Monday, May 2, 2016

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 2 de maig)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing de Sants3Ràdio, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

NOU PROJECTE DEL JONATHAN GLANZBERG!
En Jonathan Glanzberg és un gran músic nord-americà establert des de fa anys a Barcelona, i un gran coneixedor del blues, des del més antic fins al més contemporani.
Fa temps que el podem veure en acció amb el trio Frogs For Snakes, i ara ens presenta una nova formació, el duo The Dog Gones, que comparteix amb un altre bon músic nord-americà establert a casa nostra, el baixista Joe Lewis.
Aquest dimarts podeu veure el seu debut a L'Astrolabi... això promet!
Dimarts 3, 20h - The Dog Gones a L'Astrolabi (BCN)

NOVA JAM ACÚSTICA A L'ONCLE JACK!
L'Oncle Jack és un petit "temple" dedicat al Jack Daniel's que podeu trobar a L'Hospitalet. Això segur que ja és un bon motiu per fer-li una visita, però a partir d'ara en teniu un altre cada primer dijous de mes, una jam de blues acústic!
La jam està coordinada per uns experts en el tema, Tota Blues, o sigui que teniu tots els ingredients per gaudir d'una bona estona de blues en directe!
Dijous 5, 20.30h - Jam acústica a L'Oncle Jack (L'Hospitalet)

SOPARS HAVANA LIVE!
Cada primer dijous de mes, l'Hotel Havana de Barcelona us ofereix la possibilitat de sopar mentre gaudiu d'un gran concert de blues o "derivats", amb el seus Sopars Havana Live.
Aquest mes el sopar és de luxe doncs podeu en acció el Lluís Coloma Trio & acompanyat pel gran guitarrista valencià Ximo Tébar, que us oferiran un tribut al mític guitarrista Wes Montgomery! Bon profit!
Dijous 5, 21h - Sopars Havana Live l'Hotel Havana (BCN)

GIRA D'ANDHREA & THE BLACK CATS!
Aquesta setmana ens visiten els guanyadors de l'última edició del Concurs de Blues de l'SBB, Andhrea & The Black Cats!
Es tracta d'una formació de Santiago de Compostela que interpreta amb passió i respecte clàssics del blues, des dels anys 20 fins als 60, i que dóna als seus concerts un toc didàctic.
Ara teniu unes quantes ocasions per veure'ls de ben a prop, i gaudir amb el seu blues!
Dijous 5, 20h - Centre Cívic Golferichs (BCN)
Divendres 6, 21h - Centre Cultural Collblanc - La Torrassa (L'Hospitalet)
Dissabte 7, 20.30h - Honky Tonk (BCN)
Diumenge 8, 21h - La Iguana (BCN)

BLUES I TEATRE!
Del 27 d'abril al 29 de maig el Versus Teatre (BCN) torna a programar una obra amb blues en directe!
Es tracta de "La Peixera", que parteix de l'afirmació que els errors informàtics no existeixen, però els humans sí, i la seva banda sonora ha estat composada per Malacara & Wilson Band.
En algunes de les representacions la banda interpretarà la música en directe, i es tracta de bon blues!
Malacara & Wilson Band al Versus Teatre (BCN):
Divendres 6, 20h
Dissabte 7, 20h

FESTIVAL DE BLUES LA CANTONADA!
La Cantonada és un local de Tarragona molt actiu en el tema cultural, amb una important presència de la música en directe, i aquesta setmana comencen el seu Festival de Blues!
Divendres podeu veure en acció Huckleberry's Hat, que combina el blues amb el soul i altres músiques d'arrel nord-americanes, i dissabte teniu el "plat fort" del festival, amb un duo format per dos grans músics de blues, Big Mama & Tota Blues! I, a més amb un convidat especial, Jr. Blues Charley!
Aprofiteu que teniu aquest festival molt a prop... a La Cantonada!
Divendres 6, 23h - Huckleberry's Hat
Dissabte 7, 23h - Big Mama & Tota Blues & Jr. Blues Charley
ATENCIÓ: cancel·lat!

XIII CICLE D'APERITIUS MUSICALS A LA SEDETA!
Aquest mes es celebra el XIII Cicle d'aperitius musicals a La Sedeta, una opció molt interessant per gaudir del bon temps, amb un bon vermut i bona música.
En aquesta edició els protagonistes són el blues, el rockabilly i el boogie, i els encarregats d'obrir el cicle són els components del Miguel Talavera Power Trio, que us carregaran les piles amb el seu blues-rock!
Dissabte 7, 12.30h - Miguel Talavera Power Trio a La Sedeta (BCN)

__________________________



Dilluns

Dilluns 2, 21h - Big Mama & Sister Marion al Milano Cocktail Bar
Us agradaria començar la setmana gaudint d'un concert amb 2 de les grans blueswomen de casa nostra? Doncs exactament això és el que us espera aquest dilluns al Milano Cocktail Bar amb Big Mama & Sister Marion


Dimarts

Dimarts 3, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 3, 20h - Sweet Marta & Johnny Big Stone al Centre Cívic Pla de Palau
El Centre Cívic Pla de Palau (Girona) acull dimarts l'última sessió del cicle "Música per a tothom" (organitzat per l'Associació Magic Room), amb el blues com a protagonista!

Sweet Marta & Johnny Big Stone, un dels grans duos de casa nostra, us faran gaudir amb una gran sessió de blues acústic!

Dimarts 3, 21h - Saphie Wells & The Swing Cats al Milano Cocktail Bar
El
Milano Cocktail Bar us ha preparat un bon concert de swing amb Saphie Wells & The Swing Cats! Let The Good Times Swing!  


Dimarts 3, 21h - Leila a l'OUT
Aquest dimarts l'OUT (Once Upon a Time), un acollidor restaurant de Barcelona d'aire parisenc, rep la visita de Leila, una gran cantant que us farà gaudir d'una sessió de blues i neosoul!
   


Dimarts 3, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 4, 20h - Jam session acústica a l'Espai Calàbria 66
La jam del Bar Prize està pensada per gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi, i ara la teniu a un nou espai del Prize, l'Espai Calàbria 66! Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dijous

Dijous 5, 19h - Cicle "Deep South" a la Biblioteca Vallcarca (BCN)
La Biblioteca Vallcarca i el Penitents ha preparat per als propers mesos un interessant cicle de conferències sobre la música i la literatura al sud dels Estats Units, que porta per títol "Deep South". Aquest dijous teniu la tercera sessió, "Un pas més enllà de Lynyrd Skynyrd".

Dijous 5, 19h - Jukebox Session a la Biblioteca Tecla Sala
Aquest dijous, a la Biblioteca Tecla Sala (L'Hospitalet), teniu una Jukebox Session sobre els gèneres bàsics del blues, on el periodista i escriptor Manuel López Poy us parlarà del tema mentre gaudiu amb una selecció de 10 cançons. 

Dijous 5, 19.30h - Jam session al Bar Línea Uno 
L'associació Santako Blues també té la seva jam de blues! Amb el títol de "Blues entre amics", cada dijous podeu gaudir de blues i altres estils de la família al Bar Línea Uno (Santa Coloma de Gramenet).

Dijous 5, 21.30h - Las Balas Perdidas al Cara B
Las Balas Perdidas és una interessant banda que crea la seva música partint del blues. Segons les seves pròpies paraules, "partint del blues, la música de derrota per excel·lència, exploren la seva pròpia derrota". 

Aquest diumenge podeu gaudir del seu directe al Cara B, i segur que es guanyaran... la vostra admiració!   


Dijous 5, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra! 


Dijous 5, 22.30h - Big Mama & Tota al Harlem Jazz Club
Aquest dijous podeu veure en acció un duo format per dos grans músics de blues, Big Mama & Tota Blues! La històrica cantant catalana i el gran bluesman argentí establert a Barcelona uneixen les seves forces, per fer-vos gaudir d'una sessió de blues molt especial al Harlem Jazz Club! A disfrutar!

Dijous 5, 23h - Sergi Blanch a L'Avalanche
L'Avalanche (Puigcerdà) us ha preparat una bona sessió de música en directe amb en Sergi Blanch "The Hanged Man", un gran músic que us portarà de viatge per les muntanyes a ritme de diferents estils, i on segur que el blues hi serà ben present... 
  


Divendres

Divendres 6, 18h - C'est Si Bon al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquest divendres C'est Si Bon. Aquesta formació està encapçalada per 3 veus femenines que us transportaran a l'època daurada del jazz i el swing!

Divendres 6, 20h - La Mula y La Pa a Ca la Sisqueta  
Aquest divendres podeu veure en acció La Mula y La Pa, un interessant duo que combina el blues amb altres gèneres per crear un estil molt personal. La cita és a Ca la Sisqueta (Santa Coloma)!


Divendres 6, 21h - Magnolia al Milano Cocktail Bar
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz. Aquest divendres els podeu veure en acció al Milano Cocktail Bar


Divendres 6, 21h - Coyote & The Lip al Kebar-celoneta 
El Kebar-celoneta us ha preparat una intensa sessió d'"indie blues punk groove" amb Coyote & The Lip! Segur que us sorprendrà!   

Divendres 6, 22h - Jam session al Ratafia Cocktail Bar
Aquest divendres teniu la jam de blues
del Ratafia Cocktail Bar (Sarrià, BCN) coordinada per Xavi Garcia i Philip Stanton. A gaudir d'un bon còctel de blues i altres ritmes negres!


Divendres 6, 22.30h - Tòfol Martínez Blues Band al Soul Pub
El Soul Pub (Terrassa) us ha preparat una bona sessió de blues elèctric amb uns grans músics de casa nostra, Tòfol Martínez Blues Band!


Divendres 6, 22.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Solcafé
El Solcafé de Gavà rep aquest divendres els reis del riure'n'blues, Txus Blues & Jose Bluefingers! La millor manera de començar el cap de setmana, amb bon blues i bon humor!


Divendres 6, 23h - Jam amb Larry Smith al Grizzly 72 Sports Bar
El Grizzly 72 Sports Bar (Barcelona) us ha preparat una nit de divendres molt intensa, amb la jam de Larry Smith i el seu potent blues-rock! 
 


Divendres 6, 23.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers a El Paraigua
Si voleu passar la nit de divendres a ritme de West Coast, Jump Blues i Delta Blues, heu de fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns experts en el tema!


Divendres 6, 23.30h - Pexsom Blues a L'escon Chill Out
Aquest divendres podeu veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La cita és a L'escon Chill Out (Llambilles).

Dissabte

Dissabte 7, 21h - Amadeu Casas Band al Milano Cocktail Bar
Al gran Amadeu Casas el podeu veure aquest dissabte al Milano Cocktail Bar acompanyat d'una gran banda! Una gran ocasió de gaudir de la força del blues elèctric de ben a prop!

Dissabte 7, 21.30h - Pexsom Blues a Can Pope
Aquest dissabte podeu veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La cita és a Can Pope (Sant Feliu de Guíxols).

Dissabte 7, 22h - La Teoría del Taburete al Badamola
Aquest dissabte, al Badamola (Badalona), podeu veure en acció La Teoría del Taburete, un gran trio que combina classe i feeling en la seva personal manera d'interpretar el blues!   


Diumenge

Diumenge 8, 12.30h - Alan Bike al Pariente
El gran bluesman Alan Bike visita aquest diumenge el Pariente Restaurante (Calafell), amb el seu blues ple d'ironia i feeling, i amb el seu nou llibre sota el braç! Segur que passareu una molt bona estona mentre feu el vermut!

Diumenge 8, 13h - Atomic Leopards al Craft Barcelona
El Craft Barcelona rep aquest diumenge els Atomic Leopards, que us faran vibrar amb el seu potent rockabilly, blues i swing, mentre feu el "beermut"!

Diumenge 8, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, és una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 8, 19h - Jam session al Limerick
Amb la jam del Limerick, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, teniu tots els ingredients per acabar molt bé la setmana, gaudint del blues en estat pur!

Diumenge 8, 20h - Tota Blues Band a La Traviesa
Aquest diumenge us espera una gran nit de blues elèctric a La Traviesa (Torredembarra), amb Tota Blues Band, que convertiran aquesta històrica sala en un club de Chicago!


Diumenge 8, 20h - Alan Pardo al Cafè Isalba
Aquest diumenge, al Cafè Isalba (Santa Coloma), podeu veure en acció l'Alan Pardo, un bon guitarrista de Barcelona (actualment establert al Canadà) que us oferirà una bona sessió de blues tradicional, amb el seu toc personal. Concert organitzat per Santako Blues, tota una garantia!


Diumenge 8, 20.30h - Jam session al Sunset Jazz Club
El Sunset Jazz Club (Girona) us ofereix el segon diumenge de cada mes una bona jam de blues, soul i funk coordinada per la Banda de la Impremta. A disfrutar!


Diumenge 8, 20.30h - Sweet Marta & Johnny Big Stone al Honky Tonk
El Honky Tonk rep una gran harmonicista de casa nostra, Sweet Marta! Però la Marta no estarà sola, sinó que tindrà la companyia d'un gran guitarrista, Johnny Big Stone, i els dos us faran gaudir d'una gran sessió de blues acústic!
 


Diumenge 8, 22.30h - Malacara & Wilson Band al Hard Rock Cafe
El Hard Rock Cafe (BCN) us ha preparat un viatge musical per a aquest diumenge, amb el concert de Malacara & Wilson Band. Amb ells fareu un recorregut pel blues i el folk, entre els anys 20 i 50, on hi podeu trobar des del blues del Mississippi fins al folk de Bob Dylan. No fa falta portar maletes, l'únic equipatge que necessiteu és les vostres ganes de gaudir de la música en directe!   
 




Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment