rock'n'roll i rhythm'n'blues del bo!
JD McPherson, cantant i guitarrista nascut a Tulsa (Oklahoma) i considerat per alguns com "l'últim salvador del rock'n'roll", us espera al Bikini per compartir amb una intensa nit que us carregarà les piles per a tota la setmana!
Com diu el títol del seu últim disc, Let the Good Times Roll!
Dilluns 4, 20h - JD McPherson al Bikini (BCN)

VÍCTOR PUERTAS & LITTLE G WEEVIL!
Aquesta setmana teniu 2 oportunitats per veure en acció un gran bluesman hongarès (actualment establert als Estats Units), en Little G Weevil!
El mateix Bob Margolin l'ha definit com a una nova estrella del blues, i aquests dies a Barcelona no estarà sol, sinó que tindrà un acompanyant de luxe, el gran Víctor Puertas!
Prepareu-vos per gaudir de blues del bo!
Dimecres 6, 21h - Milano Cocktail Bar (BCN)
Dijous 7, 20h - Golferichs (BCN)

SOPAR HAVANA LIVE!
Cada primer dijous de mes, l'Hotel Havana de Barcelona us ofereix la possibilitat de sopar mentre gaudiu d'un gran concert de blues o "derivats", amb el seu Sopar Havana Live.
Aquest mes podeu combinar el sopar amb el boogie i el ball, amb el Lluís Coloma Trio i els ballarins de claqué Guillem Alonso i Roser Font! Bon profit!
Dijous 7, 20h - Sopar Havana Live a l'Hotel Havana (BCN)

PETER GUN BLUES TRIO A BARCELONA!
Aquesta setmana teniu 3 ocasions per veure en acció un trio format per músics veterans de l'escena valenciana, Peter Gun Blues Trio!
Us esperen unes bones sessions de blues per escoltar... i fins i tot ballar!
Dijous 7, 22h - Nit de ball blues a l'Almo2bar
Divendres 8, 23h - El Cafè Rock&Roll
Dissabte 9, 20.30h - Honky Tonk

THE BLUES BROTHERS + THE BLUES PRISONERS!
Aquest dissabte, a L'Espiga de Les Corts (BCN), The Blues Prisoners es retrobaran amb els seus grans amics... The Blues Brothers!
Bé, la trobada serà "virtual", doncs Bluevelvet Cineforum projectarà la famosa pel·lícula dels germans Blues abans del concert dels dos fugitius.
Es preveu una nit molt emotiva, on The Blues Prisoners recordaran els seus orígens i reviuran el moment en que van fugir de la presó, allà per l'any 1980...

Dissabte 9, 
19.30h - The Blues Brothers (projecció pel·lícula)
21.45h - The Blues Prisoners

CICLE "BLUES SIN CABLES"!
L'històric Barcelona Pipa Club continua endavant amb el seu cicle "Blues sin cables" que, com el seu nom indica, consisteix en una sèrie de concerts acústics, "sense cables ni micròfons... directament a la teva oïda".
En aquest cicle podeu gaudir d'alguns dels millors duos de blues acústic de casa nostra, i els protagonistes d'aquest mes són Chino i Míriam Aparicio, dos grans músics que podeu veure sovint per separat i que ara teniu l'oportunitat de veure junts a l'escenari!
Per gaudir d'aquests concerts no necessitareu cap "endoll"... l'entrada és lliure!
Dissabte 9, 22.30h - Chino & Míriam Aparicio al Pipa Club (BCN)

PREDICADOR RAMÍREZ ACOUSTIC TRIO AL BAR LÍNEA UNO!
L'associació Santako Blues us ha preparat una bona sessió de blues acústic amb un dels pioners del blues en castellà a casa nostra, Predicador Ramírez!
Bon blues, bon humor, bon rotllo... tot això al Bar Línea Uno!
Diumenge 10, 20h - Predicador Ramírez al Bar Línea Uno (Santa Coloma) 



__________________________



Dilluns

Dilluns 4, 21h - Matthias Bröde al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest dilluns un virtuós de l'harmònica (i també del piano) elogiat pel mateix Toot Thielemans! És tracta d'en Matthias Bröde, i amb ell gaudireu d'una interessant sessió de jazz... i més!

Dimarts

Dimarts 5, 19h - "Cinema amb ritme de jazz" a la Biblioteca Vallcarca
Aquest dimarts, la Biblioteca Vallcarca i el Penitents us ha preparat una interessant xerrada al voltant de la pel·lícula "Mo' Better Blues", a càrrec de Mario Catelli (escriptor, guionista i músic). L'activitat forma part del cicle "Cinema a ritme de jazz", i en aquesta ocasió es parlarà del jazz com a origen de la narració.

Dimarts 5, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 5, 21h - August Tharrats Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest dimarts podeu gaudir d'una gran sessió de blues i swing al Milano Cocktail Bar, amb uns grans músics experts en el tema, l'August Tharrats Trio!

Dimarts 5, 21h - Leila a l'OUT
Aquest dimarts l'OUT (Once Upon a Time), un acollidor restaurant de Barcelona d'aire parisenc, rep la visita de Leila, una gran cantant que us farà gaudir d'una sessió de blues i neosoul!
 

Dimarts 5, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 6, 19h - The Svenja & Quim Duo & Guests al Daniel Cafe Restaurant
Aquest dimecres teniu una bona sessió de blues i soul al Daniel Cafe Restaurant (BCN), amb The Svenja & Quim Duo, més alguns convidats!

Dijous

Dijous 7, 22h - Txus Blues & Jose Bluefingers a La Bodegueta
Si necessiteu una sessió de "teràpia" contra el mal rotllo, aquest dijous teniu hora a La Bodegueta de Viladecans, amb els "doctors" Txus Blues & Jose Bluefingers. Sortireu com nous del concert!

Dijous 7, 22h - JV & 2MOONS al Harlem Jazz Club
JV & 2MOONS és un trio, encapçalat pel gran Joan Vinyals, que combina el blues amb el rock, i també altres estils com el funk, el reggae i el jazz. Dijous podeu gaudir d'aquesta interessant barreja al Harlem Jazz Club.


Dijous 7, 22h - The Paparellos al Glaciar
El Glaciar (BCN) rep aquest dijous The Paparellos, que us faran gaudir d'una gran sessió de swing, blues, tarantella, gags & fun! 

Dijous 7, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!


Divendres

Divendres 8, 18h - Txell Sust, August Tharrats i Nono Fernández al MEAM
El cicle "Nuestras Divas", que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana Txell Sust (veu), August Tharrats (piano) i Nono Fernández (contrabaix), un trio sensacional que us farà gaudir del blues, el jazz i el swing!

Divendres 8, 21h - Augie Burr & The ETB Barcelona al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us proposa passar una estona amb el Rei... del Rock'n'Roll! I uns dels especialistes en la música d'Elvis són Augie Burr & The ETB Barcelona, cosa que podeu comprovar des de la primera nota! 

Divendres 8, 21.30h - The Blues Prisoners a Fet Amb Art
L'associació Fet Amb Art (Badalona) acollirà aquest divendres The Blues Prisoners, dos bluesmen fugitius que porten en cerca i captura des de... 1980! A canvi, els dos exconvictes compartiran amb el personal una sessió de blues presidiari.
ATENCIÓ: Aforament limitat! S'ha de fer reserva prèvia per anar al concert, enviant un mail a fet.amb.art@gmail.com

Divendres 8, 22h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Cicle Jazz al Gimnazz
Aquest divendres podeu "posar en forma" el vostre blues i el vostre humor amb dos "entrenadors" de luxe, Txus Blues & Jose Bluefingers! La cita és al Casal de Montbau, en el IV Cicle Jazz al Gimnazz

Divendres 8, 22h - Jam session al Ratafia Cocktail Bar
Aquest divendres teniu la jam de blues
del Ratafia Cocktail Bar (Sarrià, BCN) coordinada per Xavi Garcia i Philip Stanton. A gaudir d'un bon còctel de blues i altres ritmes negres!


Divendres 8, 22.30h - Jose Azul & Matías Míguez a The Philharmonic
Si voleu gaudir de la nit de divendres a ritme de blues i soul, una bona opció és el concert de Jose Azul & Matías Míguez a The Philharmonic!  
 


Divendres 8, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club
Chino & The Big Bet tornen al Harlem aquest divendres, però no és per dirigir una jam (com fan habitualment els dimarts), sinó per fer-hi un concert. En aquesta ocasió els podeu veure acompanyats per una secció de vents, i tots plegats és molt probable que aconsegueixin fer-vos aixecar de la cadira per ballar!


Divendres 8, 23h - The Crooner a L'Avalanche
Si voleu començar el cap de setmana a ritme de blues-rock, aquest divendres teniu una cita a L'Avalanche (Puigcerdà), amb en Lluís "Nano" Navarro "The Crooner"!


Divendres 8, 23.30h - Marc Ferrer Trio a El Paraigua
Aquest divendres, a El Paraigua, podeu veure el projecte en solitari d'un gran músic que forma part de conegudes formacions com The Big Jamboree i Big Dani Pérez. Es tracta del pianista Marc Ferrer, que ara encapçala el seu propi trio amb la intenció de fer vibrar al públic a ritme de blues i jazz!  


Divendres 8, 23.30h - Bluerommess al XXIII Guitarras
El XXIII Guitarras rep aquest divendres els Blueroomess, que us oferiran una bona sessió de blues, rock, folk i jazz! 


Dissabte

Dissabte 9, 18.30h - Pexsom Blues al Restaurant Carles Antoner
Aquest dissabte podeu veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La cita és al Restaurant Carles Antoner (Lladó).   


Dissabte 9, 20h - Alan Bike a la Societat de Blues de Rubí
La Societat de Blues de Rubí us ha preparat una gran nit de blues acústic per a aquest dissabte amb el gran Alan Bike, que us captivarà amb la seva música i les seves històries! La cita és a l'Espai Cultural de la CGT.


Dissabte 9, 21h - Magnolia al Milano Cocktail Bar
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz. Aquest dissabte els podeu veure en acció al Milano Cocktail Bar.

Dissabte 9, 21h - Barcelona Bluegrass Band a Les Muses
Aquest dissabte, a Les Muses (Sant Boi), podeu gaudir de la música de la Barcelona Bluegrass Band, uns experts en barrejar el bluegrass (música tradicional de les muntanyes Apalatxes nord-americanes) amb el blues, el jazz, el country i la música celta. Tot un espectacle!

Dissabte 9, 22h - The Privilege Band & Tota Blues al Lizard
Aquest dissabte podeu gaudir d'una nit de blues i rock amb The Privilege Band, una potent banda formada per músics amb una llarga trajectòria, encapçalada per Pi Morral a la veu, que combina el blues amb el rock, el soul i el jazz. En aquesta ocasió tindran com a convidat el gran Tota Blues, i la cita és al Lizard (Sitges).

Dissabte 9, 22.30h - Room 69 a The Philharmonic
Aquest dissabte The Philharmonic rep un dels projectes de Julio Vallejo, el quartet Room 69! Si "entreu" en aquesta "habitació" tan suggerent gaudireu d'una nit molt moguda a ritme de blues, country i swing!

Dissabte 9, 22.30h - Black Pearl a la Nova Jazz Cava
Si us agrada el soul'n'jazz dels 60, on el Hammond B3 era l'instrument estrella, aquest dissabte teniu una cita a la Nova Jazz Cava (Terrassa) amb els Black Pearl, que faran un homenatge al mestre d'aquest instrument, el gran Jimmy McGriff!

Dissabte 9, 23h - Carrie Lewis al Kosmobar
El Kosmobar (BCN) us ha preparat una gran sessió de swingin' soul i rockin' blues amb Carrie Lewis! Let the good times roll!
 

Dissabte 9, 23.30h - La Teoría del Taburete al Craft Barcelona
El Craft Barcelona rep aquest dissabte La Teoría del Taburete, un gran trio que combina classe i feeling en la seva personal manera d'interpretar el blues!


Diumenge

Diumenge 10, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, és una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 10, 19h - Jam session al Limerick
Amb la jam del Limerick, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, teniu tots els ingredients per acabar molt bé la setmana, gaudint del blues en estat pur!

Diumenge 10, 20h - Magnolia al Kursaal
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz. Aquest diumenge els podeu veure en acció al Kursaal de Manresa.

Diumenge 10, 20.30h - August Tharrats & Anton Jarl al Honky Tonk
Aquest diumenge podeu gaudir d'una gran sessió de blues i swing al Honky Tonk amb dos grans músics experts en el tema, August Tharrats i Anton Jarl!

Diumenge 10, 20.30h - Jam session al Sunset Jazz Club
El Sunset Jazz Club (Girona) us ofereix el segon diumenge de cada mes una bona jam de blues, soul i funk coordinada per la Banda de la Impremta. A disfrutar!


Diumenge 10, 21h - Saphie Wells & The Swing Cats al Milano Cocktail Bar
El
Milano Cocktail Bar us ha preparat un bon concert de swing amb Saphie Wells & The Swing Cats! Let The Good Times Swing!




Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment