Monday, July 4, 2016

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 4 de juliol)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing de Sants3Ràdio, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

GREG IZOR A CATALUNYA!
Aquesta setmana continua la gira per casa nostra d'un gran harmonicista americà, en Greg Izor!
Aquest músic de Texas ja ens ha visitat anteriorment, i ara teniu diverses oportunitats per gaudir amb el seu so poderós, en una sèrie de concerts on estarà molt ben acompanyat per una de les grans formacions de casa nostra, The Big Stone Workers!
Dimarts 5, 19h - master class al Honky Tonk (BCN) (*)
Dimecres 6, 20h - Societat de Blues de Rubí
Dijous 7, 21h - Cafè Vienès (BCN)
Divendres 8, 21h - Milano Cocktail Bar (BCN)
(*) cal reservar a martaharp4@gmail.com

14è FESTIVAL DE BLUES DE BARCELONA!
Aquesta setmana comença una nova edició del Festival de Blues de Barcelona, organitzat per Capibola Blues, i podeu gaudir de blues a dojo per a tots els gustos durant aquesta setmana i la que ve!
Això serà un festival!

Dimecres 6,
19.00h - Blues al Casal al Casal de Barri Prosperitat

Dijous 7, 
21.00h - Las Balas Perdidas a les Nits de Blues del Poble Espanyol

Divendres 8, 
19.00h - Master class d'harmònica amb Little Jordi, a El Corte Inglés Portal de l'Àngel


Dissabte 9,
19.30h - "El blues conquereix el Castell"



A CONTRA BLUES AL PALAU ROBERT!
Dins del cicle "Estiu als Museus", aquest dijous podeu veure en acció una de les grans bandes de casa nostra, A Contra Blues!
Amb ells a dalt de l'escenari pot passar qualsevol cosa, i sempre sorprenen al públic per la seva qualitat i creativitat.
La cita és als jardins del Palau Robert.
Dijous 7, 20.30h - A Contra Blues al Palau Robert (BCN)

SOPAR-CONCERT AMB ALAN BIKE AL ROBERT DE NOLA!
El restaurant Robert de Nola, de Caldes de Montbui, a més d'apostar per la cuina catalana de qualitat (i amb tocs de creativitat) també aposta pel blues de qualitat, amb els seus sopar-concert!
Aquest dijous n'és un bon exemple, doncs el protagonista de la jornada és el bluesman Alan Bike i el seu blues ple d'ironia i feeling!
Us espera una nit de gastronomia i blues per llepar-se'n els dits!
Dijous 7, 21h - Alan Bike al Robert de Nola (Caldes de Montbui)

AMADEU CASAS QUARTET A LA SALA MONTJUÏC!
Sala Montjuïc és el nom del cicle conegut popularment com "cinema a la fresca" (que es realitza cada estiu al jardins del Castell de Montjuïc) i on podeu gaudir de cinema i música en directe.
Aquest divendres la música en directe la posarà l'Amadeu Casas Quartet, és a dir que us espera una gran sessió de blues, i després podeu veure la pel·lícula Interstellar.
Veureu les estrelles per partida doble!
Divendres 8, Sala Montjuïc (BCN):
20.45h - Amadeu Casas Quartet
22.00h - Projecció d'Interstellar

"BARBACOA JAZZ" + LLUÍS COLOMA TRIO A LA NOVA JAZZ CAVA!
Aquest divendres, a la Nova Jazz Cava (Terrassa), podeu alimentar el cos i l'ànima!
Primer teniu una bona "Barbacoa Jazz" i després un concert amb el Lluís Coloma Trio que us farà cremar totes les calories acumulades amb el menjar de la barbacoa!
Bon profit!
Divendres 8, 
21.30h - sopar
23.00h - concert 

BLUES A LA FRESCA AMB VÍCTOR PUERTAS REUNION A CAN GORGS!
L'estiu és època de fer activitats a l'aire lliure, i aquest divendres teniu un gran concert de blues a la fresca!
Al Casal de Can Gorgs (Barberà del Vallès) us espera una gran banda formada per Víctor Puertas, Sergi Escriu, Oriol Fontanals i Reginald Vilardell, que us farà gaudir d'una gran sessió de blues!
Divendres 8, 22h - Víctor Puertas Blues Reunion al Casal de Can Gorgs (Barberà del Vallès)

LOS GUMBO A CATALUNYA!
Aquesta setmana tindrem per casa nostra Los Gumbo, un gran duo de blues de Canarias que us farà gaudir amb la seva barreja de diferents "sabors" del blues!
Teniu 5 ocasions per "tastar-los", bon profit!
Divendres 8, 18h - MEAM (BCN)
Dissabte 9, 13h - Craft Barcelona (BCN)
Dissabte 9, 23.30h - El Paraigua (BCN)
Diumenge 10, 11.30h - Xiringo Mar Cel (Sitges)
Diumenge 10, 21h - amb Wax & Boogie al Milano Cocktail Bar (BCN)

26è FESTIVAL REUS BLUES!
El Festival Reus Blues segueix fidel a la seva cita amb tots els amants del gènere "i d'altres espècies picants", i aquest any arriba a la seva 26ena edició, tota una proesa en els temps que corren!
En aquesta edició el festival amplia encara més la seva programació i passa a celebrar-se durant 3 setmanes, amb una interessant combinació de bandes d'aquí i de fora.
Això és el que us espera aquesta segona setmana:

Divendres 8,
18.00h - Master class d'harmònica de Joan Pau Cumellas al Bar Absenta
19.00h - Guitarró Blues pels carrers i places
22.30h - Valentí Moya & Joan Pau Cumellas Trio al Bar Absenta

Dissabte 9,
20.00h - Small River Prison Band pels carrers i places
22.30h - Richard Ray Farrell Band + Lazy Lester a La Palma

Diumenge 10,
13.00h - Alla Corda Jazz Duet
20.30h - Jimmy Barnatán & The Cocooners
tot a El Racó de La Palma


LLUÍS COLOMA & SANTOS PUERTAS!
Aprofitant la seva tornada a casa nostra, per la gira de The Suitcase Brothers, en Santos Puertas també farà dos concerts amb un dels mestres del piano de casa nostra, en Lluís Coloma!
La unió fa la força... i el blues!
Dissabte 9,
13.00h - Montcata Vins (Montcada i Reixac)
20.30h - Honky Tonk (BCN)

CICLE DE BLUES AL PEDRALBES CENTRE!
Després de l'èxit de l'any passat, el centre comercial Pedralbes Centre us ha tornat a preparar un cicle de blues molt interessant, amb alguns dels músics més reconeguts de casa nostra!
Els protagonistes d'aquest dissabte són Blas Picón & The Junk Express, un dels trios de blues més potents de casa nostra, que us portarà a tota màquina pels camins més crus del blues!
Dissabte 9, 18.30h - Blas Picón & The Junk Express al Pedralbes Centre (BCN)

FESTIVAL DE BLUES, JAZZ I GOSPEL DE ROSES!
Aquest dissabte es celebra el XXII Festival de Blues, Jazz i Gospel de Roses, i en el marc incomparable (com diria aquell) de la Ciutadella de Roses, podeu gaudir de 3 concerts, amb Valentí Moya & Joan Pau Cumellas Quartet, The Gourmets Vocal Quartet, i amb un gran bluesman americà, en Keb' Mo'!
Un triplet de luxe!
Dissabte 9, 22h - Festival de Blues, Jazz i Gospel de Roses

CONCERT BENÈFIC D'STEVE DE SWARDT BAND A LA NOVA JAZZ CAVA!
Aquest dissabte podeu gaudir d'un gran concert de blues al mateix temps que feu una bona acció!
L'Steve De Swardt Band, la formació encapçalada per aquest gran baixista, us oferirà una gran sessió de blues elèctric, i els beneficis aniran a la campanya en benefici de l'apoderament de la dona a Burkina Faso, promoguda per l'Associació Alba, i amb la col·laboració de Terrassa Solidària.
La cita és a la Nova Jazz Cava.
Dissabte 9, 23h - Steve De Swardt Band a la Nova Jazz Cava (Terrassa)

SHEMEKIA COPELAND AL MARULA CAFÉ!
Aquest diumenge podeu veure en acció una gran blueswoman americana, Shemekia Copeland!
La filla del gran bluesman Johnny Copeland ha seguit amb èxit els passos del seu pare, i s'ha consolidat entre les millors cantants del gènere, i ara la podeu veure en directe de ben a prop al Marula Café!
Diumenge 10, 20.30h - Shemekia Copeland al Marula Café (BCN)


__________________________



Dilluns

Dilluns 4, 21h - Big Mama & Sister Marion al Milano Cocktail Bar
Us agradaria començar la setmana gaudint d'un concert amb 2 de les grans blueswomen de casa nostra? Doncs exactament això és el que us espera aquest dilluns al Milano Cocktail Bar amb Big Mama & Sister Marion


Dimarts

Dimarts 5, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 5, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 6, 19.30h - Jam session al Bar Línea Uno 
L'associació Santako Blues també té la seva jam de blues, i ara canvia de dia! Amb el títol de "Blues entre amics", cada dimecres podeu gaudir de blues i altres estils de la família al Bar Línea Uno (Santa Coloma de Gramenet).

Dimecres 6, 20h - Jam session acústica a l'Espai Calàbria 66
La jam del Bar Prize està pensada per gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi, i ara la teniu a un nou local del Prize, l'Espai Calàbria 66! Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 6, 21h - The Ramblers al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat una bona sessió de blues per al dimecres amb The Ramblers, és a dir: Fernando Tejero, Matías Míguez i Anton Jarl!  


Dimecres 6, 22h - Jam session al Soda Acústic
Si voleu gaudir d'una jam que combina el blues i altres estils de música negra, cada dimecres en teniu una al Soda Acústic (BCN), i els músics encarregats de coordinar-la són: Andreu Martínez, Martín Laportilla i Didak Fernández. Una bona manera d'acabar la nit a ritme de soul, blues i funk!

Dimecres 6, 22.30h - Mr. Shingles al Harlem
Aquest dimecres, al
Harlem Jazz Club, podeu veure en acció un trio creat recentment, però que està format per músics experts. Es tracta de Mr. Shingles, i amb ells gaudireu del so i el ritme del Chicago dels anys 50 i 60! I després teniu jam per compartir escenari amb ells! 

Dijous

Dijous 7, 17.30h - Caravan Blues al Waikiki
El Waikiki Cala Montgó (L'Escala) us ha preparat una bona sessió de clàssics del blues, rock i pop amb Caravan Blues, per gaudir-ne després de la platja!


Dijous 7, 21h - Lluís Coloma Quartet al Milano Cocktail Bar
Aquest dijous el Milano Cocktail Bar us ha preparat el concert del Lluís Coloma Quartet (amb el gran guitarrista Balta Bordoy), perquè aneu agafant el ritme de cara al cap de setmana!

Divendres

Divendres 8, 21h - Honky Two a La Iguana
La Iguana us ha preparat una bona sessió de blues acústic amb els Honky Two, un duo format per músics experts en el tema!


Divendres 8, 22h - Jam session al Ratafia Cocktail Bar
Aquest divendres teniu la jam de blues
del Ratafia Cocktail Bar (Sarrià, BCN) coordinada per Xavi Garcia i Philip Stanton. A gaudir d'un bon còctel de blues i altres ritmes negres!

ATENCIÓ: jam cancel·lada.

Divendres 8, 23.30h - Carlos Navarrete Trio al Craft Barcelona
El Craft Barcelona rep aquest divendres la formació d'un gran guitarrista de casa nostra, el Carlos Navarrete Trio! Una bona manera de començar el cap de setmana!


Dissabte

Dissabte 9, 21h - The Rhythm Treasures al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte, al Milano Cocktail Bar, podeu veure en acció un altre dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, The Rhythm Treasures, una banda de luxe que us oferirà una nit salvatge de rhythm'n'blues! Esteu a punt per descobrir aquest tresor del ritme?

Dissabte 9, 21h - The Blues Prisoners a la Nova Atlàntida
Aquest dissabte, a la Nova Atlàntida (Vilassar de Mar), podeu gaudir d'un gran sopar a la fresca molt ben acompanyats per... dos fugitius, The Blues Prisoners! Vigileu els vostres plats, aquest parell acostuma a passar gana...

Dissabte 9, 23h - Wax & Boogie al Jazz Club La Guitarra
Durant els caps de setmana de juliol i agost trobareu grans formacions de jazz clássic, boogie i blues al Jazz Club La Guitarra (Calella de Palafrugell), i els protagonistes d'aquest dissabte són Wax & Boogie!

Diumenge

Diumenge 10, 13h - Jacinto & Co al Craft Barcelona
Aquest diumenge, al Craft Barcelona, podeu veure el Big Boss de l'enyorat local La Tía Felipa... a l'escenari! Jacinto & Co us faran gaudir d'un bon "beermut" de blues i bon humor!


Diumenge 10, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, és una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 10, 19h - Jam session al Limerick
Amb la jam del Limerick, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, teniu tots els ingredients per acabar molt bé la setmana, gaudint del blues en estat pur!
ATENCIÓ: cancel·lada per la final de l'Eurocopa.

Diumenge 10, 20.30h - Enma Fernández 4tet a La Traviesa 
La Traviesa (Torredembarra) rep aquest diumenge l'Enma Fernández 4tet, i això vol dir que us espera una sessió de rhythm'n'blues i rock'n'roll que farà saltar totes les tecles del piano... i les vostres!




Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment