Monday, May 9, 2016

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 9 de maig)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing de Sants3Ràdio, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

A CONTRA BLUES CELEBRA EL SEU 10è ANIVERSARI!
Doncs sí, ja fa 10 anys que va néixer una de les grans bandes de casa nostra, A Contra Blues!
Han estat 10 anys de concerts, concursos, premis, gires, i molt més, que els han portat a guanyar-se el reconeixement de tothom per la seva qualitat, energia i originalitat.
I tot això es mereix una gran festa de la millor manera, amb la banda a dalt de l'escenari fent gaudir al personal!
La cita és aquest dijous a La [2] de l'Apolo, i es preveu una nit molt intensa i amb moltes sorpreses!
NOTA: els socis de l'SBB i els alumnes de l'Escola de Blues de Barcelona tenen descompte en l'entrada, presentant el respectiu carnet a la taquilla.
Dijous 12, 21h - A Contra Blues a La [2] de l'Apolo (BCN)

FESTIVAL DE BLUES LA CANTONADA!
La Cantonada és un local de Tarragona molt actiu en el tema cultural, amb una important presència de la música en directe, i aquesta setmana celebra el seu Festival de Blues!
El protagonista és White Boy White, un bluesman americà establert a Tarragona que us farà gaudir d'una gran sessió de blues i swing, amb el repertori del seu nou disc!
Aprofiteu que teniu aquest festival molt a prop... a La Cantonada!
Divendres 13, 23h - White Boy White a La Cantonada (Tarragona)
ATENCIÓ: el concert passa al divendres 20 de maig.

BLUES I TEATRE!
Del 27 d'abril al 29 de maig el Versus Teatre (BCN) torna a programar una obra amb blues en directe!
Es tracta de "La Peixera", que parteix de l'afirmació que els errors informàtics no existeixen, però els humans sí, i la seva banda sonora ha estat composada per Malacara & Wilson Band.
En algunes de les representacions la banda interpretarà la música en directe, i es tracta de bon blues!
Malacara & Wilson Band al Versus Teatre (BCN):
Divendres 13, 20h
Dissabte 14, 20h

DOBLE CITA AMB THE BLUES PRISONERS!
Aquesta setmana The Blues Prisoners faran 2 sortides del seu "zulo", i les dues són força especials...  
La primera sortida és el divendres, a l'Ateneu Candela de Terrassa, un actiu centre social que aposta per la cultura lliure i que es defineix com "una illa de llibertat en la metròpolis". Un lloc perfecte per a dos fugitius que el que busquen és precisament això, la llibertat!
I dissabte els trobareu a Sang Boi (de Llobregat) en les primeres jornades de Gènere Negre d'aquesta ciutat. Aquí segur que es trobaran en la seva salsa, enmig d'un ambient molt "criminal" i envoltats de "sospitosos habituals". Un lloc ideal per al seu blues presidiari!
Divendres 13, 22h - Ateneu Candela (Terrassa)
Dissabte 14, 13h - Sant Boi Criminal a Cal Ninyo (Sant Boi de Llobregat)

XIII CICLE D'APERITIUS MUSICALS A LA SEDETA!
Aquest mes es celebra el XIII Cicle d'aperitius musicals a La Sedeta, una opció molt interessant per gaudir del bon temps, amb un bon vermut i bona música.
En aquesta edició els protagonistes són el blues, el rockabilly i el boogie, i el concert d'aquest dissabte va a càrrec del Valentí Moya & Joan Pau Cumellas Quartet, que us oferirà una gran sessió de jazz manouche!
Dissabte 14, 12.30h - Valentí Moya & Joan Pau Cumellas Quartet a La Sedeta (BCN)

CICLE "BLUES SIN CABLES"!
L'històric Barcelona Pipa Club continua endavant amb el seu cicle "Blues sin cables" que, com el seu nom indica, consisteix en una sèrie de concerts acústics, "sense cables ni micròfons... directament a la teva oïda".
Un cop al mes podeu gaudir d'alguns dels millors duos de blues acústic de casa nostra, i els protagonistes d'aquest mes són Alan Bike & MA Lonesome, que us faran gaudir d'una gran sessió de bon blues i bon humor!
Per gaudir d'aquests concert no necessitareu cap "endoll"... l'entrada és lliure!
Dissabte 14, 22.30h - Alan Bike & MA Lonesome al Pipa Club (BCN)

BARCELONA BIG BLUES BAND & DANI NEL·LO AL JAMBOREE!
Aquest diumenge podeu acabar la setmana d'una manera espectacular, amb la Barcelona Big Blues Band (B4)!
Com el seu nom indica, la B4 és una banda de blues mooooolt gran, pel nombre de components i per la seva qualitat i, per si això no fos prou, acostuma a actuar acompanyada de convidats de luxe.
En aquesta ocasió, el convidat és Dani Nel·lo, un dels grans saxos de rhythm'n'blues de casa nostra!
Diumenge 15, 20 i 22h - B4 & Dani Nel·lo al Jamboree (BCN)


__________________________



Dilluns

Dilluns 9, 21h - Chino & Víctor Puertas al Milano Cocktail Bar
Aquest dilluns podeu veure junts dos dels grans bluesmen de casa nostra, en Víctor Puertas i en Chino, i amb ells gaudireu d'una gran sessió de blues per començar molt bé la setmana! La cita és al Milano Cocktail Bar.

Dilluns 9, 21h - Done Got Young a La Caja Fuerte
Aquest dilluns, a La Caja Fuerte (BCN), podeu veure un jove duo de casa nostra, Done Got Young, format pels germans Janafse. Amb ells us espera una intensa sessió que us portarà del blues tradicional fins al rock'n'roll, passant pel blues de Chicago!


Dilluns 9, 21h - Toni Pastor & Jorge Rando a l'Àtic 22

Toni Pastor & Jorge Rando us proposen començar la setmana amb una bona sessió de blues acústic... i molt més! Si voleu descobrir en què consisteix aquest "molt més", heu d'anar a l'Àtic 22 (BCN) a la sessió que ha muntat la gent d'Assajar és de covards!

Dimarts

Dimarts 10, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 10, 21h - The Teasers al Milano Cocktail Bar
El
Milano Cocktail Bar us ha preparat un bon concert de blues elèctric per a la nit de dimarts, amb 3 grans músics que dominen el tema, The Teasers!


Dimarts 10, 21.30h - Swing Set a El Molino 
Aquest dimarts, a la històrica sala El Molino, podeu viure una gran nit de jazz, soul, funk i blues amb els Swing Set! Qui diu que les nits de dimarts són avorrides? 


Dimarts 10, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 11, 18.30h - BCN Swing al Daniel Cafe Restaurant
Aquest dimecres podeu gaudir d'una bona estona de swing, jazz i rhythm'n'blues amb BCN Swing! La cita és al Daniel Cafe Restaurant (BCN).

Dimecres 11, 20h - Jam session acústica a l'Espai Calàbria 66
La jam del Bar Prize està pensada per gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi, i ara la teniu a un nou local del Prize, l'Espai Calàbria 66! Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 11, 21h - Bernat Font Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar
us ha preparat una gran sessió de blues, swing i més per a aquest dimecres, amb el Bernat Font Trio! 


Dijous

Dijous 12, 19.30h - Jam session al Bar Línea Uno 
L'associació Santako Blues també té la seva jam de blues! Amb el títol de "Blues entre amics", cada dijous podeu gaudir de blues i altres estils de la família al Bar Línea Uno (Santa Coloma de Gramenet).

Dijous 12, 19.30h - August Tharrats a l'Hotel Havana
Aquest dijous podeu gaudir d'una gran sessió de blues i swing a l'Hotel Havana de Barcelona, amb un gran músic expert en el tema, August Tharrats!

Dijous 12, 22h - JV & 2MOONS al Harlem Jazz Club
JV & 2MOONS és un trio, encapçalat pel gran Joan Vinyals, que combina el blues amb el rock, i també altres estils com el funk, el reggae i el jazz. Dijous podeu gaudir d'aquesta interessant barreja al Harlem Jazz Club.
 


Dijous 12, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!


Divendres

Divendres 13, 18h - Myriam Swanson & Amadeu Casas al MEAM
El cicle "Nuestras Divas", que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana Myriam Swanson & Amadeu Casas i el seu early blues mood ple de feeling!

Divendres 13, 21h - Violetta Curry Quartet a Upstairs BCN
Upstairs BCN són unes noves experiències als terrats de Barcelona, i aquest divendres hi podeu gaudir d'una bona cervesa artesanal i d'un bon concert de música negra amb Violetta Curry Quartet! Tingueu en compte que s'ha de fer reserva prèvia. 

Divendres 13, 22h - Jam session al Ratafia Cocktail Bar
Aquest divendres teniu la jam de blues
del Ratafia Cocktail Bar (Sarrià, BCN) coordinada per Xavi Garcia i Philip Stanton. A gaudir d'un bon còctel de blues i altres ritmes negres!


Divendres 13, 22.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers a The Philharmonic
The Philharmonic
us ha preparat una gran nit de blues per a aquest divendres amb Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta. Aquesta barreja explosiva us farà moure tota la nit... i tot el cap de setmana!  


Divendres 13, 22.30h - Cat Blues al Jampep
El Jampep de Badalona rep divendres la banda Cat Blues, que combina versions de clàssics del gènere amb adaptacions al català, i que té a la veu la Montse Llaràs (va ser la cantant de la històrica banda Bars)!


Divendres 13, 23h - Angue Jazz & Swing Band al Harlem 
El Harlem us ha preparat un viatge a l'època daurada del jazz i el blues amb Angue Jazz & Swing Band! 


Divendres 13, 23.30h - Even Blues al Craft Barcelona
Aquest divendres, al Craft Barcelona, podeu començar molt bé el cap de setmana
amb una bona sessió de swing i blues amb Even Blues, una interessant formació que domina el tema! 


Dissabte

Dissabte 14, 12h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Local dels Castellers de Barcelona
Els Castellers de Barcelona celebren la seva festa al seu local, i dissabte reben els reis del riure'n'blues, Txus Blues & Jose Bluefingers! La millor manera de celebrar una festa, amb bon blues i bon humor!
 

Dissabte 14, 13h - Cat Blues al Murateca
El Festival Murateca (Mura) rep dissabte, a l'hora del vermut, la banda Cat Blues, que combina versions de clàssics del gènere amb adaptacions al català, i que té a la veu la Montse Llaràs (va ser la cantant de la històrica banda Bars)!


Dissabte 14, 20h - Myriam Swanson & Amadeu Casas a la Societat de Blues de Rubí
La Societat de Blues de Rubí us ha preparat una gran nit de blues per a aquest dissabte amb Myriam Swanson & Amadeu Casas i el seu early blues mood ple de feeling! La cita és a l'Espai Cultural de la CGT.

Dissabte 14, 20h - Tota Blues Dúo a l'Hotel Grand Marina
Tota Blues Dúo, aquesta vegada acompanyats per Cristian Moya al piano, seran aquest dissabte a l'Hotel Grand Marina de Barcelona. Blues de luxe a un hotel de luxe! 

Dissabte 14, 20.30h - The Dog Gones al Honky Tonk
Aquest dissabte, al Honky Tonk, podeu veure en acció el nou projecte d'en Jonathan Glanzberg, el duo The Dog Gones, que comparteix amb un altre bon músic nord-americà establert a casa nostra, el baixista Joe Lewis.

Dissabte 14, 21h - Alice & The Wonders al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte, al Milano Cocktail Bar, podeu gaudir d'una bona sessió de rhythm'n'blues amb Alice & The Wonders, una banda que us farà gaudir d'un concert trepidant!

Dissabte 14, 22.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera a The Philharmonic
Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera, un dels grans duos de casa nostra us esperen aquest dissabte a The Philharmonic, i us faran gaudir d'una gran nit de blues... i més!  


Dissabte 14, 23h - Pexsom Blues a l'Sbar-jo
Aquest dissabte podeu veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La cita és a l'Sbar-jo (Girona).

Dissabte 14, 23.30h - Lluís Coloma Trio al Firabar
Avui, al Firabar de Cardona, podeu veure en acció el Lluís Coloma Trio, una garantia per gaudir d'una gran nit de blues i boogie! I després podeu continuar gaudint a cas, si compreu el nou disc que presenta aquesta nit! 

Dissabte 14, 23.30h – One For The Road al Griffin
Al Griffin (Sabadell) podeu gaudir d'un homenatge al blues i el rock'n'roll anb els One For The Road! A disfrutar! 


Diumenge

Diumenge 15, 13h - The Dog Gones al Craft Barcelona
Aquest diumenge, mentre feu l'aperitiu al Craft Barcelona, podeu veure en acció el nou projecte d'en Jonathan Glanzberg, el duo The Dog Gones, que comparteix amb un altre bon músic nord-americà establert a casa nostra, el baixista Joe Lewis.

Diumenge 15, 13h - Jodie Cash Fingers al Bar Lips
El Bar Lips (BCN) us ha preparat un bon vermut per al diumenge amb la música en directe de Jodie Cash Fingers, una potent banda que us farà gaudir d'una gran sessió de rock'n'roll, country i blues! 


Diumenge 15, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, és una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 15, 19h - Jam session al Limerick
Amb la jam del Limerick, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, teniu tots els ingredients per acabar molt bé la setmana, gaudint del blues en estat pur!

Diumenge 15, 20.30h - Myriam Swanson & Amadeu Casas al Honky Tonk
Myriam Swanson & Amadeu Casas tornen al Honky Tonk, i amb ells podeu acabar la setmana amb una gran sessió de blues amb classe i feeling!



Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment