Monday, March 7, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 7 de març)

Hola amics! Després de 2 setmanes amb problemes tècnics (es podria fer el “blues de la informàtica”!), aquí teniu les recomancions d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues i La Hora del Blues. I també a Capibola Blues i Van de Blues!

NOU PROGRAMA DE TV3 DEDICAT AL JAZZ, BLUES & CO.!

Fa 2 setmanes que està en marxa, però mereix destacar-se igualment aquesta gran notícia per a tots: per fi un gran canal de televisió dedica un programa al jazz, blues i “família”! El canal és TV3 i el programa és “Jazz a l’estudi”, on veurem als músics en un dels seus “hàbitats” naturals: l’estudi de gravació. Un dels impulsors d’aquest projecte és en Dani Nel·lo, i al programa hi podrem veure músics com August Tharrats, Lluís Coloma, Amadeu Casas, el mateix Nel·lo… Una gran idea molt necessària!

PROGRAMA DE BAD MUSIC BLUES TV

Una nova emissió d’aquest programa de Bad Music Blues TV, imprescindible per seguir en imatges l’actualitat del blues a casa nostra! En el programa emès el passat dia 4 podeu veure la gran banda de soul The Excitements, el projecte de l’únic Blues Bus del món, el grup de zydeco Dwayne Dopsie & The Hellraisers, i els “nostres” The Suitcase Brothers, que participaran en el primer concurs europeu de blues (European Blues Challenge). Un programa de pel·lícula!

COMENÇA EL BLACK MUSIC FESTIVAL!

Aquesta setmana comença la 10a edició del Black Music Festival que, com el seu nom indica, està dedicat a la música negra, i es celebra a Girona i comarca. La setmana passada ja va començar la prèvia del festival amb uns quants concerts, i el dijous es farà l’últim concert del pre-festival, amb l’actuació a l’Ateneu Bar de Banyoles de The Walking Stick Man, un dels bluesmen destacats de casa nostra.

El divendres serà el dia de la inauguració oficial, amb Black Music Experience i Damià Olivella, a La Mirona de Salt. Els primers són una producció pròpia del festival, que farà un homenatge als principals artistes que hi han actuat en anys anteriors, i Damià Olivella és un cantant català que combina el soul amb el folk i el pop.

El dissabte serà un dia intens. A la tarda, i pels carrers del centre de Girona, actuaran els Brassville Walkers, una “brass band” a l’estil de New Orleans formada per 9 músics del Maresme. I a la nit, a La Mirona de Salt, el plat fort: els mítics The Wailers, la banda que va formar Bob Marley! Després, una sessió de dancehall amb Mad Muasel.

Tres dies molt “negres”… Genial!

Dijous 10, 22h – The Walking Stick Man a l’Ateneu Bar (Banyoles)

Divendres 11, 22h – Black Music Experience + Damià Olivella a La Mirona (Salt)

Dissabte 12, 18h – The Brassville Walkers a la Rambla i carrers del centre (Girona)

Dissabte 12, 22h – The Wailers + Mad Muasel a La Mirona (Salt)

PRESENTACIÓ DEL NOU DISC DE THE EXCITEMENTS!

The Excitements són una espectacular banda de soul de Barcelona, que tranquil·lament podria haver format part de la plantilla de discogràfiques mítiques com Motown o Stax. Això no ha estat possible, perquè han nascut una mica “tard”, però han pogut gravar un gran disc amb Penniman Records, una de les discogràfiques de soul més importants d’avui dia, que curiosament és de… Barcelona! Amb la potent veu de la seva cantant, Koko Jean Davis, i amb uns músics de primer nivell (com Pere Puertas dels Suitcase Brothers), aquesta banda us farà “suar” soul al Marula Cafè!

Divendres 11, 21.30h – The Excitements al Marula Cafè (Barcelona)

_____________________

Dimarts 8, 22.30h – Jam session al Harlem Jazz Club

Com cada dimarts, el Harlem Jazz Club organitza la seva jam de blues i aquesta setmana té la novetat de que estarà coordinada per Joan Vinyals. L’encarregat habitual de les jams, en Chino, és fora uns dies, però tothom que vagi a la jam estarà en “bones mans” amb en Joan, reconegut músic de la ciutat!

Dimecres 9, 21 i 23h – Concert de Really The Blues al Jamboree

Aquest dimecres el cicle “Jazz Class Sessions” portarà al Jamboree un concert especial. Really The Blues és un llibre que narra la biografia del clarinetista Mezz Mezzrow, que va realitzar unes gravacions històriques entre 1945 i 1947. Per recuperar l’estil i el repertori d’aquelles gravacions, tindrem un trio de luxe: Òscar Font (trombó), Juli Aymí (clarinet) i Bernat Font (piano). “Really” un gran concert!

Dimecres 9, 22h – Jam Session al Continental

El dimecres és el dia de les jams de blues al Continental, i els encarregats de coordinar-la aquesta setmana són els Groove Station, banda liderada per David Sam, un dels grans pianistes de la ciutat. Blues per escoltar, disfrutar i… participar!

Dimecres 9, 22.30h – Jam Session a l’Underground

Després d’uns mesos, tornen les jams sessions de blues a l‘Underground de Barcelona. Aquesta jam estarà coordinada per un especialista en el tema, el gran harmonicista Little Jordi, amb la seva banda Little Jam!

Dijous 10, 21h – Concert de Ricard Gili Shining Hour al Cafè Vienès

Aquest dijous podeu veure el quartet d’en Ricard Gili, líder de La Locomotora Negra, al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster de Barcelona). Un concert a “tot tren”!

Dijous 10, 21h – Concert de Larry Smith & Unfinished Business a la Sala Monasterio

En Larry Smith és un guitarrista anglo-americà que porta molts anys entre nosaltres. Amb una llarga trajectòria com a músic, compositor, tècnic, i fins i tot actor!, en Larry Smith i la seva banda us proposen una nit de blues-rock a la Sala Monasterio per descarregar adrenalina! Oh yeah!

Dijous 10, 22.30h – Jam Session de la SBB a la Sala Monasterio

Com cada dijous, jam de la Societat de Blues de Barcelona (SBB) al Monasterio. Aquesta setmana la jam la coordina Larry Smith que després del seu concert convidarà a tots els músics a participar de la festa! Una nit per trobar-se amb la “família” del blues de Barcelona!

Dijous 10, 22.30h – Concert del Lluís Coloma Trio al Bel-luna

En Lluís Coloma i el seu trio són un dels grups habituals del Bel-Luna i, segurament, això és perquè l’elegància d’en Lluís al piano “casa” perfectament amb l’elegància d’aquesta sala del centre de Barcelona!

Divendres 11, 22.30h – “Coleing Porter” a El Racó de La Palma

“Coleing Porter” és un espectacle que fa un recorregut per la música de Cole Porter, un dels grans del jazz, i el projecte està encapçalat per dos reconeguts músics del país: la cantant Clara Luna i el bateria Xavi Maureta. Un concert per gaudir de bona música en un ambient molt acollidor, El Racó de La Palma de Reus!

Divendres 11, 23h – Concert de Steve de Swardt Trio al Heaven And Hell (antic El Último Tren)

Continua endavant el cicle “Los viernes al Heaven”, organitzat per El Último Tren a la sala Heaven And Hell, que està situada a… l’antic El Último Tren! Aquesta setmana concert de l’Steve de Swardt Trio, que no necessita presentació. Un gran concert “marca” El Último Tren!

Divendres 11, 23.30h – Concert de Martini’s Trio a The Philharmonic

Aquest divendres, The Philharmonic ens ha preparat l’actuació del Martini’s Trio, que ens proposen un “viatge” als anys 50 per reviure el blues que es feia aquells anys.

Dissabte 12, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)

El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb José Luis Martín, Paula Castro i Joan Ventosa. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 12, 12.30h – Vermouth & Blues a La Tia Felipa, amb Tota Blues Acústic

El vermut d’aquest dissabte a La Tia Felipa tindrà un dels bluesmen més actius de l’escena barcelonina: l’argentí Tota. En aquesta ocasió actuarà en format acústic, i segur que farà que l’aperitiu sigui “chévere”!

Dissabte 12, 21.30h – Concert de Phat Fred al Marula Cafè

El Marula Cafè és una sala de Barcelona on es pot ballar totes les nits de l’any al ritme de música negra. Aquest dijous tindran l’actuació dels Phat Fred, una banda de funk formada per bons músics europeus residents a Barcelona. Els seus concerts són impactants, i alguns defineixen la seva música com “punk funk”!

Dissabte 12, 21h – Concert de Tòfol Martínez & Overbooking amb Lluís Coloma al Centre Cívic Can Boada

Tòfol Martínez & Overbooking és un potent trio de blues-rock, i el seu líder té una llarga trajectòria en el món de la música. En més d’una ocasió actuen amb el gran pianista Lluís Coloma, com aquest dissabte al Centre Cívic Can Boada (Terrassa). Un autèntic 3x4!

Dissabte 12, 23.30h – Concert de Jay Wallis & Dave Mitchell a The Philharmonic

Un altre dels duos habituals a The Philharmonic: Jay Wallis & Dave Mitchell. Una combinació original de trompeta i guitarra per repassar estàndards de jazz i blues!

Diumenge 13, 20.30h – Concert d’Alex TNT al Honky Tonk

Després d’un temps sense actuar per aquí, torna l’Álex TNT! L’escenari serà el Honky Tonk, ideal per gaudir de la seva guitarra ben a prop!

Diumenge 13, 20.30h – Jam de blues al Rocksound

Al Rocksound es compleix gairebé sempre la següent “equació”: diumenge = jam de blues amb Tota Blues Band! Blues de chicago, fet per argentins, amb la participació de músics de Barcelona… Això sí que és “globalització”!

Diumenge 13, 21 i 23h – Concert de Big Mama & The Crazy Blues Band al Jamboree

Com cada diumenge, toca blues al Jamboree. I, com els últims mesos, l’encarregada de posar-hi el blues és la Big Mama i la seva banda The Crazy Blues Band! Una immillorable manera d’acabar la setmana!

Salut i blues!

info@thekingrevelers.com / http://www.thekingrevelers.com / http://www.facebook.com/thekingrevelers

http://www.beba33.com / http://www.bluesbarcelona.org

No comments:

Post a Comment