Monday, November 14, 2016

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 14 de novembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing de Sants3Ràdio, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

NIKKI HILL A LA SALA APOLO!
Aquest dimarts podeu rebre una descàrrega de rhythm'n'blues que us carregarà les piles per a la resta de la setmana!
El lloc dels fets és la Sala Apolo, i allà us espera la cantant americana Nikki Hill acompanyada per la seva potent banda, que us oferiran una intensa sessió de música negra amb la contundència del rock!
Dimarts 15, 21h - Nikki Hill a la Sala Apolo (BCN)

11a EDICIÓ DEL CICLE BLUES & BOOGIE DE L'HOSPITALET!
Aquesta setmana el Cicle Blues & Boogie de L'Hospitalet (14 d'octubre - 26 de novembre) us porta diferents propostes al voltant del blues, i totes molt interessants!

Dijous 17, 
18h - Projecció de la pel·lícula "Cadillac Records" a la Bibliotecla Tecla Sala

Divendres 18,
21h - Exhibició de ball de blues amb Dr. Swinguez al CCCT

Dissabte 19,
20h - New Gospel + Cor Gospel Clot al Centre Cultural Bellvitge Gornal
22h - The Excitements al Salamandra 2

V FRIDAY'S BLUES & BOOGIE PIANO MEETING AL MEAM!
Aquest novembre el cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix en el V Friday's Blues & Boogie Piano Meeting, i cada divendres podeu veure junts 2 grans pianistes de casa nostra.
Els protagonistes d'aquesta setmana són David Sam i Julio Lobos, dos estils diferents amb un objectiu comú: que gaudiu d'una gran sessió de blues i boogie!
Divendres 18, 18h - David Sam & Julio Lobos al MEAM (BCN)

JOAN PAU CUMELLAS & MIGUEL TALAVERA A LES SANTAKO LIVE SESSIONS!
Les Santako Live Sessions, organitzades per Santako Blues, reben aquest divendres Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera, dos virtuosos de l'harmònica i la guitarra, respectivament, que us oferiran una gran sessió de blues, country i jazz!
La cita és al Bar Línea Uno.
Divendres 18, 21.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera al Bar Línea Uno (Santa Coloma) 

LUKE WINSLOW-KING AL ROCKSOUND!
El Rocksound us ofereix l'oportunitat de descobrir un gran músic americà establert a New Orleans, Luke Winslow-King!
Aquest cantant, guitarrista, compositor i productor combina el blues del Delta, el folk, el jazz tradicional i el rock'n'roll clàssic, i aconsegueix un so personal amb influències d'artistes com Gary Clark Jr., Bonnie Raitt i Ry Cooder.
Actualment està presentant el seu últim disc, "I’m Glad Trouble Don’t Last Always", i podreu comprovar com sona en directe!
Divendres 18, 22h - Luke Winslow-King al Rocksound (BCN)

ALEX GUITAR DE GIRA PER CATALUNYA!
El gran guitarrista andalús Alex Guitar ens torna a visitar durant el mes de novembre, en aquesta ocasió per presentar el seu nou disc "Tarifa Wind", i aquesta setmana teniu una oportunitat per veure'l en acció!
A gaudir d'autèntic blues rural del sud... de la Península!
Divendres 18, 22.30h - El Racó de La Palma (Reus)

DOBLE CITA AMB THE BLUES PRISONERS!
Aquesta setmana The Blues Prisoners tenen previst sortir dues vegades del seu "zulo", si la policia no ho impedeix, és clar...
La primera sortida és el dissabte, per visitar un dels seus locals còmplices que cada any els acull per aquestes dates. Es tracta del Nou Celler de Sant Fruitós, un local molt acollidor dedicat principalment a la venda i degustació de vins, que us oferirà un "maridatge" de vi amb blues presidiari.
La segona sortida és el diumenge, dia en que els dos pròfugs també tornaran a visitar un local còmplice (cada vegada n'hi ha més). En aquest cas es tracta del Cèntric Gastrobar d'El Prat, que us ha preparat un vermut a ritme de blues presidiari "camisa blava".
Dissabte 19, 20h - Nou Celler (Sant Fruitós de Bages)
Diumenge 20, 12.30h - Cèntric Gastrobar (El Prat de Llobregat)


__________________________



Dilluns

Dilluns 14, 20.30h - Violetta Curry & Jaume Vilaseca & Dick Them al JazzSí Club
Violetta Curry, una gran cantant de soul, jazz i funk, acompanyada per Jaume Vilaseca i Dick Them, us oferirà dilluns al vespre una bona sessió de soul i rhythm'n'blues! La cita és al JazzSí Club.

Dilluns 14, 21h - Big Mama & Sister Marion al Milano Cocktail Bar
Us agradaria començar la setmana gaudint d'un concert dedicat a les grans cantants de blues i interpretat per 2 de les grans blueswomen de casa nostra? Doncs exactament això és el que us espera aquest dilluns al Milano Cocktail Bar amb Big Mama & Sister Marion


Dimarts

Dimarts 15, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 15, 20.30h - Jam session al Jazzpetit
Els dimarts teniu jam al Jazzpetit, amb una formació veterana de casa nostra, Los Lester! A gaudir del blues amb aquests músics experts en el tema!

Dimarts 15, 22.30h - Mr. Shingles + jam session al Harlem
Aquest dimarts, al
Harlem Jazz Club, podeu veure en acció el trio Mr. Shingles, i amb ells gaudireu del so i el ritme del Chicago dels anys 50 i 60! I després teniu jam, per compartir escenari amb ells!

Dimecres

Dimecres 16, 18.30h - The Bluesters Trio al Daniel Cafe Restaurant
Aquest dimecres podeu gaudir d'una bona estona de rhythm'n'blues amb The Bluesters Trio! La cita és al Daniel Cafe Restaurant (BCN).

Dimecres 16, 20h - Jam session acústica a l'Espai Calàbria 66 
La jam del Bar Prize està pensada per gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi! Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 16, 21h - Bernat Font Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar
us ha preparat una gran sessió de blues, swing i més per a aquest dimecres, amb el Bernat Font Trio! 


Dimecres 16, 22h - Jam session al Soda Acústic
Si voleu gaudir d'una jam que combina el blues i altres estils de música negra, cada dimecres en teniu una al Soda Acústic (BCN), i els músics encarregats de coordinar-la són: Andreu Martínez, Martín Laportilla i Roger Guàrdia. Una bona manera d'acabar la nit a ritme de soul, blues i funk!

Dimecres 16, 22h - Los Locos del Oeste a l'Escola de Blues
Tots els dimecres de novembre, a l'Escola de Blues de Barcelona, podeu veure en acció Los Locos del Oeste, uns especialistes en western swing i altres estils populars als Estats Units entre els anys 1930 i 1950!
Cal inscripció prèvia a secretaria@escolablues.com.

Dijous

Dijous 17, 20h - Jam session de l'Escola de Blues
Aquest dijous teniu la jam session que realitza l'Escola de Blues de Barcelona (situada al Poble Espanyol), dirigida per professors de l'escola i amb un protagonisme destacat per als alumnes, els joves valors del blues de casa nostra. Estem davant d'una jam que crearà escola!
Cal inscripció prèvia a secretaria@escolablues.com.

Dijous 17, 20h - The Dog Gones a la Gran Bodega Saltó
Aquest dijous, a la Gran Bodega Saltó, podeu veure en acció el nou projecte d'en Jonathan Glanzberg, el duo The Dog Gones, que comparteix amb un altre bon músic nord-americà establert a casa nostra, el baixista Joe Lewis.
L'entrada és gratuïta, i si porteu una ampolla d'oli s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dijous 17, 20h - Harmonicant al Jazzpetit
Aquest dijous, al Jazzpetit (BCN), podeu veure en acció un projecte molt interessant que recupera un format que va ser molt popular els anys 40 i 50, el trio d'harmòniques!
Harmonicant és el nom del trio format per Joan Pau Cumellas (harmònica diatònica), Agustín García (harmònica de baix) i Cèsar Gómez (harmònica d'acords), i tots 3 us faran gaudir d'un concert on l'harmònica serà la gran (i única) protagonista!


Dijous 17, 21h - Erwyn Seerutton Trio al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep aquest dijous la visita de l'Erwyn Seerutton, que us farà gaudir d'una gran sessió de gospel i estàndards de jazz!

Dijous 17, 21h - Víctor Puertas & The Mellow Tones al Milano Cocktail Bar
Aquest dijous podeu veure un repòquer de grans bluesmen de casa nostra, Víctor Puertas & The Mellow Tones! En aquest projecte el gran Víctor està molt ben acompanyat per una potent banda, i el resultat és... espectacular! La cita és al Milano Cocktail Bar.

Dijous 17, 22.30h - Big Mama & Tota al Harlem Jazz Club
Aquest dijous podeu veure en acció un duo format per dos grans músics de blues, Big Mama & Tota Blues! La històrica cantant catalana i el gran bluesman argentí establert a Barcelona uneixen les seves forces, per fer-vos gaudir d'una sessió de blues molt especial al Harlem Jazz Club! A disfrutar!


Dijous 17, 23h - Reckless al Bluesman Cocktail Bar
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat una "temerària" sessió de "blues power" amb els Reckless!
 


Divendres

Divendres 18, 21h - A Contra Blues al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar és el lloc on aquest divendres podeu veure en acció una de les grans bandes de casa nostra, A Contra Blues! Amb ells a dalt de l'escenari pot passar qualsevol cosa, i sempre sorprenen al públic per la seva qualitat i creativitat. A disfrutar!

Divendres 18, 21.30h - Charlie Yáñez & Steve de Swardt Trio al Limerick
El Limerick (BCN) us ha preparat una bona sessió de blues amb dos grans músics de casa nostra, Charlie Yáñez i Steve de Swardt! A disfrutar!


Divendres 18, 22h - Wax & Boogie al Balneari Vichy Catalán
El Balneari Vichy Catalán us ha preparat una gran sessió de blues, boogie i soul amb una formació especialista en el tema, Wax & Boogie! Un concert relaxant, tonificant i estimulant! 

Divendres 18, 23h - Jam session al Tasca i Vins 
Després d'una temporada al Ratafia, The Bluesters tenen un nou espai per a la seva jam setmanal, el Tasca i Vins (prop de l'Estació de França)! Cada divendres podreu gaudir d'un bon còctel de blues i altres ritmes negres!


Divendres 18, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club
Chino & The Big Bet tornen al Harlem aquest divendres, però no és per dirigir una jam (com fan cada dimarts), sinó per fer-hi un concert. En aquesta ocasió els podeu veure acompanyats per una secció de vents, i tots plegats és molt probable que aconsegueixin fer-vos aixecar de la cadira per ballar!

Divendres 18, 23h - La Blueseria al M'Art
Aquest divendres podeu veure en acció La Bluesería a la seva ciutat, Cambrils, i més concretament a la sala M'Art. Prepareu-vos per moure l'esquelet a ritme de blues!  


Divendres 18, 23h - Alba Cayuela al Bluesman Cocktail Bar
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat una bona sessió de funk amb l'Alba Cayuela Band!


Dissabte

Dissabte 19, 13h - Charlie Yáñez & David Sam al Craft Barcelona
El Craft Barcelona us ha preparat un bon "beermut" de blues amb 2 grans músics de casa nostra, Charlie Yáñez & David Sam! Bon profit!


Dissabte 19, 20.30h - Chino & Víctor Puertas al Honky Tonk
El
Honky Tonk rep aquest dissabte dos dels grans bluesmen de casa nostra, en Víctor Puertas i en Chino, i amb ells gaudireu d'una gran sessió de blues acústic! 
ATENCIÓ: per una inoportuna lesió a la mà, en Chino no pot tocar, però el substituirà un altre gran bluesman de casa nostra, en Johnny Big Stone!

Dissabte 19, 21h - Pexsom Blues a Can Pope
Aquest dissabte podeu veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La cita és a Can Pope (Sant Feliu de Guíxols). 


Dissabte 19, 22h - Big Mama & Riqui Sabatés Band al Sunset Jazz Club
El Sunset Jazz Club (Girona) rep dissabte una gran formació de blues de casa nostra, la Big Mama & Riqui Sabatés Band, encapçalada per aquests dos pioners del gènere al nostre país!


Dissabte 19, 22.30h - Tori Sparks a The Philharmonic
Si voleu escoltar folk americà combinat amb altres músiques com blues, jazz i rock, aquest dissabte teniu una experta en el tema a The Philharmonic, la cantant nord-americana Tori Sparks!


Dissabte 19, 23h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Bluesman Cocktail Bar 
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat una gran nit de blues per a aquest dissabte amb Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta. Aquesta barreja explosiva us farà moure tota la nit... i tot el cap de setmana!

Dissabte 19, 23.30h - Blues Captain al Craft Barcelona
al Craft Barcelona
El Craft Barcelona us ha preparat una bona sessió de blues-rock amb un power trio de Saabdell, Blues Captain!

Diumenge

Diumenge 20, 12h - Wax & Boogie al Shapó 
El bar-restaurant Shapó (Cerdanyola) us ha preparat un bon vermut de blues i boogie amb Wax & Boogie! Bon profit!

Diumenge 20, 12.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Jazzpetit
El Jazzpetit (BCN) rep aquest diumenge al migdia els reis del riure'n'blues, Txus Blues & Jose Bluefingers! La millor manera de fer el vermut, amb bon blues i bon humor!

ATENCIÓ: el concert serà el 18 de desembre. 

Diumenge 20, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, és una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 20, 19h - Jam session al Limerick
Amb la jam del Limerick, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, teniu tots els ingredients per acabar molt bé la setmana, gaudint del blues en estat pur!

Diumenge 20, 20.30h - Myriam Swanson & Amadeu Casas al Honky Tonk
Myriam Swanson & Amadeu Casas tornen al Honky Tonk, i amb ells podeu acabar la setmana amb una gran sessió de blues amb classe i feeling!

Diumenge 20, 21h - Wax & Boogie al Milano Cocktail Bar
Si voleu acabar la setmana gaudint del blues i el boogie, aquest diumenge teniu una cita amb Wax & Boogie, al Milano Cocktail Bar!

 

Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment