Monday, November 21, 2016

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 21 de novembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing de Sants3Ràdio, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

THE BREW A CATALUNYA!
Aquesta setmana teniu dues oportunitats per veure en acció The Brew, una contundent banda britànica de blues-rock, que ja ens ha visitat en alguna altra ocasió.
Actualment tenen 6 discos editats, i el seu directe contundent es una garantia per gaudir d'un gran concert!
Dijous 24, 21h - Razzmatazz (BCN)
Divendres 25, 22.30h - Cafè del Teatre (Lleida)

MARCIA BALL A CATALUNYA!
Aquesta setmana ens visita una gran pianista i cantant nord-americana, Marcia Ball!
La blueswoman de Louisiana combina el so de l'stomp-rock de Texas amb el swamp-blues de la seva terra natal, i ara teniu dues oportunitats per veure-la de ben a prop, sola i també acompanyada per un dels grans pianistes de casa nostra, en Lluís Coloma!
Come on, everybody! Let's have a ball!
Dijous 24, 20h - Centre Cívic Golferichs (BCN)
Dissabte 26, 20h - amb el Lluís Coloma Trio al C.C. Barradas (L'Hospitalet)

11a EDICIÓ DEL CICLE BLUES & BOOGIE DE L'HOSPITALET!
Aquesta setmana el Cicle Blues & Boogie de L'Hospitalet arriba a la seva fi, però se'n va per la porta gran amb diferents propostes al voltant del blues, i totes molt interessants!

Dijous 24, 
19h - Jukebox Session amb Teresa Torres a la Bibliotecla Tecla Sala

Divendres 25,
12h - Conferència musicada "Una història del blues" a laTecla Sala
(activitat per als instituts)

Dissabte 26,
11h - The Grimm Blues Brothers & Santi Rovira a la Tecla Sala
20h - Marcia Ball & Lluís Coloma Trio al Centre Cultural Barradas


V FRIDAY'S BLUES & BOOGIE PIANO MEETING AL MEAM!
Aquest novembre el cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix en el V Friday's Blues & Boogie Piano Meeting, i cada divendres podeu veure junts 2 grans pianistes de casa nostra.
Els protagonistes d'aquesta última setmana del cicle de piano són Elena Lasco i Lluís Coloma, dos estils diferents amb un objectiu comú: que gaudiu d'una gran sessió de blues i boogie!
Divendres 25, 18h - Elena Lasco & Lluís Coloma al MEAM (BCN)

AUGUST THARRATS TRIO & AMADEU CASAS AL BLUESMAN COCKTAIL BAR!
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) acull aquest divendres dos dels pioners del blues a casa nostra, l'Amadeu Casas i l'August Tharrats!
Aquests dos mestres de la guitarra i el piano, acompanyats per bons músics, us faran gaudir d'una bona sessió de blues per començar bé el cap de setmana!
Divendres 25, 23h - A. Tharrats Trio & A. Casas al Bluesman Cocktail Bar (BCN)

THE BLUES BUSTERS A LES FESTES DE LA SAGRERA!
Aquest divendres, a les Festes de La Sagrera, podeu veure el debut d'una nova banda de blues, The Blues Busters!
Es tracta d'una formació de 7 joves músics que vénen amb molta energia i il·lusió, per fer moure l'esquelet del públic amb el seu blues!
Divendres 25, 21h - The Blues Busters a la Pl. de l'Assemblea de Catalunya (BCN)

ALEX GUITAR DE GIRA PER CATALUNYA!
El gran guitarrista andalús Alex Guitar ens torna a visitar durant el mes de novembre, en aquesta ocasió per presentar el seu nou disc "Tarifa Wind", i aquesta setmana teniu les dues últimes cites de la gira.
A gaudir d'autèntic blues rural del sud... de la Península!
Dissabte 26,
18h - Taller de guitarra slide a Motor Music Records (Cerdanyola)
20h - Concert al Shelter Bar (Cerdanyola) 
ATENCIÓ: cancel·lat!

WHITE BOY WHITE TRIO + LA BLUESERÍA A LA CAPSA DE MÚSICA!
La Capsa de Música de Tarragona us ha preparat una doble sessió de blues per a la nit de dissabte, amb dues formacions de la zona!
Primer teniu el Delta Blues i el ragtime del White Boy White Trio, i després el blues elèctric i ballable de La Bluesería.
Gaudireu el doble!
Dissabte 26, 23.30h - "Capsa i Blues" a la Capsa de Música (Tarragona)

__________________________



Dilluns

Error 404: live blues not found.

Dimarts

Dimarts 22, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 22, 20.30h - Jam session al Jazzpetit
Els dimarts teniu jam al Jazzpetit, amb una formació veterana de casa nostra, Los Lester! A gaudir del blues amb aquests músics experts en el tema!

Dimarts 22, 21h - Sinead Savage & The Flytones al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat una gran sessió de soul'n'blues amb uns especialistes en el tema, Sinead Savage & The Flytones! Fly, baby, fly!

Dimarts 22, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 23, 20h - Jam session acústica a l'Espai Calàbria 66 
La jam del Bar Prize està pensada per gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi! Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues

Dimecres 23, 21h - The Blues Prisoners a Can Torreca
Aquest dimecres The Blues Prisoners sortiran del seu "zulo" per amenitzar el sopar de Can Torreca, un acollidor restaurant de Terrassa que combina l'art amb el bon menjar, i que ara s'arrisca a acollir aquest parell de fugitius durant una temporada... Que Sant Muddy Waters els protegeixi!

Dimecres 23, 21h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest dimecres un dels trios més en forma de casa nostra, Chino & The Big Bet, una aposta segura per viure un gran concert de blues amb molt de swing!


Dimecres 23, 22h - Jam session al Soda Acústic
Si voleu gaudir d'una jam que combina el blues i altres estils de música negra, cada dimecres en teniu una al Soda Acústic (BCN), i els músics encarregats de coordinar-la són: Andreu Martínez, Martín Laportilla i Roger Guàrdia. Una bona manera d'acabar la nit a ritme de soul, blues i funk!

Dimecres 23, 22h - Los Locos del Oeste a l'Escola de Blues
Tots els dimecres de novembre, a l'Escola de Blues de Barcelona, podeu veure en acció Los Locos del Oeste, uns especialistes en western swing i altres estils populars als Estats Units entre els anys 1930 i 1950!
Cal inscripció prèvia a secretaria@escolablues.com.

Dijous

Dijous 24, 20h - Jam session de l'Escola de Blues
Aquest dijous teniu la jam session que realitza l'Escola de Blues de Barcelona (situada al Poble Espanyol), dirigida per professors de l'escola i amb un protagonisme destacat per als alumnes, els joves valors del blues de casa nostra. Estem davant d'una jam que crearà escola!
Cal inscripció prèvia a secretaria@escolablues.com.

Dijous 24, 20h - Sweet Marta & Johnny Big Stone al Kaff Garage
Aquest dijous, al Kaff Garage (BCN), podeu veure en acció Sweet Marta & Johnny Big Stone, que us faran gaudir d'una bona sessió de blues acústic!

ATENCIÓ: la sala passa a fer els concerts el divendres, però no hi ha info de quan es farà aquest.

Dijous 24, 21h - La Vella Dixieland al Luz de Gas
La Vella Dixieland port més de tres dècades fent gaudir al públic a ritme de swing, i actualment estan presentant l'espectacle "3 Generacions" on dos músics de diferents generacions s'uneixen a la banda. Aquest dijous podeu gaudir amb tots plegats al Luz de Gas!  

Dijous 24, 21h - Jazz Classic Quartet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) és com la "casa" del Jazz Classic Quartet, llavors podem dir que aquesta banda torna a casa aquest dijous. Oriol Romaní, Òscar Font, Federico Mazzanti i Artur Regada us portaran de viatge cap als anys 20 i 30 sense que us hàgiu de moure de la sala!


Dijous 24, 21h - Paquito Groove Band al Milano Cocktail Bar
Una bona manera de passar la nit de dijous és una bona dosi de groove, i això és el que us donarà la Paquito Groove Band, el projecte personal d'un dels grans bateries de casa nostra, Marc Ruiz! La cita és al Milano Cocktail Bar.

Dijous 24, 22.30h - Mr. Shingles + jam session al Harlem
Aquest dijous, al
Harlem Jazz Club, podeu veure en acció el trio Mr. Shingles, i amb ells gaudireu del so i el ritme del Chicago dels anys 50 i 60! I després teniu jam, per compartir escenari amb ells!

Dijous 24, 23h - Shuffle Express a L'Avalanche
L'Avalanche (Puigcerdà) us ha preparat una bona sessió de blues amb la banda andorrana Shuffle Express! No deixeu escapar aquest tren!


Dijous 24, 23h - Reckless al Bluesman Cocktail Bar
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat una "temerària" sessió de "blues power" amb els Reckless!
 


Divendres

Divendres 25, 20h - Mick & Keith a El Portal dels Encants
El Portal dels Encants (BCN) rep aquest divendres un tribut a The Rolling Stones molt especial, amb 2 dels components dels Smoking Stones. Es tracta de Mick & Keith, és a dir Sergio Ortiz i Jean-Paul Dupeyron, i us faran passar una molt bona estona amb versions acústiques i anècdotes poc conegudes de Ses Satàniques Majestats!

Divendres 25, 20.30h - Jodie Cash Fingers al Razzmatazz 3
El Razzmatazz 3 és l'escenari on aquest divendres Jodie Cash Fingers presenta el seu disc "Rollin' Swingin'". Aquesta potent banda us farà gaudir d'una gran sessió de rock'n'roll, country i blues,
amb convidats i sorpreses!

Divendres 25, 21h - Magnolia al Milano Cocktail Bar
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz. Aquest divendres els podeu veure al Milano Cocktail Bar.

Divendres 25, 23h - Jam session al Tasca i Vins 
Cada divendres The Bluesters tenen a punt la seva jam setmanal al Tasca i Vins (prop de l'Estació de França), i allà podeu gaudir d'un bon còctel de blues i altres ritmes negres!


Divendres 25, 22.30h - T Connection al Nota79
El Nota79, un nou local de concerts de Barcelona, rep aquest dissabte la formació T Connection, encapçalada pel Miguel Talavera, que us farà gaudir d'una gran nit de música en directe a base de blues-rock, amb una mica de jazz i funk!


Divendres 25, 23.30h - Black Wagon Band al Craft Barcelona
El Craft Barcelona us ha preparat una bona sessió de blues i rock'n'roll amb un banda que us farà moure al reu ritme, la Black Wagon Band!


Divendres 25, 23.30h - Atomic Leopards a El Paraigua
El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona,
rep aquest divendres els Atomic Leopards, que us faran vibrar i ballar amb el seu potent rockabilly, blues i swing!

Dissabte

Dissabte 26, 12h - Alan Pardo a les Festes de Sant Andreu
Com a prèvia de les Festes de Sant Andreu, aquest dissabte teniu un vermut especial al terrat del taller de l'Ingrid Solé. L'activitat forma part de la jornada de portes obertes dels artesans, i l'Alan Pardo serà l'encarregat de posar-hi el seu blues "fet a mà"!


Dissabte 26, 20.30h - August Tharrats & Anton Jarl al Honky Tonk
Aquest dissabte podeu gaudir d'una gran sessió de blues i swing al Honky Tonk amb dos grans músics experts en el tema, August Tharrats i Anton Jarl!

Dissabte 26, 22.30h - Ded Grandad a The Philharmonic
Aquest dissabte, a The Philharmonic, us espera una nit de música nord-americana de principis del segle XX. Això què vol dir exactament? Doncs jazz, ragtime, country, blues, gospel... I quina banda toca tot aixó? Doncs Ded Grandad, uns experts en el tema!

Dissabte 26, 23h - Amadeu Casas Trio al Bluesman Cocktail Bar 
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat una gran nit de blues per a aquest dissabte amb la formació encapçalada per un gran guitarrista de casa nostra, l'Amadeu Casas Trio!

Dissabte 26, 23h - Blues Desfass a la Casa Orlandai
Aquest dissabte la Casa Orlandai celebra un concert de comiat de Ràdio Sarrià, que s'ha vist obligada a tancar, amb un concert doble. Una de les bandes és Blues Desfass, i els seus components són músics experimentats, que han format part de bandes històriques del nostre país (com Fas Tard o Zumel Blues Band), i en aquesta formació combinen el blues-rock amb uns tocs de psicodèlia.


Diumenge

Diumenge 27, 12.30h - Catfingers a La Capella de Can Gambús
Catfingers és una banda de funk, soul i blues, inspirada en l'època daurada de la discogràfica Motown (anys 60 i 70), i aquest diumenge podeu gaudir del seu directe mentre feu el vermut a La Capella de Can Gambús (Sabadell)!


Diumenge 27, 13h - Tota Duo al Craft Barcelona
El Craft Barcelona us ha preparat un bon "beermut" a ritme de Chicago blues (en format acústic) amb dos experts en el tema, Tota Blues Duo! Bon profit!
 


Diumenge 27, 16h - Andrew-A & Friends Party al XXIII Guitarras
Andrew-A és un bon guitarrista establert a Barcelona des de fa un temps, i aquest diumenge ha organitzat una festa-concert-jam al XXIII Guitarras per celebrar el seu 40è aniversari!

Diumenge 27, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, és una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 27, 19h - Jam session al Limerick
Amb la jam del Limerick, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, teniu tots els ingredients per acabar molt bé la setmana, gaudint del blues en estat pur!

Diumenge 27, 20.30h - Lluís Coloma & Blas Picón al Honky Tonk
Un diumenge més, el Honky Tonk és una de les millors opcions per acabar la setmana amb un bon concert de blues. En aquesta ocasió els protagonistes són uns habituals de la sala, Lluís Coloma & Blas Picón, i amb ells la qualitat i la diversió estan assegurats! 

Diumenge 27, 21h - Koko Jean & The Tonics al Milano Cocktail Bar
Aquest diumenge podeu veure en acció Koko Jean & The Tonics! Es tracta d'un quartet de músics espectaculars, que s'han reunit en aquesta banda per oferir-vos una combinació explosiva de soul i blues, com podreu comprovar vosaltres mateixos! La cita és al Milano Cocktail Bar.

 

Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment