Monday, December 12, 2016

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 12 de desembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing de Sants3Ràdio, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

JOHNNY BIG STONE & THE BLUES WORKERS A L'ESCOLA DE BLUES!
Tots els dimecres de desembre, a l'Escola de Blues de Barcelona, podeu veure en acció Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta.
Cada concert el dedicaran a un dels seus discos editats, i el repertori de l'últim concert el podeu triar vosaltres (teniu més info al Facebook del trio)!
Cal inscripció prèvia a secretaria@escolablues.com.
Dimecres 14, 22h - Johnny Big Stone & The Blues Workers a l'Escola de Blues (BCN)

15 ANYS DE GNAPOSS AL HARLEM!
Gnaposs, la banda del gran guitarrista David Muñoz, ja porta 15 anys fent gaudir el personal a ritme de funk, blues, rock, jazz... i aquest dimecres ho celebren al Harlem Jazz Club!
Serà una gran festa-concert, amb un repàs als seus 5 discos editats i amb músics convidats!
Dimecres 14, 22.30h - Gnaposs al Harlem Jazz Club (BCN)

"LOS 3 CERDITOS CANTAN AL LOBO" AL GOLFERICHS!
Aquest dijous, al Golferichs, podeu gaudir d'un espectacle molt especial que porta per títol "Los 3 cerditos cantan al lobo"!
Alan Bike, Daniel Nunes i MA Lonesome es reuniran a l'escenari per retre homenatge al mític Howlin' Wolf, amb motiu del 40è aniversari de la seva mort.
Serà un concert "5 jotes"!
Dijous 15, 20h - Homenatge a Howlin' Wolf al Golferichs (BCN)

A CONTRA BLUES & LLUÍS COLOMA AL JAMBOREE!
El Jamboree us ha preparat un concert especial per a aquest dijous, amb A Contra Blues & Lluís Coloma!
La reunió d'una de les grans bandes de blues del moment amb un dels grans pianistes de blues i boogie només pot donar com a resultat un concert... espectacular!
Dijous 15, 20 i 22h - A Contra Blues & Lluís Coloma al Jamboree (BCN)

PIN'S DOWNHOME BLUES TRIO + EVITA MANSFIELD AL CAFÈ DEL TEATRE!
Aquest divendres, al Cafè del Teatre, teniu una sessió especial de blues i burlesque!
La formació francesa Pin's Downhome Blues Trio serà l'encarregada de posar-hi el blues (una combinació de blues rural i blues de Chicago), i l'Evita Mansfield hi posarà el seu ball sensual, creant tot plegat una combinació explosiva!
Divendres 16, 22.30h - Blues & Burlesque al Cafè del Teatre (Lleida)

BLAS PICÓN & THE JUNK EXPRESS A L'ESCOLA DE BLUES!
L'Escola de Blues
rep aquest dissabte Blas Picón & The Junk Express, un potent trio de casa nostra que arriba carregat de blues pur i dur per fer-vos gaudir amb intensitat!  
All aboard!
Cal inscripció prèvia a secretaria@escolablues.com o per missatge al Facebook de l'Escola, indicant el vostre nom i el nombre d'acompanyants
Dissabte 17, 22h – Blas Picón & The Junk Express a l'Escola de Blues (BCN)

VERMOUTH & BLUES A L'ESTACIÓ DE FRANÇA!
Blues Dance Barcelona us ha preparat una edició especial de les seves Blues & Slow Jam a l'Estació de França, i aquesta vegada podeu ballar... a l'hora del vermut!
A més de classes de ball, vermut i sessió de DJs, tindreu el blues en directe de Blas Picón & Oscar Rabadán!
Diumenge 18, 12h - Vermouth & Blues a l'Estació de França (BCN)

BARCELONA BIG BLUES BAND & MYRIAM SWANSON AL JAMBOREE!
Aquest diumenge, al Jamboree, podeu gaudir d'una nit de blues espectacular, amb la Barcelona Big Blues Band (B4)!
Com el seu nom indica, la B4 és una banda de blues mooooolt gran, pel nombre de components i per la seva qualitat i, per si això no fos prou, acostuma a actuar acompanyada de convidats de luxe.
En aquesta ocasió, la convidada és Myriam Swanson, una de les grans cantants de rhythm'n'blues de casa nostra, i amb tots plegats podeu gaudir d'un repertori espacial nadalenc!
Diumenge 18, 20 i 22h - B4 & Myriam Swanson al Jamboree (BCN)


__________________________



Dilluns

Dilluns 12, 21h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar ha decidit fer d'aquest dilluns un dels millors dies de la setmana, i per això us ha preparat el concert del Lluís Coloma Trio. Tant de bo totes les setmanes comencessin així de bé!

Dimarts

Dimarts 13, 18.30h - Jam session a la Societat de Blues de Rubí
La Societat de Blues de Rubí us ha preparat una bona jam per a la tarda de dimarts, coordinada per 3 grans músics: Diego Zapata, Steve De Swardt i Albert Escudero. A gaudir!

Dimarts 13, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 13, 20.30h - Jam session al Jazzpetit
Els dimarts teniu jam al Jazzpetit, amb una formació veterana de casa nostra, Los Lester! A gaudir del blues amb aquests músics experts en el tema!

Dimarts 13, 21.30h - Saphie Wells & The Swing Cats a El Molino
El Molino
us ha preparat un bon concert de swing per a la nit de dimarts, amb Saphie Wells & The Swing Cats! Let The Good Times Swing! 
 


Dimarts 13, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 14, 20h - Jam session acústica a l'Espai Calàbria 66 
La jam del Bar Prize està pensada per gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi! Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 14, 21h - The Blues Prisoners a Can Torreca
Aquest dimecres The Blues Prisoners sortiran del seu "zulo" per amenitzar el sopar de Can Torreca, un acollidor restaurant de Terrassa que combina l'art amb el bon menjar, i que ara s'arrisca a acollir aquest parell de fugitius durant una temporada... Que Sant Muddy Waters els protegeixi!


Dimecres 14, 22h - Jam session al Soda Acústic
Si voleu gaudir d'una jam que combina el blues i altres estils de música negra, cada dimecres en teniu una al Soda Acústic (BCN), i els músics encarregats de coordinar-la són: Andreu Martínez, Martín Laportilla i Roger Guàrdia. Una bona manera d'acabar la nit a ritme de soul, blues i funk!


Dijous

Dijous 15, 20h - Jam session de l'Escola de Blues
Els dijous teniu la jam session que realitza l'Escola de Blues de Barcelona (situada al Poble Espanyol), dirigida per professors de l'escola i amb un protagonisme destacat per als alumnes, els joves valors del blues de casa nostra. Estem davant d'una jam que crearà escola!
Cal inscripció prèvia a secretaria@escolablues.com.

Dijous 15, 22h - Giunta a La Industrial
Aquest dijous,
a La Industrial (Palafrugell), podeu veure en acció en Giunta (també conegut com a Deadthumb Bastard), un bluesman "pura sangre" que us posarà els pèls de punta amb la intensitat i cruesa del seu blues! Per cert, corren rumors de que és un dels dos fugitius de The Blues Prisoners, però potser només són això, rumors...

Dijous 15, 21h - Dumpy Lobsters al Cafè Vienès
Aquest dijous podeu veure en acció els Dumpy Lobsters al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster). Aquests "homes-llagosta" són Juli Aymí, Òscar Font, Josep Traver i Artur Regada, és a dir 4 grans músics que us ho faran passar molt bé!

Divendres

Divendres 16, 18h - Rivolta A Barcelona al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), aquesta setmana us ha preparat una gran sessió de swing italià amb Rivolta A Barcelona!

Divendres 16, 20h - Tòfol Martínez Trio al Monopol
Aquest divendres, al Monopol (BCN), podeu veure en acció el Tòfol Martínez Trio, i amb ells gaudireu d'una gran sessió de blues elèctric!


Divendres 16, 20h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Rosa Mar Soul Bar & Grill
Aquest divendres, al Rosa Mar Soul Bar & Grill de Castelldefels, podeu gaudir d'un gran concert de blues a prop del mar amb Johnny Big Stone & The Blues Workers!
 


Divendres 16, 20.30h - Andrew-A Group Trio al Centre Cultural Albareda
El Centre Cultural Albareda (BCN) rep divendres el grup d'un gran guitarrista italià establert a Barcelona, Andrew-A Group, que us farà gaudir d'un bon concert a ritme de blues i rock!
 


Divendres 16, 22h - Dani Nel·lo & Lluís Coloma Trio a la Cava Urpí
El divendres podeu veure en acció el Lluís Coloma Trio & Dani Nel·lo, a la Cava Urpí (Sabadell)! Us espera una gran nit de blues, boogie i rhythm'n'blues, amb aquesta espectacular reunió de grans músics!

Divendres 16, 22.30h - Miguel Talavera Power Trio al Soul Pub
El
Soul Pub de Terrassa rep aquest divendres el Miguel Talavera Power Trio, que us farà vibrar amb una bona dosi de blues-rock! 

Divendres 16, 23h - The Blues Prisoners a l'Snifer
Aquest divendres The Blues Prisoners tornen a Llorenç del Penedès per visitar l'Snifer, un bar musical d'aquesta població que ja els va acollir l'any passat. Sembla ser que els agrada el risc, perquè repeteixen l'experiència d'amagar dos fugitius...
 

Divendres 16, 23h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Bluesman Cocktail Bar 
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat una gran nit de blues per a aquest divendres amb Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta. Aquesta barreja explosiva us farà moure tota la nit... i tot el cap de setmana! 

 
Divendres 16, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club
Chino & The Big Bet tornen al Harlem aquest divendres, però no és per dirigir una jam (com fan cada dimarts), sinó per fer-hi un concert. En aquesta ocasió els podeu veure acompanyats per una secció de vents, i tots plegats és molt probable que aconsegueixin fer-vos aixecar de la cadira per ballar!

Divendres 16, 23h - Jam session al Tasca i Vins 
Cada divendres The Bluesters tenen a punt la seva jam setmanal al Tasca i Vins (prop de l'Estació de França), i allà podeu gaudir d'un bon còctel de blues i altres ritmes negres!


Dissabte

Dissabte 17, 12h - Dani Roto & Víctor Barceló a El Cèntric
Aquest dissabte en Dani Roto celebra el seu aniversari amb un concert-vermut a El Cèntric (Cerdanyola), acompanyat a l'harmònica per en Víctor Barceló! Us espera una bona festa a ritme de blues en castellà!


Dissabte 17, 13h - Atomic Leopards al Craft Barcelona
El Craft Barcelona rep aquest dissabte els Atomic Leopards, que us faran vibrar amb el seu potent rockabilly, blues i swing, mentre feu el "beermut"!

Dissabte 17, 13h - Lluís Coloma & Balta Bordoy al Montcata Vins
El Montcata Vins (Montcada i Reixac) acull aquest dissabte el gran Lluís Coloma acompanyat pel gran guitarrista mallorquí Balta Bordoy. Us espera un bon vermut a ritme de blues i boogie!

Dissabte 17, 20h - Blue Gain a La Bruixa
El bar restaurant La Bruixa (Santa Coloma) us ha preparat un bon concert de blues-rock per al dissabte amb una formació d'aquesta població, Blue Gain
! Concert organitzat per Santako Blues, tota una garantia!
 

Dissabte 17, 20.30h - Sweet Marta & Johnny Big Stone al Honky Tonk
Aquest dissabte, al Honky Tonk, podeu veure en acció Sweet Marta & Johnny Big Stone, que us faran gaudir d'una bona sessió de blues acústic!


Dissabte 17, 21h - Blues In The Box a l'Ateneu Adrianenc
Leo Cayuela és un músic que porta anys explorant diferents estils de música negra, i que des de fa un temps està centrat en el blues primitiu dels anys 30. El que destaca d'aquest apropament al blues és que utilitza una cigar box guitar, és a dir una guitarra feta per ell mateix amb una caixa de cigars, com també van fer alguns dels bluesmen d'aquella època, i d'aquí ve el nom del seu espectacle, "Blues in the box".
Ara presenta el seu segon disc, "Solo y Maljuntado", on combina temes en solitari i en format de trio, i la cita d'aquest dissabte és a l'Ateneu Adrianenc (Sant Adrià de Besòs).
Prepareu-vos per fer un viatge en el temps als orígens del blues!

Dissabte 17, 21.30h - Alan Pardo & Juana Nadie a El Cafè Rock And Roll
Aquest dissabte, a
El Cafè Rock And Roll (BCN), podeu veure en acció Alan Pardo & Juana Nadie que us oferiran una bona sessió de blues acústic amb el seu toc personal! 

Dissabte 17, 21.30h - Pexsom Blues a Can Pope
Aquest dissabte podeu veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La cita és a Can Pope (Sant Feliu de Guíxols). 
 


Dissabte 17, 22.30h - Sònics a la Nova Jazz Cava
La Nova Jazz Cava (Terrassa), us ha preparat una bona sessió de blues, rock i pop amb una banda d'aquesta ciutat, Sònics!

Dissabte 17, 23h - Lluís Coloma Trio & Balta Bordoy al Firabar
El Firabar (Cardona) acull aquest dissabte el Lluís Coloma Trio acompanyat pel guitarrista mallorquí Balta Bordoy. Us espera una bona sessió de blues i boogie!

Dissabte 17, 23.30h - Catfingers al Craft Barcelona
Catfingers és una banda de funk, soul i blues, inspirada en l'època daurada de la discogràfica Motown (anys 60 i 70), i aquest dissabte podeu gaudir del seu directe al Craft Barcelona!  


Dissabte 17, 23.30h - Wax & Boogie a El Paraigua
Si voleu gaudir del blues i el boogie, una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Wax & Boogie, una de les formacions amb més glamour i feeling de casa nostra.

Diumenge

Diumenge 18, 12.30h - Wax & Boogie a La Capella de Can Gambús
La Capella de Can Gambús us ha preparat un bon vermut musical per a aquest diumenge a càrrec de Wax & Boogie. Amb ells gaudireu del ritme del blues i el boogie!


Diumenge 18, 12.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Jazzpetit
El Jazzpetit (BCN) rep aquest diumenge al migdia els reis del riure'n'blues, Txus Blues & Jose Bluefingers! La millor manera de fer el vermut, amb bon blues i bon humor!


Diumenge 18, 13h - Big Mama & Tota al Craft Barcelona
Aquest diumenge, mentre feu l'aperitiu al Craft Barcelona, podeu veure en acció un duo format per dos grans músics de blues, Big Mama & Tota Blues! La històrica cantant catalana i el gran bluesman argentí establert a Barcelona uneixen les seves forces, per fer-vos gaudir d'una sessió de blues molt especial! 


Diumenge 18, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, és una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 18, 19h - Jam session al Limerick
Amb la jam del Limerick, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, teniu tots els ingredients per acabar molt bé la setmana, gaudint del blues en estat pur!
ATENCIÓ: cancel·lada per causa del futbol. La jam tornarà a partir del 8 de gener.

Diumenge 18, 20h - Atomic Leopards a La Traviesa
La Traviesa (Torredembarra) rep aquest diumenge els Atomic Leopards, que us faran vibrar amb el seu potent rockabilly, blues i swing, per acabar la setmana amb molta energia!

Diumenge 18, 20.30h - Lluís Coloma & Balta Bordoy al Honky Tonk
El Honky Tonk acull aquest diumenge el gran Lluís Coloma acompanyat pel gran guitarrista mallorquí Balta Bordoy. Us espera una bona sessió de blues i boogie!

Diumenge 18, 21h - Amadeu Casas Quartet al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat una gran nit de blues per acabar molt bé la setmana, amb la formació encapçalada per un gran guitarrista de casa nostra, l'Amadeu Casas Quartet!
 
 

Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment