Monday, December 5, 2016

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 5 de desembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing de Sants3Ràdio, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

NIT DE BALL AL HARLEM AMB CHINO & THE BIG BET!
Aquest dilluns de pont podeu començar la setmana... ballant!
Dins de la programació del Festival MPB, el Harlem Jazz Club us ha preparat una sessió per ballar blues, swing, boogie i altres estils de la "família", amb una formació que domina el tema, Chino & The Big Bet!
Dilluns 5, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club (BCN)

TXUS BLUES & JOSE BLUEFINGERS ESTRENEN UN NOU LOCAL DE VILASSAR DE MAR!
Aquesta setmana "neix" un nou local a Vilassar de Mar que aposta per la música en directe, el BardeMar!
I l'estrena de concerts serà amb els reis del riure'n'blues, Txus Blues & Jose Bluefingers, una molt bona manera de començar aquesta aventura, amb bon blues i bon humor!
Enhorabona i molta sort, i que sigui per molts anys!
Dimarts 6, 22.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al BardeMar (Vilassar de Mar)

TRIPLE CITA AMB THE BLUES PRISONERS!
Aquesta setmana The Blues Prisoners no fan pont, i tornaran a sortir fins a 3 vegades del seu "zulo"...
La primera sortida és el dimarts, per participar al Festival Puríssima de La Masia de Sant Boi, amb un vermut a ritme de blues presidiari "pur i dur"...
La segona sortida és el dimecres, per amenitzar el sopar de Can Torreca, un acollidor restaurant de Terrassa que combina l'art amb el bon menjar, i que ara s'arrisca a acollir aquest parell de fugitius durant una temporada...
L'última sortida de la setmana és el divendres, i els dos presoners del blues aniran a Ca La Nati, un local que s'atreveix a acollir aquest parell per primera vegada... Que Sant Muddy Waters els beneeixi!
Dimarts 6, 12.30h - La Masia (Sant Boi de Llobregat)
Dimecres 7, 21h - Can Torreca (Terrassa)
Divendres 9, 23.30h - La Nati (Sant Joan de les Abadesses)

JOHNNY BIG STONE & THE BLUES WORKERS A L'ESCOLA DE BLUES!
Tots els dimecres de desembre, a l'Escola de Blues de Barcelona, podeu veure en acció Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta.
Cada concert el dedicaran a un dels seus discos editats, i el repertori de l'últim concert el podeu triar vosaltres (teniu més info al Facebook del trio)!
Cal inscripció prèvia a secretaria@escolablues.com.
Dimecres 7, 22h - Johnny Big Stone & The Blues Workers a l'Escola de Blues (BCN)

MARKO BALLAND & NASSER BEN DADOO!
Aquesta setmana ens torna a visitar un gran duo francès, format per l'harmonicista Marko Balland i el guitarrista Nasser Ben Dadoo, que us faran gaudir d'unes sessions de blues molt especials!
Mentre espereu per veure'ls en directe, els podeu veure en acció en video...
Dijous 8, 20h - BlackLab (BCN)
Divendres 9, 21.30h - El Cafè Rock&Roll (BCN)
Dissabte 10, 13h - Craft Barcelona (BCN)
Dissabte 10, 20.30h - Honky Tonk (BCN)
Diumenge 11, 20.30h - Bar Galeón (Cadaqués)

BLUES AL YEAH!
El Yeah Indie Club és una sala de Girona, que es defineix com a "alternativa", i ara s'anima a fer un cicle de blues, gràcies a la iniciativa de la Societat de Blues de Girona.
Amb el nom de "Blues al Yeah!", un diumenge al mes (de moment, d'octubre a desembre), podeu gaudir d'un bon concert d'aquest gènere, i els protagonistes d'aquest mes són els Swamp Preachers, un potent duo que combina el blues amb el soul, el country i altres ritmes nord-americans, tot plegat amb un so pantanós... Very swampy, baby! 
Diumenge 11, 19h - Swamp Preachers al YEAH! (Girona)


__________________________



Dilluns

Dilluns 5, 21h - August Tharrats Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar té una "plantilla" de luxe, amb alguns dels millors músics de blues de la ciutat com, per exemple, l'August Tharrats Trio. El mestre Tharrats és un dels pioners del piano boogie a casa nostra, i és un plaer poder-lo veure tocar de ben a prop!

Dimarts

Dimarts 6, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 6, 20.30h - Jam session al Jazzpetit
Els dimarts teniu jam al Jazzpetit, amb una formació veterana de casa nostra, Los Lester! A gaudir del blues amb aquests músics experts en el tema!

Dimarts 6, 21h - Sinead Savage & The Flytones al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat una gran sessió de soul'n'blues amb uns especialistes en el tema, Sinead Savage & The Flytones! Fly, baby, fly!

Dimarts 6, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 7, 20h - Jam session acústica a l'Espai Calàbria 66 
La jam del Bar Prize està pensada per gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi! Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 7, 22h - Jam session al Soda Acústic
Si voleu gaudir d'una jam que combina el blues i altres estils de música negra, cada dimecres en teniu una al Soda Acústic (BCN), i els músics encarregats de coordinar-la són: Andreu Martínez, Martín Laportilla i Roger Guàrdia. Una bona manera d'acabar la nit a ritme de soul, blues i funk!


Dimecres 7, 22.30h - Big Mama & Tota al Harlem Jazz Club
Aquest dimecres podeu veure en acció un duo format per dos grans músics de blues, Big Mama & Tota Blues! La històrica cantant catalana i el gran bluesman argentí establert a Barcelona uneixen les seves forces, per fer-vos gaudir d'una sessió de blues molt especial al Harlem Jazz Club! A disfrutar! 


Dimecres 7, 23h - Jam al Rocksound amb Tota Blues
Aquest dimecres podeu gaudir de la jam del Rocksound, coordinada per Tota Blues, uns experts en jams i en blues! 
 


Dijous

Dijous 8, 20h - Jam session de l'Escola de Blues
Els dijous teniu la jam session que realitza l'Escola de Blues de Barcelona (situada al Poble Espanyol), dirigida per professors de l'escola i amb un protagonisme destacat per als alumnes, els joves valors del blues de casa nostra. Estem davant d'una jam que crearà escola!
Cal inscripció prèvia a secretaria@escolablues.com.
ATENCIÓ: aquesta setmana no hi ha jam. Està previst que la resta de dijous de desembre sí que n'hi hagi.

Dijous 8, 20h 22h - Sweet Marta & Johnny Big Stone a La Industrial
Aquest dijous, a La Industrial (Palafrugell), podeu veure en acció Sweet Marta & Johnny Big Stone, que us faran gaudir d'una bona sessió de blues acústic!


Dijous 8, 21h - Big Mama Montse Trio al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep aquest dijous el Big Mama Montse Trio, la formació encapçalada per la gran blueswoman de casa nostra! Us ho passareu molt bé!

Dijous 8, 21h - Atomic Swing Five al Milano Cocktail Bar
Els Atomic Swing Five són cinc músics reconeguts de casa nostra, que ara uneixen les seves forces en aquesta formació per fer-vos gaudir de les diferents vessants del swing. Aquest dijous els podeu veure en acció al Milano Cocktail Bar!  

Dijous 8, 23h - Reckless al Bluesman Cocktail Bar
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat una "temerària" sessió de "blues power" amb els Reckless!
 


Divendres

Divendres 9, 18h - Honky Two al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquest divendres els Honky Two, un gran duo de blues acústic format per 2 veterans del circuit de blues de casa nostra!

Divendres 9, 21h - White Boy White al Pub Victoria
En Richard White, un gran bluesman americà establert a Tarragona, us espera aquest divendres al Pub Victoria (Tarragona), per començar el cap de setmana amb una bona sessió de blues acústic!


Divendres 9, 21h - A Contra Blues al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar és el lloc on aquest divendres podeu veure en acció una de les grans bandes de casa nostra, A Contra Blues! Amb ells a dalt de l'escenari pot passar qualsevol cosa, i sempre sorprenen al públic per la seva qualitat i creativitat. A disfrutar!

Divendres 9, 22.30h - Big Mama & Tòfol Martínez al Soul Pub
El Soul Pub de Terrassa és un acollidor local que aposta per la música negra, i aquest divendres us ha preparat una bona sessió amb "el pare de la família", el blues! Dos dels grans músics del gènere que tenim a casa nostra, la Big Mama i el Tòfol Martínez, us faran gaudir amb la "música del diable"!

 
Divendres 9, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club
Chino & The Big Bet tornen al Harlem aquest divendres, però no és per dirigir una jam (com fan cada dimarts), sinó per fer-hi un concert. En aquesta ocasió els podeu veure acompanyats per una secció de vents, i tots plegats és molt probable que aconsegueixin fer-vos aixecar de la cadira per ballar!

Divendres 9, 23h - Jam session al Tasca i Vins 
Cada divendres The Bluesters tenen a punt la seva jam setmanal al Tasca i Vins (prop de l'Estació de França), i allà podeu gaudir d'un bon còctel de blues i altres ritmes negres! 


Divendres 9, 23h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Bluesman Cocktail Bar 
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat una gran nit de blues per a aquest divendres amb Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta. Aquesta barreja explosiva us farà moure tota la nit... i tot el cap de setmana!

Divendres 9, 23h - Alan Bike al Jazzpetit
El bluesman Alan Bike us espera aquest divendres al Jazzpetit, amb el seu blues ple d'ironia i feeling. Amb ell segur que passareu una molt bona estona i començareu molt bé el cap de setmana!

Divendres 9, 23.30h - Atomic Leopards a La Torre de Les Arts
La Torre de Les Arts (Montbrió) rep aquest divendres els Atomic Leopards, que us faran vibrar amb el seu potent rockabilly, blues i swing!

Divendres 9, 23.30h - Sinead Savage & The Flytones a El Paraigua
El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, us ha preparat una gran sessió de soul'n'blues amb uns especialistes en el tema, Sinead Savage & The Flytones! Fly, baby, fly!


Dissabte

Dissabte 10, 20.30h - The Black Snakes a la Societat de Blues de Rubí 
Aquest dissabte, a la Societat de Blues de Rubí, podeu gaudir en directe del nou disc de The Black Snakes! Aquesta banda, sorgida de l'Escola de Blues de Barcelona, us porta el blues de principis del segle XX, i després podeu continuar gaudint a casa amb el seu nou disc!

Dissabte 10, 21h - Wax & Boogie Rhythm Combo al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte, al Milano Cocktail Bar, podeu veure el "format XL" d'un dels grans trios de casa nostra, Wax & Boogie Rhythm Combo! A gaudir "a lo grande" del blues i el boogie!

Dissabte 10, 21h - Marc Ferrer Trio & Laia Porta als Lluïsos d'Horta 
Els
Lluïsos d'Horta reben dissabte el pianista Marc Ferrer, que ara encapçala el seu propi trio amb la intenció de fer vibrar al públic a ritme de blues i jazz! I amb una convidada especial, la gran cantant Laia Porta!

Dissabte 10, 21.30h - Gipsy Slide a El Cafè Rock And Roll
El Cafè Rock And Roll us ha preparat una bona sessió de Gipsy Slide per al dissabte, per gaudir del blues, el jazz, el swing... i més!
 

Dissabte 10, 22.30h - Miguel Talavera Power Trio a The Philharmonic 
The Philharmonic (BCN) rep aquest dissabte el Miguel Talavera Power Trio, que us carregarà les piles per a uns quants dies, a base de potent blues-rock amb una mica de jazz i funk!
ATENCIÓ: el concert s'ha passat al divendres!

Dissabte 10, 23.30h - Mr. Shingles a El Paraigua
Aquest dissabte, a
El Paraigua, podeu passar la nit amb el trio Mr. Shingles, i amb ells gaudireu del so i el ritme del Chicago dels anys 50 i 60!


Dissabte 10, 23.45h - La Blueseria a La Torre de Les Arts
Aquest dissabte podeu veure en acció La Bluesería a
La Torre de Les Arts (Montbrió). Prepareu-vos per moure l'esquelet a ritme de blues!

Diumenge

Diumenge 11, 12.30h - Wax & Boogie a The Beach
The Beach (Castelldefels) us ha preparat un bon vermut de blues, boogie i soul amb una formació especialista en el tema, Wax & Boogie!


Diumenge 11, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, és una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 11, 19h - Jam session al Limerick
Amb la jam del Limerick, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, teniu tots els ingredients per acabar molt bé la setmana, gaudint del blues en estat pur!

Diumenge 11, 19h - Lluís Coloma a l'Aula de Música
L'Aula de Música de Masquefa us ha preparat una bona sessió de piano blues i boogie amb en Lluís Coloma, perquè acabeu molt bé la setmana! 

Diumenge 11, 20h - The Black Snakes a La Traviesa 
Aquest diumenge, a La Traviesa (Torredembarra), podeu gaudir en directe del nou disc de The Black Snakes! Aquesta banda, sorgida de l'Escola de Blues de Barcelona, us porta el blues de principis del segle XX, i després podeu continuar gaudint a casa amb el seu nou disc!

Diumenge 11, 20.30h - Amadeu Casas & August Tharrats al Honky Tonk
El Honky Tonk acull aquest diumenge dos dels pioners del blues a casa nostra, l'Amadeu Casas i l'August Tharrats! Aquests dos mestres de la guitarra i el piano us faran gaudir d'una bona sessió de blues per acabar bé la setmana!

Diumenge 11, 20.30h - Jam session al Sunset Jazz Club
El Sunset Jazz Club (Girona) us ofereix el segon diumenge de cada mes una bona jam de blues, soul i funf coordinada per la Banda de la Impremta. A gaudir! 

Diumenge 11, 21h - Magnolia al Milano Cocktail Bar
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz. Aquest diumenge els podeu veure al Milano Cocktail Bar.

 
 

Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment